Prophet's Lesson, 12. kapitola

http://media.wowfan.cz/uploaded/prophetslesson
Ostatní draeneie Velenova slova hluboce zasáhla a oni přistoupili ke zraněným uprchlíkům. I Anduin připojil své kvetoucí nadání k všeobecnému úsilí, a zatímco sám Velen léčil a tišil bolest, nemohl si pomoci, aby se čas od času neohlédl po princi. Muž, kterým se pozvolna stával, na něj udělal velký dojem.
* * *
Exodar nebyl pro draeneie jen strojem, nýbrž živou věcí; byl pro ně bratrem ve smyslu, jemuž by ostatní rasy Azerothu nikdy neporozuměly. A jeho bolest byla nyní vyléčena, jeho podstata napravena. Prorok se s celým svým národem radoval nad tímto vítězstvím. Utečenci se společně setkali na jednání, konajícím se v rozlehlém prostoru Ammen Vale, a právě zde se definitivně rozhodli, že jejich místo je s jejich vlastním rodem. Mnoho lidí pod vlivem ohnivého rozrušení provázejícího Velenovo dramatické zjevení vyhledalo kněžský závazek a téměř všichni se propůjčili síle Stormwindu a rozhodli se podílet na opravení škod, které za sebou zanechal Deathwing. Kdyby byl kdokoli z těch lidí dotázán na své zkušenosti s draenei, byl by přísahal na svůj vlastní život, že uprchlíci měli od začátku pravdu - že jim Prorok dal odpověď na Kataklyzma. Tou odpovědí byla služba. Dva lidé, které však nejvíce zasáhl tragický útok na Exodar, byli Věčný sám a člověk, který měl být jednoho dne králem. Když Anduin po oněch událostech předstoupil před svého učitele, Prorok stál obrácen tváří k němu a s nohama pevně na zemi. „Děkuji ti, že jsem díky tobě nalezl cestu. Zeptal ses mne, proč jsem nevaroval svět před Kataklyzmatem. Selhal jsem; nebyl jsem schopen rozpoznat nebezpečí, neboť mé soustředění bylo obráceno příliš hluboko do nitra a… určitým způsobem až příliš do vnějšku. Ztratil jsem náhled na jednotlivce současného světa - na jejich potřeby - a to bylo důvodem, proč se mi maják Světla ztrácel v tmách. Pokud nejsem spojen s živými stvořeními dneška, jak mohu řídit spojení s jejich budoucností? „Jednoho dne budeš mocným knězem, princi Anduine. A moudrým králem.“ Anduin si z celého srdce přál, aby ta slova mohl slyšet jeho otec.
KONEC
<- Předchozí | Stránka 12


Naposledy upravil/a Mordecay 10.09.2014 v 18:35:58.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Esperanta 14.02.2014 20:14

Mondeli, měl by ses už vážně stydět. Místo toho, abys pochválil Bellatrix její překladatelskou práci, u které strávila opravdu nemálo času, tak pomalu její snahu zadupeš do země. Nebýt jí, tak ty povídky nejsou přeložené doteď.K povídce: nepochybuji o tom, že v angličtině povídka vyzní ještě o něco lépe, jelikož spoustu věcí se v překladu ztratí, což je naprosto normální. Tuto povídku jsem velmi chtěla vidět přeloženou a myslím si, že je to jedna z těch lepších. Přiznávám se, že jsem se neodhodlala do teď dočíst Blood of Our Fathers ale jelikož mám Velena ráda, tuhle jsem přečetla do konce. Ale musím říci, že pokud přeložíš tu povídku o jistém nejmenovaném mágovi Kirin Tor... budu ti líbat ruce!

Mondel 14.02.2014 19:40

Och Bože normálne sa asi rozplačem a p*seriem, nekonečné klišé, mladý princ sa obáva aby nesklamal svojho otca a chce sa stať dobrým kráľom, a meditujúci Velen ktorého meditácie sú tak na dve veci stále dookola nad niečim narieka a lamentuje,nehovoriac ani o komentároch draineiov ktorý hovoria aby sa konečne postavili proti légii ale pritom môžu byť radi že ich nezožerú jelene na Azumeryst Isle... Alebo isť healovať Outland och, tam už je toho čo obnoviť. Poviedka nebola zlá ale niekedy sú tam naozaj nezmyselné odstavce...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet