Patch 8.1 - Jak bude vypadat Siege of Zuldazar?

  patch 8.1    siege of zuldazar    raid   

Před pár dny proběhlo první testování raidu Siege of Zuldazar, který přijde do hry v patchi 8.1 –  Tides of Vengeance. Testovali se zatím tři bossové – Ra'wani Kanae, Frida Ironbellows a Grong. Díky testování zároveň nyní máme bližší informace o podobě raidu jako takového. Zážitek to bude velmi unikátní – půjde o první raid v historii WoW, jehož průběh se bude lišit v závislosti na tom, zda budete hrát za Alianci nebo Hordu. Každá strana totiž bude mít své unikátní bossy.

Veškeré články věnující se patchi 8.1 najdete v příslušné kategorii.

nj9tujszw6_61328e8b6b4bb8f9b485d9f49f24ed57808c2947_1537300741_4041.jpg

Název raidu

Když byl patch Tides of Vengeance poprvé oznámen, padla v souvislosti s novým raidem poznámka o tom, že název "Siege of Zuldazar" je možná zatím jen pracovní. Ion Hazzikostas ve včerejším Q&A mezi řečí prohodil, že se zvažuje přejmenování raidu na "Battle for Dazar'alor".

 

Bossové

Jak bylo řečeno výše, Siege of Zuldazar bude nezvyklý v tom, že se bossové budou lišit v závislosti na tom, zda budete hrát za Alianci nebo za Hordu. Někteří bossové budou společní pro obě frakce, zatímco jiní budou unikátní pro každou frakci.

 

Celkem bude mít raid 9 bossů. 3 z nich budou z hlediska mechanik stejní pro obě frakce. Tito bossové sice budou mít odlišná jména a názvy abilit podle toho, za kterou frakci na ně půjdete, ale jinak budou zcela totožní.

Další 3 bossové budou alianční. Budete s nimi bojovat, pokud budete hrát za Alianci. Hráčům Hordy se zpřístupní, jakmile porazí své vlastní bosse. Tehdy si budete moci promluvit s průzkumníkem Hordy, který vám zprostředkuje to, co mezitím dělala Aliance.

Poslední 3 bossové budou pro Hordu a pro Alianci pak platí totéž – skrze svého průzkumníka se Aliance po poražení svých vlastních bossů dozví, co potkalo Hordu.

 

Seznam dosud známých bossů je následující. Červeně zvýraznění bossové jsou unikátní pro Hordu, modří pro Alianci.

  • Frida Ironbellows / Ra'wani Kanae (prakticky totožný encounter)
  • King Grong / Grong the Revenant (jde o téhož bosse, Horda ho zabije příběhově jako první, poté oživí a pošle proti Alianci)
  • Flamefist and the Illuminated / Grimfang and Firecaller (prakticky totožný encounter)
  • Treasure Guardian
  • Loa Council
  • King Rastakhan
  • High Tinker Mekkatorque
  • Sea Priest Blockade
  • Jaina Proudmoore
 

 Osud krále Rastakhana jsme zmiňovali již v nedávném článku. Jeho encounter bude zahrnovat fázi, ve které požádá Bwonsamdiho o pomoc v boji a rozsvítí se nám jako vánoční stromeček.

1csawo6hkj_c3103fb2f0b15d56ea88d8b60472549c45e99a3b_1538607183_8415.jpg

Bohužel mu to nebude nic platné, neboť encounter nepřežije. Totéž platí pro jeho alianční protějšek, High Tinkera Mekkatorqua. Ten sice nezemře v pravém slova smyslu, ale bude zmražen a podle vydataminovaných textů nebude nikdo vědět, jak mu pomoci – ani Jaina, která prohlásí, že mechanismus jeho zmrazení neodpovídá žádné ledové magii, kterou zná, a je tudíž bezmocná.

 

Pokud jde o Jainu samotnou, ta by měla svůj encounter přežít. Bude pouze zraněná.

 

Průběh raidu

Aliance

Aliance bude začínat v zuldazarském doku. Vedle aliančních vojáků zde najdete Jainu Proudmoore, Genna Greymanea a Mathiase Shawa z SI:7. Ti společně budou probírat, jak Mathias Shaw zinscenoval předstíraný útok v Nazmiru, aby odlákal síly Hordy a Aliance mohla ve skutečnosti zaútočit na Dazar'alor. Jaina podotýká, že jejich hlavním cílem je destabilizovat Zandalari a zbavit se určitých osob v řadách Hordy. Zároveň připomíná, že král Wrynn se chce vyhnout ztrátám na životech civilistů.

Jak postupujete dál, dostanete zprávu od Gelbina Mekkatorqua. Ten vymyslel plán, že na Hordu poštvou opičí bestii, Krále Gronga, aby Hordu zdržel. (Bohužel netuší, že Horda později Gronga oživí a pošle proti nim.)

Následně bude Aliance bojovat se svým prvním bossem, což je zandalarská trollka Ra'wani Kanae. Po jejím poražení se Aliance vydá k zadnímu vstupu do pyramidy, kde bude bojovat s Grimfang and Firecaller (ekvivalent Flamefist and the Illuminated pro Hordu). Po vítězství bude Aliance pokračovat vzhůru pyramidou, než se jim do cesty postaví Grong the Revenant. Opičák, kterého předtím Aliance vypustila na Hordu, jenže nemrtvý. Že by Hordě své služby poskytl loa smrti? Nebo jej dokázal oživit někdy z Hordy, třeba Nathanos?

Od tohoto bodu dál prozatím není přesné pozadí bossů jisté, ale je pravděpodobné, že Aliance bude nejprve bojovat s Treasure Guardian, poté s Loa Council a nakonec napadne samotného krále Rastakhana v srdci pyramidy.

Horda uvidí tyto tři bosse jakožto flashback v rámci své verze raidu.

 

Horda

Horda bude začínat v oblasti Zocalo poté, co se vrátí od předstíraného útoku Aliance v Nazmiru. Zde budou muset čelit jednotce Dark Iron trpaslíků. Po vašem boku budou bojovat princezna Talanji, Rokhan a Nathanos Blightcaller. Nemrtvý zvěd informuje o tom, že alianční síly se právě vylodily v přístavu a postupují dále do vnitrozemí. Princezna Talanji naléhá, že si tím pádem musí pospíšit, aby vojáci Hordy dorazili do pyramidy dříve než Aliance. Její otec, král Rastakhan, totiž pyramidu brání jen s hrstkou vojáků.

Následně bude Horda bojovat se svým prvním bossem – trpaslicí Fridou Ironbellows.

Horda se probojuje skrz Dark Irony k základně pyramidy, kde na ně čeká poničený alianční tank. Po zničení tanku povolá Mekkatorque na vojáky Hordy Gronga, které Horda vzápětí bude muset pokořit jako svého druhého bosse.

Horda bude následně pokračovat vzhůru pyramidou a bude bojovat s bossem Flamefist and the Illuminated (ekvivalent Grimfang and Firecaller pro Alianci).

Pokračování raidu zatím není přístupné. Dá se ale usuzovat, že Horda dorazí do nitra pyramidy a zjistí, že král Rastakhan padl. Poté víme, že se dopravíte za pomoci flight mastera do doků, kde kotví Aliance. Zde na Hordu čekají jejich unikátní encountery: High Tinker Mekkatorque, Sea Priest Blockade a Jaina Proudmoore.

Aliance pak uvidí tyto tři encountery jakožto flashback v rámci své verze raidu.

 

Pořadí bossů – nefér pro boj o world first?

Ve včerejším Q&A padla následující otázka:

Jak si myslíte, že ovlivní rozvržení Siege of Zuldazar souboj o world first, když bude mít Aliance a Horda jiné pořadí bossů?

 

Odpověď byla následující:

Devět bossů v raidu možná bude ve stejném pořadí pro obě frakce. Aliance může dostat svých šest bossů v daném pořadí a pak dostat flashback na to, jak si Horda poradila s finálními třemi bossy. Horda může dostat první tři bossy, pak flashback na to, jak se vedlo Alianci, a pak dokončit své tři horďácké bossy.

 

Je otázka, zda se Blizzard ještě nerozhodne s pořadím bossů a celkovým rozložením raidu pracovat nějak jinak. Na to však nejprve bude potřeba další testování pozdějších fází raidu.

 

Zatím to ale vypadá, že pořadí bossů bude následující:

Aliance Horda
Ra'wani Kanae Frida Ironbellows
Grimfang and the Firecaller King Grong
Grong the Revenant Flamefist and the Illuminated
Treasure Guardian

Flashback:

Treasure Guardian

Loa Council

King Rastakhan

Loa Council High Tinker Mekkatorque
King Rastakhan Sea Priest Blockade

Flashback:

Mekkatorque

Sea Priest Blockade

Jaina Proudmoore

Jaina Proudmoore

 

 

Siege of Zuldazar loot

Na seznam lootu dosud známých bossů se můžete podívat zde. Item level by měl být 370 pro LFR, 385 pro Normal, 400 pro Heroic a 415 pro Mythic.

 

 

Co říkáte na unikátní rozvržení tohoto raidu? Těšíte se na novou zkušenost, nebo byste byli raději, kdyby se podobné experimenty nekonaly?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 12.10.2018 16:08

jsem hordák ale lituji Gelbina Mekkatorqueho, nechápu proč ho Blizzard trochu zpodobnuje jeho osud jako k Bronzebeardovi který se proměnil jako diamantová socha,že by nesnášel prcky??? ale tu bludnou Holandanku Jainu vůbec nemusím sice patří mezi top-heroic wowka,ale zprotivila se mi..i když je z ní sexbomba

@ndy 13.10.2018 08:35

Někdy se probudí a bude napůl člověk a stroj, skoro takovej iron man nebo tak

Kaspo 13.10.2018 08:50

Osud Geblina pripomína skôr, osud Hana Sola, hlboko zmrazený.

SolMane 12.10.2018 15:37

Boj o World First ?
ved aj tak je to vzdy medzi Hordackymi Guildami ...takze o com sa tu idu zas alici hadat a plackat blizzardu ?

Bellatrix 12.10.2018 21:40

O to přece nejde, tady jde hlavně o princip. Pokud by alianční guildy byly znevýhodněné kvůli samotnému designu raidu, nebylo by to moc fér. Nejenom kvůli world first, ale třeba kvůli tomu, pokud by z nějakého důvodu byla jedna verze toho raidu jednodušší nebo víc user-friendly než ta druhá. Pak by to mohlo být nepříjemné pro všechny hráče, nejenom pro ty, co usilují o world progress.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Walther 13.10.2018 13:53

Jakmile by z nějakého důvodu bylo výhodnější pro world first hrát za Allianci, tak se všechny ty guildy přesunou od hordy během pár chvil.

Lockdaar 12.10.2018 14:55

Ten King Kong se mi líbí

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet