Top 10 nejtragičtějších smrtí

  top 10    10 top    žebříček   

Poslední dva díly měly velký úspěch ale také jsem zaznamenala spoustu nevole, že některý hrdina má být na jiném místě nebo že jiný tam nemá být vůbec. Musím tedy na začátek článku napsat, že se jedná o můj osobní žebříček a každý z vás má svůj žebříček jiný. Pro vyjádření tedy prosím využijte komentáře.

 

10. Marshal Windsor

Marshal Widsor byl jedním z těch, kteří měli podezření na pletichy Černé dračí letky uvnitř stormwindského dvora. Jako jedním z prvních podezříval Katranu Prestor právě Reginald Windsor. Drakům tak ale šlápl na kuří oko a ti se ho rozhodli odklidit někam do ústraní, odkud ho vysvobodil až Varian Wrynn se svou partou. Jakmile dorazili do Stormwindu a vyzvali Katranu, aby se odhalila, lady Onyxia si nenechala takovou drzost líbit a proměnila se do své dračí podoby. Ve Stormwindu vypukl chaos, jelikož i někteří ostatní draci byli přestrojeni za městské stráže. Onyxia neváhala zabíjet a když se jí do cesty připletl právě Windsor, okamžitě jej sprovodila ze světa za to, že prozradil její identitu.

 

9. Taretha Foxton

Když Thralla našel Aedelas Blackmoore, byl ještě nemluvně. Blackmooreovi se však zrodil v hlavě plán udělat z Thralla orkského gladiátora, a tak malého orka vzal do Durnholde, kde jej měli vychovat. Malá Taretha nedbala na podivný vzhled a rozdílnost ras a začala mu posílat vzkazy skrze knihy, které mu nosila. Když Thrall dospěl a rozhodl se, že má dost útlaku svého pána, Taretha mu pomohla utéct. Thrall chtěl, aby odešla s ním a prosil ji i ve chvíli, když osvobodil orky z internačních táborů a sjednotil je pod sebe. Taretha však odmítla opustit rodiče a svůj domov. Aedelas záhy poté zjistil, že si s Thrallem dopisovala a pomohla mu utéct a zrada ho velmi zasáhla. Nařídil Tarethě setnout hlavu a během vyjednávání s Thrallem ji shodil k jeho nohám. Thralla to rozzuřilo natolik, že když se setkal s Blackmoorem v souboji, zabil ho. Taretha je jediný člověk, o kterém se zpívají lok'vadnod, hrdinské písně orků.

 

8. Leza

Pokud nevíte přesně, o koho jde, Leza byla žena Sunwalkera Dezca, jednoho z taurenských paladinů. V Mists of Pandaria jste ho potkali v Krasarang Wilds a zjistili jste, že jeho žena má právě rodit. Porod však začal být nesmírně komplikovaný, a tak vás Dezco poslal sehnat léčivou vodu z mocných pramenů. I když jste vodu přinesli a zkoušeli jste všechno možné, Leza při porodu zemřela a nechala Dezca na světě samotného se dvěma malými dětmi.

 

7. Tirion Fordring

Jestli sem Tiriona dát či nikoliv, bylo předmětem velmi dlouhé diskuze mezi mnou a lidmi, kterých jsem se zeptala na jejich názor. Někteří tvrdili, že nemá smysl ho do žebříčku dávat, protože jeho smrt zas tak dojemná nebyla, ale poté mě zarazil komentář jednoho z mých přátel: "Tirion opravdu věřil, do poslední vteřiny, že ho Světlo zachrání." A to na tom shledával tragické. A já nakonec souhlasím. Když z celého srdce věříte, že vás božská síla, která vás vždy ochraňovala, opravdu zachrání před smrtelným proudem felu... poslední vaše vteřiny jsou asi hodně hořké, když přijdete na to, že tomu tak nebude. Světlo asi Tirionův výrok na Ledovém trůnu "Give me just one final blessing."  vzalo příliš vážně.

 

6. Crusader Bridenbrad

Paladin Bridenbrad sloužil na frontě ve válce proti Králi lichů. Když se Argent Crusade dostala až za brány Icecrown Citadel, nastalo teprve to pravé peklo. Bridenbrad se vydal se svým plukem na Broken Front, kde byli rozprášeni. Bridenbrad se však na Broken Front vrátil a všechny své bratry a sestry dostal do bezpečí. Sám se však nakazil nákazou Pohromy a s vědomím, že by mohl nakazit i ostatní a vehnat je do spárů Arthasovi, se odklidil do tundry, kde čekal na smrt. Tirion Fordring si povšiml výpovědí zachráněných a rozhodl se Bridenbrada najít. Poslal hráče, aby se po něm podíval. Bridenbrad ovšem řekl, že se odmítá vrátit, aby nikoho nestáhl s sebou, a že umře raději daleko od všech a změní se v zombie. Hráč byl následně poslán, aby našel lék. Nejdříve se vydal do Moonglade k Remulovi, který mu dal žalud ze Emerald Dreamu. Když jste jej zasadili vedle Bridenbrada, ulevilo se mu od bolestí, ale nic víc. Pak jste byli posláni za královnou Alexstraszou. Ta vám řekla, kde můžete najít květinu, která má v sobě sílu dračího ohně. Ten Bridenbrada očistil, ale nákazu nespálil úplně. A poté jste se vydali do Shattrathu požádat o pomoc samotného A'dala. Když jste se vrátili do tábora, kde už ohniště pomalu vyhasínalo, Bridenbrad vám stačil říci jen slova díků, že jste se o jeho záchranu alespoň pokusili. A hned nato se nad jeho tělem zjevili naaru, aby jeho duši doprovodili na druhý břeh. Bridenbrad zachránil své bratry a sám se vydal zemřít o samotě. Procestovali jste celý svět, abyste našli lék, ale selhali jste. Bridenbrad zemřel a vy jste se museli smířit s tím, že alespoň jeho duše dojde odpočinku. 

 

5. Korialstrasz

Krasus alias Korialstrasz byla postava vytvořena Richardem Knaakem a poprvé jsme se s ním mohli setkat ve Dni draka, kdy pomáhal Rhoninovi. Byl s námi dlouhé roky a dokonce se ukázal i ve hře. Byl tak s příběhem už nadobro spjat. Když se však probudil Deathwing a nastal Shattering, Aspekti uspořádali setkání, kterého se Krasus účastnit nemohl, jelikož se dostavili i členové Modré letky, kteří jej neviděli dvakrát rádi. Krasus tedy řekl, že se odebere do své svatyně, kde se bude zotavovat. Poradu však přerušil útok Twillight Hammer, který zničil všechny svatyně a podezřelý byl, jak jinak, Korialstrasz, který při výbuchu zahynul. Ne všichni tomu uvěřili, ale bohužel se našli tací, kteří toto obvinění na draka svalili, včetně samotné Alexstraszy, a tak se dračí královna odklidila neznámo kam, zasažena smrtí nevylíhnutých mláďat a Korialstraszovou zradou. Po nějaké době ji vyhledal Thrall a podělil se s ní o vizi. Twillight Hammer se vkradli do svatyní a nakazili i dračí vejce. Krasus neváhal a začal vejce ničit, aby se z nich nevylíhli Chromatičtí draci. Shromáždil veškerou magickou energii a zničil tak všechny svatyně, vejce i sám sebe.

 

4. Terenas Menethil

Král Terenas Menethil II vládl dlouhé roky moudře a spravedlivě království Lordaeronu. Mezitím zplodil dvě děti: Caliu a Arthase. Země během jeho vlády vzkvétala a Terenas se nezdráhal vyslechnout kohokoliv a nabídnout řešení. Když orkové prošli Temným portálem a vypálili Stormwind, brzy se vydali na sever a Terenas přijal uprchlíky ze Stormwindu a prince Variana Wrynna vzal pod svá ochranná křídla. Když jej Anduin Lothar požádal o pomoc, Terenas neváhal a hodlal podniknout jakékoliv kroky k tomu, aby orky zatlačil zpátky. Alonsus Faol, arcibiskup Církve Světla Svatého, mu podal návrh na vytvoření svatých bojovníků, rytířů, kteří by využívali k boji Světlo. Terenas neváhal a návrh podpořil. Tak se zrodili paladinové. Druhá válka byla vyhrána a Lordaeron se pomalu zotavoval. Pak však přišla další rána: nakažené obilí, které měnilo lidi v nemrtvé. Terenas vyslal svého syna Arthase a Uthera Lightbringera, aby celou věc prošetřili a zastavili šíření. Čím víc se celá situace zhoršovala, tím víc se jeho syn Arthas uchyloval ke krutým krokům. Poslední kapkou pro Terenase bylo, když Arthas vtrhl do Stratholmu a vybil všechny jeho nakažené obyvatele a poté odplul do Northrendu. I když Terenas vyslal posla, který Arthasovi okamžitě nařizoval se vrátit, Arthas neuposlechl, i když jeho posádka chtěla, a proto spálil lodě, aby se nikdo nemohl dostat domů. Jakmile získal Frostmourne a zabil Mal'Ganise, démonická zbraň mu našeptávala tak dlouho, dokud sám nepřišel o rozum. Vrátil se zpět do Lordaeronu jako hrdina, avšak do trůního sálu nakráčel s vytasenou zbraní a svého vlastního otce probodl. 

 

 

3. Alexandros Mograine

Z otcovraždy k otcovraždě. Alexandros Mograine byl prvním nositelem Ashbringeru a vládl s ním neskutečnou silou. Nebyl však jen bojovníkem, ale i otcem dvou synů: Renaulta a Dariona. Renault si však už od malička myslel, že jej otec zanedbává a má Dariona radši než jeho. Čím víc roky plynuly, tím více se Renault stával vůči otci zahořklým. A jednoho dne dokonce natolik, že přijal nabídku od Saidana Dathrohana – už tehdy přestrojeného Balnazzara –, aby otce vlákal do léčky. Renault souhlasil a navedl otce k branám Stratholmu. Tam na něj však čekala Pohroma. Stovky a stovky nemrtvých. Alexandros se však nehodlal vzdát. I když jeho věrný přítel Fairbanks padl, paladin bojoval dál a kosil řady nemrtvých, dokud nezbyl jeden jediný. Alexandros celou armádu porazil. Když se však posadil, aby si po dlouhé bitve odpočinul, Renault, který celý boj sledoval z povzdálí, se k němu přikradl a probodl otce jeho vlastním mečem a tímto zlým skutkem zbraň poskrvrnil.

 

 

2. Varian Wrynn

Ano, Varian tu byl už v předešlém díle, ale stejně se do žebříčku opět dostal. Nejenže se obětoval, aby Aliance mohla odletět z Broken Isles... on i věděl, že se nevrátí. Pamatujete na cinematic k Legion? Varian sedí ve své kajutě na palubě alianční vzducholodě a sepisuje dopis, který je určen Anduinovi. 

 

 

Tehdy jsme si však ještě mysleli, že jde jen o úvod k celému datadisku: Legie se vrátila. Ale když se poté podíváte na cinematic z Broken Shore...

 

 

Varian předává Gennovi dopis. Ten samý dopis, který psal. Už tehdy, když cestou na Broken Shore, sepisoval vzkaz svému synovi, věděl, že si ze Stormwindu kupuje jednosměrnou jízdenku bez zpáteční letenky.

 

1. Ysera

Na quest linii ve Val'sharah se asi jen tak nedá zapomenout. Když Noční můra pohltila Cenaria, Malfurion Stormrage se zbrkle vydal bojovat proti Xaviovi. Ysera se, stejně jako vy, obávala, že upadne do léčky, a tak se jej společně s vámi vydala hledat. Když jste Malfuriona našli, už jej držel ve spárech již zmíněný satyr. Bohužel to nebyla léčka nastražená na Malfuriona, ale na Tu ze Sna. Xavius proti dračímu Aspektu mrštil Slzu Elune nakaženou Noční můrou a ta se jí zaryla do srdce tak hluboko, až vypálila vše, čím Ysera byla. Povstal tak zkažený dračí Aspekt a Xavius jej hodlal využít ke zničení Val'sharah. 

 

 

Nejenže tu Ysera byla už od pradávna a samotní Titáni jí dali, stejně jako čtyřem dalším proto-drakům, nezměrnou sílu, aby mohla opatrovat Azeroth v době jejich nepřítomnosti... ale také přežila mnohé bitvy a nesváry. Azeroth nikdy nebyl bezpečné místo, ale díky Aspektům alespoň přežil ta nejhorší období. Nic ji však nedokázalo zachránit a probudit z noční můry, a hrdinové ji byli nuceni zabít. Proto si vysloužila první místo.

 

 

Honorable mentions

 

Vindicator Maraad

Maraad by se spíše vešel do předchozího žebříčku Top 10 hrdinských obětí. Ale nedostal se tam ze dvou důvodů. Zaprvé: Blizzard si vzpomněl po opravdu dlouhé době, že postava jako Maraad vůbec existuje. Z toho vždy tak nějak čuchám, že charakter se buď stane hodně důležitým, anebo v tom samém datadisku zemře, protože už pro něj Blizzard nenachází další využití. Druhým důvodem bylo, že se obětoval za Yrel, charakter, který nám byl předkládán jako velmi důležitý a s nějakým velmi temným tajemstvím. Yrel bych možná i měla ráda, kdyby se jí Blizzard víc věnoval, víc rozpracoval její charakter a hlavně kdyby dodržel, co slíbil a odkryl nějaké její temné tajemství... ale nic z toho se nestalo. Takhle pro mě byla Maraadova smrt opravdu tragická, protože Blizzard obětoval hrdinu, který se vyskytoval v komiksu a měl delší historii, za postavu, která s námi byla jeden datadisk – a pravděpodobně se nevrátí – a ani neměla propracovaný charakter. Shame on you, Blizzard.

 

 

Anduin Lothar

Anduin Lothar po pádu Stormwindu odvedl přeživší přes moře a stal se tak ikonou a nadějí. Sám vedl vojska a podařilo se mu zatlačit Hordu až k Blackrock Mountain. Tam se utkal s Orgrimmem Doomhammerem, avšak v duelu padl. Proto je jen v honorable mentions, jelikož padl v duelu, kde se téměř vždy předpokládá, že někdo zemře.

 

Arthas Menethil

Arthasova smrt možná není tragická, ale rozhodně je smutná. Totéž se dá říci i o jeho osudu. Dlouho jsem se rozmýšlela, zda se v žebříčku objeví, ale nakonec dostal místo zde. Brzy se spíše objeví v jiném žebříčku (pravděpodobně "nejtragičtější osudy"), který na něj bude více pasovat. 

 

 

A jaký je váš žebříček nejtragičtějších smrtí?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 20.01.2017 12:41

Velmi tvrdé ztráty v Legion,Wrynn,samotná Ysera,Voljin..hm velmi tvrdé....

Esperanta 20.01.2017 13:22

Dle mého to bude pokračovat.

Kriegel 18.01.2017 00:55

A co Orgrim Doomhammer?

Jikonekt 17.01.2017 00:23

Trosku jednostranny seznam, je znat ze jeho autor(ka) hraje jen za aliky :P FOR THE HORDE!!! Mrtvej alik rovna se dobrej alik, vsichni tam umiraj tragicky :_)))

Esperanta 17.01.2017 09:04

Ne, mám to půl napůl. Dokonce jsem se ptala kamarádů na Facebooku, jaké jsou jejich dojmy a vybírala jsem dost podle nich. A řekněme, že většina mých kamarádů hraje za Hordu. Do seznamu nějaké Hordáky klidně ráda přidám. Ještě jsem zapomněla přidat Draku a Durotana. Bylo toho už moc.

Esperanta 17.01.2017 09:11

Většinou se pro inspiraci ke každému dílu dívám i na Youtube, Reddit nebo MMO-Champion diskuze. Pro tenhle díl jsem také hledala hodně na internetu, co říkají lidé. Horda tu moc není, protože většinou umírají s tím, že ještě stihnou vymlátit zuby několika dalším nepřátelům kolem. Proto jejich smrti jako tragické úplně nevnímám.

Hromovapest 18.01.2017 20:19

Jdi do zadečku s celou hordou. To co je za komunitu na hordě to je děs a ostuda české scény. Vím to moc dobře protože za hordu hraji. Základem je vypnout tedy general a trade chat.Jinak se inteligence české a slovenské scény projeví velmi rychle. Jinak horda je zlo.Přišli na azeroth a ničili zabijeli.To že nějaký orck chtěl žít v míru to nezachrání. :-)

Esperanta 19.01.2017 08:00

@Hromovapest Já proti Hordě příběhově třeba nic nemám. Ale je pravda, že na Drak'thulu mám jednu postavu na Hordě a je to cancer... prostě by mě ta hra otrávila, kdybych tam hrála. Ale zpátky k tématu. Nepřijde mi, že postavy Hordy umírájí tragicky, protože většinou s sebou vezmou třicet dalších nepřátel. Teď dělám jiný žebříček a tam je zase třeba víc Horďáků. Za dva týdny se dozvíte.

Zug 19.01.2017 10:41

@Hromovapest Souhlasím s tebou ohledně komunity na Drak'thulu - to je pravděpodobně nejhorší skupina lidí co jsem kdy měl tu smůlu potkat... A to hraju již téměř deset let Call of Duty, jehož komunita je považována za toxic kinga.
Z pohledu lore se však rozcházíme, rozhodně to není tak černobílé jak tvrdíš, ale nehodlám tady bojovat faction wars. Toho si člověk užije víc než dost na již zmíněném, všemi milovaném, Drak'thulu (An orc! I smell the stench of demons about him.).

Heakler 19.01.2017 16:18

@Hromovapest Kdo jako první přivedl Legii na Azeroth? Night Elfové..
Kdo oživil Ragnarose? Trpaslíci..
Kdo uzavřel své brány, když je ostatní nejvíce potřebovali? Gilneas..
Ehm, jaké rasy jsou tři nejmocnější zástupci Sargerase v Legii? Eredaři-Draenei..
Kdo provozoval internační tábory a z řad jaké rasy se zrodil nejmocnější Rytíř Smrti a pozdější Lich King? Lidé..
Gnómové... jsou to oni, kdo vytvořili na Azerothu jako první radioaktivitu, takže jsou zlo největší.

Našlo by se toho mnohem víc, ta vaše slavná Aliance je prohnilá minimálně stejně jako Horda, ne li víc..

djmetla 19.01.2017 16:56

@Esperanta FOR THE HORDEEEEEEEEEEEEEE!!!!

Programátor WoWfan.cz

Esperanta 19.01.2017 17:18

@Heakler Však proto jsem neutrál (Ebon Blade ftw). Když jsem byla na základní škole, tak se razilo, že Aliance je nejlepší a Horda je zlá. Pak jsem začala zkoumat lore a dost jsem to přehodnotila. Proto je to tak boží: ani jedna strana si nemůže hodit kamenem.

Sir Finley Mrrgglton 16.01.2017 19:32

How about Vol'jin? Da Warchief who died because of Sylvanas fanboys?

Zug 16.01.2017 18:25

Hmm... já bych dal do "Honorable mentions" (watchmojo.com o.O) ještě Malygose. Jasně, jeho smrt moc dojemná nebyla, ale jeho příběh tragický rozhodně je. A ještě bych dodal, že se mi moc tyto články líbí a doufám že tato série top 10 bude mít ještě mnoho dílů.

Esperanta 16.01.2017 19:44

Bude v jiném žebříčku. U něj se toho sesypalo mnohem víc.

Heakler 16.01.2017 15:13

Tak nějak jsem při pročítání čekal, že když je Varian druhý a v minulém článku byl první, tak se na prvním místě objeví Sylvanas, no trochu zklamání, protože její příběh je jedním z nejsmutnějších vůbec.

Ellendway 16.01.2017 15:42

Jenže Sylvanas neumřela. Stále je mezi námi... a například u nás doma každý den běhá - http://i.imgur.com/AchsnH4.jpg

Esperanta 16.01.2017 15:51

Jop, původně tam být měla ale pak jsem se zarazila nad otázkou jednoho kamaráda, díky čemuž jsem si uvědomila, že udělám žebříček postav, které už vážně umřely a mrtvé i zůstaly. Alexandros je tam jen proto, že sice byl oživen jako rytíř smrti, ale Darion ho poté zabil a mezi živými už taky není.

Heakler 17.01.2017 09:37

@Esperanta To nestačí že zemřela už třikrát..?

Esperanta 17.01.2017 09:55

@Heakler Nestačí. Furt je mezi náma, jak vidíš.

Heakler 18.01.2017 00:40

@Esperanta Pravda No snad ji ještě dlouho do tohohle seznamu nebudeš muset přidávat v tom případě

Roximilian 16.01.2017 11:59

Veľmi pekne spracované, GJ

Mal som myšlienku, či by sa nemohlo spraviť, nejaké hodnotenie úvodných cinematikov vo wowku,
Niečo podobné jak bol štylizovaný tento článok,
Btw môj naj obľúbenejší cinematik je určite :

https://www.youtube.com/watch?v=BCr7y4SLhck

s pozdravom Roxo

Esperanta 16.01.2017 12:36

Jak sakra víš, co bude další díl?*wink wink*

Hanzias 16.01.2017 11:12

Já třeba jsem Arthasovu smrt považoval za nejtragičtější vůbec. Jakmile se přečte Zrod Krále Lichů, zahraje do toho W3 a nakonec se projde pár Wotlk dungů (konkrétně Halls of Reflection), a udělá Shadowmourne Q linie, tak lze usoudit, že i přes všechno zlo, co Arthas vykonal, koho všechno nemilosrdně zabil, atp. byl nakonec i tím, co Pohromu drželo na uzdě. Kor, když to dovršíte cinematicem výše.

Zkrátka v něm, i přes zaprodání skoro celé své duše, v něm zbyla jistá část dobra. Prostě, jak Alianci řekne Uther v Halls of Reflection: "I do not know, Jaina. I suspect that the piece of Arthas that might be left inside the Lich King is all that holds the Scourge from annihilating Azeroth."
Na základě kombinace těchto děl a důvodů, si myslím, že až tak od pravdy daleko nejsem.

Esperanta 16.01.2017 11:15

Já ho spíš zařadím do žebříčku nejtragičtějších osudů. To na něj bude sedět víc. Občas bylo dost těžké určit, čí smrt je jen smutná a čí je tragická. Jak prohlásila Bellatrix: "Smutné je, když si umře pes, kterého máš rád. Tragické je, když ti tvého psa unese bezdomovec, upeče ho a sní ho."

Nokato 17.01.2017 00:02

@Esperanta Doufám, že do nejtragičtějších osudů zařadíš i Med'ana. Stát se novým strážcem a potom upadnout u Blizzardu v nemilost... to si o minimálně čestnou zmínku určitě říká!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet