Patch 8.1 - Příběhové spekulace: Saurfang, Tyrande a další

  patch 8.1    saurfang    tyrande   

Datamining z patche 8.1 pokračuje. Tentokrát to nejsou modely, nýbrž popisy spellů, itemů nebo NPC, z nichž vyplývají jisté náznaky ohledně pokračování příběhu Battle for Azeroth v nadcházejícím patchi. Jedná se jmenovitě o osudy postav jako Varok Saurfang, Tyrande Whisperwind, Delaryn Summermoon, Sira Moonwarden a Derek Proudmoore. Zmíněné příběhové momenty by se měly týkat především pokračování War Campaign a nové Warfront, Battle for Darkshore. Zároveň však mějte na paměti, že jde zatím pouze o spekulace založené na dataminingu a že se vše ještě může změnit, než bude nový patch live. A samozřejmě pozor, možné spoilery.

 

Veškeré články týkající se patche 8.1 naleznete v příslušné kategorii.

 

Varok Saurfang

Saurfanga jsme naposledy viděli ve vězeňské cele ve Stormwindu v rámci úvodní scenaria pro Hordu. Kvůli své orkské hrdosti odmítl utéct spolu s princeznou Talanji a Zulem a jak to tak vypadá, jeho pouto s Hordou se v novém patchi silně zpřetrhá. Jeho nové 8.1 NPC už nemá titul "High Overlord". Zůstává vězněm Aliance? Nebo je snad možné, že by se s Aliancí spřáhl proti Sylvanas? Většina z nás se asi neubrání myšlence "Jen ne další Siege of Orgrimmar." Přátelé, raději se na to psychicky připravme.

 

Datamining totiž odhalil item Worn Cloak, který se váže k Saurfangově příběhové lince. Jeho popisek říká následující: "Oblékněte si tento obnošený plášť s kápí. S trochou štěstí tak odlákáte vrahy ze Saurfangovy stopy." A posílání vrahů nám je povědomé, že? Garrosh Hellscream se přesně touto metodou pokusil zbavit Vol'jina, který nakonec zahájil revoluci proti němu a spojil se pro ten účel s Aliancí. A aby ta paralela náhodou nebyla moc málo nápadná, spell vázající se k Worn Cloak má následující flavor text: "Některé revoluce začínají těmi nejmenšími akty vzdoru." Ale no tak, Blizzarde. Vážně?

 

Veškeré dosud vydataminované texty týkající se Saurfanga můžete najít zde.

 

Delaryn Summermoon

Delaryn Summermoon sehrála významnou roli v BfA pre-patchi, neboť vedla obranu nočních elfů proti Sylvanas a nakonec nevědomky vnukla Sylvanas myšlenku k vypálení Teldrassilu.

 

 

Delaryn se rovněž objevuje v příběhu pre-BfA novel popisujících vypálení Teldrassilu z pohledu Aliance a Hordy. V cinematicu i novelách je poukazováno na podobnosti mezi Delaryn a mladou Sylvanas, která s největší oddaností bránila svou domovinu před vpádem Arthase a nakonec pro svůj lid podstoupila nejvyšší oběť.

 

Proč se ale Delarynino jméno objevuje v souvislosti s patchem 8.1, když elfka zemřela již v pre-patchi, ptáte se? Je to proto, že se Sylvanas nejspíš bude chtít věnovat jedné ze svých oblíbených kratochvílí – oživování padlých nepřátel. V datech hry se nachází spell Signal Nathanos, jehož popisek říká: "Vyšlete světlici a dejte tak signál Nathanosovi, že jste našli Delaryn." A vypadá to, že se jí to podaří – toto by měl být model nemrtvé Delaryn Summermoon.

 

Tyrande Whisperwind

O Tyrande jsme si už povídali v souvislosti s jejím novým modelem. Víme, že podstoupí jakýsi rituál, pocházející nejspíš od Elune, po kterém se z ní stane "noční bojovnice" (night warrior). Pokud dokončíte tuto příběhovou linku, In Teldrassil's Shadow, odemkne se vám pro vaše noční elfy stejná customizační možnost, kterou bude disponovat i Tyrande.

V rámci scenaria pojmenovaného Tyrandin vzestup (Tyrande's Ascension) budete muset najít nějaký předmět zvaný Elunino oko (Eye of Elune) v ruinách Auberdine. Dále budete muset nalézt Tyrande v Bashal'Aranu a následně ji strážit, zatímco bude podstupovat rituál. V jeho důsledku se z ní stane noční bojovnice.

Do scenaria zasáhne i výše zmíněný Nathanos Blightcaller. Tomu totiž budete muset zabránit, aby oživil padlé noční elfy do řad nemrtvých.

 

V datech hry jsou zároveň k nalezení odkazy na cutscény/scenaria, která zní poněkud zlověstně – Tyrandino potemnění (Tyrande's Darkening), Tyrandino vzepření (Tyrande's Denial) a event Vzestup černého měsíce (Black Moon Rising). Nečeká snad něco nepěkného samotnou měsíční bohyni Elune...?

 
Veškeré dosud vydataminované texty týkající se Tyrande, Nathanose a Tyrandina rituálu můžete najít zde. Rovněž můžete věnovat svou pozornost spekulaci věnující se Tyrande a Elune
 

Sira Moonwarden

Sira Moonwarden je jedna z Dozorkyň (Wardens) sloužících pod Maiev Shadowsong. Sira Dozorkyním dočasně velela v době třetí invaze Plamenné legie, kdy byla Maiev vězněná.

Pro patch 8.1 dostala nový model, který je místo do klasické zelené laděn do purpurové a její oči rudě žhnou. Změnil se také její titul – v Legion byla ještě "Dozorkyně", teď je to "Temná Dozorkyně". Z vydataminovaných textů se dá usuzovat, že bude oživena do služeb Sylvanas Windrunner stejně jako Delaryn Summermoon.

Rovněž víme, že po jejím oživení dojde ke střetu mezi ní a Maiev. V datech hry je k nalezení spell Blind s popisem "Sira hodí hrst očarovaného prachu Maiev do očí a oslepí ji."

 

Veškeré dosud vydataminované texty týkající se Siry Moonwarden můžete najít zde.

 

Derek Proudmoore

Derek Proudmoore byl nejstarší syn admirála Daelina Proudmoora a starší bratr Jainy, který velel Třetí kultiraské flotile. V rámci své War Campaign se Hordě podařilo najít jeho tělo. V patchi 8.1 bude mít nemrtvý model – Sylvanas ho rovněž oživí do svých služeb. Více se můžete dočíst ve vydataminovaných textech týkajících se Jainy, Katherine, Dereka a Tandreda Proudmoorových.

Myslíte, že nás čeká další Siege of Orgrimmar? Koho ještě asi Sylvanas stihne oživit do svých služeb? A co pro Tyrande znamená, že se stala noční bojovnicí?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dikz 29.09.2018 12:43

Prosim vas rekli by mi nekdo proc by nemohl byt SoO ? protoze nechapu proc byl hroznej v pande i kdyz jsem ji v ty dobe nehral jeste jenom by me zajimlo proc to tak je

Esperanta 29.09.2018 12:47

Oni to myslí příběhově. Znamenalo by to, že by se Blizzard opakoval. Protože jeden Warchief už jako boss raidu skončil.

Dikz 30.09.2018 12:31

@Esperanta jo jasne tak me zajimalo diky moc

Perzeus 1 29.09.2018 12:32

Já si nemyslím že půjde o SoO2 bude v tom něco jiné

kastroll 29.09.2018 12:09

jojo blizzard si připravuje bosse do SoO2.. začínám tu hru mrdat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet