Crossroads Cinematic

  Cinematic    Horda    War Campaign   

S příchodem nového patche začaly mnohé strany pomalu, ale jistě odkrývat své karty. Vše započal útok Aliance na zandalarské hlavní město Dazar'alor, který skončil smrtí krále Rastakhana, což odstartovalo novou kapitolu v Sylvanasiných plánech. Bainův odpor k těmto postojům své náčelnice vyvrcholil tím, že se de facto v očích královny Opuštěných dopustil velezrady. Přestože to polovina představitelů Hordy vidí jinak, Baine byl na Sylvanasin příkaz uvězněn. Následkem toho se spustil řetězec událostí, který definitivně odkryl četná příkoří uvnitř Hordy, čímž se celá frakce postupně začala dělit na dvě poloviny. Znovu.

 

Ačkoli se Azshaře podařilo všemi kartami efektivně zamíchat, napětí dále roste. Do dění se proto musel vložit i bývalý náčelník Hordy, Thrall (Go'el), kterého k akci přiměl jeho dlouholetý přítel a jeden z nejstarších veteránů Hordy, Varok Saurfang. Zatím se ukazuje, že Bainova role v příběhu celé Hordy je velice důležitá a bude mít zcela bezpochyby svůj účel. V rámci War Campaign, která s novým patchem taktéž přišla, si toto uvědomíte, přičemž se vám naskytne vskutku nečekaná pomoc. Co se stane dál? To se můžete podívat níže:

 

Pro neznalé angličtiny jsou také k dispozici české titulky pod následujícím spoiler tagem.

 

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 30.06.2019 12:17

No nevím ,ono to vypadá na čtyři frakce Aliance a Horda se klidně můžou dát dohromady a konečně mezi nima zavládne láska a mír, na další dvě frakce to vypadá že se od Aliance oddělí Noční elfové /Teldrassil/ a od Hordy Nemrtví /Undercity/ , takže pvp nemusí ve wowku končit.Proč dávám do závorek města obou frakcí která podle mě odejdou je že vlastně oni něco velkého ztratili,takže od jiných ras u nich bude velké napětí a to klidu mezi nimi nepřidá spíš naopak....

Heakler 03.07.2019 13:08

Taky mi to tak připadá. A ve své podstatě by to dávalo smysl. BfA měl být velký návrat ke kořenům v podobě velké války Aliance a Hordy. Vše zatím napovídá tomu, že se Horda rozdělí na nemrtvou část a původní Thrallovu část. V Alianci jsou boji odevzdání Nelfové, které jak už bylo zmíněno nebudou v žádném případě souhlasit s mírem a ani se slabým Anduinem už nemají nejlepší vztahy.

V naprosté klasice, W3 jsme měli 4 frakce - Hordu, Alianci, Nemrtvý a Nelfy. Spolu s uvedením W3 Reforged by to byl hodně zajímavý návrat ke kořenům, který by určitě plno lidí jen uvítalo.

Perzeus 1 28.06.2019 14:59

Reknu to tak blizz urcite nechce zabíjet dojnou kravu wow takze urcite bude nakej vetsi zvrat v deji a je urcite dobre ze konecne si uvědomují ze by se ohledne class by meli neco zmenit takze navrat trochu ke class wow a pribech se urcite posune ne hned ale pomalu jo a doufam ze spravnim smerem ale nevim jestli to bude pro vsechny uspokojivé nezavdecej se vsem to urcite ale verim ze prevazne vetsine jo 15hra proste unikum ktera hra to muze tvrdit ze je tu tak dlouho a myslim si ze sami vývojáři to maj tezke

Beltain 28.06.2019 12:10

Jsem vážně zvědavý kam směřuje celé dtb a jeho vývoj. Když člověk vezme jakou udělali kampaň. A celkově že prodeje byly obrovské. Každý byl natěšený jak zobrazí epickou válku mezi frakcemi. A výsledný produkt je dost smutný což je i znát na obřím úpadku hrajících lidi. (Před patchem)
Jediné co to reálně podle mě může zachránit je vývoj celého příběhu kolem Sylvanas. Nejsem její fanoušek ale jestli ji jen obyčejně strčí do raidu s nějakou omáčkou tak to je konec všeho. Celé to tajemno kolem ní. Jaký má plán. O co ji jde a podobně je jediná zajímavá věc co tam zůstala. Celé co se teď děje má podle mě promyšlené a určitě počítá se vzpourou v Horde. Když bych začal šíleně pouštět uzdu fantazii tak bych si přál aby se celý systém Aliance a Horda rozbil. A nemusí to být jen na rasy. Vytvořit 2 různé nové uskupení které budou namíchané. Proč by museli jít všichni orkové tam a trolové zase jinam. Ale pochybuji že Blizz má odvahu a sílu udělat nějaké obří změny a celé to předělat. Podle mě už jen budou dojit značku dokud z ní aspoň něco kape a budou se držet nějakého neutrálního vývoje kdy se teď zase chytnou za ruce lidi proti sylvanas a Azshare a pak to bude pokracovat stejně jako vždy. Ale pořád moc a moc doufám že se stane konečně něco velkého.

Lockdaar 28.06.2019 12:30

Já to vidím tak, že jsou věci, kterým by změny prospěly a pak tu jsou věci, které by se měnit neměli - a dané rozdělení frakcí na Hordu a Alianci patří zrovna do té druhé skupiny. Takovéhle změny jsou už celkem opravdu dost drastické, to je asi jako kdyby se rozhodli úplně zrušit celý aspekt raidů/dungeonů a místo toho by přišli s něčím úplně jiným, co by už neobsahovalo progress a sbírání gearu který všichni tak dobře známe a někteří z nás si ani neumí wow bez tohohle systému představit...

Perzeus 1 28.06.2019 11:36

Je možné ze bude nakej velkej zvrat tak uvidime

tattoo 28.06.2019 09:56

Napjatě sleduji a čekám. Líbí se mi četnost spekulací, tak se taky přidám. :P
Na Blizzu mi trochu nesedí fakt, že by alianci a hordu znovu sjednotil. Nebo tomu snad spíš nechci věřit. Ta rivalita v podstatě dělá Warcraft. Když už se pouštět do něčeho bizarního, tak si myslím, že tady vidíme první náznaky třetí frakce. Aliance, Horda (takovou jak ji známe) a trosky z Hordy, vyvrhelové se špatnou karmou, nějaké ztělesnění zla. Což... si myslím, že by nebylo úplně tak zlé. Dát hráčům příležitost hrát opravdové svině, záporáky.
V tomhle Blizzardu trochu fandím, uvidíme - co dál. Ale Jainino pohlazení mě trochu zaskočilo. Tyrande si vytrhá vlasy.

Ctrl 28.06.2019 09:37

Klidně by pro obohacení world PvP mohli udělat to co je v jiných MMORPG, například v Lineage (alespoň v C2 kdy jsem hrál, cca rok 2014), kde může každý napadnou každého (včetně systému PK - player killer), kdy sbíráte "zápornou auru" když vraždíte hráče co se nijak nebrání, "zčervená vám jméno" a pak vás zabíjej i NPC. Můžete role playovat jako PKčko, kdy žijete život vyvhrela, nebo můžete naopak lovit PKčka, může bojovat s kým chcete..... a v takových hrách je vlastně každá rasa svá vlastní frakce a každá rasa může bojovat nebo tvořit alianci s jakoukoliv jinou rasou nebo jejich kombinacemi... Vím, že je to šablona odlišná od kořenů WoW, ale co vše už je dnes ve WoW jinak oproti kořenům? Je to prostě přirozený vývoj "historie", nic netrvá věčně, žádná aliance ani horda nemusí vydržet na věky věků, klidně se každá rasa může osamostatnit...

Ctrl 28.06.2019 09:41

Klidně pak ve světě můžete potkat jak Orc questí s Humanem, nebo jak ork morduje jiného orka... zní to šíleně, ale podívejte se na cinematic od Blizzu, tam už přední orkové, taureni, nemrtví a lidé nějakou dobu společně questí :-)

Akrapovic 28.06.2019 06:33

ja to skor vidim na taurenexit teda rozpad hordy a mozno aj aliancie a budu len rasy a kazdy bude vo world pvp napadnutelny kto bude inej rasy. a bolo by to najlepsie podla mna, lenze teraz je v mode slnieckarstvo takze nakoniec sa to zluci do jednej aliancie

Jikonekt 27.06.2019 13:41

No nechci vám tu brát iluze a vítr z plachet ohledně očekávané třetí frakce, což by bylo pěkné, ale osobně mi přijdou pravděpodobnější (i dle obsahu videa) spekulace, že se Blizzard naopak pomalu chystá na sloučení hráčů do jediné frakce, už žádná Alliance a žádná Horda. Což dává větší smysl už jen kvůli klesající populaci hráčů, tomu že žádné world PvP vlastně neexistuje a většina lidí hraje s vypnutým war modem a taky tomu, že bude do budoucna snadnější a tudíž levnější vyvíjet další obsah do hry, když se vše nebude muset plánovat pro obě frakce zvlášť (a přece spolu).

Lockdaar 27.06.2019 13:57

To si úplně tedy nemyslím, rozdělení na 2 frakce Hordu a Alianci je jeden ze základních pilířů wowka a vlastně celého warcraftu, nevím proč by je měli nějak slučovat do jedné sluníčkářské frakce a ani nevidím nějaký důvod - však na to přece lidi už dost nadávali, že se posledních několik datadisků spojovali proti společnému nepříteli a táhli kamarádsky za jeden provaz a hodně si pak pochvalovali, že v BfA jdou konečně proti sobě. Na to jste už zapomněli? :P a navíc mi něco takovýho přijde v podstatě jako úplný nesmysl - to by jako pak úplně odstranili ze hry celý pvp aspekt, když by byla jenom jedna frakce?

Jikonekt 27.06.2019 15:14

@Lockdaar No vždyť už ho ale úspěšně odstranili/zabili... slavný PvP skoro nikdo nehraje a v arénách, který jediný ještě nějak žijou, na frakci nezáleží.

Lockdaar 27.06.2019 15:39

@Jikonekt stejně mi to přijde jako naprostý nesmysl nějak slučovat hordu a alianci do jedný frakce, to by bylo úplně v rozporu s ideologií celýho Warcraftu - vždycky to bylo o hordě a alianci a teď by je měli vymazat a udělat nějakou novou společnou? Upřímně i ta teorie s 3. frakcí mi přijde nesmyslná - nebo ne úplně nesmyslná ale už by to bylo zkrátka celý takový strašně moc přeplácaný, samotný wow je dneska už opravdu mega rozsáhlý, je tam narvaných už i zbytečně takových věcí/obsahů který by tam být ani nemuseli a vy tu ještě vymýšlíte takovýhle věci, který do toho ještě přihodit...

Jikonekt 27.06.2019 17:02

@Lockdaar S ideou původního Warcraftu možná, ale ono už je trochu trapný, jak pořád dokola opakují stejný scénář, kdy se Horda a Allince v příběhu spojí proti společnému bubákovi co ohrožuje svět. Vždyť ve WoW už dávno fungujou jako jedna frakce, jen se to pořád dokolečka obhajuje nějakým příběhem, který je ale šíleně repetitivní. Jedinej náznak pořádného konfliktu mezi frakcemi v téhle hře byl při oznámení BfA a také proto hráči v té době jásali, jenže to téma zůstalo Blizzardem nepřekvapivě naprosto nevyužité a už tu máme opět spojovaní Hordy a Alliance proti společnému zlu, pokolikáté už?
Jako taky si nemyslím, že něco změní, jen sem napsal, že jedna frakce je pravděpodobnější než tři. Že zůstanou dvě bych viděl tak na 90%, že udělají jednu na 9.5% a že budou tři na 0,5%. Tři by byly pravděpodobný, kdyby ta hra byla na vzestupu, hráči (i zisky :_) přibejvali raketovým tempem a ne naopak.

Gareth 02.07.2019 09:39

@Jikonekt: zase na druhou stranu ty boje mezi ali a hordou jsou o ničem, to máš jen nudné warftonts, které nemají vliv na hru
Chybí tam poničené lokace válku, pobořená města a to vše s novými questy.

ratatuj 02.07.2019 17:53

@Gareth presne tak chcelo by to niečo ako cataclysm 2.0 ale tento by bol spôsobený bojmi medzi Ali a Hordou to by bolo fakt super

Zakys 26.06.2019 22:25

Aby nevznikla nějaká další frakce... 😁.
Noooo... Také jsem velice zvědav jak to dopadne... 🙂

Sarder 26.06.2019 22:21

Nestrácam nádej očakávam nejaký brutálny zvrat ktorý nás posadí na zadok.

godlike 27.06.2019 02:02

Ten čekám taky a doufám,že bude takový ,který odpůrce Sylvanas posadí na prdel

cerberos 27.06.2019 04:36

@godlike To čekám též

Sneezy 27.06.2019 08:39

@godlike Opravdu věříš tomu že Voljinovi našeptával nějaký hodňoučký šulin za oponou aby si Syl stala Warchief ? neblbni Syl bude zabita a Thrall se snad vrátí kam patří ♥ ♥

Bellatrix 27.06.2019 11:19

@Sneezy Nemyslím si, že by se Thrall chtěl vrátit na trůn. Ale dovedu si představit Saurfanga jako warchiefa a Thralla jako jeho poradce.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Ysu 27.06.2019 12:33

Tahle verze "liberálně korektní" a láskyplné "Hordy" je fakt nudná a dětská....

Upřímně celým srdcem doufám v novou (klidně i třetí) frakci pod vedením Dark Lady Sylvanas Windrunner.

Třeba akorát předělají staré frakce, jen prosím už ne znovu další držení se za ručičky a společné chvalozpěvy o tom, jak se máme všichni rádi a jsme velcí kamarádi... echehrmblééé... to už bych vážně v lore ztratil veškerou víru....

Jikonekt 27.06.2019 13:44

@Sneezy "a Thrall se snad vrátí kam patří" jop, obdělávat políčko do Outlandu :_)
Nemám tohohle "zeleného Ježíše" a jeho sluníčkově hipísáckou "Hordu" rád :P

cerberos 28.06.2019 09:02

@Ysu Fooooooor the FORSKENS!!!!!

cerberos 28.06.2019 09:04

@Sneezy Sylva a zabita? To si ani nepřej to bude pak VELKÝ HALO u její přiznivců to už i já bych kvůli ní seknul s wowkem...

godlike 29.06.2019 06:14

@Sneezy Podle Eyr byl Vol´jinův duch vrácen někým ušlechtilým a našeptával mu někdo velmi mocný

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet