Stojíte za svým Warchiefem?

  Sylvanas    Saurfang    Horda   

Pravá Horďácká čest se nedá popřít ani přehlédnout. Pokud hrajete za Hordu, není možné, abyste alespoň jednou v životě nepoužili větu: "For the Horde!" A pokud potkáte někoho na ulici s tričkem Hordy a tohle na něj zvoláte, dostanete odpověď. Víte, co se mi nedávno stalo? Šla jsem v Praze v obchoďáku a najednou přede mnou chlápek s tričkem Aliance. Tak jsem pozvedla ruku a pronesla: "For the Alliance!" Nic. Žádná odpověď. Takže jsem si vytvořila několik teorií:

  1. Týpek nevěděl, co má na triku
  2. Byl vylekanej, že na něj mluví holka
  3. Byl ještě víc v šoku, když zjistil, že holka ví, co to má na triku
  4. Neměl co na sebe a vzal si tričko od člena své rodiny, který hraje WoW
  5. Neměl žádnou Alianční hrdost

 

Já vám doteď nevím, která z těch možností to byla. Každopádně se mi zdá, že Aliance to rozhodně tolik neprožívá jako Horda. Ano, zažila jsem situace, kdy se na ulici potkali hráči obou frakcí a začali po sobě štěkat, načež stejně zašli na pivo. Z mého pohledu má Horda větší hrdost a Aliance sama o sobě spíš odpovídá jen když se něco děje, viz vypálení Teldrassilu. Jenomže hrdost a věrnost mnoha hráčů Hordy byla tímto aktem velmi otřesena. Když byl tedy vydán cinematic Old Soldier, započala dokonce iniciativa uvnitř hry, kdy si hráči, kteří chtějí dokázat svůj nesouhlas s vypálením Teldrassilu, sundavají části zbroje. Je tedy nabíledni, že se fanouškovská základna Hordy rozdělila na dva tábory: na ty, kteří svého Warchiefa budou následovat ať už je jím kdokoliv a ať už se chová jakkoliv, a na ty, kteří ještě stále ctí nějaké ideály Hordy a chování Sylvanas se jim nezamlouvá.

 

Osobně na webu i na sociálních sítích vidím opravdu sáhodlouhé diskuze, které ohledně World of Warcraft nebyly ani nepamatuji. Jsou názory, že Horda má ctít svého Warchiefa a kdokoli s ním nesouhlasí, je zrádce. Ti druzí zas tvrdí, že mají právo na to, nesouhlasit se svým Warchiefem, pokud se chová tímto způsobem.

 

Můj názor? I kdybych byla zapřisáhlý fanoušek Hordy (a že bych byla, kdyby se Blizzard držel původního plánu a přidal Draenei k Hordě a ne k Alianci... nebo kdybych začala ve Vanille), šla bych s tou druhou možností. A uvedu to na pár příkladech. Pracujete ve společnosti, kde jste spokojení. Máte skvělé kolegy, benefity a firma má hodnoty, se kterými se dokážete ztotožnit. Dokonce máte šéfa, který hodnoty ctí a stará se o své lidi. A pak, po několika letech, váš šéf odejde do důchodu. A namísto něj přijde někdo, kdo v jeho šlépějích nejde ani náhodou. Nectí stejné ideály, naopak je pošlapává. Čest mu nic neříká a všechno, co jste ctili, je najednou pryč. Jak by se vám v takové práci pracovalo? Považovali byste se stále za součást kolektivu a firmy, když se její zázemí změnilo k nepoznání? Byli byste považováni i přes to za zrádce a za někoho, kdo nemá dostatečné srdce, aby stále pracoval pro společnost, která se oddálila od image, kvůli které jste si práci v ní vybrali? Něco mi říká, že takhle to nefunguje.

 

Saurfang není zrádce. Pouze má vlastní hlavu a ví, kdy zařadit zpátečku. Ví, kdy se to všechno začíná vracet zpátky do kolejí Staré Hordy, která se nechala manipulovat Stínovou radou, započala genocidu a zničila svůj svět. Saurfang zažil mnoho bitev a přišel snad o všechny blízké. Má právo nesouhlasit s chováním svého Warchiefa. Vždyť v době, kdy nová Horda pod vedením Thralla vznikla, vyznávala úplně jiné ideály. Ano, Horda původně přišla na Azeroth, aby si ho vzala násilím, ale to byla Stará Horda, Horda se kterou Thrall nechtěl mít tuto věc společnou. Chtěl pouze nalézt domov pro svůj lid, který jej ztratil. A pomoci i těm, kteří pomohli jemu: trollům a taurenům.

 

Ano, Horda je silná jednotná, nezastaví se před ničím. Ale pokud má v čele někoho, s jehož postojem, názory a jednáním souhlasí jen polovina Hordy? Sylvanas možná je natolik silná a obávaná, aby ji Horda poslouchala. Ale na jak dlouho? Sám Saurfang se Hordy zřekl. Ne kvůli svým spolubojovníkům, ale kvůli Sylvanas a jejím akcím. Kolik členů Hordy bude váženého válečníka následovat? A kolik ho naopak bude chtít popravit jako dezertéra? Stmeluje Sylvanas doopravdy Hordu nebo ji rozděluje? Pokud Blizzard příběh správně uchopí, možná máme před sebou opravdu jeden z nejdiskutovanějších a nejkontroverzenějších datadisků vůbec. A mezi komunitou kolují i zvěsti o třetí frakci. Sama o tom pochybuji kvůli pracnému přestavění mechanik, ale stát se může ledacos. Jedno jisté je. V Battle for Azeroth nezůstane kámen na kameni. A rozhodnutí Sylvanas nezůstanou bez odezvy. Ani uvnitř Hordy.

 

A jak jste na tom vlastně vy? Jdete za svým Warchiefem ať se děje co se děje anebo patříte mezi ty, kteří uznávají hlavně ideály Hordy? Pojďte si s námi zadiskutovat na náš Discord!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žvejkyn 09.08.2018 08:07

Nejdřív mí zabili Garoshe teď nechají na tutovku zabít Sylvanas. Mám rád zlý charaktery

Ales_CZ 07.08.2018 11:20

Mě by docela zajímalo, jestli události mezi Legionem a BfA, přesněji příběh z pre-patche půjdou hrát i po vydání BfA? Akorát už by za to už nebyla odměna Mount

Esperanta 07.08.2018 12:57

Nepůjdou. To se zamkne, takže lepší udělat teď,

Ales_CZ 07.08.2018 16:02

@Esperanta já to mám hotový jak na Alianci tak na Hordě, ale mě tuto zajímá. Tuto je dost smutný, že přidají sérii úkolů s docela pěkným příběhem a po vydání BfA prostě vystřihnout tuto část, když to pak někdo bude chtít hrát tak mu prostě podstatná pasáž bude chybět a mě taky

Piskomil 07.08.2018 05:36

Co vlastně dělá thrall? Že nějak nezasahuje.

Ales_CZ 07.08.2018 06:40

Dalo by se říci, že nahradil černého aspekta

barrny 06.08.2018 15:49

Bože to je zase úvaha hodná 12letého dítěte, který nedělá nic jiného nežli hráje wowko, takhle to ná mne působí ...
Apropos co se hordy týče, tak tahle frakce, vždy byla je bude falešná, která bodne nůž do zad kdykoliv to jen jde, takže se není čemu divit.

Esperanta 06.08.2018 16:34

Napíšu ti fakty o mé osobě:
- hraju jen WoWko
- nevím, co je reálný život
- jsem závislá na rodičích a bydlím s nimi, protože si neumím sama vydělat na vlastní byt
- neumím si vydělat na sebe
- nemám jiné zájmy než WoW, proč taky
- nedokáži se bavit o ničem jiném, než o WoW
- nemám kamarády a sociální vazby
- nechodím ven a veškerý můj svět je jen můj počítač a sociální sítě
- Je mi 11 let
- pracuju ve fast foodu a hodlám tam zůstat

Pro tvou informaci: šéfredaktor WoWfanu má na starost psát články a postarat se o to, aby článků bylo dostatek. Doufám, že jsem ti tím seznamem výše ušetřila všechny tvé domněnky a gratuluji, že mě tak dobře znáš. Mohl by ses živit věštěním a souzením lidí, které jsi nikdy neviděl.

Hezký den přeji.

Belurn 06.08.2018 17:14

@Esperanta Get rekt

Dalken 06.08.2018 17:25

Komentář "od osoby s přezdívkou barrny" hodný skutečnému dítěti. Takhle se MY dospělí, přeci nechováme, že?

Martins911 06.08.2018 17:29

@Dalken no popravdě podle chování poznat dospěláka je dost těžký stačí když se podívám na některý kolegy/ně a nebo zákszníky

Esperanta 06.08.2018 17:38

@Martins911 Ty mi tak mluvíš z duše...

Mixin 06.08.2018 18:43

@Martins911 zcela souhlasím, další věc je, že některé děti mají víc v hlavě než dospělí v dnešní době.

godlike 06.08.2018 20:02

proboha co ty jsi zač?Náhodou ten článek je fajn a to jsem horďák.

Therael 07.08.2018 10:30

@Martins911 Přesně

Venaborn 06.08.2018 12:57

Hmm no neviem. Ja mam tiež niekoľko priateľov ktorí hrajú a fandia Horde. Ale keby si ich na ulici pozdravila: " For the Horde ". Tak by ti asi dali dosť divný pohlaď.

Akrapovic 12.08.2018 14:04

no mna by napadlo ze si zo mna robi srandu skor ale fakt ako, nikdy by som na niekoho nezakrical for the aliance/horde a dvihal ruku pri tom

Jikonekt 06.08.2018 12:46

Já si zas vzpoměl, že když jsem si kdysi kupoval v knihkupectví Kroniku - svazek II., tak mi paní/slečna prodavačka rozšafně a pobaveně vyprávěla, že tu hru pořád hrál její bejvalej přítel a že i proto už je bejvalej :_) Nepochopila, že to jí zrovna já neodkejvnu a nebudu dělat chápajícího posluchače na tohle téma

Belurn 06.08.2018 10:29

No co tak koukam, tak vetsina lidi, kteri volaji po Saurfangovi jako Warchiefovi, tak je prave z Aliance.
Jak uz tu lidi psali, sice je cestny, ale cest valky nevyhrava.
V dobe, kdy by se pouzivali luky a sipy, prece taky nenechate nepriteli zdroje na vyrobu automatickych pusek.
Utok na Teldrasil bylo jedine logicke reseni.
Problen je v lazy writtingu Blizzardu, kdy nezabije Malfuriona. Proc? Proste proto...
Proti samotnemu vypaleni take nic nemam. Elfove by se mohli kdykoliv vzbourit a pokud by Aliance zautocila na OG a v tu samou chvili by Aliancni spezi vyvolali povstani v Teldrasillu, byla vy to valka na 2 frontach najednou.
Navic je to celkem z ruky, takze potize se zasobovanim atd...
V jedine co doufam je to, ze to nevypalila jen kvuli tomu aby nasrala umirajici elfku.
Takoveto nepromyslene chovani by bylo uplne mimo jeji charakter. Rip Blizzard

@ndy 06.08.2018 11:02

Celou dobu chtěla strom obsadit, nebylo to promyšlené, rozhodla se až v afektu po promluvě s elfkou. A že za ni půl hordy není, ani se nedivim, Hitler byl taky šílenec a jak dopadl. Kdo chce moc, nemá nic.

Jikonekt 06.08.2018 12:41

@@ndy Tohle jsou přirovnání Třeba amíci shodili na dvě Japonský civilní města atomovky a jak dopadli? Nejslilnější ekonomika a armáda Světa už několik dekád, to není tak zlej konec

kritik 06.08.2018 13:33

"cest valky nevyhrava" no spis na hruby pytel hruba zaplata, vy nam Darnassus my vam Undercity. Japonci si taky mysleli ze kdyz znici Pearl Harbor ochromi a demoraluzuji nepritele, dosahli akorat toho ze jim spadli na hlavu 2 atomovky a Sylvanas dopadne uplne stejne to je jen otazka casu.

Ales_CZ 06.08.2018 13:40

@kritik Japonsko napadlo Pearl Harbor s tím, že je to základna US navy v Pacifiku, chtěli využít momentu překvapení, což se jim i povedlo, ale při vší smůle se žádná letadlová loď a menší část loďstva nenacházela v přístavu. Kdyby tam byly, tak západní pobřeží USA by bylo totálně ochromeno a mohla by začít postupná okupace

Hromovapest 06.08.2018 16:03

@Jikonekt Amerika už neni dávno ekonomicky silná. Spíš je na hraně krachu. A dluží tolik že to nikdy nesplatí.

Jikonekt 06.08.2018 18:02

@Hromovapest Tak určitě Dolar každou chvilku padne a nahradí ho zlatej rubl, že ano? Ekonomika se totiž měří přesně a jen velikostí dluhu... :_) ach jo... na tohle téma se ani nebudu hádat... skus dát třeba někdy do vyhladávače něco o nejsilnějších ekonomikách světa a pouč se

Zug 06.08.2018 18:30

@Jikonekt Pozor, tohle jsou ověřené informace z ruských zdrojů. S těmi se nedá hádat!

Hromovapest 06.08.2018 22:32

@Jikonekt
Spojené státy americké měly v roce 2012 státní dluh zhruba 16,777 319 bilionů amerických dolarů, což je asi 107 % jeho HDP. Tento dluh je nejvyšší na světě a roste rychleji než HDP. V roce 2011 státní dluh převýšil HDP na 102,9%.[1]

Věřitele amerického státního dluhu tvoří z přibližně poloviny Federální rezervní systém a mezivládní domácí holdingy, z 28% zahraniční a mezinárodní věřitelé, cca z 5,5% domácí státní a místní vlády, cca z 5% domácí vzájemné fondy (mutual fonds); zbytek je roztříštěn mezi mnoho dalších domácích subjektů.[2][3]

Státní dluh USA narůstá zejména od počátku 80. let, kdy byl americkým prezidentem zvolen Ronald Reagan. Nárůst se podařilo zastavit v 90. letech Billu Clintonovi. Od počátku 21. století však státní dluh opět strmě narůstá.

Ze zahraničních věřitelů, kteří drží celkově 28% dluhu, mají největší podíly Čínská lidová republika (24%; 6,7% celkově), Japonsko (20,7%; 5,8% celkově), země OPEC (6,6%; 1,8% celkově), kartel karibských států zahrnující Bahamy, Bermudy, Kajmanské ostrovy, Nizozemské Antily, Panamu a Panenské ostrovy (5,75%; 1,6% celkově), Brazílie (4,8%; 1,3% celkově) a další.

Zdroj.....https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_dluh_Spojen%C3%BDch_st%C3%A1t%C5%AF_americk%C3%BDch

Zug 06.08.2018 23:13

Jup, protože já rozhodně budu věřit všemu co je na český Wikipedii.

Jikonekt 06.08.2018 23:52

@Hromovapest To je pořád to samý, já o koze a ty o voze... státní dluh vůbec nic neříká o velikosti ekonomiky danýho státu :P
Tady máš kdyžtak graf, týkající se opravdu síly ekonomiky státu a ne velikosti státního dluhu... že je nějakej stát třeba i nezadluženej naprosto neznamená, že zároveň není i naprosto chudej a naopak
https://www.investicniweb.cz/Files/svetova-ekonomika-podily-jednotlivych-zemi-na-hdp-top-10-na-zacatku-roku-2017/

Hromovapest 08.08.2018 10:02

@Jikonekt Aještě ke všemu je tam každý druhý amík totální analfabet co neví kde leží evropa natož nějaký stát. Ale zajímavé je že napadnou v pohodě jakýkoliv stát To najdou.Docela divné.

Horm 06.08.2018 09:47

Omlouvam se, ze pisu uplne mimo tema, ale o Sylvanas je tu hned několik článků a když jsem hledal nějaké novinky ohledně profesí, tak nikde nic nového a přitom jsou řádně překonané. Mohl by prosím někdo udělat základní info ? Díky

Esperanta 06.08.2018 11:30

Ahoj, neboj, víme o tom. Zrovna před pár dny jsem to probírala s týmem, že musíme tu sekci kompletně předělat. Jen není čas. Zkusím to udělat co nejdříve.

Horm 06.08.2018 12:20

@Esperanta Díky moc

Ales_CZ 06.08.2018 07:39

@esperanta k té tvé situaci, když jsi řekla For the Aliance! tak ten kluk musel býti úplně vystrašen, protože asi si v první chvíli neuvědomoval, že jsou i holky, co hrají na PC a mohou znát i hry, co hraje, ještě navíc na něj promluvila náhodná kolemjdoucí holka, kterou ani nezná a asi měl i strach odpovědět (třeba že koušeš, nebo by si ho ještě ztrapnila, že neví, která bije, možná ještě v tom hráli velký nervy a nevěděl, co má vůbec dělat). Mám takový pocit, že když si uvědomil, co se stalo, ale na to bylo dost pozdě, tak se cítil trapně, že neměl odvahu aspoň pozdravit holku.

Ať Sylvanas udělala chybu nebo ne, je to Warchief a horda by měla držet pospolu. Ano, né všem se to líbí, každý má svůj názor, ale teď začala válka, která bude stát spoustu dalších životů a potřeba je každého. Saurfang je čestný bojovník, který zastává tradiční hodnoty orků, ale na čest se ve válce nehraje. Když je válka, tak se snaží každý vyhrát a snaží se o to jakýmkoliv způsobem. Sylvanas se hodně liší, bojuje tak, aby vyhrála a na nějaké pravidla si nehraje. Bojuje tak, aby zvítězila, jestli čestně nebo ne, tak to ji nijak netrápí, prostě jako pirát. Vítězství je na prvním místě. For the Horde!!!

Sice to patří pod druhý článek, ale to je teď jedno. Ještě přihodím další konspirační teorii.
Nedivil bych se, že obléhání Teldrassilu by ještě souviselo s Helyou, přeci jenom má se Sylvanas dohodu, ale také je to pro Azeroth nepřítel, kterého se zatím nepovedlo zabít. Sylvanas je nevyzpytatelná, a aby vypadala v očích Helyji jako velký spojenec a je možné, aby to i dokázala, tak šla obléhat Teldrassil. Další důvod je naleziště azeritu. To že ho vypálila, to je v podstatě takový bonus pro Helyju. Až by byla vhodná situace, tak by Sylvanas zradila Helyju, zabila ji a tím by se mohli tyto činy vysvětlit.

sw1tchCZ 06.08.2018 08:20

Nechci ti brat iluze ale Helyu sme porazili... Takovej mensi raid Trial of Valor. Odyn se tam dosel kouknout jak skoncila a zabral Helheim pro sebe...

Ales_CZ 06.08.2018 09:03

@sw1tchCZ promiň, jsem si to neuvědomil, když jsem to psal, že vlastně byla zabita v raidu, moje chyba

Mixin 06.08.2018 11:01

@sw1tchCZ sice je mrtvá, ale dohoda může stále platit. Navíc nebyla by první ani poslední koho by šlo znovu oživit.

Martins911 06.08.2018 07:35

No abych pravdu řek tak já jsem ještě na nikoho nenarazil kdo by měl frakční tričko akorát jednou jsem narazil na týpka co měl kšilt legion toť za ty roky vše

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet