Top 10 patch trailerů

  top 10    10 top    patch   

 10. Return to Karazhan

Legion se vytasil s neuvěřitelnými in-game cinematicy. Prozatím nám přinesl jen jeden větší patch, ale i ten se mi zdál velmi atmosférický. Nejenže je v něm nádherně vidět opuštěný Karazhan, ale také se vrací náš starý známý kastelán, který by mohl s klidem dávat lekce angličtiny. "Preparations must be done!" Trailer je však velmi krátký a příliš toho neřekne, takže se dostal na poslední místo.

 
 
9. The Gods of Zul'Aman
V době Burning Crusade možná modely postav nebyly to, co jsou v dnešní době, a už vůbec nedosahovaly kvalit cinematiců ke každému datadisku. Ale jedno se Blizzardu odepřít nemůže: vyprávění. Trailer pojímá příběh Zul'jina, který bojoval proti elfům, kteří se jeho kmen snažili vyštvat ze země, která byla od pradávna jejich. Bojoval, ale prohrál a byl zajat. Elfové mu vypíchli oko a spoutali v řetězech. Jenomže Zul'jin byl z tvrdšího těsta a za možnost útěku vyměnil vlastní ruku. "Dis was our land. Troll land. We Amani was here before anyone!"
 

 

8. Shadow of the Necropolis

Trailer k Naxxramasu možná pokulhává v hodně věcech: v grafickém provedení, kameře, modelech, prostě skoro ve všem. Mrazivý Northrend je natočen ve Winterspringu a kamera je dělána ručně, takže působí spíše jako custom video nějakého hráče. Zato atmosféra je hutná a z vyprávěného příběhu vám přebíhá mráz po zádech. Kel'thuzad sice dychtil po tom stát se služebníkem Krále lichů, ale když viděl vše na vlastní oči, chtěl se obrátit a utéct. Jenomže už nebyla cesta zpět. Pokud vás trailer zaujal, doporučuji si přečíst i povídku Road to Damnation, která Kel'thuzadovy myšlenky a jednání rozvádí do větších detailů. "Your curiosity will be the death of you."

 

 

7. Fury of Hellfire

Warlords of Draenor pro mě byl prozatím nejhorším datadiskem. Levelování a zóny byly úžasné, ale end game mě ve hře udržel na dva měsíce, dokud jsem nezjistila, že není co dělat, a tak jsem na půl roku přestala platit za game time. Zato in-game cinematicy byly úžasné a stejně tak i byl úžasně povedený trailer k prvnímu a poslednímu velkému patchi Warlords of Draenor. Celou dobu jsme Grommashe Hellscreama považovali za hlavního záporáka datadisku. Jenomže karta se obrátila a Hellscream přestal souhlasit s tím, co Gul'dan dělá. A najednou se mu vetřelci na jeho území náramně hodí.
 

 

6. Rage of the Firelands

Rage of the Firelands byl v podstatě první patch trailer, který jsem z Cataclysm viděla. Nejenže Blizzard udělal v Cataclysm skok v samotné hře: modely byly propracovanější, textury detailnější, ale i trailery k patchům měly mnohem zajímavější nádech. Když Thrall promlouvá k elementům, aby jim pomohl, nikdo neodpovídá. Zato Ragnaros jeho volání uslyší až velmi dobře. Jestli mi něco v tomto traileru vyrazilo dech, byl to pán ohně, který se vynořil přímo z Maelstromu a ukázal se v celé své hrůzostrašné majestátnosti.

 

 

5. Secrets of Ulduar
Jeden z trailerů, kde Blizzard začal víc pracovat s modely. Dosud úplně prvním podobným počinem zůstává i nadále Wrathgate, ale nutno podotknout, že patch Secrets of Ulduar byl prvním patchem Wrath of the Lich King. Nejenomže poodhaluje i něco více z děje a dá se krásně zahrnout do lore, ale... přeci jen Ulduar byl tehdy naprosto unikátním raidem jak velikostí, tak použitými mechanikami. A mně z něj padá čelist dodnes i po těch létech.
 

 

4. Black Temple

Black Temple byl prvním patchem Burning Crusade. Postava Illidana a Akamy nás doprovázely už od Warcraft III, kdy jsme si mysleli, že lovec démonů zemřel u ledového trůnu mečem Arthase. Jenomže jeho věrní služebníci lovce odvedli na Outland, kde se polodémon mohl postupně zotavovat. Příběh Black Temple, dřívějšího Karaboru, v traileru vypráví právě Akama. A pro mě je stále jedním z nejvíce atmosférických trailerů na patche. "You are not prepared..."

 

 

3. Fall of the Lich King

Na tento trailer mám hodně zvláštní vzpomínky. Hlavně asi i proto, že to byl první trailer, na který jsem se podívala na WoWfanu a začala tuto stránku číst. A o rok později jsem nastoupila jako redaktor. Ano, taky je to způsobeno tím, že datadisk Wrath of the Lich King miluji a stále je umístěn na nejvyšší příčce mého žebříčku nejoblíbenějších datadisků. A také i proto, že Arthas byl první charakter, do kterého jsem se zamilovala a začala zkoumat jeho historii. Brzy nastane zúčtování a Král lichů to sám ví. Protože žádný král nevládne věčně.

 

 

2. Thunder King

Musím přiznat, že Mists of Pandaria mi chybí. Byl to datadisk, kde bylo pořád co dělat. A ze všeho nejvíce mi chybí patch The Thunder King a s ním i Isle of Thunder a raid Throne of Thunder. Nejenže má Lei Shen opravdu zajímavý příběh, o kterém se více můžete dočíst v Kronice... ale úvodní trailer měl jednu velkou zvláštnost, která už se nikdy v jiných trailerech nevyskytla. Příběh o králi hromu vyprávěl Lorewalker Cho za pomoci básně. A ta se mi zaryla do paměti tak hluboko, že si ji pamatuji dodnes.

 

When from her sacred veil did spring

With storm and flash, a monstrous thing

His name Lei-Shen, the Thunder King

 

 

1. Siege of Orgrimmar

První místo vás možná překvapí. Důvodů, proč se trailer k Siege of Orgrimar umístil tak vysoko, je hned několik. Zaprvé: když byl Mists of Pandaria ohlášen, prohlásila jsem, že s WoWkem končím. Byla jsem o tom přesvědčena. Hned po oznámení jsem si šla dát hodně silné kafe a pak ještě tři další. Byla jsem naštvaná pěkně dlouho. Jenomže jakmile mi byl datadisk koupen (ano, slyšíte dobře, já se o to neprosila!), začala jsem přicházet na to, že ten datadisk špatný není. Ba naopak, má plno inovativních věcí, nádherné prostředí a v end game je stále co dělat. Nakonec se z něj stal jeden z mých nejoblíbenějších datadisků. Druhá věc: "Pandy nemají ve hře co dělat!" řekla jsem a pevně jsem si za tím stála. Ale jak tak šly questy a já prvně potkala Shado-Pan, došlo mi, že i ty pandy umí pěkně kousat a není radno je naštvat. Proto se i Taran Zhu stal mým nejoblíbenějším Pandarenem, protože naprosto vybočoval z řady. Neměl sluníčkovou povahu, nebyl důvěřivý a jediné, co pro něj bylo důležité, bylo udržení míru a pořádku. Naprosto tak rozbořil moje vnímání pandarenů a já ho začala respektovat. Když tedy Garrosh našel srdce Starého boha, Taran Zhu se rozhodl, že Garroshe zastaví. A mimo to mu i řekne pár osobních dojmů, které náčelníka Hordy rozhodně nenechaly chladným. "Your father dabbled in forces beyond reckoning... where is he now?"

 

 

Jaký je váš nejoblíbenější patch trailer?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Anketa

Který patch trailer se vám líbí nejvíce?










Esperanta
Esperanta Dragon

Esperanta je autorem 629 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

ItheSlave 25.01.2017 13:50

Když Pandarii ohlásili tak jsem ji taky odsoudil a přísahal jsem že s wowkem končím. No a dnes na ni vzpomínám jako na nejlepší datadisk U čtení toho co jsi napsala k Thunder Kingovi mi ukápla slzička

Esperanta 25.01.2017 14:06

Awww, děkuji. Jop, Pandaria byl posladní datadisk, který mě opravdu hodně bavil. Neříkám, že mě Legion taky nebaví, ale Pandaria byla prostě... zábavná jiným způsobem.

Ellendway 25.01.2017 14:20

@Esperanta Jakým třeba? Sázením kytiček na farmě? To byl jediný end-game, který tam byl.

djmetla 25.01.2017 14:30

@Ellendway ja sem jediny end-game co kdy byl

Programátor WoWfan.cz

Esperanta 25.01.2017 14:35

@Ellendway Daily questy, reputace, mounti. Sotva jsem to dodělala, přišel Landfall. Tam bylo opět co dělat. Jakmile se dodělal Landfall, přišel Thunder King. nevím, jak ostatní, ale já se do Pandarie logovala každý den a pořád jsem měla co dělat.

Ellendway 25.01.2017 15:25

@Esperanta Daily questy, reputace, mounti... popisuješ vše, co bylo v úplně každém datadisku.

Morderon 25.01.2017 15:27

Pokud MoP nemělo endgame content, co potom bylo v Cata a WoD?

Zug 25.01.2017 16:51

Mně se zdá, že od Argent tournament je end game pořád stejný. DAILY, DAILY, RAID, DAILY, DAILY. Proto si předplácím jen tak na dva měsíce. Tohle není zábavná hra, ale mučení. :P

Esperanta 25.01.2017 16:59

@Zug Mě třeba daily a reputace baví. Možná proto mi to přijde jinak než ostatním.

Merneron 25.01.2017 19:28

@Esperanta mimochodom ak môžem sa len mimo témy opýtať. Plánujete nejaký nový podcast ohľadom wowka, nejaké to zhrnutie vašich očakávaní a reálneho výsledku z hry doteraz?

cerberos 25.01.2017 08:56

Já mám zas co se týče patchú- trailerů,..v hlavě dva a to pořád pokud mi někdo řekne trailer,jeden je na heroic-dungeony Zul-Gurub a Zul-Aman a druhý jak jinak bitva u Wrathgate,ten první proto jak nás tam náš nebožtík Voljin před velkou trollí radou nezradil,byl jsem z toho naměkko a druhou nemusím okomentovat mám doted z něho ten trinet z bitvy u Wrathgare na památku....

Esperanta 25.01.2017 09:06

Rozlišuj trailery na patche a in-game cinematicy. In-game cinematicy budou mít svůj vlastní žebříček.

Melisandre 24.01.2017 01:47

Nejsem znalec lore, spíš herního kontentu, tak trochu tápu a prosím o doplňující info proč u traileru ke classic Naxxramasu je zmiňované jako mírná chyba, že Northrend byl točen ve Winterspringu.

Ellendway 24.01.2017 09:36

Protože Northrend ještě „neexistoval“ a Winterspring byla jedna z mála (možná jediná) zasněžen zóna na Azerothu.

MPosp 24.01.2017 09:44

@Ellendway ... a co Dun Morogh? ;o)

Ellendway 24.01.2017 09:54

@MPosp Vidíš to, na zónu divných stvoření bych úplně zapomněl.

Muradin 23.01.2017 23:55

Jak jsem si přečetl název článku věděl jsem, že na prvním místě musí být SoO. Když jsem to viděl poprvé byl jsem zaskočen. Opravdu byl vidět pokrok. Taran Zhu je taky super postava, která bohužel nedostala tolik prostoru. Celkově bych chtěl víc pandarijských postav.
Druhé místo obsadil také můj nejoblíbenější patch. Super originální pojetí. Za mě zase škoda, že Thunder King nebyl rozvinut. Kéž by dostal vlastní novelu, kterou by si zasloužil.
Jediné na čem se asi neshodneme je páté místo. Ten bych tu vůbec nezahrnoval. Sice má několik dobrých okamžiků a Gul'dan s Grommem jsou super ale... prostě je to jako celé WoD. Mohl být tolik lepší. Na druhou stranu ono těch trailerů vlastně zase tolik není takže já bych ho trochu pusunul.
Co se týče místa desátého vlastně jsem to ani jako trailer nebral ale vlastně proč ne.

Je zajímavé pozorovat tu proměnu trailerů. První z nich byli spíše vyprávění o místě/posledním bossovi. Doufám že patch 7.2 dostane pořádný trailer jako byl SoO.

Skvělý článek. Děkuji.

Esperanta 24.01.2017 10:34

S tím pátým místem máš možná pravdu. Já to vždycky napíšu, odešlu ke schválení ale za týden bych to poskládala jinak. Možná ho posunu třeba na sedmé.

Zug 23.01.2017 21:59

Super seznam těch nejlepších trailerů co kdy Blizzard vytvořil. A k tomu ještě cool popisky.
SoO trailer jsem viděl hned první den co vyšel a od té doby se tam aspoň jednou týdně stavím na další shlédnutí - "All who challenge me will burn in the fires of my hatred.". Prostě epic.
Fury of Hellfire je taky opravdu povedený, ale bohužel u něj se neubráním hořké pachuti v ústech... to nemohli udělat pár questů, které by nám přiblížili to, jak Grommash pomalu začíná měnit názor a prozřívat? Asi ne. Místo toho prostě nevysvětlitelně se z hlavního záporáka stane náš bff.
Ale i přesto, jak jsou tyto nové trailery epic, nikdy neporazí Fall of the Lich King, který je prostě boží. "Let them come. Frostmourne hungers. "

Esperanta 23.01.2017 22:04

Jop, SoO musel být na prvním místě. Vždycky se na něj ráda kouknu. A ta báseň od Lorewalkera Cho v traileru k mému dosud nejoblíbenějšímu patchi... Ach, jak mi ty časy na Isle of Thunder chybí.

Sir Finley Mrrgglton 23.01.2017 21:03

K Thunderkingovi len taká zaujímavosť - Báseň napísal Dave Kosak a dal si na nej záležať, nakoľko v nej precízne rozdelil prízvučné slabiky. Rozprávač Jim Cummings spolupracoval na básni a spoločne s ním sa obaja rozhodovali nad tromi verziami. Cummings sa priznal, že mu Kosak celkom liezol na nervy, hlavne pri poslednom verši, a stále od neho vyžadoval: "niečo temnejšie". (zdroj: http://wow.gamepedia.com/The_Thunder_King_Trailer )

Môj osobní favorit je samozrejme Gods of Zul'Aman (a zároveň hláška: "Chcete tu zostať? Zostanete tu naveky! My vás tu pochováme." je tá najviac badass epic hláška akú som kedy počul.) Zarmútilo ma ale, že som tu nenašiel Zandalari. Zvučku z toho traileru som mal istý čas ako zvonenie. (btw oba viem spamäti.);

Esperanta 23.01.2017 21:20

Wow, díky za zajímavost! Pak to hodím do článku k dabérům.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet