Shadowlands – Developer update z 8. července

  Stream    Shadowlands    update   

Valná část hráčské komunity se již nemůže nového datadisku Shadowlands dočkat. Celý stream měl proběhnout již dříve, ovšem kvůli nepokojům v USA byl posunut na včerejšek. John Hight spolu s Ionem Hazzikostasem nastínili, co dalšího očekávat v blízké budoucnosti okolo celého datadisku. Tento článek se zaměřuje pouze na výtah informací z celého streamu. Pokud se chcete sami podívat na celý developer update, na konci článku najdete celý záznam z Youtube.

 

Rozcestník:

 

Úvodní informace

John Hight na úvod zmínil přibližné vydání Shadowlands, které by dle něj mělo proběhnout během podzimu. Vylučuje to tedy mnohdy očekávané prodloužení ke konci letošního roku. V té souvislosti také zmínil, že počínaje příštím týdnem se Shadowlands přesouvá do beta fáze, tudíž lze očekávat várku nových pozvánek do testování. Při té příležitosti Hight také zmínil, že pozvánky budou rozesíláný průběžně. Není proto nutno smutnit, když se k vám pozvánka nedostane okamžitě. Ujistěte se však, zda máte ve vašem Battle.net účtu nastavenou možnost nechat si pozvánku případně zaslat.

 

Hight mimo jiné po Horstovsku představil sběratelskou edici pro Shadowlands a artbook spjatý s celým datadiskem, který zahrnuje koncepty pro jednotlivé Covenanty.

5qpa9oi9dg_3a407e8419f1ce9e14bbebc61af6647851c54e15_1594233747_7424.jpg

nrfkvtk9zi_3a407e8419f1ce9e14bbebc61af6647851c54e15_1594233747_6644.jpg

 

Covenanty

Ion představil základní informace, které nás s vybraným Covenantem více svážou. 

Soulbinding Jedná se o feature, kde si vyberete jednu z několika postav z vašeho Covenantu, kterou jste potkali během plnění příběhové linie při expení, a propojíte své duše. Odměnou vám bude talentový strom, kde si budete moci volit bonusy – ať už jde o zvýšení účinnosti vašich abilit, nebo obecnou utilitu. V konečném důsledku to bude místy připomínat Research panely, jako je tomu například u MOTHER a Horrific Visions, nicméně zásadní rozdíl zde bude, že v jednom řádku, potažmo kategorii, budete mít na výběr pouze jeden bonus. V celém talentovém stromu lze nalézt chybějící sloty. Do těch budeme dávat itemy zvané Conduits, které budou fungovat na velmi podobném principu jako Relics do Artefaktů během Legionu.

9rdzp7h59l_2f809b3c54c57f0a9173ad1b177b9998098d9167_1594234130_4026.jpg

Anima Conductors – Anima bude klíčová nejen pro vyřešení záhady celého datadisku, ale i při samotném průběhu. Po odemknutí daného Covenantu budou na jeho území a vaší mapě přístupné zdroje animy a několik "věží", které budou na její bázi operovat. Aktivace těchto věží prostřednictvím vámi nasbírané animy vám například v dané lokaci zpřístupní World Quest nebo silnou elitu, případně nějaký pasivní bonus. Tok animy do těchto věží budete mít vy pod kontrolou.

qplinjq175_3a407e8419f1ce9e14bbebc61af6647851c54e15_1594233747_6302.jpg

Nový systém misí – Už od počátku Warlords of Draenor nás tento systém pronásleduje. Ion však uznal, že jeho koncept ve WoD nebyl nejlepší, jelikož tak bylo možné například získat relevantní gear "za absolutní nicnedělání", tudíž celý systém přes Legion a BfA regulovali. Ve hře ho však chtějí zachovat a obohatit ho tím, že do něj přidají systém rolí, jaký známe my – tedy followery zaměřené na tankování, další na healing a v neposlední řadě followery specializující se na dps.

sxnbsg2tc1_3a407e8419f1ce9e14bbebc61af6647851c54e15_1594233747_5925.jpg

Covenant Sanctums – Jakmile se oficiálně přidáte k vybranému Covenantu, odemkne se vám nová feature, která je přístupná pouze pro členy daného Covenantu. Ion však uvedl, že celá feature má mít spíše zábavný charakter, než aby byla více relevantní v progressu postavy jako takové. 

  • Venthyr – Ember Court: V podstatě budete pořádat "večírky" pro venthyrské šlechtice.

  • Kyrian – Path of Ascension: U Kyrianů se budete moci vtělit do vašeho soulbound protějšku a svádět v jejich kůži "gladiátorské" souboje.

  • Necrolords – Abomination Factory: Necrolordi jsou zajímaví tím, že zde budete pro rozdílné duše "budovat" vhodná těla.

  • Night Fae – Queen's Conservatory:U Night Fae se budete starat o "zahradu duší". Tato feature je z části inspirována farmařením ve Valley of the Four Winds v Mists of Pandaria.

 

Covenant Campaigns – Tyto kampaně budou fungovat na principu "War Campaign", která přišla s BfA. Budou vyprávět příběh vámi zvoleného Covenantu s tím, že na jeho konci budete odměněni transmogem specifickým pro vámi zvolený Covenant.

 

Co nás čeká dále?

Nový dungeon – Theater of Pain. Koncept celého dungeonu bude založen na prokázání naší síly, jak už to v povaze obyvatelů Maldraxxu bývá. Čekají nás zde 4 výzvy (nejspíše tedy bossové), které musíme porazit, abychom se mohli utkat s tím hlavním. Budeme mít však možnost si sami zvolit pořadí, ve kterém první 4 výzvy zdoláme.

 

Návrat do The Maw – Díky našemu zvolenému Covenantu se budeme moci vrátit do sféry, ze které jsme jen tak tak utekli – The Maw. Ion už mnohokrát nastínil, že celá lokace k nám bude nemilosrdná na každém kroku. Děláte příliš velký bordel? Jailer se podle toho zařídí. Žádné místo k odpočinku, pouze nemilosrdná nadvláda Torghastu. Potkáme zde však jistou postavu, která nám celé místo pomůže prozkoumávat.

 

Testování Castle of Nathria raidu – Jak už bývá zvykem, testováním postupně projde i první raid, se kterým se v celé expanzi potkáme. Ion zmínil, že vše bude znovu fungovat stylem předem určených termínů na dané obtížnosti.

 

Testování M+ contentu – Spolu s raidingem přijdou na řadu i dungeony. Ion uvedl, že prozatímní plán zahrnuje přidání vendora na specifické klíče s danými affixy, aby celé testování probíhalo rychleji a vychytaly se včas všechny mouchy. Byl mimo jiné zmíněn i nový affix specifický pro Shadowlands, nicméně Ion žádné další detaily neuvedl.

 

Runecrafting – V této featuře se budeme zabývat výrobou legendárek. Ion zopakoval, že se jim koncept legendárek v Legionu líbil, nicméně velký problém byl v tom, že jejich získávání bylo čistě o štěstí, což v Shadowlands chtějí změnit. Při naší ceste Torghastem narazíme na tajemného Runesmitha (volně přeloženo jako tepaře run), který nám za potřebné materiály legendárky dle našeho výběru vyrobí. Příběhově však Ion naznačil, že tato postava má co dočinění s ukováním Mrazivého smutku (Frostmourne) a Lich Kingovy koruny. Dle všech indícií si s Jailerem moc do oka nepadli. Více o tomto výrobci Frostmournu zde.

 

PvP testování – Vývojáři budou pozorně monitorovat situaci v PvP, jež bude obohaceno o Covenant ability a Soulbindy. Připomínáme, že v Shadowlands se vrátí PvP vendoři a možná také stat PvP Power.

 

Character Copy – Ion naznačil, že veškeré postavy, které se nyní nacházejí v alphě, budou smazány. Místo toho však hráči budou mít možnost si do bety převést svou existující postavu z BfA. 

 

Class tuning – Jak to s každým datadiskem bývá, velká pozornost se přikládá především k balancování jednotlivých class. S příchodem Covenant abilit se však tento úkol nemusí zdát tak jednoduchý. Ion například zmínil abilitu "Blessings of the Seasons", která je dána paladinům, kteří se připojí k Night Fae Covenantu. V současné podobě jde o krátkodobé buffy, které průběžně mění efekt po každém použití. Přestože v této kategorii jednoznačně dlouhodoběji dominuje otázka ohledně stavu Shadow priestů, bylo poněkud překvapující, když Ion prozatím nic v tomto ohledu nezmínil.

 

Celý stream:

 

 

Jak se těšíte? Očekáváte pozvánku do bety? (Konečně?)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ratatuj 15.07.2020 10:48

Nedá mi to ale musím sa opýtať.
“Přestože v této kategorii jednoznačně dlouhodoběji dominuje otázka ohledně stavu Shadow priestů, bylo poněkud překvapující, když Ion prozatím nic v tomto ohledu nezmínil.“

Čo sa také deje v Shadowlands zo Shadow prístmi?? Keď sa k tomu akosik ani Blizz nechce vyjadriť zatiaľ

Kaspo 10.07.2020 10:10

Zatiaľ to prekvapivo vyzerá dobre, už len dúfať, že to nebude také fiasko ako BFA.

Batole 10.07.2020 10:05

Ty sběratelské edice jsou snad rok od roku slabší a slabší. Sběratelská edice obsahuje i in-game bonus v podobě mounta a peta z lacinějších edic za pár euro. To je na /spit

@ndy 10.07.2020 10:00

Četl jsem, že se bude rušit XP bonus u heirloom itemů.. budou tak tedy úplně zbytečné, snad vrátí ty tisíce goldů hráčům, co do toho dali hromady úsilí 🤔

Hepy 10.07.2020 10:34

Tak na to nečekej, dostaneme nějakej exkluzivní achievement který nebude dávat ani achiev pointy 😂

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet