Blizzard Must Be Crazy! - Iron Horde Invasion

  Blizzard Must Be Crazy    Iron Horde    Warlords of Draenor   

Iron Horde Invasion

Frakce: obě

Lokace: Blasted Lands

Questgiver: auto accept

Potřebný level: 90

 

A je to tady. Questová linie předcházející samotnému datadisku Warlords of Draenor. Porazili jsme Garroshe a dohnali ho před soud. Ten však neprobíhal podle představ všech zúčastněných, a pokud chcete vědět, jak přesně se to seběhlo, můžete se podívat na kompletní souhrn děje War Crimes, který o soudu Garroshe pojednává: souhrnný článek. Nuže, Garrosh unikl soudu, chronologicky nadchází povídka Hellscream s překladem od Bellatrix, komiks Gul’dan and the Stranger, další komiks Blackhand a poté prakticky cinematic na zmíněný datadisk. A teď už se dostáváme k tomu, co se dělo poté. Garrosh se rozhodl, že si své raněné ego vyléčí nájezdem na Azeroth a krutě se pomstí těm, kteří se mu opovážili postavit. Jak to hodlá udělat? Zabránit orkským klanům na alternativním Draenoru, aby se napili Mannorothovy krve a řekl jim, že má lepší nápad. Jeho nápad se ujal a… no… dejme tomu, že takto začíná naše questová linie, která je přístupna jak pro Alianci, tak i pro Hordu.

 

Horda

Jakpak se dostanete k této questové linii? Představte si, že nějaký grunt v Orgrimmaru provolává cosi o útoku Iron Hordy na Temný portál anebo přijdete k vývěsní tabuli, kde jste vždy nacházeli stěžejní úkoly a přečtěte si prosbu od warchiefa Vol’jina:

 

Všichni bojeschopní členové Hordy jsou vyzváni, aby se okamžitě hlásili u Thralla v jeho základně v Blasted Lands. Pro nejrychlejší cestu do Blasted Lands na válečnou frontu využijte portál v Drag v Orgrimmaru. Tato nová hrozba je známa jako Iron Horda. Právě převzali kontrolu nad Temným portálem a musí být zastaveni za každou cenu. Osud volá!

 

To je něco pro protřelého a hrdého člena Hordy, který už si prošel mnoha žáry bitev. Uposlechnete prosby a okamžitě vyrážíte do Blasted Lands, kde vás přivítá Thrall. Jak je vidno, je poněkud ustaraný. „Dostali jsme zprávy, že se Temný portál změnil v rudý těsně před tím, než zaútočili. Říkají si Iron Horda (Železná Horda, chcete-li). Jejich armáda je extrémně dobře vybavená a jejich počty se zdají být nekonečné. Už převzali kontrolu nad Okril’lon Hold a Nethergarde Keep. Naše jednotky na bojišti určitě budou potřebovat tvou pomoc, příteli.“ Ukáže na bojiště, které je pod palbou děsivě vyhlížejících děl. „Tyhle děla rozsévají v našich řadách jen zkázu. Nejsem si jist, jak dlouho se ještě dokážeme udržet. Řady našich bojovníků se tenčí. Musí tu být přeci nějaká šance, jak tyhle stroje zastavit!“

 

Invasion

 

To je slovo do pranice. Jak se zdá, je to opět na vás, abyste našli východisko z téhle zhoršující se situace a tak jen přikývnete a jdete přidat ruku k dílu. Cestou vás však zastaví Rokhan, který klečí u táborového ohně a hledí do plamenů. „Já poslat Scout Pazaztick, aby se podívat jak to vypadat u Portálu. Už tady mět být, co mu trvat tak dlouho? Takhle to dopadat, když požádat gobliny o pomoc!“ Z jeho špačkování poznáte, že byste se tomu měli podívat na zoubek a tak mezi házením kamení a šrotu do jinak fungujících děl Iron Hordy a zabíjením jejich vojáků, se jdete podívat po průzkumníkovi. Když se vyškrábete na vrcholek, kde by měl průzkumník být, narazíte na Khadgara, který stojí nad jeho tělem.

„Přišel jsem pozdě. Tvůj průzkumník je mrtvý… Tohle je ještě horší, než jsem si dokázal představit. Invaze Iron Hordy započala. Jen se podívej.“ Podíváte se tedy do dalekohledu, který vám poskytne skvělý pohled na to, co se děje u Dark Portalu. A to vám bohatě stačí. Khadgar ve vaší tváři zahlédne stejné starosti, jako vy zahlédnete v jeho.

„Musím informovat náčelníka Vol’jina.“ S těmito slovy se přemění v havrana. „Dej na sebe pozor. Leží před námi temné časy.“ A odletí. Hledíte za arcimágem neschopni slova. Ten chlap je nejenže badass, ale taky nostalgik. Kdo by to byl řekl, že se bude umět měnit do stejné podoby jako jeho zesnulý mistr. Blizzarde, za Khadgara tě miluji! Vrátíte se nejdříve za Rokhanem, oznámit mu, že goblin nedopadl nejlépe.

„Tohle nebýt dobrý,“ řekne vám Rokhan. „Ta Iron Horda dělat víc potíží, než se mi zamlouvat. Muset najít způsob, jak se s nimi vypořádat!“ Alespoň Thrall vás pochválí, ale posílá vás hned nato zpátky do terénu. Naštěstí ne tak daleko.

„Byli jsme neschopni uskutečnit jakýkoliv z našich plánů… Teď už není pochyb. Určitě jsme sledováni.“ Thrall se obezřetně rozhlédne po celé základně. „Iron Horda musela po Blasted Lands rozprostřít své zvědy. Vítězství se od nás pomalu vzdaluje.“ Přikývnete, že to vyřídíte. Kolem základny se vskutku potulují zvědi a je na vás, abyste je zmlátili do bezvědomí dřív, než vám ukradnou další plány a donesou je někomu ze svých vůdců.

„Tolik zvědů?“ řekne vám Thrall, když mu nesete zprávy o jejich eliminaci. „Není divu, že jsme nebyli schopni uskutečnit žádný z našich plánů.“ To už na vás opět mává Rokhan. „My dorazit co nejdřív to jít… a stejně přijít pozdě. Iron Horda vzít naše vojáky jako zajatce. Nebýt pochyb, že se snažit nás odtrhnout od sebe. Bát se, že nám nezbývat tolik času, než je oni popravit. Čas běžet!“ A tak si jdete zahrát na zachránce. Popravčí se chystají v nedaleké základně popravit vojáky Hordy, ovšem to nepočítali s tím, že se objevíte vy. Když se vrátíte s dobrými zprávami k Rokhanovi, vidíte, že se Thrall někam chystá.

„Vedu menší skvadru za nepřátelské linie,“ vysvětlí vám a pevněji sevře topůrko Doomhammeru. „Setkáme se u Dreadmaulu. Tam se rozhodneme, jak postupovat dál.“ Thrall nasedne svou Snowsong a vydává se vstříc nebezpečí. Vy se vydáváte pochopitelně za ním. Bývalého náčelníka Hordy naleznete za zátarasy někde na průsečíku mezi Dreadmaul Holdem, Nethergarde Keep, Temným portálem a Okril’lon Holdem.

„Dobře, že jsi dorazil,“ osloví vás Thrall, který doteď hovořil s velitelkou Okrillou. „Je načase učinit přítrž té invazi Iron Hordy!“ Tak, tak, máte nutkání odpovědět, ale jen přikývnete a čekáte na další rozkazy. „Iron Horda převzala kontrolu nad Nethergarde Keep, ale jsou to hlupáci, pokud si myslí, že jim přenecháme vládu nad tak strategicky položenou základnou! Moji nejlepší válečníci jsou sice schopni rozsévat zkázu v řadách našich nepřátel, ale určitě se jim bude hodit hrdina jako ty, který by vedl útok.“ Předá vám vlajky Hordy, abyste vetřelcům dali najevo, že takhle to nehodláte nechat. „Ovšem je také načase, abychom se o našem novém nepříteli něco dozvěděli,“ dodá Thrall s tím, že až budete v Nethergarde a narazíte na nějaké důležitější osobnosti invaze, seberte jim bitevní plány. Přikývnete a obrátíte se na Okrillu, která k vám má také menší prosbu. Nethergarde Keep Iron Horda přebrala jako první a orkové z Okril’lon Holdu se rozhodli državu bránit. Poté padl i Okril’lon Hold. Během obrany Nethergarde zemřelo hned několik dobrých válečníků a Okrilla vás posílá, abyste jí přinesli cokoliv, co po nich zůstalo. Pročistíte Nethergarde, najdete, co zůstalo po hrdinech, rozmístíte vlajky a vracíte se i s bitevními plány. „Pokud je pravda, co stojí v plánech, které jsi přinesl,“ řekne vám Thrall, když si plány pročítá, „pak se Iron Horda spojila s Dreadmaul ogry. Je načase těmhle ogrům poslat zprávu.“ Sroluje plány a pohlédne na vás. „Vypadá to, že pro Iron Hordu je nejdůležitějším ogrem Dreadmaulu Toothsmash. Pokud ho zabiješ, určitě zanecháš v jejich plánech velkou díru.“ A tak nějak naznačí, že když už půjdete kolem, mohli byste pozabíjet pár ogrů navíc.

 

Invasion

 

„Takže ogři z Dreadmaulu si myslí, že nás předčí?“ zasyčí znechuceně Okrilla. „Všichni budou trpět! Na,“ podá vám podezřele vyhlížející ampulku, „vezmi si tento jed. Stačí pár kapek do jejich krysí polévky. Až polévku pozřou, čeká je pomalá a bolestivá smrt, přesně taková, jakou si zaslouží.“ Když už tedy chceme být humánní, vezmeme si jed, a co nevykoná naše nabroušená čepel, to dokoná pár kapek v odporně páchnoucí polévce. „Takže Toothsmash je mrtev?“ Thrall vypadá celkem potěšeně díky zprávám o vašem úspěchu. „Dobře, jsem si jist, že Iron Hordě nějakou chvíli potrvá, než seženou dostatečně chytrého ogra, aby jim s touhle anabází pomohl.“ Konečně to vypadá, že se věci začínají hýbat a tak jste spokojeni. Ovšem víte, že to ještě pořád není konec. „S informacemi, které jsi získal, jsme zjistili, že tento nájezd vede ork Iron Hordy jménem Gar’mak Bladetwist, který je ukryt v Okril’lon Holdu. Jeho zabitím sice nezajistíme vítězství v této válce, ale rozhodně roztříštíme vzájemnou komunikaci v Iron Hordě. Když už nic, získáme tím čas pro naše další kroky.“ Vydáváte se tedy do vnitřku Okril’lon Holdu, kde se máte utkat s Gar’makem. Orka tam vskutku najdete a zjišťujete, že je tužším protivníkem, než jste čekali. Naštěstí vám byl v patách Thrall a tak se připojuje do souboje, při kterém Gar’mak padne. Vysílení, ale celkem spokojení se oba vracíte na provizorní základnu. „Sice jsme zastavili postup našeho nepřítele,“ začne Thrall, když dorazíte na základnu, „ale do konce války je ještě daleko… Zůstanu zde a budu pokračovat v krocích proti Iron Hordě. Ale náčelník by měl vědět, co se tu dnes dělo a čemu budeme muset čelit v budoucnu. Asi bude nejlepší, když mu to sdělíš ty osobně.“ A tak jdete za Vol’jinem. Udělali jste, co jste mohli, házeli jste vetřelcům klacky pod nohy, ale byl to jen začátek.

„To být horší, než já původně myslet,“ řekne vám Vol’jin, když mu to převyprávíte. „Iron Horda být silná, ale my být pravá Horda a my být silnější. Já se obávat, že toto být pouze začátek krveprolití, ještě než se pohrneme do války. Budeme potřebovat plán.“ A má pravdu. Na tohle jen velké množství vojáků nepomůže. 

 

Aliance

Za Alianci se k pre-eventu dostanete úplně stejně. Když to budeme brát z hlediska herní mechaniky, jakmile se lognete do hry, vyskočí vám okénko, co všechno je nového a dá vám to možnost začít quest. Z lore hlediska by to asi provolávaly stráže na ulicích anebo byste pohledem zavadili o vývěsní tabuli, kde by byl přišpendlen svitek s královskou pečetí. 

 

Na rozkaz jeho Výsosti, krále Variana Wrynna, jsou všichni bojeschopní občané Aliance povoláni, aby se hlásili u Vindicatora Maraada na Shattered Beachhead v Blasted Lands. K nejrychlejší cestě na válečnou frontu využijte portálu ve Wizard’s Sanctum ve Stormwindu. Tato nová hrozba je známa jako Iron Horda. Převzali kontrolu nad Temným portálem a musí být zastaveni za každou cenu. Za slávu a čest Aliance!

 

Tak fajn, dost bylo lenošení. Jde se na to. Portálem se dostanete do Blasted Lands na frontu, kde slyšíte výbuchy a lomoz boje. Rozhlédnete se po základně. Vidíte alianční vojáky, členy SI:7 a také Maraada, který stojí u stolu a hledí do nedávné depeše. „Situace je zlá. Musíme toho hodně probrat,“ řekne vám Maraad. „Ještě před útokem jsme obdrželi zprávy, že se Dark Portal změnil v rudý. Říkají si Iron Horda a jak to tak vypadá, nemají s Hordou, kterou známe, nic společného. Jejich armáda je velmi dobře vybavená a jejich počty se zdají být nekonečné. Už přebrali kontrolu nad Nethergarde Keep. A naši vojáci by určitě ocenili tvou pomoc.“ Což znamená, že byste měli rychle naklusat na frontu a zatlouct útočníky do země. Jenomže ty zatloukají do země děla, která nejsou dvakrát malá, takže je načase si procvičit sabotáž obléhacích strojů.

Ještě než vyrazíte, zastaví vás Bodrick Grey z SI:7. „Poslal jsem průzkumnici Pazerp, aby nám získala lepší přehled toho, co se děje u Portálu. Dosud se nevrátila, co jí může trvat tak dlouho? Doufám, že je v pořádku, je to jedna z mých nejlepších průzkumnic.“

 

Invasion

 

Cestou za hledáním průzkumnice sabotujete několik děl a vytlučete duši z několika nepřátel, ale gnomku naleznete mrtvou a u ní klečícího Khadgara. „Přišel jsem jen o chvíli pozdě,“ řekne vám arcimág. „Tvoje průzkumnice je mrtvá. Tohle je horší, než jsem si mohl představit. Invaze Iron Hordy započala. Jen se podívej.“ A tak se podíváte do dalekohledu, což jste neměli dělat. Vidíte pěkně a pohodlně na Temný portál, kde se šikují nepřátelé. Poodstoupíte od dalekohledu a pohlédnete na Khadgara. Jak je vidno, arcimág má jasno v tom, jak se má zařídit dál.

„Musím to okamžitě říct králi Wrynnovi. Dej na sebe pozor. Leží před námi temné časy.“ S těmi to slovy se převtělí do havrana a odletí vstříc Stormwindu. Blizzarde, jak vysvětlíš, že se umí Khadgar převtělovat? Weeee, to je jedno, stejně se mi to líbí! Máte sice dobré zprávy, že jste se probili nepřátelskými řadami, ale nesete i špatnou zprávu o smrti zvěda a o tom, co se děje u Portálu. Odpočinek na vás ale rozhodně nečeká, protože vám Broderick řekne o zajatých vojácích Aliance, které se chystá Iron Horda popravit. Nevadí, všechno zařídíte. Všechno! Rovnou se otočíte na Maraada, protože tušíte, že i on má pro vás nové zadání.

„Bylo nám znemožněno uskutečnit jakýkoliv plán. Teď už není pochyb. Dozajista nás sledují.“ No… pokud jste worgen, vyčmucháte zvědy rychleji, pokud ne, tak si holt poradíte jinak. „Tolik zvědů?“ Maraad je lehce v šoku. „V tom případě je mi jasné, proč jsme nemohli nic udělat.“ Zvědy máte z krku, jdete vysvobodit ze spárů smrti zajaté vojáky. „Zajatci jsou sice otřeseni, ale volní. Jejich rodiny jsou tvými dlužníky,“ poděkuje vám Broderick. Když od něj odcházíte, vidíte, že se Maraad někam chystá.

„Vedu menší skvadru k nepřátelským liniím,“ řekne vám draenei, zatímco nasedá na svého elekka. „Setkáme se u Dreadmaulu. Tam se dohodneme, co podnikneme za další kroky.“ Doplníte tekutiny a energii a pak se vydáváte za paladinem. Naleznete ho u křižovatky za zátarasy, jak se baví s velitelem Vinesem. „Iron Horda převzala kontrolu nad Nethergarde, ale jsou to hlupáci, pokud si myslí, že nejsme schopni si svou zem vydobýt zpátky,“ řekne vám Maraad, zrak upírá ke jmenované pevnosti na severovýchodě Blasted Lands. Váš úkol tedy bude spočívat v tom, abyste Iron Hordě ukázali, že tohle se nedělá a že se jen tak nevzdáte. Proto vám draenei podává vlajky Aliance, které máte umístit uvnitř Nethergarde. Skrze modrou látku pohlédnete na Maraada, zda ještě něco nepotřebuje.

„Je načase, abychom se dozvěděli něco víc o našem novém nepříteli.“ A na vaše bedra položí úkol vytlouct z plukovníků Iron Hordy cenné plány. Ještě však ukáže na velitele Vinese, který stojí za vámi. „Bylo jich tolik. Stráže je nedokázaly zastavit… nikdo nemohl,“ začne ještě stále otřesený Vines. „Tolik životů zmařeno. Nesmíme zapomenout na ty, kteří položili své životy při obraně Nethergarde. Jestli najdeš nějaké věci, které po nich zůstaly, přines mi je.“

 

Invasion

 

Rozmístíte vlajky, vyrvete z mrtvých orkských rukou bitevní plány a posbíráte, co zůstalo po chrabrých hrdinech. S úspěchem se tedy vracíte zpět na provizorní základnu. „Plány, které jsi přinesl zpátky, zmiňují, že ogři z Dreadmaulu uzavřeli pakt s Iron Hordou. Je načase jim poslat zprávu.“ Což v přeneseném slova smyslu znamená zabít jejich vůdce Toothsmashe. A cestou zabít pár jeho kumpánů, protože vám stejně vlezou do cesty. Trpaslice jménem Enohar slyší, kam se máte vydat a tak vás zarazí. „Oni… oni zabili mou sestru. A ti Dreadmaul ogři stáli po jejich boku,“ řekne a vám dojde, co po vás asi bude chtít. „Všichni budou trpět. Vezmi si tenhle jed,“ podá vám ampulku, „a otrav jejich zásoby jídla. Způsobí to pomalou a bolestivou smrt. Přesně takovou, jakou si zaslouží!“ Neštvěte trpaslíky… fakt to není dobrý nápad. A obzvlášť ne trpaslice.

Když se vracíte zpět se zprávami o vašem úspěchu, Maraad je spokojen, že se alespoň něco daří. Jenomže je to pořád málo. Přesto však můžete pokročit k významnějšímu cíli. „S informacemi, které jsi nastřádal, jsme zjistili, že nájezd vede mocný ork Iron Hordy Gar’mak Bladetwist, skrytý někde v Okril’lon Holdu. Jeho zabitím si sice nezajistíme výhru v této válce, ale alespoň zpomalíme postup našich nepřátel.“ Zasalutujete a jdete Gar’makovi vymlátit zuby. Když už přijde na věc, objeví se i Maraad, který vás nehodlal nechat ve štychu a ork po chvíli padne k zemi. Společně se vrátíte na základnu.

„Zpomalili jsme postup Iron Hordy, ale válka má ještě daleko do svého konce,“ řekne vám draenei. „Zůstanu zde a budu pokračovat v boji proti Iron Hordě. Ale král by měl vědět, čemu budeme muset čelit v budoucnu.“ Věnuje vám významný pohled. „Bylo by asi nejlepší, kdybys mu to sdělil ty osobně.“ Přikývnete a vydáváte se do Stormwindu za králem Varianem. „To je horší, než jsem si myslel,“ řekne Varian, když mu to všechno převyprávíte. „Zdá se, že Iron Horda bude velkým nebezpečím pro náš lid. Nechci další krveprolití, ale vypadá to, že nebude jiná možnost. Potřebujeme plán, než zaútočíme.“ Vytvořit plán, to už není na vás. Ale jako správný hrdina, který si prošel už téměř vším, víte, že budete v tom plánu hrát významnou roli.

 

Zpět na seznam questů


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bumbac 04.11.2014 01:57

milanko
Len mimochodom tí ktorí nadávate na cata tak vtedy sa spravil najviac pokrok , to že updatli zony na ktore sa nešahalo 6 rokov sa hodilo a hlavne to dodalo vietor do plachiet pandarii .
Cataclysm hlavne pozdvihlo uroven raidov o dve az tri urovne vyssie so sa tyka novych sposobov boja a technik.

Esperanta 30.10.2014 15:29

Metiu
V ramci lore my dava spojenectvo s dreadmaulom vyznam len vtedy, ked ich na to navabil garosh. Orkovia a ogrovia su nepriatelia, a kedze sa hostina s manorotovou krvou nekonala, nemali v alternative ani dovod s nimi uzatvarat mier. Mimochodom, ked som dostal ten quest, a dal som abadon vadi to? Nevedel som ho nikde vziat potom, tak som isiel osobne bez neho do blasted lands a questy som dostal - aj achiev za ukoncenie
Pokud vím, tak orkové uzavřeli s ogry mír ještě před útokem na Shattrath, takže podle lore to je v pořádku.

Metiu 30.10.2014 02:00

V ramci lore my dava spojenectvo s dreadmaulom vyznam len vtedy, ked ich na to navabil garosh. Orkovia a ogrovia su nepriatelia, a kedze sa hostina s manorotovou krvou nekonala, nemali v alternative ani dovod s nimi uzatvarat mier. Mimochodom, ked som dostal ten quest, a dal som abadon vadi to? Nevedel som ho nikde vziat potom, tak som isiel osobne bez neho do blasted lands a questy som dostal - aj achiev za ukoncenie

Oisin 29.10.2014 22:53

Hele, když se nad tím vážně zamyslíte, tak zjistíte že celý MoP je vlastně jen pre-event k WoD

cerberos 29.10.2014 22:41

milanko
Len mimochodom tí ktorí nadávate na cata tak vtedy sa spravil najviac pokrok , to že updatli zony na ktore sa nešahalo 6 rokov sa hodilo a hlavne to dodalo vietor do plachiet pandarii .
Cata měla super pre-event a raid Dragon Soul,jinak nic moc,možná i lore,u Lich Kinga též pre-event byl vynikajicí,raid Icecrowwn a plus vynikajicí lore kolem LK a death knightů,Pandaria pre-event nic moc,ale jinak celý datadisk MoP,byl velice skvělý..jeden z nejlepší z datadisků po Burning Crusade...

milanko 26.10.2014 10:31

Len mimochodom tí ktorí nadávate na cata tak vtedy sa spravil najviac pokrok , to že updatli zony na ktore sa nešahalo 6 rokov sa hodilo a hlavne to dodalo vietor do plachiet pandarii .

Muradin 25.10.2014 11:51

Ano, pre-event je to asi trochu slabý, ale musíte se zase podívat co stojí za tím.Blizzard to udělal aby vše stíhal jelikož je ve skluzu. Na WoD odvedli skvělou práci a stojí to za to. Nehledě na to, že tento datadisk není jenom o novém kontinentě, ale dělá se i spoustu jiných věcí jako nové modely, item squish, vylepšování efetků atd. Myslím, že tím, že Blizz už pracuje na jiném datadisku se tomu na příště snaží předejít.

milanko 24.10.2014 23:29

Azgraloth
osobně bych uvítal nějáké scenário útoku na SW, kde by se alliance bránila a Horda by později přišla a zautočila na iron hordu bylo by to dobré dvojí obklíčení a rozhodně dost zajímavý pre-event
Presne , to je pecka. Terajší event mohol byť aspoň taký že by pomaly útočilo na nethergarde , okrilon a pomaly prechádzali na eastern kingdoms a museli by sme ich zastaviť lebo to čo je v blasted lands je veľký fail , dali tam mobov ktorý su skôr target dummys (vážne mi stačilo stlačať jeden základný spell) a celé to bolo vážne nezáživné a neoriginálne. Ak ste niekto za čias tbc zažili wotlk pre tak to bol luxus aj cata ušiel ale toto to bolo ho*no.

cerberos 23.10.2014 22:23

Nemůžu si pomoci,ale pre-event na nový datadisk je tenhle u mě nejslabší,na rozdíl od pre-eventu na datadisky Lich kinga či Cataclysm..ten se mi líbil nejvíc..

Esperanta 23.10.2014 15:35

Honza4545
Tak to teda dík.Teď se ještě více nemohu dočkat datadisku .
Není zač, však je to má práce

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet