Shadowlands přinese novou feature pro NPC

  Shadowlands    NPC    Roleplay   

Alpha verze nového datadisku Shadowlands je v plném proudu a příliv chystaných změn není stále ustálen. Většinou se převážně jedná o informace ohledně class a pohnůtek v jejich specializaci. Není třeba zmiňovat, že s takovým Shadow priestem to nevypadá vůbec dobře, ačkoli se v raném stádiu, a obzvláště v polovině, Battle for Azeroth dočkal celkové vymazlenosti. Nicméně, lze se shodnout na tom, že není třeba se stavět hlavu, jelikož ne každý Shadow priesta hraje, a ne každý hru jako takovou hraje kvůli číslům v internetových statistikách. 

 

Blizzard se rozhodl do alphy přidat zajímavou věc, kterou ocení hlavně hráči, kteří si všímají všemožných interakcí v celém světě Warcraftu. Zcela jistě si vybavujete, když do hry během datadisku Legion přišla menší vychytávka, kdy se postavy hráčů skutečně samy od sebe začaly obracet na další NPC nebo hráče, které mají v targetu. Kalifornské herní studio se rozhodlo tuto záležitost přesunout na novou úroveň. Nyní to nebudou čistě jen hráčské postavy, které budou brát v potaz vaši přítomnost. V současné verzi alphy se totiž okolní NPC dívají na vás, když se k nim v určité vzdálenosti přiblížíte, aniž byste s nimi přímo interagovali prostřednictvím myši. Nutno ale podotknout, že daný prvek nemusí momentálně fungovat u všech NPC.

 

Za video snímek musím poděkovat kolegu Eydisovi

 

Na své si proto přijdou hráči, pro které tyto aspekty skutečně znamenají obohacení herního zážitku. Navíc se dá říci, že nejvíce budou slavit RP hráči, jelikož v tomto prostředí takováto interakce skutečně chyběla. Ačkoli se jedná o menší změnu, rozhodně se jedná o změnu zajímavou. Nelze proto vyloučit, že Blizzard v budoucnosti zajde ještě dále. 

 

Co říkáte na změnu i takového rázu?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ratatuj 23.04.2020 16:18

Ako fakt ma chcú vytočiť keď chcem začať hrať Shadow prísta v Shadowlands a teraz sa dozviem že to s ním nevyzerá dobre

Zas budem musieť prehodnotiť čo si teraz ešte naexpiť na 120 kým je ešte Winds of Wisdom

Batole 23.04.2020 16:56

Momentálně bych nebral nic vážně, protože do vydání Shadowlands se může ledacos změnit a myslím, že změní...

Galifry 23.04.2020 19:57

Jsou ve hře specy, včetně Shadow, které teď působí jako polotovary. Nicméně, tohle není nic nového, takhle to bylo i s Legionem, kde se specy kompletovaly až s artefaktem a legendárkami. Tady to bude zřejmě podobné. Samozřejmě stačí pár buildů a specy, které teď vypadají skvěle, jako třeba Marksman, už na tom být tak nemusí a obráceně. Opravdu je potřeba ještě chvíli počkat na definitivní soudy.

Morderon 23.04.2020 20:15

@Galifry Tohle bylo i s BfA a víme, jak to dopadlo...

Galifry 23.04.2020 21:17

@Morderon Jenže BfA se pořádně netestovalo. V tomhle se přístup Blizzu trochu změnil.

Morderon 24.04.2020 16:31

@Galifry Rád bych sdílel tento optimismus a upřímně doufám, že se nemine s realitou. Avšak, poslední měsíce s touto společností věští něco jiného.

Galifry 24.04.2020 17:09

@Morderon Nenazýval bych to optimismem. Jenom srovnávám to, jak bylo prezentovaný BfA a jak je prezentovaný Shadowlands. Ale nakonec asi ano, věřím, že Shadowlands mi nabídne víc zábavy než BfA. Asi málo lidí bude kritičtějších než já co se týče BfA. Ten datadisk jsem odsoudil už když ho představili a je podle mě nejhorší co WoW mělo.

Vybalancovaný classy nebudou nikdy, to je fakt se kterým se musí všichni smířit. Stejně tak Covenant Ability, tomu nevěří snad nikdo. Ale soudit classu podle prvních Alpha buildů asi nejde, to je to, co jsem chtěl říct.

Morderon 24.04.2020 18:09

@Galifry V okamžiku kdy Covenant nebude možno kdykoli přepnout bez postihů, je celá class balance v troskách. A zdá se, že v tomto nehodlají ustoupit. Už toto je podezřelé a nevěstí nic dobrého.

Galifry 24.04.2020 18:26

@Morderon Nerozumím jaký by pak mělo smysl dělat nějakou "kampaň" s Covenantem, když by si pak každý přecházel podle počasí, to nemá smysl. Nicméně opakuju, že je dobře, že se to testuje hned od začátku a ne jako Azerite, týden před vydáním hry.

Morderon 24.04.2020 18:40

@Galifry Proč potom máme volitelné esence? Volitelné azurity? Proč jsme v Legion měli legendary? Nicméně problém nespočívá v samotných covenantech, ale v jak v neschopnosti Bizáru vydávat smysluplné balance patche, tak v principielní nemožnosti coventanty vybalancovat. Neexistuje, aby jeden byl optimální pro mythic+, raidy a high end pvp. Z tohoto úhlu pohledu bude nutné mít tři charaktery, které každý pojedou jiný covenant, aby vůbec mohly být použitelné. Víme, jak neschopný současný Bizár je a víme, jak se chová současná komunita? Nemáš top legendary/ilvl/esence/covenant? Zkus to jinde...

Galifry 24.04.2020 19:00

@Morderon Tak znovu a naposled. Je to Alpha.

Morderon 24.04.2020 19:30

@Galifry Stejně tak mohu zase a znovu říci, že betu měly i WoD, Legion a BfA. Jak (některé) věci dopadly, víme.

ratatuj 25.04.2020 08:04

@Galifry Tak ja to beriem ešte sa to iba začalo testovať a ja nie som nejaký hard hráč čo musí mať všetko TOP. Hrám classu aj spec podla toho ma baví nie čo sa momentálne oplatí ale zas keď je to úplný shit tak až tak do toho nejdem

Galifry 25.04.2020 09:23

@ratatuj Souhlasím, mám to podobně. I "profíci" co ty specy testují, tak čekají na Soulbinds, legendárky a všechno co bude mít vliv na to jak se to bude hrát než řeknou jo, tohle budu hrát.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet