Stojíte za svým Warchiefem?

  Sylvanas    Saurfang    Horda   

Pravá Horďácká čest se nedá popřít ani přehlédnout. Pokud hrajete za Hordu, není možné, abyste alespoň jednou v životě nepoužili větu: "For the Horde!" A pokud potkáte někoho na ulici s tričkem Hordy a tohle na něj zvoláte, dostanete odpověď. Víte, co se mi nedávno stalo? Šla jsem v Praze v obchoďáku a najednou přede mnou chlápek s tričkem Aliance. Tak jsem pozvedla ruku a pronesla: "For the Alliance!" Nic. Žádná odpověď. Takže jsem si vytvořila několik teorií:

  1. Týpek nevěděl, co má na triku
  2. Byl vylekanej, že na něj mluví holka
  3. Byl ještě víc v šoku, když zjistil, že holka ví, co to má na triku
  4. Neměl co na sebe a vzal si tričko od člena své rodiny, který hraje WoW
  5. Neměl žádnou Alianční hrdost

 

Já vám doteď nevím, která z těch možností to byla. Každopádně se mi zdá, že Aliance to rozhodně tolik neprožívá jako Horda. Ano, zažila jsem situace, kdy se na ulici potkali hráči obou frakcí a začali po sobě štěkat, načež stejně zašli na pivo. Z mého pohledu má Horda větší hrdost a Aliance sama o sobě spíš odpovídá jen když se něco děje, viz vypálení Teldrassilu. Jenomže hrdost a věrnost mnoha hráčů Hordy byla tímto aktem velmi otřesena. Když byl tedy vydán cinematic Old Soldier, započala dokonce iniciativa uvnitř hry, kdy si hráči, kteří chtějí dokázat svůj nesouhlas s vypálením Teldrassilu, sundavají části zbroje. Je tedy nabíledni, že se fanouškovská základna Hordy rozdělila na dva tábory: na ty, kteří svého Warchiefa budou následovat ať už je jím kdokoliv a ať už se chová jakkoliv, a na ty, kteří ještě stále ctí nějaké ideály Hordy a chování Sylvanas se jim nezamlouvá.

 

Osobně na webu i na sociálních sítích vidím opravdu sáhodlouhé diskuze, které ohledně World of Warcraft nebyly ani nepamatuji. Jsou názory, že Horda má ctít svého Warchiefa a kdokoli s ním nesouhlasí, je zrádce. Ti druzí zas tvrdí, že mají právo na to, nesouhlasit se svým Warchiefem, pokud se chová tímto způsobem.

 

Můj názor? I kdybych byla zapřisáhlý fanoušek Hordy (a že bych byla, kdyby se Blizzard držel původního plánu a přidal Draenei k Hordě a ne k Alianci... nebo kdybych začala ve Vanille), šla bych s tou druhou možností. A uvedu to na pár příkladech. Pracujete ve společnosti, kde jste spokojení. Máte skvělé kolegy, benefity a firma má hodnoty, se kterými se dokážete ztotožnit. Dokonce máte šéfa, který hodnoty ctí a stará se o své lidi. A pak, po několika letech, váš šéf odejde do důchodu. A namísto něj přijde někdo, kdo v jeho šlépějích nejde ani náhodou. Nectí stejné ideály, naopak je pošlapává. Čest mu nic neříká a všechno, co jste ctili, je najednou pryč. Jak by se vám v takové práci pracovalo? Považovali byste se stále za součást kolektivu a firmy, když se její zázemí změnilo k nepoznání? Byli byste považováni i přes to za zrádce a za někoho, kdo nemá dostatečné srdce, aby stále pracoval pro společnost, která se oddálila od image, kvůli které jste si práci v ní vybrali? Něco mi říká, že takhle to nefunguje.

 

Saurfang není zrádce. Pouze má vlastní hlavu a ví, kdy zařadit zpátečku. Ví, kdy se to všechno začíná vracet zpátky do kolejí Staré Hordy, která se nechala manipulovat Stínovou radou, započala genocidu a zničila svůj svět. Saurfang zažil mnoho bitev a přišel snad o všechny blízké. Má právo nesouhlasit s chováním svého Warchiefa. Vždyť v době, kdy nová Horda pod vedením Thralla vznikla, vyznávala úplně jiné ideály. Ano, Horda původně přišla na Azeroth, aby si ho vzala násilím, ale to byla Stará Horda, Horda se kterou Thrall nechtěl mít tuto věc společnou. Chtěl pouze nalézt domov pro svůj lid, který jej ztratil. A pomoci i těm, kteří pomohli jemu: trollům a taurenům.

 

Ano, Horda je silná jednotná, nezastaví se před ničím. Ale pokud má v čele někoho, s jehož postojem, názory a jednáním souhlasí jen polovina Hordy? Sylvanas možná je natolik silná a obávaná, aby ji Horda poslouchala. Ale na jak dlouho? Sám Saurfang se Hordy zřekl. Ne kvůli svým spolubojovníkům, ale kvůli Sylvanas a jejím akcím. Kolik členů Hordy bude váženého válečníka následovat? A kolik ho naopak bude chtít popravit jako dezertéra? Stmeluje Sylvanas doopravdy Hordu nebo ji rozděluje? Pokud Blizzard příběh správně uchopí, možná máme před sebou opravdu jeden z nejdiskutovanějších a nejkontroverzenějších datadisků vůbec. A mezi komunitou kolují i zvěsti o třetí frakci. Sama o tom pochybuji kvůli pracnému přestavění mechanik, ale stát se může ledacos. Jedno jisté je. V Battle for Azeroth nezůstane kámen na kameni. A rozhodnutí Sylvanas nezůstanou bez odezvy. Ani uvnitř Hordy.

 

A jak jste na tom vlastně vy? Jdete za svým Warchiefem ať se děje co se děje anebo patříte mezi ty, kteří uznávají hlavně ideály Hordy? Pojďte si s námi zadiskutovat na náš Discord!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mixin 06.08.2018 01:25

Už původní plán byl hlavně zlomit jejich vůli, tím že zabijeme Malfa (i když stále doufám v teorii, že není pravý), ale kdyby Delaryn Summermoon víceméně nevykecala, že jejich naději nezabije, tak to mohlo dopadnou jen okupací. I když to byla strategická chyba (kterých se lidi v dějinách dopustili mnohokrá v dobách válek), tak za Sylvanou stojím a Saurfang sice stále uznávám, ale myslím si, že dělá také chyby a kdyby je nedělal, tak by mohl něco s tím dělat, protože on je jeden z těch co můžou opravdu ovlivnit situaci i tím, že by v nejhorším Sylvanu vyzval.
To je i důvod proč ho mají asi někteří za zrádce, protože zatím od problémů utíká stylem kamikaze, aby si uchoval čest.

Sir Finley Mrrgglton 06.08.2018 00:09

Mne to vždy prišlo tak, že sú týpci od hordy edglordi a aliancia ma zase hero-complex. Nie je to vždy pravda ale vo väčšine prípadov to tak bolo.

Horm 05.08.2018 22:18

Určitě č.3. a co se týká hry, stále to tu čtu, že někdo je 100% pro Sylvanas, ať nás vede i do náručí smrti ( pak si nás všechny oživí a počůrá se smíchy, že jsme tak blbý ) a druhá strana 100% proti, ale stejně všichni budeme dělat questy jaké nám předloží Blizz, tak co ? ............... Doufám, že si nikdo nemyslí, že nějaký pochod něco změní. Blizz není právě známí tím, že něco šije horkou jehlou, má vše rozmyšleno na dlouho dopředu a raději si dá ještě čas navíc, jen aby to dodělal jak chce. My se můžeme jen těšit na to kam to ( kruci :-) ) povede.

godlike 05.08.2018 20:35

Já osobně za Sylvanas stojím.Vede válku a vede ji krutě.Saufang má čestnou povahu,ale čest válku nevyhraje.

Walther 05.08.2018 20:34

Až si založím svého nového Undead, bude následovat vzor Sylvanas; postaví se své temné paní a přidá se na stranu Saurfanga.

kritik 05.08.2018 20:31

No vubec ty frakce ve wow .... protoze hraju od roku 2005 tak o tom neco vim, hordaci to mnohem vic prozivaji, navic nektery datadisky byly vylozene jenom o horde, celej wod a i konec mop, Blizzard proste nedava moc story o Allianci do hry, nejsilnejsi charakter byl Varian, jako gladiator neprohral jedinej zapas, pokud se podivate na cinematic nakonci SOO, vidite jak z nej vsichni maji respekt vcetne hordy, kdyz ho nechal blizzard podle me nesmyslne zabit tak ted Allianci chybi silna postava.

Obecne to u Alliance moc lidi tolik neresi jaka jsou frakce, ale potom co se stalo ted vidim dokonce i tady touhu tohle horde vratit i s uroky ! vznikaj challenge jako spit on every horde a podobne to tu driv nebylo.

Jikonekt 05.08.2018 20:12

Jinak já za Sylvanas rozhodně stojím, mám rád záporáky nebo alespoň chaotické záporáky, navíc je to žena a zatím nejvíc sexy Warchief co Horda měla a to se taky počítá :_)
Víte jak je na ženský sexy to, když je krom super vizáže navíc sebevědomá a cílevědomá mrcha co jde za svým přes mrtvoly a kouká jí to z očí na první dobrou... :_)

astronomer93 05.08.2018 20:08

Jo už to vidím, terorista v CS precitne, povie šefovi teroristov, že sorry kámo, zabijanie pre nejaké ideály je zle a bude to taký terorista neterorista, ktorý sa st8le rád nechá zabiť policajtami. Sú ohromné ďalších príkladov, kde záporáci majú ľudia radí a hraj[ ich. Problém tu ale je, že pár detičiek si hordu zidealizovali a je to len ich problém, nie problém Hordy alebo Blizzardu. For Sylvanas, for the Horde!!! :-)

Walther 05.08.2018 20:31

Toto je velmi zcestný názor. Counter-Strike si lidé vybírají frakci podle stylu hry. Nikdy tam nebyl sebemenší náznak příběhu či hlubšího kontextu. U hordy jde o to, že ji Sylvanas vede blbě.

everald 06.08.2018 13:39

@Walther jak blbě? vede ji podle svého.

Walther 06.08.2018 15:20

@everald podle svého, ale blbě. Spálit v podstatě dobytou destinaci je na úrovni inteligence vypnuté automatické pračky.

Jikonekt 05.08.2018 20:07

Ty teorie sou super dost pobavily
Já rozhodně sázim na číslo 5 a nebo kombinaci 1,2,4+5

btw... stát se to mně, tak snad i s pláčem rychle uteču... ale já nenosím Allianční trika... a to jedno horďácký, co sem kdysi dostal, to je triko víceméně na doma

Esperanta 05.08.2018 21:05

Však já z toho byla v prdeli, že neodpověděl Zkazilo mi to den

Shilloh 05.08.2018 19:46

Přikláním se k číslu 3, neb sama jsem holka a mám trika s touto tématikou a dost lidí (čtěme mužů), dost čumí, že vím, o co go

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet