Oficiální vyjádření Blizzardu k zavření Nostalriusu

http://media.wowfan.cz/uploaded/nostalrius
Aktualizace 22:00: Vše se dostalo k tomu, že bývalý vývojář World of Warcraft, Mark Kern, natočil video, které míří přímo k Blizzardu a přimlouvá se za otevření Vanilla serverů.
Originální zpráva: J. Allen Brack dnes vydal oficiální vyjádření k uzavření privátního serveru Nostalrius. Dle jeho slov se Blizzard celým tématem zabývá a snaží se najít řešení, které by uspokojilo co nejvíce hráčů. Je dost možné, že se časem objeví takzvané pristine realm, které nebudou obsahovat některé funkce současné hry, například LFG, transfery, boosty, atd.
J. Allen Brack zdroj

Chceme, abyste věděli, že celou diskuzi kolem serveru Nostalrius bedlivě sledujeme a jsme velice rádi za všechny konstruktivní nápady a názory. Naše dosavadní mlčení kolem celé kauzy neznamená, že se nechceme angažovat nebo nemáme k tématu stejné nadšení, jako ostatní hráči. Slyšíme vás! Mnoho z nás v Blizzardu a WoW Dev týmu jsou vášnivými hráči již od prvního spuštění WoW. Ve skutečnosti pracují v Blizzardu díky lásce k původnímu World of Warcraftu. Mluvíme o klasických „Vanilla“ serverech mnoho let. Je to téma na každém BlizzConu a hlavně posledních několik týdnů. Na posledním meetingu interního týmu, na kterém bylo i vedení, bylo toto téma velmi aktuální a diskutované. Mám také několik myšlenek a věcí, které s vámi mohu sdílet. Proč nemůžeme nechat Nostalrius fungovat? Porušila by se ochrana duševního vlastnictví a celá věc by mohla poškodit práva Blizzardu. S duševním vlastnictvím souvisí naprosto vše, co se točí kolem World of Warcraft, včetně neoficiálních serverů. A přesto jsme se snažili najít řešení, ovšem přišli jsme na to, že není žádná možná legální cesta, jak ochránit značku WoW a darovat někomu licenci k provozování privátního serveru. Zkoumali jsme také možnosti spuštění vlastních klasických serverů, ovšem přišli jsme na to, že to není úplně jednoduché. Pokud bychom mohli stisknout tlačítko, které by vše vytvořilo, udělali bychom to. Bohužel by muselo být uděláno opravdu mnoho změn k integraci klasických serverů. Další kapitolou by byla také velice těžká podpora několika verzí hry. Takže co bychom mohli udělat k tomu, abychom zachytili onu nostalgii, kterou si někteří z vás pamatují? Několik let mluvíme o takzvaných „pristine realm“ serverech. V podstatě se jedná o server, na kterém by byly vypnuté všechny zrychlující aspekty levelování, transfery postav, heirloomy, charakterové boosty, bonusy za Recruit-A-Friend, WoW Tokeny a přístup ke cross realm zónám, stejně tak přístup ke group finderu. Stále si ovšem nejsme jistí, zda je to něco, co by komunita uvítala a chtěla, proto jde stále o hodně otevřenou diskuzi. A ještě jedna poznámka – jsme v kontaktu s několika lidmi, kteří spravovali Nostalrius. Jde vidět, že se chtějí starat o hru, mají velký zájem a už se těšíme na další společnou diskuzi, která proběhne v příštích týdnech. Vy, komunita Blizzardu, jste ti nejvíce vášniví hráči tam venku. Děkujeme mnohokrát za vaše názory a nápady! Posloucháme vás! J. Allan Brack



Naposledy upravil/a Ellendway 30.04.2016 v 11:32:43.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zug 26.04.2016 17:35

Hmm hmm ... já být Blizzardem, tak se na tohle obhajování vykašlu. Je to jejich hra, jejich příběh a celkově jejich univerzum. Nostalrius (resp. jeho provozovatelé) jen parazitovali na výrobku někoho jiného. Tečka.

kritik 26.04.2016 16:45

Správně by měli vypnout všechny freečka, já jsem pro, a přijít s vlastním alternativnim řešením, pak by si nikdo moc nestěžoval, možná jenom ti co htěj hrát úplně zadarmo ale těch to nikdy nebyloa celý tyhle nekonečný diskuze by skončili, al epokud nic neudělaj ostatni freečka a nechaj a budou zkoušet nějaký kočkopsy jako pristine asi se toho moc nezmění a už vůbec se nezvyší počet wow subů ..

Esperanta 26.04.2016 16:24

Sharz
...
Lidé, kteří kdy něco vytvořili, asi ví. Pokud vymyslíš nějaké universum a víš, že je jen tvoje, jak by ses tvářil na to, že to někdo provozuje a krade ti de facto tvoje jméno, a někdy na tom i vydělává? A obzvlášť v Americe jsou na tohle zákony celkem drsné. Tohle už je trochu o common sence. Není to okecávání. Prostě to tak je. Já bych to taky nechtěla a nedovolila bych to, kdybych byla Blizzardem.

Sharz 26.04.2016 16:05

Po tomhle postu od Blizzardu už nevím, co si myslet. Když se rozhodli Nost vypnout, čekal jsem, že je to jen kvůli tomu, že oznámí na Blizzconu legacy servery. Jak to mysleli s tím chráněním jejich duševního vlastnictví? Prostě okecávání, podívejte se na ostatní freečka. Oni prostě byli lepší. Nebo mi prosím vysvětlete mi někdo, jak to Blizzard myslel, protože nevidím, jak přímo a jedině Nostalrius by mohl porušit nějak zásadně než ostatní servery práva Blizzardu.

kritik 26.04.2016 15:59

no ty klíče a prequesty to je něco jako Dreanor Pathfinder (to bude i v Legion) nebo i to že musíte dát aspoň proving grounds silver abyste mohli jít random dungy, byli různý obtížnosti a délka získání těch přístupů ale princip je naprosto stejnej, něco pro to udělat abyste se někam dostali/mohli lítat, že se to ne každýmu líbí to je jasný ale když jste šli Onyxiii s lidma co jste věděli že museli udělat tu quest linii tak to byl trošku jinej zážitek než jít LFR s boostlima postavama co netuší která bije a o těch důvodů proč je špatně aby měli všchni všechno hned je mnohem víc ale to je zas na jinej topic ..

Ellendway 26.04.2016 15:44

Prunus
a vrátit klíče + prequesty na vstup d dungů a raidů
Jen to ne...

Prunus 26.04.2016 15:41

a vrátit klíče + prequesty na vstup d dungů a raidů

Darkdjinn 26.04.2016 15:10

Podle mého názoru, pristine server je dobrej nápad. Proč to zatracovat, když to ještě zdaleka není vymyšleno. Teď by každý z nás komu se ta myšlenka zamlouvá měl přemýšlet co by se na tom dalo zlepšit, co nedělat atd. a dát blizzardu smysluplný feedback. Já bych na těchto servrech zakázal jěště celej jejich shop na prodej mountů, petů a ostatních kravin, multiboxery,garrisony atd. Přihlašování do bg a arén pěkně postaru, získávání gearu jak za tbc, možná zákaz lítání apod. Prostě udělat hardcore server. Uvidíme jak se vyvine diskuze mezi blizzardem, hráči a lidmi co spravovali nostalrius. Rozhodně bych tomu dal šanci.

kritik 26.04.2016 13:42

Pristine je nesmysl, hrát aktuální hru, kde je zničenej leveling a spousta dalších věcí s nějakýma omezeníma, to už hodně lidí zkoušelo a vyýsledek byl že pak museli chodit nazí a stejně to nestačilo, hlavně nevim kolik lidí si uvědomuje že vanilla byla úplně jiná hra s jinyma mechanikama, byli uplně jiný staty, agro fungovalo jinak, mana fungovala jinak, parry, dodge, miss fungovalo jinak, byli resisty atd, je to asi jako srovnávat wow bgčka s Heroes of the storm nebo Diablo 2 s Diablo 3, když blizzard podporuje svoje starší tituly, proč by nemohl podporovat vanillu která nemá se současnym wow nic společnýho kromě toho že se to jmenuje stejně ? Freečka s timhle problemem nemaj nic společnýho, kdyby to bylo jen o tom že je to zadarmo tak všichni hrajou wod freečka, což by byla opravdová konkurence současnýmu wow, ale 11 let stará hra opravdu není, když si jdete zahrát Warcraft 3, ubíráte tím hráče Starcraftu ? Kdo vanillu skutečně hrál na oficiálnich servrech si moc dobře uvědomuje tu naprostou nesrovnatelnost se současnou hrou ...

Ellendway 26.04.2016 13:35

WitekCZ
800 000 účtů z 150 000 aktivních? To se jim zdá málo? To by zaplnilo hned několik realmů.
V podstatě ano, je to málo. Protože pouze takových 10 % z nich bude opravdu platit. To znamená 15 tisíc... nic moc.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet