Nové rasy - scenaria

  nové rasy    preorder    scenario   

Od včerejška nám běží preorder Battle for Azeroth a to mimo jiné znamená, že můžete začít rekrutovat nové rasy. Pokud však z nějakého důvodu zatím nechcete nebo nemůžete hrát, máme pro vás alespoň videa jednotlivých scenarií, v rámci nichž přivedete nové rasy k Alianci nebo k Hordě.

 

Všechny články o nových rasách najdete pod těmito klíčovými slovy.

 

Podmínky k odemčení nových ras

 

Při pre-purchase Battle for Azeroth se vám zpřístupní možnost hrát za 4 nové rasyVoid elfy, Nightborne, Lightforged draeneie a Highmountain taureny.

Pro založení postavy nové rasy musíte vykonat následující:

  • splnit počáteční podmínky
    • Void elfové: Exalted reputace s Argussian Reach a splnění achievementu achievement #12066
    • Nightborne: Exalted reputace s The Nightfallen a splnění achievementu achievement #11340
    • Lightforged draeneiové: Exalted reputace s Army of the Light a splnění achievementu achievement #12066
    • Highmountain taureni: Exalted reputace s Highmountain Tribe a splnění achievementu achievement #10059
  • předobjednat si Battle for Azeroth
  • splnit scenario zrekrutování příslušné rasy – viz dále
  • mít na daném serveru, kde chcete zakládat novou rasu, postavu levelu 110 (tato restrikce byla zrušena)

 

Výše zmíněné podmínky založení (reputace a achievementy) jsou account-wide – stačí tedy, když je máte splněné na jedné své postavě.

 

Postavy nové rasy budou začínat na levelu 20.

 

Odměnou za splnění scenária každé rasy vám bude unikátní mount. Tohoto mounta můžete používat i na vašich ostatních postavách, ne jen na postavě dané rasy.

 

Dark Iron trpaslíci a Zandalari trollové se zpřístupní až v průběhu Battle for Azeroth. Podmínky jejich zrekrutování budou odlišné než u těchto počátečních ras.

 

Scenaria

 

Všechny questové linie začínají na vaší ambasádě, ve Stormwindu/Orgrimmaru.

Zároveň si můžete připomenout některé už dříve zveřejněné cutscény z průběhu nebo závěru rekrutování nových ras.

 

Void elfové

 

Mnozí toužili spoutat zhoubnou magii Prázdnoty. A mnozí, kteří se o to pokusili, propadli šílenství. Alleria Windrunner se stala první smrtelnicí, která dokázala šeptání stínů vzdorovat. A nyní je odhodlaná použít nově nalezenou moc pro dobro Azerothu. Přichází na pomoc skupině svých druhů, které málem pozřela temnota. Alleria přísahala, že bude tyto elfy Prázdnoty trénovat a naučí je udržet stíny v jejich nitru pod kontrolou. A společně se pak zaváží k tomu, že svou novou sílu použijí v boji za Alianci.

 

Void elfové byli vykázáni ze Silvermoonu, protože kvůli jejich magii začala být Sluneční studna (Sunwell) nestabilní. Alleria tyto elfy, vedené magistrem Umbricem, vypátrá a zachrání je před Nether-Princem Durzaanem.

Alleria poté přísahá, že pokud se elfové zaváží službou Alianci, pomůže jim a naučí je, jak Prázdnotě vládnout.

 

 

Nightborne

 

Suramarští elfové žili izolovaní od okolního světa po deset tisíc let, skrytí za ochrannou bariérou. Za tu dobu však začali být závislí na arkánové magii Soumračné studny (Nightwell). Aby toto zřídlo moci ochránili, uzavřeli vůdci Soumračných (Nightborne) dohodu s Plamennou legií. V důsledku tohoto rozhodnutí zachvátila jejich království občanská válka. Nyní, když se Soumračným podařilo vzepřít se svým démonickým pánům a vybojovat si svobodu, hledají spojence v Hordě, aby jim pomohli vydobýt si své místo ve světě.

 

Ačkoli Soumrační byli kdysi noční elfové, nyní mezi nimi vládne nedůvěra, kterou dala Tyrande Vrchní arkánistce Thallysře, vůdkyni Soumračných, dost důrazně najevo. Thalyssra se proto rozhodla usilovat o spojenectví s krvavými elfy, s nimiž mají mnoho společného, a o členství v Hordě.

 

 

Lightforged draeneiové

 

Po nespočetná milénia vedla Armáda Světla válku proti Plamenné legii po celém Spletitém podsvětí (Twisting Nether). Ti nejvíce oddaní draeneiové měli možnost podstoupit rituál, po nichž se z nich stali Lightforged, Vytepaní ze Světla. Při tomto rituálu se jejich těla spojila se samotnou esencí Světla Svatého. Po dosažení vítězství na Argu vyvstal pro tyto draeneie nový úkol: ochránit Azeroth před novými hrozbami a pomoci Alianci udržet Hordu v příslušných mezích.

 

 

Highmountain taureni

 

Taureni z Highmountain mají svůj původ u Hulna, udatného hrdiny Války prastarých. Tito taureni ctí duchy země, řeky a nebe. Ačkoli do jejich zemí vpadla Legie a zasela mezi nimi sémě sváru, kmenům z Highmountain se podařilo opět se sjednotit. A nyní jsou připraveni překročit posvátné vrcholy svých hor, stanout po boku svých bratranců z Kalimdoru a propůjčit Hordě svou sílu a šlechetnost.

 

Highmountain taureni si zřejmě klidu neužijí ani po Legion. Sotva mají pokoj od Legie, budou se muset potýkat se zlem v podobě Starých bohů!

 

 

Interview

 

V nedávném interview s vývojáři padlo také pár otázek ohledně nových ras.

 

Jaký to byl pocit, vytvářet scenaria a questy pro spojenecké rasy? Vytvářet nové dějové linky, konflikty a podobně, a to po datadisku, kdy jsme všichni táhli za jeden provaz proti Legii?

Po všem tom držení se za ručičky a spolupráci je to očišťující!  Je hezké připomenout si, proč jsme hrdí na naše frakce. A to znamená i mezifrakční boje!

 

Hodně se diskutuje o tom, že se Nightborne připojili k Hordě. Jaký je váš názor na toto spojení a na Thalyssřinu nevraživost?

Vaše první myšlenka by možná byla, že by se připojili k Alianci, protože jsou silně spjatí s nočními elfy (podobné je to u Void elfů a Hordy). Ale nakonec to dopadne úplně jinak. Právě tohle je na těchto scenariích tak cool. Že se dozvíte skutečné důvody, PROČ tyto frakce a jejich vůdci činí taková nebo onaká rozhodnutí – jsou to cool příběhové zvraty!

 

Kterou z nových ras zkusíte jako první?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerv255 31.01.2018 20:38

Přesně tak :-D takovýhle vám horďákům přesně přeji :-D

cerv255 31.01.2018 20:51

Dal jsem to do špatného komentáře :-D

Nox 31.01.2018 17:54

Mít koupený datadisk, to je jasné. Mít postavu na max levelu také. Nějaký zajímavý řetěz úkolů nebo scenario je asi ideál. Ale proč "vydírat" hráče reputací to nechápu. Jejich grindění je ta nejnudnější mechanika co v MMO hrách jde vymyslet.

Jikonekt 31.01.2018 17:59

Grindeni reputaci bylo tak mozna ve Vanille WoW kde to bylo vazne HC a na taaaaakhle dlouho. Dneska je to cira legrace a kdo aspon trosku rhaje, ten ma ty reputace na max uz dvano i bez jakyhokoli farmeni cehokoli.

Nox 31.01.2018 18:13

@Jikonekt Tak třeba WoD jsem hrál docela aktivně, přesto mám snad jen dvě exalted reputace a to na jedné postavě. Prostě to není můj šálek čaje a neustále opakovat world questy a já nevím jak se teď reputace dělá, mě prostě nebaví a času na hraní mám tak málo, že si jej chci užít něčím zábavným. U létání mě to třeba tolik nevadí, tam mě to nijak zásadně neomezuje, protože cestovat mohu stále po svých (i když s dalšími expanzemi to mohli povolit, protože právě dělání starých reputací a questů je něco, co mě baví ještě méně). Nové rasy jsou ale jedna z novinek datadisku a pro mě tedy víceméně nedostupné, protože když chci hrát nový datadisk a nový obsah v podobě nových ras, proč musím nejdříve ztrácet čas se starým obsahem?

Jikonekt 31.01.2018 18:52

Ve WoD slo a jde udelat vetsinu reputaci pouhym pouzivanim Medailon of the Legion, kterej obcas prinesou followeri v Garrisonu z mise nebo je staci nakoupit na AH za goldy. Jeden medailon prida k vetsine WoD reputaci +1000 po jeho "konzumaci". Opravdu nic tezkeho. A v Legiou jsou ty reputace jeste lehci diky spiuste daily Q a followerum v class hall, kdy ze spravnejch misi nosej dokola itemy, ktery pridavaj jednotlivy Legion reputace. Clovek se ani nemusi z ty Class hall hnout.
Proste spojenecky rasy jsou pro lidi, co aspon obcas hrajou tu hru. Ze si je nezalozi okamzite clovek, kerej si prave ted koupi novej ucet nebo se po letech naloguje do hry mi prijde i celkem fajn.
Nicmene repektuju, ze to vidis jinak, ja se jen snazim naznacit, ze ty podminky vazne nejsou nijak krvavy.

Nox 31.01.2018 19:44

@Jikonekt Já uznávám, že to dnes není žádný krvák, ale pořád jsme tam, že abych si užil jednu z hlavních novinek nového přídavku a hlavně obsah určený ne pro endgame a hardcore hráče, musím podstoupit něco co mě nebaví a s čím nechci ztrácet čas. To je celé.

Heakler 31.01.2018 19:52

@Nox Tak třeba reputace s Nightfallen souvisí s tím, proč se Nightborne přidají k Hordě. Reputace s Army of the Light a Highmountain to samé.. Ty jim jako mocný "champion" pomůžeš a získáš si jejich důvěru a oni se na oplátku připojí ke tvé frakci. Jediný co trocha nedává smysl je reputace s Argussian Reach, spíš tam mohli dát podmínku splnění questline u Allerie ale budiž. Když něco chcete musíte pro to něco udělat.. už takhle je ta hra extrémně zjednodušená..

Heakler 31.01.2018 17:16

Je hezké vidět, že se Sylvanas konečně odhodlala těch pár slov zase provolávat..

kastroll 31.01.2018 16:34

Za mě super.. jen opět dotaz..kdo je to Uul?

Bellatrix 31.01.2018 16:55

To je z některýho toho videa?
(Já zatím neměla čas se na všechny podívat, mám moc práce.)

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 31.01.2018 16:58

Ajo, už vím, co myslíš. Uul'gyneth - to by měl být služebník Starých bohů, generál, co se pro ně kdysi snažil dobýt Highmountain. Huln Highmountain ho uvěznil, ale Uul'gyneth se teďka osvobozuje.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 31.01.2018 15:48

Ve scenarkach uz void a stari bohove vystrkuji pekne ruzky :_)

jawed 31.01.2018 15:47

popravde až na pár výnimiek ma tieto nové subrasy veľmi nelákajú
už je niekoľko druhov k dispozícii a nightborne mi až tak zaujímavý neprišli void trochu áno som na ne zvedavý ale inak nie že by som za ne chcel hrať
tauren je super som zvedavý z viacerých dôvodov takže jednu postavu budem mať
draenei neviem popravde to nikdy nebola moja obľúbená rasa ale môže byť zaujímavá
zandalari sa mi páčia len preto lebo majú podľa mňa lepší model než hrateľný a dark iron nah sú ok
ale v podstate som rád že pridali takéto možnosti

Miťosk 31.01.2018 15:02

to uz mame 4 druhy elfov za ktroych sa da hrat to je malo blizzard by mohol pride este zopar druhov elfov

cerv255 31.01.2018 17:41

ještě očekávám vysoké elfy a nemrtvé elfy a víc jich snad ani není

Heakler 31.01.2018 17:48

@cerv255 Oh, mít vlastní Temnou Hraničářku :3 I need!

Zug 31.01.2018 19:23

4 rasy elfů? To se vám zdá hodně? Lol bois, někdy se jukněte na LOTR nebo The Elder Scrolls. Buďte rádi za takhle malou čislovku.

cerv255 31.01.2018 19:49

@Heakler jen pozor ať nedostaneš kostlivce s dlouhýma ušima :-D

Heakler 31.01.2018 19:55

@cerv255 Nebo tyhle pošuky viď
http://vignette2.wikia.nocookie.net/scarteleu/images/4/40/VerdynWretched.jpg/revision/latest?cb=20100801213725

cerv255 31.01.2018 20:50

HeaklerPřesně tak :-D takovýhle vám horďákům přesně přeji :-D

Miťosk 01.02.2018 18:53

@Zug myslim ze vo wowku je kopec super ras ktre by mohli pridat a nie len teplich elfikov

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet