Nová expanze bude představena na Blizzconu!

  Expanze    Novinka    Datadisk   

Letošní Blizzcon se blíží a Blizzard se připravuje na představení novinek. Včera vývojáři, nejspíše omylem, uvolnili aktualizaci 8.0.0.25338 na testovací servery hry. To znamená jediné – na Blizzconu bude představena nová expanze pro World of Warcraft!

Verze WoW, která byla vydána na BETA servery.

 

O nahrání nové aktualizace se svět dozvěděl díky webové stránce Blizztrack.com, která sleduje aktualizace na všech serverech Blizzardu. Nahrání nové verze hry na testovací servery vyvolalo povyk hlavně na Redditu, kde se samozřejmě začalo i spekulovat o tom, co nás čeká a hlavně kdy se dočkáme nové expanze. Verze 8.0.0.25338 byla během několika minut stažena a byla nahrazena současnou aktualizací.

 

Vývojáři se v Legion snaží dodávat obsah pro hráče mnohem rychleji. Jde to vidět i na vydávání nových aktualizací, kterých bylo už relativně dost a většina z nich přidala do hry něco nového. Dá se tedy očekávat, že vydání nového datadisku bude také o něco rychlejší než v minulosti. Přechozí expanze byly totiž vydány rok od oznámení.

  • Mists of Pandaria – oznámeno v říjnu 2011, vydáno v září 2012
  • Warlords of Draenor – oznámeno v listopadu 2013, vydáno v listopadu 2014
  • Legion – oznámeno v srpnu 2015, vydáno v srpnu 2016

 

Co ovšem nastane, pokud se vydání nové expanze bude řídit tím, na co jsme zvyklí? Více než rok dalšího čekání na nový obsah. Je více než jasné, že bude nová expanze oznámená na letošním Blizzconu, což by ovšem znamenalo, že se pokračování příběhu dočkáme až v listopadu 2018. Přeci jen se do Legion moc nového nedostane – již brzy se podíváme do finální raidové instance, ve které vyvrcholí příběh celého datadisku.

A víme vůbec, jaký datadisk přijde? Spekulací je samozřejmě mnoho a nejspíše nám napovídá i samotný Blizzard. Před časem byl na PTR server uvolněn balík, který obsahoval vodítko ke Kul Tirasu. To, že bychom se mohli dostat k nagám, předpovídalo i několik dalších článků. Možnosti ohledně obsahu nového datadisku shrnuje tento článek.

Největší neznámou je ovšem poslední oficiální vyjádření Blizzardu, ve kterém nám bylo sděleno, že hlavní tváří letošního Blizzconu bude Jaina Proudmoore! Mnoho vodítek, ale ukrutně málo odpovědí…

World of Warcraft logo možné nové expanze.

 

A co si myslíte vy? Je možné, že se dočkáme datadisku, ve kterém bude hlavní hrozba opět z Azerothu, nebo se vydáme mnohem dál?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Merneron 21.10.2017 13:42

Ja očakávam ešte mini raid, ktorý príde skôr ako bude vydaný nový datadisk. Takže pravdepodobne sa na Blizzcone dočkáme 2 vecí. Prvá bude oznámenie patchu 7.3.5. ktorý by mohol teoreticky obsahovať už leaknutý Silithus a nejaký ten mini raid. Samozrejme všetko záleží od toho kedy pustia Antorus. Nakoľko patch 7.3.2. má oficiálne patch notes a vyzerá že bude nachystaný na budúce ID raid sa zatiaľ otvárať ale nebude. Bud bude raid pustený po Blizzcone alebo ešte pred ním v rámci nového ID. Som veľmi zvedavý ako chce blizz vysvetľovať veci, ktoré sa udejú bez toho aby na Blizzcone spoiloval pád Sargerasa....otázne je, či to treba považovať za spoiler či nie, každopádne si viem predstaviť pustenie nového Raidu v rámci 7.3.2 a následne 7.3.5 by naväzoval s miniraidom a preklenutím toho čo sa bude po "Sargerasovom hanebnom čine" diať v Silithuse.

Sinterie 20.10.2017 06:42

Chudák ten, kdo to na server nahrál na par chvil asi neměl v gatích sucho

19.10.2017 15:29

rek bych ze se nic nemeni za par tydnu vyjde novy raid ten ma minimalne 5 mesicu pak hodi nejakej preevent a prepatch to klidne muzou bejt dalsi 4-5 mesicu a bude to tak jako vzdycky, zatim me to pripada jak pandarie prvni rok novej obsah druhej rok dojizdeni na zbytcich

kastroll 19.10.2017 10:37

Tak nějak doufám, že třeba na Argusu letí čas rychlejš .. a až se vrátíme tak bude Azeroth uplně zničnej a prosáklej Broukama .. Black Empire 2.. prostě konec amereickejch happy endů!

Bellatrix 19.10.2017 11:40

On by (kvůli propojení Argu a Twisting Nether) čas měl běžet spíš pomaleji. Což holt není příběhově tak zajímavý. Ale taky by se mi líbilo to, co navrhuješ ty. To by byl hodně pěknej plot twist.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lockdaar 19.10.2017 10:37

Osobně bych tipoval tu Azsharu/Staré bohy

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet