Oficiální vyjádření Blizzardu k zavření Nostalriusu

http://media.wowfan.cz/uploaded/nostalrius
Aktualizace 22:00: Vše se dostalo k tomu, že bývalý vývojář World of Warcraft, Mark Kern, natočil video, které míří přímo k Blizzardu a přimlouvá se za otevření Vanilla serverů.
Originální zpráva: J. Allen Brack dnes vydal oficiální vyjádření k uzavření privátního serveru Nostalrius. Dle jeho slov se Blizzard celým tématem zabývá a snaží se najít řešení, které by uspokojilo co nejvíce hráčů. Je dost možné, že se časem objeví takzvané pristine realm, které nebudou obsahovat některé funkce současné hry, například LFG, transfery, boosty, atd.
J. Allen Brack zdroj

Chceme, abyste věděli, že celou diskuzi kolem serveru Nostalrius bedlivě sledujeme a jsme velice rádi za všechny konstruktivní nápady a názory. Naše dosavadní mlčení kolem celé kauzy neznamená, že se nechceme angažovat nebo nemáme k tématu stejné nadšení, jako ostatní hráči. Slyšíme vás! Mnoho z nás v Blizzardu a WoW Dev týmu jsou vášnivými hráči již od prvního spuštění WoW. Ve skutečnosti pracují v Blizzardu díky lásce k původnímu World of Warcraftu. Mluvíme o klasických „Vanilla“ serverech mnoho let. Je to téma na každém BlizzConu a hlavně posledních několik týdnů. Na posledním meetingu interního týmu, na kterém bylo i vedení, bylo toto téma velmi aktuální a diskutované. Mám také několik myšlenek a věcí, které s vámi mohu sdílet. Proč nemůžeme nechat Nostalrius fungovat? Porušila by se ochrana duševního vlastnictví a celá věc by mohla poškodit práva Blizzardu. S duševním vlastnictvím souvisí naprosto vše, co se točí kolem World of Warcraft, včetně neoficiálních serverů. A přesto jsme se snažili najít řešení, ovšem přišli jsme na to, že není žádná možná legální cesta, jak ochránit značku WoW a darovat někomu licenci k provozování privátního serveru. Zkoumali jsme také možnosti spuštění vlastních klasických serverů, ovšem přišli jsme na to, že to není úplně jednoduché. Pokud bychom mohli stisknout tlačítko, které by vše vytvořilo, udělali bychom to. Bohužel by muselo být uděláno opravdu mnoho změn k integraci klasických serverů. Další kapitolou by byla také velice těžká podpora několika verzí hry. Takže co bychom mohli udělat k tomu, abychom zachytili onu nostalgii, kterou si někteří z vás pamatují? Několik let mluvíme o takzvaných „pristine realm“ serverech. V podstatě se jedná o server, na kterém by byly vypnuté všechny zrychlující aspekty levelování, transfery postav, heirloomy, charakterové boosty, bonusy za Recruit-A-Friend, WoW Tokeny a přístup ke cross realm zónám, stejně tak přístup ke group finderu. Stále si ovšem nejsme jistí, zda je to něco, co by komunita uvítala a chtěla, proto jde stále o hodně otevřenou diskuzi. A ještě jedna poznámka – jsme v kontaktu s několika lidmi, kteří spravovali Nostalrius. Jde vidět, že se chtějí starat o hru, mají velký zájem a už se těšíme na další společnou diskuzi, která proběhne v příštích týdnech. Vy, komunita Blizzardu, jste ti nejvíce vášniví hráči tam venku. Děkujeme mnohokrát za vaše názory a nápady! Posloucháme vás! J. Allan Brack



Naposledy upravil/a Ellendway 30.04.2016 v 11:32:43.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MPosp 26.04.2016 13:02

Když si tak porovnám motivaci lidí, kteří hrají na freečkách s tím, co tady pan Brack píše, nějak mi to nejde dohromady. Jak říkávala moje babička - Jeden o voze, druhej vo koze :-)

Esperanta 26.04.2016 12:57

WitekCZ
800 000 účtů z 150 000 aktivních? To se jim zdá málo? To by zaplnilo hned několik realmů.
Tady je ale řeč o těch pristine realmech. Ne realmech se starým contentem.

WitekCZ 26.04.2016 12:56

Stále si ovšem nejsme jistí, zda je to něco, co by komunita uvítala a chtěla, proto jde stále o hodně otevřenou diskuzi.
800 000 účtů z 150 000 aktivních? To se jim zdá málo? To by zaplnilo hned několik realmů.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet