Warbringers: Azshara

  azshara    warbringers   

V rámci dnešního Gamescom programu jsme se konečně dočkali posledního videa ze série Warbringers. Předchozí videa nám přiblížila osudy Jainy Proudmoore a Sylvanas Windrunner, celou trilogii završuje královna Azshara. Ta má v Battle for Azeroth velmi prominentní roli: nejen že už nyní velmi aktivně ovlivňuje současné dění, ale už jí byl přichystán úděl finálního bosse dalšího Battle for Azeroth raidu.

 

Nejprve si ale připomeňme, co je Azshara zač. Jak se z královny mocné říše nočních elfů stala bytost z hlubin, která si touží podmanit celý svět. Kdo jí k tomu dopomohl? S kým se spřáhla, aby bídně nezahynula ve vodách bouřícího oceánu? A kdo koho vlastně ve výsledku přechytračí...?

 

 

Co říkáte na Azshařino video? Který díl Warbringers vás nejvíce zaujal? A ještě někdo kromě mě měl nerdgasm z N'Zothova famózního výstupu?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 24.08.2018 20:09

připomíná mi to tu pohádku Nekonečný příběh...sluha Nicoty byl ten vlk a sama Nicota?

Walther 24.08.2018 20:05

Jsem z toho mírně zklamán. Na začátku je zase retcon; Azshaře byli její poddání ukradení, určitě by kolem nich nečarovala ochranou bariéru. Možná tak kolem sebe. Dále si u té scény mohli odpustit ty souložící zvuky. Dole v hlubinách při N'Zhotově nabídce by měla být Azshara mnohem více pokorná a méně arogantní. Něco tak mocného mohlo udělat svého šampióna z kterékoliv osoby v tom momentu. Nápad s rybou je skvělý. Celkově jsem z těch Warbringers zklamaný. Je mi líto, že Blizzard nezainvestuje do cinematiců typu Old Soldier. Ano, je to nákladnější, ale mnohem více k to k WoW sedí než tyhle patlaniny (nechci hanit něčí práci, ba tento styl se mi prostě nelíbí).

Bellatrix 24.08.2018 20:27

V Azshařině ochraně poddaných bych rozhodně neviděla nezištnost, spíš pýchu a neochotu dovolit, aby někdo (třeba sama příroda) vyjebával s něčím, co je její. Asi jako by sis chránil vlastní barák před přílivovou vlnou. A za sebe musím říct, že se mi tahle drobnost hodně líbila. Jestli něco WoW fakt nepotřebuje, tak jsou to černobílí záporáci, co jsou až do hloubi duše zkažení a nejsou schopní ničeho než jenom páchat zlo a ubližovat. To, co Azshara udělala, bylo neskutečně královské gesto a krásně to vystihuje její velikost jakožto královny obrovského impéria. A mocné čarodějky.

Totéž s N'Zothem. Taky jsem si to odjakživa představovala tak, že Azshara žadonila o život. Ale proč by kvůli tomu mělo být to, co Blizzard vymyslel, špatně? Vždyť je to tam přímo řečeno – Azshara si klidně mohla diktovat podmínky, protože N'Zoth by bez její asistence zůstal uvězněn tam dole a měl by prostě smůlu. A šampióna si sice mohl udělat z kohokoli, ale šampión vytvořený z nějakého random elfa by mu nebyl co platný. On potřeboval Azsharu – někoho dostatečně sebevědomého a ambiciózního, vládnoucího obrovskou magickou mocí a ještě větší mentální silou. Svého generála si nemůžeš udělat z random bezejmenného ubožáka. To bys to daleko nedotáhl.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Walther 24.08.2018 21:18

@Bellatrix ano, připouštím že ochraňovala své životní dílo, ovšem z toho videa to zdaleka tak nepůsobí. Černobílost bych v ní také moc neviděl, zlo a chtíč po moci se v ní hromadil od nepaměti. A že zrovna starý bůh si nemohl v té chvíli vybírat? Azshara byla první volba; mocná kouzelnice, uctívaný vladař a skvělý panovník. Takové bytosti dokáží vycítit moc a ambice daleko na míle. Ještě mi tady napiš, že se s ní do hlubin ponořili jen samí ubožáci. Stačilo najít někoho, kdo toužil po moci a měl správně srovnané priority. Také ji k tomu mohl přinutit násilím. Entita, která celý národ lusknutím prstu promění v mořské ještěrky, ale nedokáže potrápit smrtelníka. Ze všech ultimátních zel WoW universe se začínají dělat čím dál větší slaboši. N'Zoth, mistr manipulace, ze sebou nechá takto vyj*bat...

Walther 24.08.2018 23:31

@Walther omlouvám se za narčení té "černobílosti", přišel jsem z práce a tato linka mě mírně zmátla s nechutným "morally grey", zde se shodneme.

Zug 25.08.2018 00:11

V originálním lore tu bariéru vytvořila taky, ale jen pro sebe a svoje zbylý Highborne. Udržovala jí v pohodě až do Sunderingu.

Arogance je 60% jejího charakteru. Tenhle charakter se chtěl stát Sargerasovou ženskou num. 1. Sebevědomí jí rozhodně nikdy nechybělo. A podle mě tohle N'Zhot předpokládal. Sledoval jí po tisíc let, on věděl, že je nabubřelá, ale epicky silná. Takže ze sebe udělal vola, Azshara si teď myslí jak si hezky nadiktovala body smlouvy s Old Godem, ale ve skutečnosti se nic nezměnilo. Výsledek je úplně stejný. Bojuje za něj. A to bylo všechno, co od ní chtěl. Ať se klidně nazývá "královnou". Co mu je do toho? All according to plan...

Dalken 26.08.2018 23:27

Je to spíš spekulace, ale myslím si, že N'Zoth teď drží Azsharu v šachu. Feeling z celého videa byl jiný, ale zamysleme se. Každý, kdo někomu dá nějakou sílu, má pak moc nad ním samotným, ne? Tedy zjednodušeně. Když máš takovou moc, aby jsi udělal z Highborne nagy, máš i moc si ji vzít zpět, ne? Tohle si myslím spousta lidí neuvědomuje, ale je tu ta možnost. N'Zoth je hlavička, manipulátor. To, že někomu dá sílu, musí mít nějaký důvod.

Emoce, co padaly ve Warbringers, mi přišly super. Je konečně hezké vidět něco jiného, než N'Zotha s přímočarým cílem.

Musím souhlasit s jednou větou "Je mi líto, že Blizzard nezainvestuje do cinematiců typu Old Soldier". Rád bych, aby v tomhle Blizzard pokračoval. Úspěch "Old Soldier" byl tak vysoký, že pokud nemá více cinematiců v tomto datadisku, určitě v tom bude pokračovat v dalších.

Bonox 24.08.2018 20:04

Epický díl. Azshara byla vždycky jeden z mých favoritů. Arogantní, namyšlená, ale smrtelně nebezpečná, vypočítavá, mazaná a nebesky (nebo spíš podmořsky) krásná. Natolik nebezpečná a vypočítavá, že si pohrávala se všemi generály Legie a předpokládám, že i samotný Titán by ji podlehl. Nyní se ukazuje, že má koule i na Old Goda a výborně to s ním sehrála...vskutku Královna se velkým K. Doufám, že to Blizzard neposere a nedopadne stejně jako Archimond, Guldan, KilJaeden nebo Lich King, že se objeví jenom proto, aby umřela, to by bylo velké zklamání. Jediný akceptovatelný způsob její smrti je ten, že NZoth ji daroval nový život a po jejím selháním jí ho zase sebere.

Bellatrix 24.08.2018 19:49

Mimochodem, ještě někdo si při interakci Azshary s rybkou vzpomněl na jednu z věcí, co říkala Puzzle Box of Yogg-Saron? "The fish know all the secrets. They know the cold. They know the dark."? Musím říct, že najednou chovám k rybám mnohem větší respekt.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Dalken 24.08.2018 21:44

Ano, na to si vzpomenu až budu na Vánoce jíst kapra...

Sarder 25.08.2018 13:12

Hej spomenul som si (čo ma celkom prekvapilo) ale aby som choval voči rybám väčší rešpekt ma to moc nedonútilo

Sir Finley Mrrgglton 24.08.2018 19:40

Neviem, či si ľudia pamätajú na toho takého kapra na baterky čo visel na stene a spieval... dostal som chuť si jedného takého kúpiť a trochu ho poupraviť.

Bellatrix 24.08.2018 19:47

Rozhodně to udělej! Staří bohové ti poroučí!

Šéfredaktor WoWfan.cz

Vizimir 24.08.2018 19:32

Safra, to bude sushi, že to ani s celou armádou aliance nesežerem.... tak holt něco půjde hordě do internačních táborů.

Akari 24.08.2018 19:24

Po tom videu mě nejvíc zajímá, kdo s kým nakonec vyjebe, jestli Azshara nakonec nějak přechytračí N'Zoth nebo trpělivý N'Zoth ukáže kdo je ten skutečný pán.

Bellatrix 24.08.2018 19:33

Na jednu stranu by Staří bohové měli být mistři manipulace. Pokud by N'Zotha, v podstatě toho nejmazanějšího (i když původně nejslabšího) ze Starých bohů měla přechytračit "pouhá" smrtelnice, bylo by to pro mě trochu zklamání. Na druhou stranu mě hodně zaujalo, jak to Blizzard vymyslel. Že se mu Azshara neplazila u nohou, teda pardon, u chapadel, a nežadonila o život, ale v podstatě ho přinutila, aby jí tu sílu dal, protože věděla, že v ten moment má navrch. A že bez ní by opravdu zůstal ještě na hodně dlouho uvězněněj.

No, jsem zvědavá, jak to nakonec celé dopadne. Ale spíš bych řekla, že bude mít navrch N'Zoth. On má určitě spoustu dalších agentů kromě Azshary. A navíc plánoval mnohem déle, než je Azshara vůbec naživu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Akari 25.08.2018 03:52

@Bellatrix Vypadalo to tak, že Azshara bude takovým věrným lokajem, ale po tomto videu bych si troufl tvrdit, že i ona plánuje, jak se v ten důležitý den D zbavit N'Zoth a získat tu moc pro své vlastní cíle. Nakonec to vůbec nevypadá na vztah jako mezi Sargerasem a Kiljadenem, kdy oba usilovali o stejnou věc. Tady to spíš vypadá na vztah jako mezi Sylvanas a Garitosem ve W3, oba jsou si užiteční, ale cíl mají oba jiný a naplnění obou dvou se navzájem vylučuje. Tudíž bude otázka, kdo bude úspěšnější v době zrady.

Akari 24.08.2018 19:22

Dříve znám jako N'Zoth God of the Deep, dnes znám již jako N'Zoth God of the Nothing

Bellatrix 24.08.2018 19:28

How dare you! Až N'Zoth povstane, půjdeš první, o to se postarám!

Šéfredaktor WoWfan.cz

Valohran 24.08.2018 20:08

A+ shrnutí N'Zothovy kariéry

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet