World PvP v BfA a The Dueler's Guild

  PvP    Battle for Azeroth    1v1   

Všichni, co mají rádi PvP a obzvláště World PvP, jistě drží smutek za jeho situaci v Legionu. Vše se seběhlo najednou - vyrovnané staty pouze v instancovaných PvP zónách (arény a battlegroundy), kde byla funkce legendárnách předmětů vypnuta a síla Artifact traitů značně omezená. To se však netýkalo World PvP, včetně obyčejných duelů.

 

Vzhledem k tomu, že počet traitů i výběr (mnohdy i luck) správné legendárky rozhodně hrál velmi podstatnou roli, byla jen otázka času, kdy se rozvíří prach už v tak upadajícím otevřeném PvP světě. Značný imbalance v classách byl ve World PvP velmi vidět a stačilo vám v podstatě jedno velké "oneshot macro" (/wave Fury Warrior, Frost DK a další). Blizzard si situace je vědom a nejenom, že koncept legendárních předmětů v gearu v nadcházejícím datadisku zrušil, ale také představil možnost alespoň částečného obnovení World PvP.

 

Bude se jednat o tzv. War Mode. V podstatě jde o funkci, kterou doteď plnilo zapnutí a vypnutí PvP statusu. V čem je to tedy jiné? War Mode bude možné zapnout pouze v hlavních městěch (Stormwind/Orgrimmar) a poskytne značné bonusy. Zapnutím War-Mode aktivujete buff, který vám zvýší počet nabytých expů o 15 % a to jakýmkoli způsobem. Dále budete moci zabíjením hráčům získávat tzv. Conquest Pointy, které vám při určitém počtu zvýší healing a damage o 15 %. Blizzard zvolil poněkud zajímavý přístup ke znovuoživení World PvP. 

 

https://static.icy-veins.com/forum-files/uploads/monthly_2018_05/WoWScrnShot_050918_160107.jpg.40dfca7fcb277ab40a0749cfa9e70672.jpg

 

A co duely?

Poté, co hráč Herbertaplum na oficiálních fórech pronesl myšlenku logování se do 1v1 bitev (tzv. solo queue), Blizzard nečekaně zareagoval s tím, že je to vlastně něco, nad čím uvažovali. Nyní v betě BfA byla objevena možnost, tzv. The Dueler's Guild, která pravděpodobně bude fungovat na způsobu Brawler's Guild, akorát mezi sebou budou logovat samotní hráči v 1v1 zápasech. Zatím to pouze funguje se zapnutým War Modem, což by asi i dávalo smysl.

 

 

Je tedy dost možné, že vyrovnanost statů v instancovaných PvP asi jen tak nevymizí a Blizzard by toto nejspíše rád vyřešil rafinovanou cestou - nechat nás se na duely logovat s tím, že se staty jakž takž vyrovnají, zkrátka jak to známe nyní například z battlegroundů. Všechny funkce a požadavky zatím nejsou zcela známé, ale je dosti možné, že se The Dueler's Guild stane realitou. Zatím se tato možnost nachází v Zuldazaru, tudíž je prozatím k testování pouze Hordě. Je také velmi pravděpodobné, že zde budeme moci získat i odměny, jelikož WoWhead byl schopen vydataminovat tabard pocházející právě z Dueler's Guild.

 

 

Uvítali byste takovéto změny?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 16.05.2018 16:21

To že je v tomto datadisku pvp unbalanced ví každý pvp hráč. Za Dk si to dávám s prstem v nose. S lockem co kdysi byl immortal chcípám:-)

Ales_CZ 16.05.2018 10:10

Musím říci, že legion opravdu zkazil PVP, když najednou se úplně všechny postavy healují, tím pádem jsou některé postavy nesmrtelný. Já mám sice hlavní postavu paladina, rád hraji za protection, ale když chci PVP, tak přepnu na retribution a to pak jenom mohu koukat, jak je to nevyrovnané. Když mě ještě kamarád učil pvp taktiky v duelech na draenoru, tak mi docela nadával, když jsem si hodil bublu. Ano snažil jsem se jí nepoužívat, ale teď? Na legionu, chci zabít mága a on má najednou taky bublu, je skoro mrtvý a najednou má plné životy? On mi v klidu uteče díky svému portu na který má o dost menší cooldown než já na kobylu. Já se pak cítím naprosto bezmocný a moje 2 bubly, z toho jedna vydrží tak 2 spelly a protekce proti fyzickému dmg je k ničemu a na vše dlouhé cooldown? Spell na hrál na maximum HP s cooldown několika násobně delším než bude trvat boj, ve kterém moc šancí nemám? Co to je? Jako nesmrtelná postava je Priest, protože ten.ma absorpční bublu, kterou může používat v podstatě neustále a to fakt ani ve 3 je málo šancí na úspěch. Ještě k BG, jsem si tam všiml, že někomu to sníží HP ale přitom jiný hráč, se stejnou postavou má třeba o mega HP více l, i když podle věci má přibližně stejný ilvl. Jak je to možné?

Martins911 16.05.2018 12:47

Jo Priest je svině

Tulamm 16.05.2018 20:36

Mage je porad stejny a kostku mel taky vzdy...

barrny 15.05.2018 19:15

PvP ve wowku jsem měl kdys opravdu rád, jenže banda hrouďáckých reta**ů z DT, mi zrovna tuhle část hry po x letech natolik znechutila, až jsem časem skončil na PvE serveru, bez jakéhokoliv logování do PvP instancí a musím říct, že to bylo nejlepší řešení co jsme kdy udělal. Teď když vidím co blizfun firma s PvP ve hře udělala a neustálé dělá, jsem opravdu rád, že mě již žádné rádoby PvP ve hře nemůže rozhodit.

Shean 15.05.2018 17:49

Mno...tak jestli to bude jako do ted v Legionu tak to mrdat..... chci poradne PvP system tak jak to bylo na BC či wotlk jinak to nema smysl vubec kupovat.Vyrovnane staty a hovna zadny pvp gear-o ničem....

Shean 15.05.2018 17:50

nicmeně čekam až to cele vyplave na povch

Martins911 15.05.2018 17:53

@Shean ty vyrovnané státy budou v bg smiř se s tím podle bliz. to funguje a j e s tím spokojený

FIFAV 15.05.2018 18:49

třeba časem v pvp bude jen 1 classa, aby lidi nerečeli, že je nějaká víc op než druhá

Martins911 15.05.2018 15:32

Jo tleskám

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet