Legion - další postup a závěr příběhu (SPOILERY!)

  patch 7.3    příběh    argus   

 

O tom, jak hodlá Blizzard zakončit příběh datadisku Legion, jste se u nás mohli dočíst už vícekrát. Tomuto tématu byl věnovaný např. článek rozebírající rozhovory významných příběhových NPC.

 

Abyste nemuseli lovit jednotlivé příběhové informace po všech čertech, sepsali jsme pro vás stručný výtah všeho důležitého, s čím se v závěru Legion (potažmo tedy v průběhu patche 7.3) setkáte.

 

Čtěte však jen na vlastní nebezpečí – jde o spoilery toho největšího kalibru. Stejně tak se bude nejspíš živě spoilerovat v komentářích.

 

O čem bude patch 7.3

 

  • Na planetě Argus, v patchi 7.3, se odehraje finální výpad proti Plamenné legii.
  • Proti démonům zde budeme válčit po boku Titánů.
  • Ano, náš milý Pantheon – Aman'thul, Eonar, Khaz'goroth, Norgannon, Golganneth a Aggramar – je zpět.
Aman'thul
Aman'thul
Aggramar
Aggramar
Norgannon
Norgannon
Khaz'goroth
Khaz'goroth
Golganneth
Golganneth
Eonar
Eonar

 

 

  • Také se nám navrátili Turalyon a Alleria Windrunner. Právě tito dva výtečníci už delší čas vedou Armádu Světla (Army of Light) proti Plamenné legii. Přišel čas, abychom se k nim připojili.
Turalyon
Turalyon
Alleria
Alleria

 

  • Velmi důležitou postavou bude Velen – koneckonců se vracíme na jeho někdejší domov. (Více informací vám poskytnou jeho monology z dataminingu.)
  • Nahlédneme do minulosti Argu a dozvíme se více o historii Velena, Archimonda a Kil'jaedena.
Mladý Velen
Mladý Velen

 

 

  • Setkáme se s démonem – kdysi eredarem – Tal'gathem. (Ten byl později samotným Sargerasem pověřen stíháním Velena a jeho lidu.)
  • Argus je Titán!
    (Menší vysvětlení pro ty, co se nechytají: Titáni se rodí tak, že nějakou dobu "inkubují" v podobě planety – takovým planetám se říká duše světů (World Souls). Bližší informace o duších světů naleznete v prvním svazku Kroniky.)
  • Plamenná legie se snaží nakazit spícího Titána – Argus – a získat tak do svých řad mocného bojovníka, jakmile spící Titán procitne.
  • O tom, co je Argus zač, se nejspíš dozvíme díky Magnimu Bronzebeardovi. (Pro připomenutí – ten teď podle všeho mluví jménem Azerothu, který je rovněž spící Titán.)
  • Azeroth poslal Magniho na Argus, aby zhatil Sargerasovy plány: "Musíme zabránit Sargerasovi v čemkoli, co plánuje. Jinak se může stát, že až tohle všechno skončí, už nebudeme mít žádný domov, kam bychom se mohli vrátit," varuje nás Magni.
  • Magni na Argu uslyší podobný hlas, kterým k němu hovořil Azeroth, a dovtípí se, že jde o dalšího Titána.
  • Řídícím centrem našich operací na Argu bude loď Vindicaar.

 

Postup a závěr patche 7.3

 

  • Zachráníme naaru Xe'ra – toho si můžete pamatovat z questové série ohledně Light's Heart. Již dříve nám odhalil, že Turalyon a Alleria stále žijí, provedl nás osudy Illidana Stormrage a odhalil nám, k čemu je lovec démonů předurčen.
  • Alleria Windrunner se nějak zaplete s Prázdnotou (Void). Hovoří o tom, že cítí sílu padlého naaru a že ji tato síla volá. Vzhledem k lehce... potemnělé verzi jejího modelu se dá usuzovat, že se Prázdnota nejspíš dovolala.
  • Zároveň to vypadá, že mezi Turalyonem a Allerií už předtím vládlo nějaké napětí. Může být jeho důvodem právě sepětí Allerie s Prázdnotou? (To asi paladin Turalyon nenesl nejlépe.) A co se stane, až/pokud se k Prázdnotě Alleria zcela obrátí?
Temná Alleria
"Temná" Alleria

 

 

  • Dozvíme se, že Sargerasovi se podařilo uzmout duše členů Pantheonu poté, co je kdysi všechny málem zničil (viz Kronika). To, co z nich přetrvalo, uvěznil a mučil. Svého někdejšího přítele Aggramara se Sargerasovi podařilo zcela zlomit a on z něj učinil svého věrného služebníka.
  • Z celého Pantheonu se pouze Eonar podařilo vyhnout uvěznění.

 

Antorus the Burning Throne

  • Příběhově významný bude raid Antorus the Burning Throne (více o něm zde).
  • Příběhově zajímaví bossové: Eonar, Varimathras, Aggramar, Argus (final boss)
Varimathras
Varimathras

 

  • Eonar je podle Magniho "klíčem k Sargerasovu plánu".
  • Eonar bude pro nás v nějakém směru příběhově důležitá. A podle Turalyona budeme muset zajistit, aby Eonar "nepadla jako ostatní".
  • Encounter s Eonar nebude v pravém slova smyslu encounter s Eonar, nýbrž to, že my jí budeme pomáhat, aby se jí Sargeras nemohl zmocnit. Zato v případě Aggramara to bude regulérní boss fight – tedy boj na život a na smrt.
  • V raidu se setkáme i s dušemi ostatních Titánů, kterým bude hrozit totéž, co potkalo Aggramara – zlomení a ovládnutí Sargerasem.
  • Dozvíme se, že titánská duše Argus je klíčem k poražení Legie. Musíme ho proto zničit, jinak Sargeras zvítězí.
Argus
Argus – Titán

 

  • Použijeme poslední zbývající esenci Argu k tomu, abychom uvěznili Sargerase na místě zvaném Seat of the Titans (Sídlo Titánů). Pantheon se tam de facto nechá uvěznit spolu s ním, aby zajistil, že se Sargeras ze svých pout nevymaní.
  • Totéž potká Illidana – ten se obětuje, stane se z něj žalářník Padlého Titána a on tak zajistí zbytku světa bezpečí za cenu své vlatní svobody.
  • Společně s uvězněním Sargerase nastává i konec Plamenné legie (tedy alespoň podle Velena).
  • Poslední slova Aman'thula k nám jsou: "Vraťte se domů, děti Azerothu. Ochraňte posledního Titána."
  • Poslední Titán, tedy Azeroth, bude nyní naprosto klíčový (a nejen proto, že tam všichni bydlíme, že). Souhlasí i Illidan: "Azeroth musí přežít za každou cenu."

 

 

Je samozřejmě klidně možné, že Legion jako takový nebude končit patchem 7.3 a že nás ještě nějaký příběh čeká. Plamenná legie však, zdá se, končí právě zde.

Co bude dál? O tom zase příště – v článku o následujícím datadisku!

 

Zdroje

Patch 7.3 – voice lines

Patch 7.3 – nové modely


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Heakler 08.08.2017 17:04

Souhlasím s ostatními. Legion začal dobře, pěkně dramaticky a já věřil, že se objevil někdo koho jen tak zase neporazime. Je tu Sargeras noční můra celého Warcraft bytí. No a bude po něm.. Nebo teda je fakt že ho neporazime ale uveznime. Ale i tak je smutný, že tak obrovská síla a zlo a nejhorší představy obyvatel Azerothu a stovek dalších světů teď bude jen tak poražena.. Hlavně že za třetí války málem život vyhynul a teď si ani neskrtli a ještě se nechali porazit na vlastní planetě.. Jako datadisk rozhodně super ale děj je moc.. Pohádkový..

09.08.2017 01:08

Tak delaji to americani oni nic jinyho neumeji nez naivni vlastenecko-heroicky pribehy, jinak ono tu neni moc co vymejslet, kdyz prohrajem tak jedina ustupova cesta by byla alternativni draenor a pak prejit na alternativni azeroth a tam doufat ze deathwing jeste nebude silenej a s jeho pomoci zlikvidovat old bohy a zautocit na plamenou legii driv nez oni.
Prohrat v tyhle valce znamena prijit o vlastni planetu.

Jeste jedna alternativa me napadla nechat priletet celou legii a pak pustit halls of origination

EmperorNight 09.08.2017 09:01

Tak ono moc jinejch možností být ani nemohlo. Tak nějak si nedovedu představit, že by Blizzard udělal něco ve stylu....BUM Sargeras zničil Azertoh i se všema na něm...Game Over :-)
Myslím si, že nám povraždili několik významnejch lidí a vůdců a že poté co se z Argu vrátíme, aby jsme si odpočinuli, tak vylezou Old Gods a začne to pravé peklo :-)

Heakler 09.08.2017 22:22

@EmperorNight Kdyby aspoň poražený Sargeras ze sebe vyvinul tolik energie, že by to roztrhalo zbytky Argu do vesmíru.

Moped 08.08.2017 16:49

Hm takže tak brzo zničíme Plamenou Legii a Sargerase, největší možnou sílu a skoro jedinou naději proti Void Lordům...no dobře blizzarde...takže ted budeme ještě silnější, prostě už nuda jenom vyhrávat proti nekonečným řadám démonům. měli jsme dostat na prdel, prostě hráči brečí a blizz jim dává co chce

Kaspo 08.08.2017 20:57

To, že túto bitku vyhráme, neznamená, že vyhráme celú vojnu.

Heakler 09.08.2017 22:24

@Kaspo Tak válka vůči Legii je defakto u konce. Démoni již nemají velitele na útoky a nové invaze. Řekl bych, že planety obývané démony si pro sebe budou urvávat ti co zrovna spravují ony planety. Teď, když nemají nikoho kdo by je ovládal, můžou jednat sami za sebe.

Metiu 08.08.2017 15:04

Nečakal som, že skoncujeme s Légiou tak skoro. A hlavne zo Sargerasom. Potom už nejako neostáva moc možností, ako by sa príbeh mohol ďalej odohrávať.

Akari 08.08.2017 17:17

To, že Sargerase někam zavřeme ještě neznamená, že ho tam musíme udržet.

Kaspo 08.08.2017 14:48

Ak Legion skončí patchom 7.3, tak rozhodne očakávam dve možnosti ako sa bude príbeh pokračovať.
1. Old gods - N'zoth a spol. (všimnime si, že v Heartstone sa karty Old gods správajú podobne ako ich verzie vo WoW, môžeme teda očakávať, že s príchodom N'zotha sa vrátia aj ostatný Old gods).
2. Azeroth opustí planétu a tá bude vyzerať podobne ako Argus teraz s peknou veľkou dierou (samozrejme žiadne dvojzmysly). Old gods sa plán podaril a nakoľko sme stále obyvateľmi nášho milovaného sveta, budeme sa musieť pobiť s Old gods a ich kamarátmi a potom zastaviť Azeroth skôr ako pomôže void lords.
PS: Jaina ako hlavná postavu Blizzconu 2017 - nezabúdajme, že môže mať ešte veľkú rolu v príbehu.
PS2: Kde do rici je Wrathion?

Akari 08.08.2017 00:03

N´Zoth a Azshara stále trpělivě čekají na vhodnou příležitost, doufám, že v 7.4 už ukážou své chapadla a nadělí nám nějaký ten prolog do další expanze. Už od posledního Blizzconu čekám tento scénář a nedokážu si představit, že to bude jinak

sw1tchCZ 09.08.2017 17:49

Spíš než 7.4 čekám 7.3.666... Možná s tím mají co dělat ty Doomsayeři v Dalaranu...

Rodann 07.08.2017 23:03

Azeroth je ženského rodu.

Bellatrix 08.08.2017 14:08

O tom spícím Titánovi mluví Magni jako o "ní", toho jsem si vědoma. Ale Azeroth jakožto jméno planety je pořád mužského rodu. Už jenom kvůli návaznosti, že jsme tak na to všichni zvyklí. Musíš uznat, že "Azeroth mluvila k Magnimu" zní fakt divně.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Judge 08.08.2017 15:14

Podla mňa to vúbec nezní divne...práveže to je v pohode....to je neco jako napr: Miriam....taky musí být muž? protože nemá na konci A?

Judge 08.08.2017 15:29

a ked už mám použit podobné prirovnáni......Lilith taky není chlap Našel by sem kopec ženským jmen které by potom podla teba mali byt chlapské...

Heakler 08.08.2017 16:57

@Bellatrix Ona za to nemůže, že ji její obyvatelé dali jméno ve špatném tvaru

08.08.2017 17:49

@Judge muzem bejt radi ze nezijem v anglickym state tam kdyz nedas mr mrs tak to nepozna nikdo tady v cesku je aspon to ova, jednoduchy a efektivni. btw pani azerothova by bylo fajn:-)

Bellatrix 08.08.2017 22:37

My ale přece ani nevíme, že se ten Titán opravdu jmenuje "Azeroth". Ano, je pravda, že Argus jakožto Titán se jmenuje pořád Argus, ale když se nad tím člověk zamyslí, nedává to vůbec smysl. Jméno "Azeroth" vymysleli obyvatelé Azerothu, aby nějak pojmenovali to, kde žijí. Netvrďte mi, že jim to ten spící Titán našeptal.
"Nazdar, hoši, jmenuju se Azeroth. Takže tuhle planetu koukejte pojmenovat Azeroth!"

Dokud neuvidím NPC probuzeného Titána se jménem Azeroth, tak pro mě Azeroth pořád bude jenom pojmenování planety, ne Titána. (Pořád se ještě může ukázat, že ten Titán je Elune. A v tom případě jeho, teda její jméno bude Elune, ne Azeroth.)

Šéfredaktor WoWfan.cz

Judge 09.08.2017 08:50

Bude to pro tebe pojmenováni planety.....Tá planeta ......(snad to nemusim vysvetlovat) Argus taky pojmenovali obyvatele.....a Elune sa urcite neobjevila alebo jak pises ty nenasepkavala ze ja sem Elune koukejte mne uznavat...(taky snad nemusim vysvetlovat co tim myslim) Argumenty mas sice dobre ale pak si je sama vyvratis Skus to takym stylem prekladat do kroniky jak to pises sem to bude hatu

Judge 09.08.2017 09:31

A nevíme sice jak sa volá ale jediný kto je s ní v kontakte je Magni a oslovuje ju ženskym rodem...ja si myslím že ked sa bude volat aj Fero porat to bude ONA tak nevim proc o ni mluvit jak "o nem" Uz sa mi plete jazyk z toho

Bellatrix 09.08.2017 18:20

@Judge Jak jsem řekla – napřed bych ráda měla od Blizzardu potvrzené, že se ten Titán bude jmenovat taky "Azeroth". Dokud budu mluvit o planetě, budu o ní mluvit v mužském rodě. Tak je to totiž gramaticky správně. V češtině má většina planet (až na pár výjimek, třeba Venuši a samozřejmě Zemi), mužský rod.

Holt čeština má ten problém, že tohle vůbec musí řešit. V angličtině tohle řešit nemusí, tak nemají problém s tím, že z Azerothu udělají Titánku, ženu. V češtině si to holt musíme přizpůsobit tak, aby to fungovalo, bylo to srozumitelné a nepůsobilo to křečovitě. (Na tebe to možná křečovitě nepůsobí a to ti neberu, ale na mě bohužel ano.)

Tahle logika by nás totiž pak taky dovedla k tomu, že bychom třeba o Starých bozích nemluvili v mužském rodě, ale ve středním. Tak by to totiž čistě z hlediska logiky bylo správně – Staří bohové nemají pohlaví. Není to "ten" C'thun ani "ta" C'thun. Čili v češtině bychom museli volit střední rod. Ale neděláme to, protože by to znělo i vypadalo pěkně dementně.
Tady je to totéž. Děláme ústupky ve jménu srozumitelnosti.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 13.08.2017 18:32

@Bellatrix Já bych řekl, že když Magni k ní mluví v ženském rodě, tak proto bude mít nějaký důvod.. Nebo jako předpokládám, že každého včetně Magniho by prvně napadlo oslovovat Titána v mužském rodě, pokud by nevěděl, zda je to muž či žena. Jinak mě nepřijde, že by Azeroth bylo pro titánku špatné jméno Sice jsem doteď Azeroth vnímal především jako jméno v mužském rodu, ale představa že by to byla ta Azeroth mi nepřipadá jako velký problém. Jinak to, že se bude jmenovat jinak, než podle toho, jaké ji dali jméno obyvatelé planety mi přijde nepravděpodobné. Přece jen Argus se jmenuje také Argus a jak už někdo zmínil, to jméno té planetě dali také její obyvatelé, pokud se nemýlím? Mohli jsme vidět v mnoha filmech, hrách či knihách a bájích, že mocné bytosti kvůli smrtelníkům přijímali jména, jaké jim smrtelníci dali. Doopravdy třeba měli jméno, ale vystupují tak jak je všichni znají. Podobně to dle mého bude v tomto případě.

Zakys 07.08.2017 22:49

No čekal jsem větší SPOILER ALERT! Vetšinu věcí už se člověk dočte v předešlém článku. Aleee i tak super počteníčko...Palec hore!

Hanzias 07.08.2017 22:48

S tou Allerií to není tak horký. Ono na základě těch jejích dialogů mi spíš přijde, že to napětí mezi nimi je akorát to, že Alleria si připadá "nedoceněná" vzhledem k tomu, že Turalyon je de facto jednou z rukou Světla, když to tak nazvu a ona "jen umí střílet z luku". Teď si nevybavím jméno, ale vím, že jí do Voidu mentoruje nějakej její starej známej a sám ji před těmi riziky varuje. Nicméně Allerii se (prozatím) podaří Voidu nepodlehnout. Ale kdo ví co přijde. On sám jí tam říká, že Void záměrně říká polopravdy v tak zákeřným kontextu, že tomu dotyčná oběť věří.

Sinterie 08.08.2017 07:08

Můj bývalý zaměstnavatel je asi Void! :-O :-D

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet