World of Warcraft na Google Maps

http://media.wowfan.cz/googlemaps
World of WarCraft je velice populární hra a proto jsme si již za tu dobu zvykli, že kolem této hry vznikají projekty, které překračují hranice hry samotné, jako jsou například různé výtvory v MineCraftu, machinima videa apod. Lidé jsou různí a vynalézaví. Mezi takové lidi patří i Cal Henderson, který před nějakou dobou narazil na projekt MapWoW, který nám umožní v prohlížeči prozkoumávat svět WarCraftu z ptačí perspektivy, ale nezdál se mu dokonalý. Proto se rozhodl vytvořit svoji mapu pod názvem World of MapCraft. Handersonova mapa je v mnohem dokonalejší. Přece jen jde přibližovat a oddalovat kolečkem myši, což u MapWoW nešlo a bylo to značně otravné. Také je aktualizovanější, jelikož původní projekt upadl nejspíše v zapomnění po vydání datadisku Wrath of the Lich King. Nebudu ovšem tento nejnovější počin jenom chválit, jelikož narozdíl od jeho staršího (dá se říci) bratříčka, mu schází funkce jako např. zobrazování leteckých tras, rudných žil apod. Co můžeme na World of MapCraft najít? Kompletní a aktualizovanou mapu celého Azerothu i Outlandu. Nechybí rovněž detailní mapy Cataclysm lokací, jako je Deepholme či Vash'jir. Rovněž zde najdeme mapy všech battlegroundů, dungeonů a raidů. Jenže to není vše, nejdeme zde i klasické verze dungů i raidů z dob dávno minulých, kdy obyvatelé Azerothu neměli ani ponětí o Outlandu. Jako bonus tu máme detailní mapy UnderCity, metra, které spojuje Stormwind s Ironforge a také Darkmoon Faire Isle. O celém vývoji tohoto projektu se Cal Handerson dlouze rozepisuje na svém blogu. Takže pokud někoho z vás zajímá, jak mu šel vývoj, směle do toho. Přijde vám tento projekt užitečný? Co říkáte na jeho předchůdce? Chováte k tomu člověku obdiv, že vytvořil něco takového?

Naposledy upravil/a Astra 19.06.2012 v 21:14:48.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Benosh 26.06.2012 11:40

Přibyla Pandarie a už jsou v menu nachystané instance

Benosh 20.06.2012 11:35

Snake Plisken
Teď jsem to zkoušel a vyznačování leteckých tras apod. na Cataclysm verzi blbne. Když přepnu na WotLK zobrazení, tak to funguje. Každopádně v dnešní době mi je WotLK na nic. To se hodí pro freečkaře. Ale je dobré, že se tam dá zobrazit daleko více věcí, než jinde. Třeba Innkeeper, hřbitovy apod.
Ona ta WotLK mapa není úplně k zahození, dají se pěkně porovnávat územní změny nastálé v Cataclysmu, rád se pohledem vracím do WP a EP

Snake Plisken 20.06.2012 08:34

Benzakk
Nedávno jsem narazil na podobnou věc ( wyrimaps.net/wow ) a tam jdou i žíly a kytky, jen Outland kompletně chybí. Zajímavé může být porovnání map přepnutím na WotLK verzi, ale v trochu jiném měřítku.
Teď jsem to zkoušel a vyznačování leteckých tras apod. na Cataclysm verzi blbne. Když přepnu na WotLK zobrazení, tak to funguje. Každopádně v dnešní době mi je WotLK na nic. To se hodí pro freečkaře. Ale je dobré, že se tam dá zobrazit daleko více věcí, než jinde. Třena Innkeeper, hřbitovy apod.

Benosh 20.06.2012 08:07

Nedávno jsem narazil na podobnou věc ( wyrimaps.net/wow ) a tam jdou i žíly a kytky, jen Outland kompletně chybí. Zajímavé může být porovnání map přepnutím na WotLK verzi, ale v trochu jiném měřítku. Každopádně podobné projekty se mi hodně líbí, jen mě trochu mrzí krkolomné spojení Quel´Thalasu s Azerothem, protože Stratholme má problém se vejít do mapy a už jen čekám, kdy Blizzard tuhle oblast spojí bez portálu a jak vyřeší tenhle detail, kdy prakticky vychází dvě města namačkaná těsně na sebe ( Stratholme a Deatholme ).

20.06.2012 06:27

ja sem pouzival YAtlas vicemene je to to stejny jak ty google mapy,a kroat primo ve hre

Muradin 19.06.2012 21:03

Skvělé konečně přesnější mapa i s Vash'jirem.Je to super taky se těšim až se dodělá Pandarie.

Oveckoun 19.06.2012 18:23

Hehe krasna vzpominka - Pomoci addonu na takovyhle satelitni mapky imaps (nebo tak nejak) jsem ve Vanille objevoval vsechny ty schovany mistecka, pak tam tahal lidi s guildy a kazdej z toho byl uplne paf

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet