Mike Morhaime opouští Blizzard, tentokrát nadobro

  blizzard    morhaime    activision   

Je cosi shnilého ve státě Activision Blizzard. Poslední dobou je této společnosti věnována velká mediální pozornost, ale bohužel nikdy ne z dobrého důvodu. Začalo to fiaskem v podobě Diablo Immortal a pokračovalo informací, že nás z dílny Blizzard Entertainment čekají i další mobilní hry a podle všeho jich nebude málo. Další ránu představovalo zrušení Heroes of the Storm Global Championship, které de facto znamená, že se můžeme rozloučit s balancováním Heroes of the Storm. Z nejnovějších záležitostí, z nichž nejsou hráči zrovna dvakrát nadšení, můžeme vypíchnout třeba to, že jedna z postav Overwatch byla z čistého nebe odhalena jako LGBT. A lidé se nemohou zbavit dojmu, že se tak Blizzard snaží odvést komunitní debatu jiným směrem, pryč od jejich neúspěchů.

 

Dnes nás čekala další zpráva, která opět vyvolává otázky, co se v Activision Blizzard vlastně děje. Mike Morhaime, jeden ze zakladatelů Blizzard Entertainment a jeho bývalý ředitel, oznámil svůj definitivní odchod z Blizzardu. Morhaime se vzdal své vedoucí pozice už v říjnu 2018, ale zároveň se rozhodl setrvat jako strategický poradce J. Allena Bracka, bývalého výkonného producenta, který Morhaima nahradil na pozici ředitele. Nyní však Morhaime opouští i svou funkci poradce a definitivně tak dává Blizzardu sbohem. Jeho zaměstnanecký poměr dle oficiálního vyjádření skončí 7. dubna 2019.

 

Není to jediný odchod, který v poslední době rozčeřil vody Activision Blizzardu. Nedávno se ocitli v hledáčku veřejnosti finanční ředitelé Activision Blizzard, mezi nimiž proběhly zajímavé změny. Kromě toho Activision před dvěma dny jmenoval do několika významných funkcí nové osoby.

 

Dále ještě můžeme zmínit odchod společnosti Bungie, vývojáře Destiny, od Activisionu, přičemž nemálo fanoušků Blizzardu si hýčká drobnou naději, že by se snad Blizzard mohl s Activisionem dříve či později rozžehnat také.

 

Jaký je podle vás skutečný důvod Morhaimova odchodu? Myslíte si, že se bouřlivá situace v Activision Blizzardu časem uklidní, nebo nás naopak čeká ještě větší drama?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

zahadum 11.01.2019 16:54

Zaujímavé veci sa dejú okolo kedysi výborného štúdia kde hráči robili hry pre hráčov : https://www.sector.sk/sprava/41143/byvaly-zamestnanec-blizzardu-planoval-samovrazdu-kvoli-zlej-pracovnej-atmosfere.htm

Krisak 11.01.2019 15:54

to si snad uz ta firma nemuze nazyvat blizzardem uz by to chtelo zmenit nazev protoze blizzard delal jen luxusni veci az na par veci ale ted toto neni blozzard a asi uz nikdy nebude

Reeki 11.01.2019 15:23

2. Je naprosto nereálná

Kaspo 11.01.2019 15:01

Pozrime sa na to realisticky.
Veľa možností nie je:
1. Blizzard sa bude držať za ruky s Activision a príde o komunitu ako takú, ktorá túto spoločnosť formovala. (A v tomto bode môže komunita tajne dúfať, že ľudia, čo odišli do .... preč, že založia nové štúdio).
2. Odíde Blizzard od Activision a bude sa niekoľko nasledujúcich rokov spamätávať z rozhodnutí, ktoré učinili.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet