Legacy server? Tak jo!

  Legacy    Vanilla    Blizzcon   

Už delší dobu se táhne spor Blizzard vs. free servery. Důvodem je převážně to, že lidé si chtějí užít starších expanzí bez toho, aniž by jim Blizzard poskytl alternativu. To se však změní. Byly tu spory ohledně serveru Nostalrius, který vše nakonec přestěhoval pod záštitu projektu Elysium. Jenže i ten se nedávno potýkal s problémem.

 

Proč tyto servery vlastně měly takovou popularitu? Nabízely totiž možnost nostalgického hraní úplně první verze hry World of Warcraft, tzv. Vanilly. Kdo by nechtěl zavzpomínat, že? Mnoho lidí bylo i je názoru, že WoW je čím dál víc "casual", tedy lehčí na hraní. Taková věc jako splnit quest nebo zabít elitu nyní nepředstavuje takový problém, jako tomu bylo dříve. Dříve jste si každé maličkosti cenili. A přesně toto byl hnací motor každého příznivce již zmiňovaných free-server projektů.

 

Komunita již Blizzardu dříve navrhovala, aby společnost začala s provozem tzv. legacy serverů, které by nám umožnily podívat se zpět do ranných časů samotného WoW legální cestou. Blizzard by tím získal zpět valnou část komunity, která se od oficiálních serverů již odklonila. Dále by kompletně eliminoval konkurenci podobných projektů a především by tím kompletně předešel soudním sporům. Zkrátka by to znamenalo pro Blizzard pouze přínosné plus. Komunita společnost již delší dobu těmito otázkami neustále zasypávala a samotný Blizzard se však rozhodl hrát mrtvého brouka.

 

Dneškem se však věci mění. Během zahajovací ceremonie nám J. Allen Brack odhalil, že Blizzard volání komunity ohledně legacy serveru vyslyšel. Dle jeho slov to bude trošku delší cesta, nicméně společnost již na vývoji pracuje. Pravděpodobně se bude i jednat o jakýsi "remaster", jelikož nám byla slíbená autentická Blizzard kvalita a Vanilla ve svých začátcích čítala i mnoho bugů. Legacy server ponese název World of Warcraft: Classic.

 

Jedno je však jasné. Bude nám dána možnost buď v příběhu pokračovat nebo se nostalgicky vrátit do dřívějších časů. Osobně jsem rád, že hráčům bude představen výběr a každý si dle sebe vybere to, co mu sedí nejvíce.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

godlike 03.11.2017 23:18

jsem pravdu zvědav kolik lidí to vydrží dlouho.Nic nového vše při starém gl hf gg

j9a2per1990 03.11.2017 23:15

Konečně..

milanko 03.11.2017 22:40

Wow , teším sa riadne To vidím že si predplatím wowko. Inak myslím že mounti,achievy a podobné veci budú odelené od týchto účtov a naších nových takže všetko by malo byť ako v minulosti. Zaujímalo by ma hlavne ako sa popasujú z vecami ako bol op magtheridon,bugy Q, neskutočná sila vybraných class v endgame atď. Či to nechajú v pôvodnom šate a bude to len bežať alebo to budú aj upravovať. Myslím že to druhé aby bol ten zážitok z hry o niečo lepší ale nie som si istý.

Hanzias 03.11.2017 23:09

S těma bugama atp. i s tím, cos psal, nejspíš souvisí ten výrok "authentic, Blizzard quality" - tudíž není vyloučené, že tu Vanillu trošku "okrouhnou do víc hratelné podoby". Proto jsem v článku psal tu možnost, že se bude jednat i o remaster.

Sakki 04.11.2017 12:39

Magtheridon byl v TBC, tam se nedostaneš. A balance class v end game je jasně daný, máš raidovací dps classy - mage, rogue ; máš tank classy - warrior; máš heal classy - priest (a u aliance paladin) a pak máš ostatní classy, které vezmeš když nemáš dost předešlých - ofc zůstane pár rezervovaných spotů po jednoho warlocka v raidu, pro jednoho huntera na pullovani a 2 heal shamany na totemy. Každá classa má své místo, některé jsou v raidu a někteří na lavičce a fandí ostatním.

Akari 04.11.2017 16:56

@Hanzias To nemohou udělat, kdyby opravily bugy, udělali bossům normální čísla a class balance by byl lepší, tak by pak lidé zjistili jak jednoduché to celé vlastně bylo, šli brečet na fóra, reddit a následně odešli hrát na freečko, kde to ten zlej activision Blizzard ještě nestihl pokazit.

Hanzias 03.11.2017 22:21

Bohužel, J. Allen pouze uvedl, že na tom "dělají". Víc se bohužel neřeklo, na detaily si holt budeme muset počkat.

djmetla 03.11.2017 22:29

Ja sa ani necudujem jak tam zobrazili ten server bolo mi jasne ze musia prekopat cely kod aby bol kompatibilny na novu architekturu.

Programátor WoWfan.cz

RoZi 03.11.2017 21:53

Mě by zajímalo, jestli o classic bude mít měsíční poplatky. Bylo by fajn, kdyby ne.

Jikonekt 03.11.2017 22:19

Jako ne ze by men poplatky ruinovaly, precijen sem uz starej kmet a vydelavam, ale od prichodu tokenu sem za WoW kreditkou neplatil ani korunu a to ani njak zamerne nefarmim goldy... mam predplaceno asi na dva roky dopredu, na uctu Blizzu temer plnej limit 250 euro a neustale dle libosti menim frakce nebo rasy postav, pac ty goldy neni jinak za co utracet :_)

RoZi 03.11.2017 22:28

@Jikonekt
Já taky vydělávám. Ale mám půlročního kluka a na nějaký farmení čas nemám. A peníze za předplatné se mi teď více hodí pr rodinu.

Jikonekt 03.11.2017 22:59

@RoZi Chapu, ale v dnensim WoW se nemusi ani moc famrit, staci mit vic postavicek na max lvl a posilat followery na mise pro penize a na gametime se vydela tak jako skoro samo... Nicmene ja jako tohle rad srovnavam treba s navstevou kina/divadla/restaurace... kde za hodinu zabavy clovek zapalti nasobne vetsi penize a taky tam chodit neprestane... je to jen o tom, jak moc to cloveka bavi a kolik na to ma casu (lepsi nez vecer koukat pasivne na bednu)... ty penize pak nijak krvavy nejsou... A ke klukovi gratuluju, mojemu synovi uz je bohuzel nebo mozna bhudik 15 (pari hlavne CS:GO a LOL, s tatou hrat WoW by bylo trapny :_) a musim ho doucovat navic matiku a fyziku, pac na skolu v tomhle veku klasicky kasle... :P

Heakler 03.11.2017 21:52

Ano, tohle předurčí nelegální Vanilla servery k zániku. Palec nahoru.

Martins911 04.11.2017 10:40

Až na to že kdyby nebyly tyhle servery tam by se Blizzard vysral na wow classic

Akari 04.11.2017 17:02

Nemyslím si, Blizzard podle mě určitě předělá/opraví některé věci jako například odstraní bugy, bossům dá normální čísla, vybalancuje classy, udělá rychlejší levelování. Pak chlapci zjistí jak je to vlastně všechno jednoduché bez těch bugů, strašného balancování všeho a půjdou brečet na fórum, reddit a půjdou hrát zase na freečko, protože tam to ten zlej activision Blizzard, kterému jde jen o prachy ještě nestihl pokazit.

Yuuka 03.11.2017 21:45

Spíše mně zajímá jestli budu moci např. s jednou postavou pokračovat v příběhu WoW a další se ketrou budu hrát WoW Classic.
Nebo budou oddělené acounty?

Lockdaar 03.11.2017 22:06

Z úplnýho začátku jsem si prvně myslel (když jsem viděl tu Chromie), že budeš moct hrát vanillu třeba i se svou nynější postavou - že se nějak budeš moct vrátit v čase díky ní a hrát buď vanillu nebo nový obsah - ale pak mi došlo, že takhle to asi fungovat nebude
Spíš si myslím, že bude nejspíš něco v tom stylu, že do battle.netu přidají klienta na vanillu, kterýho si nainstaluješ a budeš buď hrát nynější wow nebo legacy.
Předpokládám, že nebudou hloupý a vanilla nebude F2P ale bude se za to normálně platit jako doteď akorát si asi zkrátka budeš moct vybrat, jestli chceš hrát legacy nebo nynější verzi wowka, takže si myslím, že nějaký oddělený accounty asi nejspíš nebudou

Lockdaar 03.11.2017 21:24

No tak tohle jsem upřímně teda nečekal, mám z toho momentálně i takový smíšený pocity, tohle bych čekal až za několik let vzhledem k tomu, že Legion byl fakt vydařený datadisk fakt mě nejvíc zajímá, jak to celé teda vyřeší - jestli začnou rovnou na patchi 1.12.1 nebo budou progressovat přímo od samých začátků vanilly.

Lockdaar 03.11.2017 22:12

teď jsem si ještě vzpomněl, že mě vlastně ještě víc zajímá ohledně toho to, jak vyřešej Ahn´Qiraj event a získání Scarab Lorda
prosím popřemýšlejte o možné editaci komentářů pls, díky

Jikonekt 03.11.2017 22:16

@Lockdaar Podle mne ten event upne vynechaji a bude to rovnou otevreny a pristupeny... precijen bylo to enco casove omezenyho, co otviralo novej patch a kdyz ten patch na tom serveru rovnou bude neni moc proc delat tenhle event... jeidne by ho zpristupnili treba jednou za pul roku na par dni nebo tak neco, ale to by bylo divny....

Lockdaar 03.11.2017 22:25

@Jikonekt no ono je to takhle taky trochu divný, přeci jen ten Scarab Lord a otvírání bran Ahn´Qiraje je jednou z věcí, co dělá vanillu vanillou a další eventy jako byl třeba příchod Naxxramasu atd. tohle když by tam nebylo tak mi přijde takový divný/zvláštní - je to docela fakt oříšek když nad tím přemýšlím, jak by tyhle věci měli být vlastně vyřešený...

Jikonekt 03.11.2017 23:01

@Lockdaar Ale vsechno co jmenujes byly patche s novejma raidama stejne jako to bylo i potom a jako je to ted.... a nedavalo by smysl pustit Vanillu na nejnizsim patchi a pak je az zase pridavat... to je ale jen muj nazor, treba to tak bude :_)

Metiu 03.11.2017 21:19

Podla mna nastane dalsi problem. Kazdy datadisk ma svojich fanusikov. Niekto tvrdi za najlepsia bola vanila, niekto ze tbc, niekto ze wotlk atd. To ze spristupnia vanilu zastancom vanili, tak zastanci tbc zas budu pytat tbc atd.
Alebo som to zle pochopil, a aj tbc, wotlk, cata ... budu mat vlastny legacy server?

djmetla 03.11.2017 22:03

myslim si ze zacnu postupne kazde dva roky oznamovat spätne datadisky postupne

Programátor WoWfan.cz

Yuuka 03.11.2017 22:19

To si nemyslím. Tím by celý tenhle projekt ztratil smysl.

Lockdaar 03.11.2017 22:32

@Yuuka ono ten BC nebo popř. Wotlk by úplně zbytečný nebyly si myslím, tohle jsou konec konců jedny z nejoblíbenějších datadisků (minimálně ten BC). Ono je to takový zvláštní mít s tímhle legacy projektem jen jednu starší verzi wow ale zas je taky zvláštní mít třeba úplně všechny, když upřímně ne všechny expanze byly úplně oblíbený... no každopádně tohle aspoň hodně fňukalům po vanille zavře pusy snad...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet