Tereszia z Exposed o Tomb of Sargeras

  Exposed    Tomb of Sargeras    Drak'Thul   

Česká guilda Exposed dokázala před časem dokončit kompletně raidovou instanci Tomb of Sargeras (achievement #11783). Umístila se na nádherném 39. světovém místě a my jsme měli možnost popovídat si s jedním jejich členem, Dominikem, který hraje monka pod přezdívkou Tereszia.

13r59y8hra_0b63cf6cf364dae02b8446dba8fb4751d1c1661b_1507575793_7245.jpg

V rozhovoru se například dozvíte, jaké měli hráči pocity, když jako první česká guilda dokázali pokořit posledního bosse instance, jaké problémy v raidu měli, ale také, jak to bude s Exposed do budoucna a co štve Dominika na české komunitě raiderů. Čtení je to rozhodně zajímavé, ač čas od času velice negativní, ale to k tomu nejspíše patří.

 

Upozornění: Rozhovor prošel mírnou korekturou, avšak vše jsme nechali tak, jak to Dominik napsal. Je tedy možné, že se v rozhovoru čas od času objeví sprosté slovo.

 


 

Ahoj Dominiku, díky moc za možnost Tě vyzpovídat. Jako první česká guilda jste dokázali porazit posledního bosse současné raidové instance, za což gratuluji a smekám zároveň. Budete si ještě pamatovat, jaké byly vaše bezprostřední reakce a pocity?

 

Zdravim Vojto. :)

 

Než se dostaneme k rozhovoru samotnýmu, rád bych ti ještě jednou pogratuloval touhle oficiální cestou k dcerce a popřál co nejvíc trpělivosti, ale hlavně zdraví a štěstí pro malou. Je to asi makačka, ale stojí to za to.

 

Co se našich pocitů ohledně killu týče, tak si myslim, že to pro všechny bylo úžasný, já osobně oslavoval ještě dva dny, ale je těžký hodnotit, jestli ta radost vycházela z toho, že máme tier dole, nebo z toho, že jsme vydrželi až do konce a vytvořili během toho skvělej kolektiv, kterej má potenciál přežít nejen další tier, ale i přinejmenším několik tierů v budoucnosti.

 

I když chápu, že otázka může působit jednoduše, tudíž by se na ní dala čekat i jednoduchá odpověď, celý téma je o moc složitější z důvodu, jak mladá guilda ve skutečnosti jsme. Když jsme se skládali, řekli jsme si, že nebudeme mít žádný očekávání, prostě jen uděláme, co bude v našich silách, a budeme se modlit, aby to dobře dopadlo. To, že to nakonec dopadlo až takhle skvěle, byl jenom vlhkej sen. Dokázali jsme se odpoutat od zcestnýho předsudku, že žádná guilda nemůže bejt lepší, než Embody a uhrát world 39 s 5/7 raidtimem je asi pro všechny, co se toho účastnili skvělym zážitkem, na kterej se bude vzpomínat ještě dlouhou dobu.

 

Ani jako raidleader sice nemůžu mluvit za celou guildu, ale za sebe jsem šťastnej, že to dopadlo, jak to dopadlo a patří za to velký dík všem lidem, který na tom killu byli, protože to byl vlastně celej zbytek naší sestavy. Luv y’all bois.

 

Guilda Exposed vznikla relativně krátce před spuštěním Tomb of Sargeras. To určitě muselo rozhodit kompletní rytmus raidování a sehranost guildy. Jak jste se na raid vůbec připravovali?

 

To je určitě pravda, ale v tomhle nastupuje na scénu profesionalita, respektive hlavně její úroveň. Ten drill je vždycky stejnej, před ToS jsme raidovali 3x tejdně a zabíjeli 3x 10/10 mythic Nighthold, což se s příchodem ToS HC weeku okamžitě zvedlo na 5 povinnejch a 2 nepovinný raidy. Myslim si, že jsme jako vedení udělali, co bylo v našich silách, abysme lidi na tenhle transfer připravili, co nejlíp to šlo a naši membeři jsou natolik profesionální, aby se k tomu uměli postavit čelem a nemělo to na jejich výkon žádnej dopad. Hodně pomáhá to, že se na novej tier vždycky všichni těšej a v prvních tejdnech chtěj hrát, co nejvíc to jde, problémy začínaj až na nejtěžších bossech.

 

Příprava byla intenzivní, ale nemyslim si, že nějak přehnaná. Vzali jsme to zodpovědně a brali to tak, že největší podíl na přípravě si nese vedení. Bohužel ve všem zmatku, co provázelo založení guildy a „sehrávání“ členů, zavedení hierarchie a další věci nám nezbyl čas bosse pořádně testovat, což pro Antorus snad napravíme a se stabilnějším lineupem, co máme, teď dokážeme zvládnout přípravu ještě líp.

 

Co pro guildu a hráče jako takové bylo nejtěžší před samotným spuštěním Tomb of Sargeras?

 

Jak říkám, nejvíc nás asi poznamenal náš start. Založit novou guildu těsně před koncem předchozího tieru a hned skočit do dalšího, aniž by už byl zaběhlej nějakej pořádek je hrozně komplikovaný. Většina lidí se mezi sebou neznala, vyvstaly pochybnosti o schopnostech některejch lidí ve vedení, já se musel postavit plnohodnotně do role raidleadera, což původně ani nebylo v plánu, ale nebylo zbytí… Komplikací byl milion, ale vše se zvládlo společnym úsilím a nutno podotknout, že každá guilda se začátkem tieru potýká s problémama, schopnost je zvládnout je jednim z faktorů, kterej určuje její kvalitu.

 

Velkým tématem posledních raid tierů jsou takzvané split-runy. Jak je na tom Exposed? Pořádáte prvních několik týdnů split-runy? Jak to u vás probíhá a kolik jich máte?

 

Splitování je bohužel základ. Nikdo ho nemá rád, čimž myslim i vývojáře, ale ještě nevzniklo žádný řešení, který by znemožnilo/omezilo tenhle nesmyslnej prvek high-end raidingu. My jsme se s tim vypořádali dobře, oficiálně jsme požadovali po lidech jednoho alta, ale věděli jsme, že většina má 2 a budme schopný udělat 3 splity pro ToS. Teď jsme nárok zvedli na 2 alty a jednoho dobrovolnýho, ale stejně jako v minulym tieru víme, že většina lidí má 3, takže v Antorusu jdeme 4.

 

Abysme se uplně chápali, splitování je rakovina. Jedinou výhodou je, že během HC weeku si lidi trochu zažijou mechaniky fightů a odpadne hodně pullů v následujícím weeku, ale všechno ostatní, počínaje organizací, nutností investovat tolik času do secondary charů, konče finálním provedením aka 4x vyčistit celej raid na HC a hned potom na normal, s tim, že chceš ještě stihnout proběhnout 2x starej raid (v tomhle tieru to byl Nighthold, v příštím to pochopitelně bude ToS) na mythic a to všechno v jednom tejdnu… Co k tomu dodat, nikdo se v tom asi nevyžívá.

 

Bohužel se domnívám, že se budeme HC splitům věnovat (stejně jako v ToS) i v následujících týdnech po začátku mythic progressu.

 

Všechny bosse jste dokázali zabít jako první na Drak’Thulu, což je skvělý výsledek. Co způsobilo, že jste získali tak obrovský náskok nad Embody a Stones v poslední části instance?

 

Nechci znít arogantně, ale že zabijeme všechno první na Drak’thulu byla samozřejmost. Od začátku jsme věděli, že nemáme konkurenci a troufám si tvrdit, že zabít jakýhokoliv bosse jako druhý, by znamenalo, že můžeme rovnou rozpustit guildu. Drak’thul není konkurence, Drak’thul je líheň pro kvalitní hráče, který se k nám přidaj, protože chtěj hrát s kvalitníma hráčema a něco novýho se naučit. Nikdo z nás se neobtěžuje během progressu sledovat Drak’thul, protože ani neočekáváme, že by se nám někdo mohl byť jen zdaleka přiblížit.

re6byav7eg_0b63cf6cf364dae02b8446dba8fb4751d1c1661b_1507575793_7161.jpg

Náskok nevznikl na konci instance, vznikl počínaje prvním týdnem, kdy jsme jako jediná guilda měli 6/9 mythic, přičemž ostatní guildy končily na 3/9m, což nám trvalo „vyprogressovat“ přesně 50 minut. Je to pochopitelný, protože například Sisters (který se chodily jako čtvrtý) jsme zabili na 25 (nebo 28?) pullů, přičemž další guilda s nejmenším množstvím pullů měla kolem 120. To už pár večerů navíc přidá. Mistress, kterou jsme zabili v prvním tejdnu, ostatní guildy zabíjely cca po měsíci, což je tristní.

 

Důvodem je, že ostatní jsou prostě neschopný. Žádná guilda na Drak’thulu neví, jak to má vypadat, což se částečně dá dávat za vinu stylu, kterej tu zavedl Milan v Embody. Komunita se 4 roky nevyvíjela, jen stála na místě a neměla se od koho učit, hráči se neměli jak zlepšovat. Žádná guilda tu nemá kompetentní vedení, lidi jsou jen plný závisti, zášti a výmluv, proč to či ono nejde, nebo proč je v pořádku hrát tak špatně, jak hrajou. My jsme ukázali, že to jde udělat i inteligentně a s rozumným raidtimem, kterej je schopnej podstoupit skoro kdokoliv. Ostatní guildy se buď rozpadly (Parta Gay, nebo i Stones, který po killu Avatara o víc než 2 měsíce pozdějc než my řekli, že tím pro ně končí tier a budou hrát zase až na Antorusu), nebo nestihnou doprogressovat tier, než vyjde Antorus.

 

Jedinou výjimkou je Embody, která má vedení, který se o lidi stará a snaží se někam je posunout, sice je brzdí kvalita členů, ale v tuhle chvilku to je jediná guilda na Drak’thulu, která má hnací motor a zkušenosti potřebný k tomu, aby se vůbec mohla zajímat o světový ranky, a aby mohla hráčům předat něco, co se jim bude hodit do budoucna. Santali je člověk, kterej dokáže akceptovat připomínky z venku a kterej chce svoje lidi posunout dál a ne je brzdit tím, že je bude přesvědčovat o tom, jak jsou úžasný, i když všichni vidí, že to tak není. To je cesta, která je jedinou šancí jak posunout CZ/SK scénu někam dál, dát lidem reality check a ukázat jim fungující systém, ze kterýho si můžou něco vzít do budoucna a herně se posunout.

 

Důvod, proč Drak’thul a potažmo hlavně guildy jako jsou Stones a podobný klaunoviny veřejně kritizuju je, že CZ/SK komunita je životně závislá na tom, aby se v jejich vedení nacházeli kompetentní lidi. My musíme mít možnost nabírat hráče, se kterejma můžeme pracovat, abychom si udrželi naší kvalitu, ale kvalitní hráči nevyvstanou z šaškoidních guild, který jim nemaj co dát a ve kterejch je v pořádku plácat se po zádech za to, že zabijeme bosse, kterýho ostatní guildy zabíjej pod 10 pullů na 100+. Bohužel se to setkává s nepochopením a kritikou hned zase na naší stranu, jenže kdo nás tady ve skutečnosti kritizovat může, že? :)

 

Když už jsem se takhle rozepsal, tak bych rád ještě zmínil jednu věc, která je poměrně dobrým příkladem, aka „Drak’thul in a nutshell“. Například momentálně pátá guilda na D’T má ve svým náborovým popisku napsáno, že „preferuje kvalitu nad kvantitou“ a že „očekává maximální znalost vlastní classy“ a podobně. Jenže po rozkliknutí jejich jedinýho videa, co vydali z ToS můžeme vidět, že jejich Mistweaver monk kliká Revival myší (for real? Zrovna revival? Proč ne aspoň třeba spell #124682?) a jejich Frost mage při procu Brain Freezu stopuje cast Frostboltu a dává jen spell #190447 a Ice Lance, ne omylem, ale cíleně, protože to udělá několikrát po sobě opakovaně, a protože absolutně nezná základní combo vlastní classy, který se dá přečíst v každý guidě na internetu, a tím v každý myslím to, že opravdu v každý, protože tahle věc funguje stejně už od začátku datadisku a stejně to neví.

 

Lidi, co jsou odchovaný takovou guildou si myslej, že takováhle znalost vlastní classy je „maximální“ a potom přijdou a třeba se hlásej k nám, protože jsou přesvědčený, že na to maj. Jenže to ani není jejich chyba, že hrajou takhle špatně, je to primárně chyba vedení, který je nevede k tomu, aby tyhle věci znali, neukazuje jim co je to zmiňovaný maximum a nevyžaduje po nich, aby se zlepšovali.

 

Tohle stejný se potom aplikuje i na ostatní věci, jako je například znalost taktik. Součástí naší přípravy jsou desítky hodin stoprocentní přípravy, který se věnujeme kolektivně jako guilda, jdeme do tieru s nějakou jasnou vizí jak budeme hrát, a když třeba nabíráme podobný trialy během farmy, tak se nám stává, že přijdou na fight, kde ještě nebyli a zeptaj se „a jak tohle vlastně hrajete?“, bez sebemenší iniciativy zjistit si to sami, zase opět proto, že je to v jejich guildách normální. Je normální se postavit před bosse a vysvětlovat taktiku, je normální řešit taktiku na primitivní bosse za běhu a wipovat jen kvůli svojí neznalosti a ve finále v raidu trávit třeba 3x, až 4x víc času než tam trávíme my.

 

Vrcholem potom je, když třeba Silv z Party Gay začne rozhlašovat, že náš výsledek absolutně neodpovídá raidtimu, když jim trvalo zabít jen Avatara dýl, než nám trvalo zabít celej raid. A kdyby se nerozpadli, protože je to pro ně too hard, tak by v tom raidu ještě teď byli, měsíc po tom, co my už máme jen nohy na stole a relaxujem a velice pravděpodobně by to pořád ještě neměli dole. Nikdo nemůže bejt tak hloupej, aby takovouhle větu vypustil z pusy s vážností, tudíž to zase opět považuju jen za způsob, jak si „udržet“ lidi, aby nešli za lepším, bohužel za cenu toho, že zase opět blokuje jejich herní rozvoj, v zásadě jim tím říká, že házet čas do koše, mlátit hlavou do stolu a postupně pohazovat mrtvoly po bossovi, dokud po několika nerfech neumře, je prostě v pořádku.

 

Přesuňme se k progressu jako takovému. Raidové instance jsou dnes navrhovány pro větší masy hráčů. Kdy jste pocítili, že se obtížnost soubojů zvyšuje?

 

To je dobrá otázka. Je důležitý si uvědomit, že WoWko je opravdu s každym tierem (s vyjímkou EN) pořád těžší. Každej tier je v podstatě těžší, než předchozí a zvyšujou se nároky jak na individuální výkon, tak na organizaci, tak i na vše ostatní, co s raidingem souvisí. Tenhle tier byl naprosto mimo tabulky, obstát v něm bylo obrovsky těžký a skoky v obtížnosti byly nečekaně velký. Goroth – Sisters – Avatar byly 3 uplně jiný zážitky, 3 stupně obtížnosti, který k sobě měly stejně daleko, jako Molten Core a třeba Icecrown Citadel. Za posledních 5 let jsem progressoval každej jeden tier a pokud bych měl srovnávat Throne of Thunder (kterej byl můj oficiálně první) a Tomb of Sargeras, tak se prakticky bavíme o uplně jiný hře.

 

Poslední dva bossové instance byli určitě velký oříšek. Fallen Avatar prošel mnoha změnami a přesto jste na něm strávili docela dost času. Čím to bylo? Co dělalo guildě největší problémy?

 

S tim „počtem změn“ bych byl opatrnej. Avatara jsme zabili po 5% nerfu, před kterym ho zabily jen tři guildy (Method, Exorsus a Alpha) a Kil’Jaedena taky po 5% nerfu, před kterym ho zabil jen Method a Exorsus. Jinak jsme měli uplně stejný podmínky, jako všechny ostatní guildy a poprvé v historii CZ/SK scény (zase opět mimo EN) se nám povedlo zabít všechny bosse „před nerfem“. Je na místě zvážit, jestli tyhle změny nebyly spíš fixy, než nerfy, protože historicky ta tendence byla uplně jiná. Nerfy vždycky chodily po několika týdnech (jako třeba když jsme v Embody zabili Blackhanda po 5% nerfu, kterej přišel skutečně několik týdnů po releasu), někdy i měsících (jako je třeba teď crucible). Nedá se samozřejmě říct, že bez těch 5% byli bossové nezabitelný, protože některý guildy je evidentně zabily, ale rozhodně jsme soutěžili na uplně stejnym hřišti, jako všechny ostatní guildy na světě, mimo Method a Exorsus, který hrajou úplně jinou ligu.

8aspld1rz1_0b63cf6cf364dae02b8446dba8fb4751d1c1661b_1507575793_465.jpg

Problémy nám na těch bossech asi nedělalo nic, co by i jinejm guildám nedělalo, za což mluví i náš pullcount. Dalším našim prvenstvím na CZ/SK scéně je, že se nějak neodchylujeme v killu bossů od počtu pullů, který měly nejlepší guildy na světě. Dřív byla ta tendence - nehledě na nerfy - vždycky taková, že celkovej počet pullů přesahoval pullcount guild z top 10 o několik stovek. Teď bysme se za takovýhle srovnání nemuseli vůbec stydět, udrželi jsme kvalitu. A to, že jsme zabíjeli bosse před nerfem to jenom podpořuje, ten pocit z jejich killu je pak uplně jinej.
 


Když ale vynechám všechny tyhle věci, tak samozřejmě musíme zmínit, že jsme měli obrovskej problém s lidma. Je to sice pochopitelný vzhledem k době naší existence, ale rozhodně jsem nečekal, že s 30 lidma, co jsme měli na začátku tieru budeme Kil’Jaedena progressovat ve 20 bez možnosti střídačky. Hodně lidí nás vyloženě „zradilo“, protože jim prostě jen bossové přišli moc těžký, několik lidí prostě jen nezvládlo progress herně, protože jediná naše možnost byla soudit lidi podle farmy NH a ta bohužel neodhalila všechny nedostatky.

 

Kil’jaeden byl určitě také zajímavý souboj. Z videa vypadají všechna zabití jednoduše. Dokážeš nám přiblížit, jaké největší strasti a problémy v souboji nastali a přes co jste se nemohli přehoupnout?

 

Tady by se dalo zaseknout na dlouho, ale zdůraznim předevšim to, že u Kil’Jaedena je nejtěžší vydržet. Avatar je poměrně hodně, hodně těžkej předposlední boss a přijít potom na bosse, kterej je ještě o level vejš je neskutečně frustrující. My zase nijak nevybočovali z toho, co se dá považovat za „normální“ failfaktor, ale největší stopkou na cestě za killem byly asi druhý DPS addi, který nám trvalo cca 100-150 pullů začít hrát naprosto perfektně. Teď po nerfu raidu cruciblem + dalšíma 5% bosse včetně addů je to asi bezvýznamný, protože se tim Kil’Jaeden stal prakticky lehčím bossem, než Avatar, ale tahle fáze fightu před všema nerfama byla uplně neskutečná a vyžadovala skutečně ABSOLUTNĚ perfektní provedení. Tim myšleno, že v tom úseku si opravdu ani jeden člověk v raidu nemohl dovolit zmáčknout jediný špatný tlačítko po dobu cca 20 sekund, žádnej global nemohl bejt zmáčknutej špatně, jinak se wiplo na DMG, heal, nebo prostě jenom špatně položenýho adda, nebo pozici po jejich killu…

525aqefjwc_0b63cf6cf364dae02b8446dba8fb4751d1c1661b_1507575793_6023.jpg

Dalším problémem je samozřejmě délka, protože se klasicky stává, že když už člověk překoná všechny „stupidní“ faily, co se můžou stát, tak přijde do poslední fáze a sestřelí ho náhodnej obelisk, jen proto, aby se potom dostával znovu 20-30 pullů na to stejný místo. Frustrující, jednim slovem prostě Frustrující s velkym F. Tohle už teď bohužel nikdo nezažije, náš kill trval skoro 14 minut, první rekill (o dva tejdny pozdějc a po nerfu) 12:30 a minulej tejden jsme ho zabili na druhej pull, protože je to prostě vtip oproti tomu, čim ten boss byl před nerfem a cruciblem.
 

 

Kdy přišel na posledním bossovi instance zlomový bod? Šlo o nějakou úpravu v rámci hotfixu nebo byl potřeba prostě jen čas na to, aby se všichni naučili mechaniky a pochopili, co mají dělat?

 

Zlomovej bod byl naučit se přecházet druhý addy s nějakou spolehlivostí. Všichni si to museli zažít, všichni museli dostat adda na sebe, aby věděli, jak jim v ten danej moment budou přesně vycházet globaly, jak se musej napozicovat, aby udělali maximální DMG, ta preciznost v tom musela bejt absolutní. Potom už jsme víceméně čekali jen na to, až nám nějakej pull vyjde tak, že to bude stačit na kill. Klasicky jsme měli jeden wipe pod 1%, ale naštěstí se nám to povedlo ten stejnej večer zabít, takže to nebyl problém.

 

Pomalu, ale jistě určitě začínají přípravy na Antorus, je to tak? Zůstává sestava stejná jako při složení guildy nebo máte v sestavě nějaké výraznější změny?

 

Moje vize je, že pokud všichni naši aktuální membeři budou chtít pokračovat (což tak zatim vypadá), tak bych rád zachoval víceméně stejnou sestavu jako na killu K’J jen s cca 2 změnama. To ale neznamená, že bysme opět nezačínali tier s 30 lidma, o ty spoty je potřeba se poprat, a stejně tak to neznamená, že usínáme na vavřínech, plně si uvědomujeme, že výsledek mohl bejt ještě o krok lepší a budeme dělat, co bude v našich silách, aby v dalším tieru byl. Teď nás čeká hromada a hromada altrunů, splitrunů, gearování altů, náboru a připravování taktik, než se budeme moct postavit před Antorus a říct si „time is up, let’s do this“. Hodně lidí si myslí, že koncem tieru začíná dovolená, což je částečně pravda, protože jsme si třeba i my dali přestávku od raidování na 2 tejdny, abysme se vydejchali, ale ve skutečnosti teď už zase musíme hákovat, a i když nejsme v tak intenzivním kruhu jako je progress, rozhodně žádná minuta, kterou dokážeme přípravě věnovat, není navíc. ;)

 

V současné době raidujete při progressu pět dnů v týdnu. Zůstává tato taktika i pro další raidovací instanci nebo budete něco měnit?

 

Ještě jsme se nebavili o tom, jak přesně budeme fungovat, ale je velice pravděpodobný, že zůstaneme u 5/7 modelu i v Antorusu. Čeká nás ještě velká oficírská porada, ve který budeme tuhle danou věc rozhodovat, ale vzhledem k tomu, že se nám tenhle model osvědčil, není asi moc důvodů do něj zasahovat. Panuje u nás do jistý míry demokracie, ačkoliv definitivní slovo mám z většiny v rukou já, takže pokud by naše jádro mělo problém se zvednutím raidtimu, nebudeme k nikomu nikoho nutit, přesně jak jsme se zavázali při zakládání guildy.

 

Co umístění? Předpokládám, že jste spokojení s umístěním na serveru. Budete mířit výše s umístěním na světové scéně?

 

Nechtěl bych se teď bušit do prsou s tim, jak všechno posuneme k lepšímu. Můžu ale říct, že pro nás bude dostatečnym úspěchem aktuální rank obhájit, ačkoliv pro nás zároveň nebude neúspěchem ho neobhájit. Vždycky to může bejt lepší a samozřejmě udělám, stejně jako zbytek našeho týmu, všechno proto, aby to lepší bylo, ale ne vždycky to je v našich rukách a ne vždycky děláme ty nejlepší rozhodnutí, ať se o to snažíme sebevíc. Je to hudba budoucnosti, je to (svým způsobem) sport a je potřeba to tak brát.

 

Hodně se řešilo, že jsi kicknul několik lidí během progressu. Jestli není tajemstvím proč, můžeš nám objasnit tuhle situaci?

 

Ačkoliv se většinou snažim nevystupovat jako Führer, bohužel jsme tu měli několik lidí, co mi vyloženě hnuli žlučí. Osobně jsem kicknul na vlastní triko 4 lidi, i když to bylo s rizikem, že nedokážeme poskládat raid a domnívám se, že to bylo tim nejspravedlivějším rozhodnutím, co jsem mohl udělat. Nejsem člověkem polovičních rozhodnutí a nechávat si v guildě někoho, kdo se chová vyloženě toxicky, není můj styl.

 

Qadesh a Eol můžou bejt nepochopitelný kicky z důvodu jejich zkušeností a class, ale lidi co nedokážou dohrát tier, protože jim přijde moc těžkej, nebo si nejsou 3 roky schopný zařídit seriózní internet, prostě nemaj v naší komunitě co dělat. Přeju jim hodně štěstí s hledáním kolektivu, co je s timhle přístupem přijme a bude mít alespoň podobnou úroveň jako my.

 

Mack a Feliq byli v podstatě „trialové“, který oba žádali příležitost a v momentě, kdy byli nejvíc potřeba, tak nebyli k disposici a nedokázali tudíž přesvědčit, že stojej za věnovanej čas. Zvlášť Feliq byl abolutně mimo realitu, začínám zvažovat pravidlo, že nepřijmeme už nikdy v životě člověka, co napíše, že má zkušenosti z freečka. Dostal místo na progressu víceméně z milosti a přišel si kvůli tomu asi jako druhej Fragnance, ale bohužel ani tyhle lidi v našem kolektivu nebudeme tolerovat.

 

Je to asi jinej přístup, než na kterej je většina lidí zvyklá, ale hodně si vážim lidí, který si zasloužej můj respekt a kategoricky odmítám, aby lidi, který si to naprosto nezasloužej využívali stejnejch privilegií, jako maj oni. Konec konců udržet a hýčkat si tým, co dokázal uhrát kvalitní výsledek, by měl bejt prioritou každýho leadera, proto ačkoliv jsme celkem otevřená guilda, měl by každej v první řadě zvážit, jestli je opravdu ochotnej podstoupit oběti, jako to dělaj naši hráči, nebo jestli je to jenom ubrečená pubertální *****.

 

Pokud bych byl hráč, který hledá lepší zázemí pro raidování, co bych měl splnit, abych měl vůbec šanci se k vám dostat? Hledáte vůbec ještě někoho?

 

Myslim si, že dostat se k nám je lehčí, než bylo v minulosti se dostat do jakýkoliv jiný guildy v naší pozici. Zakládáme si na tom, že si uvědomujeme, že náš účel není jen se chvástat rankem a bejt living meme, ale že nás účel je opravit chyby, který se v minulosti v naší komunitě staly, a že chceme „vychovat“ hráče, který budou schopný konkurovat těm v top 10. Proto občas bereme i lidi, který nedosahujou dostatečnejch kvalit, aby s náma přímo nastoupili na progress, ale věnujeme jim čas, péči a úsilí, aby tomu tak co nejdřív bylo. Narozdíl od našich předchůdců a guild, který momentálně na D’T působěj, tak si uvědomujeme, co obnáší zlepšit svojí pozici a kvalitu a základem toho všeho jsou lidi, který s náma hrajou. Máme zdaleka nejkvalitnější sestavu, která se kdy pohromadě nacházela na D‘T, ať už z pohledu zkušeností, nebo ochoty a soudržnosti. Proto s radostí uvítáme kohokoliv, kdo je ochotnej podstoupit všechen ten pain a úsilí, co stojí držet se na top world levelu a kdo má chuť se zlepšovat. Konkurence tu není malá, ale myslim si, že risk versus odměna v našem případě jednoznačně naznačuje, že odměna za udržení se v našem rosteru je víc než lákavá. Nábor je otevřenej pro všechno a všechny, stačí se nestydět, stejně jako je třeba pochopit, že to, že teď někoho nepřijmeme, neznamená, že pro nás nebude atraktivním v budoucnu.

 

Chceš někomu něco vzkázat, nebo pozdravit?

 

Rád bych se v tomhle odstavci vyžil, stejně jako tomu bylo v případě většiny předchozích rozhovorů, co jsem poskytoval. :)

Určitě bych chtěl pozdravit naše kluky, protože nebejt jich, nemohl bych tu dneska rozdávat svoje moudra. Se vší upřímností doufám, že se nám společně podaří vytvořit prostředí, kde budou všichni na stejný vlně a podaří se nám porážet tabulkově lepší guildy i v budoucnosti. Vážim si každýho jednoho z nich a každej z nich je pro mě důležitej. Jsem rád, že jsem nezůstal v Methodu, ale vrátil jsem se zpátky mezi bandu magorů, se kterejma si dobře rozumim a se kterejma je možnost posouvat se někam dál.

 

Dál bych samozřejmě rád pozdravil svou nejdražší Karolínku, která mě v tomhle všem podporuje, stejně jako svojí skvělou maminku a ségru. Bez nikoho z výše zmíněných by nebylo možný, abych fungoval tak, jak funguju teď.

 

Rád bych poděkoval i Hottiemu (hlavně jemu), Labantovi a Yontovi za práci ve vedení guildy.

 

Rozhodně bych ale rád pozdravil i celou CZ/SK komunitu a ještě jednou zopakoval, že v našich řadách rádi uvítáme kohokoliv, kdo má chuť s náma hrát, trávit čas a má stejný smejšlení jako my.

 

A nejspíše poslední otázka… vezmete mi do guildy alta? Alespoň jako casual člena. :D

 

Kdykoliv a kolik chceš. :D Rád tě tu uvítám, stačí si jen whispnout ingame ;).

 


Řekni kolik je na světě, kolik je takovejch cest…

 

GL&HF as usual a uslyšíte o nás i v dalším tieru. ;P


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Jalefar 25.10.2017 05:07

Zlaty black division. To byli taky naprosty namysleni kokoti ale aspon drzeli hubu a kdyz byl s Prandurem nekde nakej rozhovor, tak se to dalo cist. Embody ani Exposed zatim vubec nic nepredvedli a nejspis ani nikdy nepredvedou. CZSK top pve guilda byla vzdycky v spodni casti top 50 guild (krome vanilly) a tenhle picus z pandarie dela jak kdyby nepredvedli kdovi co.

Saanthu 15.10.2017 11:36

Po shlédnutí pár streamů z jejich progressu se klukům z guildy divím, že už někdo nezavolal jeho mámě nebo si na něj někde nepočkal. Stačí, že by mě někdo takhle prudil v práci ... Ale nevidím do toho. Pro mě je wowko pořád jen relax, tohle je jiná liga. Proto radši budu dál casualovat v okresním přeboru.

Benafflöck 12.10.2017 12:29

Clovek s takovymi ambicemi by mel mit podle me trochu vice respektu, pokory vuci ostatnim hracum, ale to asi kazdymu musi dojit, ze se svet netoci jen kolem nasi osoby. To, ze schazuje verejne ostatni top guildy na DT mi prijde vcelku neprofesionalni, ale opet, to si musi srovnat v hlave on, jaky chce mit jeho guilda "PR". Neni to nic, na cem by se nedalo zapracovat...

BTW. S GM Stones jsem mel moznost par ID progressovat a ten clovek ma muj respekt za to, jak leaduje. Posle vas do prdele v klidu a se vsi slusnosti, kdyz udelate chybu, ale na konci raid timu je schopnej se tomu zasmat, coz je dle meho nazoru "dobra politika"

Morderon 12.10.2017 06:08

Jaký to propastný rozdíl vůči starším rozhovorům s Prandurem. Ač se jednalo o neméně kontroverzní personu Drakthulu, inteligence a skill se mu upřít prostě nedaly. U T. lze oboje bezpečně vyloučit.

Edie42 11.10.2017 23:26

Dominik by si měl uvědomit, že ne každý pobírá dávky a ne každý si válí koule na gauči. Polovina lidí z gildy jsou socky na pracáku, které bydlí u rodičů. Komu by se nelíbilo ráno farmit AP a odpoledne a večer raidovat. Člověk, který má rodinu, práci a jiné záliby, tak přece logicky nebude mít progres jako oni. Ale jinak gratuluji.

Romik 16.10.2017 12:03

Me by se to nelibilo, radsi ziji realne, nez virtualne. Na jednu stranu gratz k vysledku, na druhou uprimnou soustrast.

Johny Bravo 11.10.2017 22:24

Další nula, co si své VELKÉ nedostatky v RL musí kompenzovat v tom virtuálním a hrát si na Boha. Hráč by měl mít respekt a pokoru k jiným hráčům(tak to aspoň fungovalo v dobách dřívějších v této hře). Na to, aby se mohl tenhle rádoby Král Drak´thulu povyšovat nad ostatní hráče, by musel být hodně dobrý a skilled hráč, což tenhle ten týpek rozhodně není. Pamatuji si, když se tenhle nimrod vyrojil v pandách. Jeden pug s ním mi bohatě stačil, abych si udělal vlastní obrázek a názor. Když tento Král Drak´thulu něco posral, tak bylo slyšet jen - lag, freeze monitoru, zrovna jsem jedl bábovku od maminky, atd... Tenhle člověk by se měl zamyslet hlavně sám nad sebou, ale to tihle lidé nikdy nedokáží pochopit.
Nechť vzdejme hold Králi Drak´thulu, tomu jehož jméno je vytesáno na zvonku vstupních dveří svých rodičů

barrny 11.10.2017 15:46

A ču*ak opet na scene, divim se ze takovemu retardovi se tady dava tolik prostoru.

kastroll 11.10.2017 12:09

SH
"Je to s vým způsobem sport". Všichni sportovci většinou komentujou ostaní jak stojí za sračku . A jak on je výbornej.
Dále pak nutno podotknouti, že jsou lidé co mají život, děti, rodiny atd. Nemohou a možná ani nechtějí té hře obětovat vše jako ty/vy. Je to každého věc. Tak proč se do nich srát?

Frostiik 11.10.2017 02:47

Človek s nulovou sebareflexiu ide dávať rozhovor kde sa akurát naváža do ostatných ľudí a guild na realme... to akurát vypovedá o tom z kadiaľ vietor fúka čo sa týka správania ľudí na realme... fakt vtip celý tento rozhovor ktorý nám nepovedal nič o progrese posledného contentu akurát si vňom niekdo iba poškrabkal ego...

Corbie 10.10.2017 19:52

Myslel jsem si, že Terezsia je kokot, teď už si to nemyslim, ale vim.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet