Patch 8.1 - Příběhové spekulace: Saurfang, Tyrande a další

  patch 8.1    saurfang    tyrande   

Datamining z patche 8.1 pokračuje. Tentokrát to nejsou modely, nýbrž popisy spellů, itemů nebo NPC, z nichž vyplývají jisté náznaky ohledně pokračování příběhu Battle for Azeroth v nadcházejícím patchi. Jedná se jmenovitě o osudy postav jako Varok Saurfang, Tyrande Whisperwind, Delaryn Summermoon, Sira Moonwarden a Derek Proudmoore. Zmíněné příběhové momenty by se měly týkat především pokračování War Campaign a nové Warfront, Battle for Darkshore. Zároveň však mějte na paměti, že jde zatím pouze o spekulace založené na dataminingu a že se vše ještě může změnit, než bude nový patch live. A samozřejmě pozor, možné spoilery.

 

Veškeré články týkající se patche 8.1 naleznete v příslušné kategorii.

 

Varok Saurfang

Saurfanga jsme naposledy viděli ve vězeňské cele ve Stormwindu v rámci úvodní scenaria pro Hordu. Kvůli své orkské hrdosti odmítl utéct spolu s princeznou Talanji a Zulem a jak to tak vypadá, jeho pouto s Hordou se v novém patchi silně zpřetrhá. Jeho nové 8.1 NPC už nemá titul "High Overlord". Zůstává vězněm Aliance? Nebo je snad možné, že by se s Aliancí spřáhl proti Sylvanas? Většina z nás se asi neubrání myšlence "Jen ne další Siege of Orgrimmar." Přátelé, raději se na to psychicky připravme.

 

Datamining totiž odhalil item Worn Cloak, který se váže k Saurfangově příběhové lince. Jeho popisek říká následující: "Oblékněte si tento obnošený plášť s kápí. S trochou štěstí tak odlákáte vrahy ze Saurfangovy stopy." A posílání vrahů nám je povědomé, že? Garrosh Hellscream se přesně touto metodou pokusil zbavit Vol'jina, který nakonec zahájil revoluci proti němu a spojil se pro ten účel s Aliancí. A aby ta paralela náhodou nebyla moc málo nápadná, spell vázající se k Worn Cloak má následující flavor text: "Některé revoluce začínají těmi nejmenšími akty vzdoru." Ale no tak, Blizzarde. Vážně?

 

Veškeré dosud vydataminované texty týkající se Saurfanga můžete najít zde.

 

Delaryn Summermoon

Delaryn Summermoon sehrála významnou roli v BfA pre-patchi, neboť vedla obranu nočních elfů proti Sylvanas a nakonec nevědomky vnukla Sylvanas myšlenku k vypálení Teldrassilu.

 

 

Delaryn se rovněž objevuje v příběhu pre-BfA novel popisujících vypálení Teldrassilu z pohledu Aliance a Hordy. V cinematicu i novelách je poukazováno na podobnosti mezi Delaryn a mladou Sylvanas, která s největší oddaností bránila svou domovinu před vpádem Arthase a nakonec pro svůj lid podstoupila nejvyšší oběť.

 

Proč se ale Delarynino jméno objevuje v souvislosti s patchem 8.1, když elfka zemřela již v pre-patchi, ptáte se? Je to proto, že se Sylvanas nejspíš bude chtít věnovat jedné ze svých oblíbených kratochvílí – oživování padlých nepřátel. V datech hry se nachází spell Signal Nathanos, jehož popisek říká: "Vyšlete světlici a dejte tak signál Nathanosovi, že jste našli Delaryn." A vypadá to, že se jí to podaří – toto by měl být model nemrtvé Delaryn Summermoon.

 

Tyrande Whisperwind

O Tyrande jsme si už povídali v souvislosti s jejím novým modelem. Víme, že podstoupí jakýsi rituál, pocházející nejspíš od Elune, po kterém se z ní stane "noční bojovnice" (night warrior). Pokud dokončíte tuto příběhovou linku, In Teldrassil's Shadow, odemkne se vám pro vaše noční elfy stejná customizační možnost, kterou bude disponovat i Tyrande.

V rámci scenaria pojmenovaného Tyrandin vzestup (Tyrande's Ascension) budete muset najít nějaký předmět zvaný Elunino oko (Eye of Elune) v ruinách Auberdine. Dále budete muset nalézt Tyrande v Bashal'Aranu a následně ji strážit, zatímco bude podstupovat rituál. V jeho důsledku se z ní stane noční bojovnice.

Do scenaria zasáhne i výše zmíněný Nathanos Blightcaller. Tomu totiž budete muset zabránit, aby oživil padlé noční elfy do řad nemrtvých.

 

V datech hry jsou zároveň k nalezení odkazy na cutscény/scenaria, která zní poněkud zlověstně – Tyrandino potemnění (Tyrande's Darkening), Tyrandino vzepření (Tyrande's Denial) a event Vzestup černého měsíce (Black Moon Rising). Nečeká snad něco nepěkného samotnou měsíční bohyni Elune...?

 
Veškeré dosud vydataminované texty týkající se Tyrande, Nathanose a Tyrandina rituálu můžete najít zde. Rovněž můžete věnovat svou pozornost spekulaci věnující se Tyrande a Elune
 

Sira Moonwarden

Sira Moonwarden je jedna z Dozorkyň (Wardens) sloužících pod Maiev Shadowsong. Sira Dozorkyním dočasně velela v době třetí invaze Plamenné legie, kdy byla Maiev vězněná.

Pro patch 8.1 dostala nový model, který je místo do klasické zelené laděn do purpurové a její oči rudě žhnou. Změnil se také její titul – v Legion byla ještě "Dozorkyně", teď je to "Temná Dozorkyně". Z vydataminovaných textů se dá usuzovat, že bude oživena do služeb Sylvanas Windrunner stejně jako Delaryn Summermoon.

Rovněž víme, že po jejím oživení dojde ke střetu mezi ní a Maiev. V datech hry je k nalezení spell Blind s popisem "Sira hodí hrst očarovaného prachu Maiev do očí a oslepí ji."

 

Veškeré dosud vydataminované texty týkající se Siry Moonwarden můžete najít zde.

 

Derek Proudmoore

Derek Proudmoore byl nejstarší syn admirála Daelina Proudmoora a starší bratr Jainy, který velel Třetí kultiraské flotile. V rámci své War Campaign se Hordě podařilo najít jeho tělo. V patchi 8.1 bude mít nemrtvý model – Sylvanas ho rovněž oživí do svých služeb. Více se můžete dočíst ve vydataminovaných textech týkajících se Jainy, Katherine, Dereka a Tandreda Proudmoorových.

Myslíte, že nás čeká další Siege of Orgrimmar? Koho ještě asi Sylvanas stihne oživit do svých služeb? A co pro Tyrande znamená, že se stala noční bojovnicí?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tkrejc 01.10.2018 10:58

Trosku offtopic ale nemuzu to nikde najit tak se omlouvam. Co je potreba aby se prehrala cutscena s Talanji a vol’jinem?

Ysu 30.09.2018 11:02

1. Blizzard slíbil, že NEBUDE druhé Siege of Orgrimmar!
2. Pokud celý děj datadisku soustředíte na frakční válku, tak to nelze "zakončit" za A - tím že pogratulujete Saurfangovi (i jako alík) k nově nabyté funkci Warchief = vše je ok a i s alíkama jako "do smrti dobrý"..... nebo za B - tím že se zase všichni hezky chytíme za ručičky a spojíme se proti "společnému nepříteli" tentokrát v podobě chobotniček a "co jsme si, to jsme si" a až je veleslavně porazíme, tak si pošleme zase pár diplomaticky ošklivých depeší, protože HEJ jsme přece furt ve válce a nemáme se rádi což.....?
3. Jsem si na 99% jistý, že Blizzard nějak silně zamíchá frakcema... minimálně třetí frakce určitě vznikne jako logické a i poměrně kulantní vyústění současné situace. Jako upřímně koho z vás ještě baví nikdy nekončící, nikam nevedoucí a za všech okolností uměle vyvažovaná "válka" mezi Alliancí a Hordou???? Pro více "info" jak by to mohlo (zdůrazňuji mohlo) vypadat doporučuji: https://www.youtube.com/watch?v=EQYstgWB9lw
4. Zajímavý a pěkný článek Bellatrix, jen trošku uber na toxicitě proti Blizzu vím, že fakt není lehké věřit jim, že podají kvalitní příběh, ale přeci jen psychická příprava na SoO 2.0 je trochu moc.
5. Tímto bych chtěl oficiálně požádat Vizimira a všechny jemu podobné "snowflakes", aby neprodleně přestali plakat + naříkat, a okamžitě emigrovali k Allianci, nebo se alespoň připojili k Saurfangovi v jeho pobytu v base, aby tak světlo světa už více nedopadalo na takovéto ostudné "rádoby členy" Hordy.
6. Děkuji za pozornost a v nové frakci všem čerstvým emigrantům mnoho splněných idealistických přáníček + málo zklamaní a slziček. (Všichni víme, že Alliance nemá vadu na kráse a její vřelý, pokorný a vždy férový přístup je tajným mokrým snem každé správné "snowflake".)

cerberos 30.09.2018 13:02

Poslední dobou si myslím že už je na čase se rozdělit mimo dvou frakcí na čtyři a to díky dalším rasám které k nám přibyli maghar orkové,elfové ze Suramaru ,iron dwarfes a další,uvítal bych to a konečně by to podle mě přineslo nové světlo pro wowko už jen pořád dokola Aliance,Horda,alince..horda tad atd ano je to klasika uznavám ale uvítal bych další frakce tak jak je to v jední hře jsou tam čtyři frakce rozděleni jsou na svět Nekromancerů,Světla,Mythic,a myslím Lidstvo..proč by ne?.. a krom toho k Vám k Alíkům se přidat? spadl jsi z višně..jen přes mou mrtvolu a krom toho FOOOOOOOOOOR THE HOOOORDE FOR TŘHE SYLVANAS WINDRUNNER!!!!!

Ysu 30.09.2018 14:28

@cerberos
Ta moje poslední věta je sarkasmus.
Hraju za Hordu. So.... FOR THE HORDE and FOR THE DARK LADY!!!

Kaspo 30.09.2018 17:18

Neviem si predstaviť 2 frakcie, príde mi to úplne zbytočné. Viem si však predstaviť niečo v zmysle neutrálnej frakcie, kde by hráč dostal možnosť priateliť sa s doteraz nepriateľskou frakciou.

Zug 30.09.2018 18:34

Pane, vy si zasloužíte metál. Krásně sepsáno.

Jen teda nevěřím na tu třetí frakci. To zní až moc dobře.

Sir Finley Mrrgglton 30.09.2018 18:51

Chválim komentár vysokej kvality. Mäkkýše do Hordy nepatria. Ako povedal jeden velikán: "They are no longer part of MY HORDE!"; Toto je vojna. A vojne je dôležité vyhrať nad súperom bez ohľadu na etiku či straty. 100 živých smradľavých alíkov je horších než 200 padlých hrdých horďakov. Sylvanas ma veľmi nezaujímala ako postava, ale teraz keď vidím, koľko alíkov pre ňu plače do vankúša tak som si ju aj trochu obľúbil. Aj tak je Jaina, tá pravá bláznivá psychopatická rasistická sviňa, ktorej by sa mal každý báť.

Heakler 03.10.2018 22:06

Tak trochu to smysl dává.. Protože hráči Opuštěných jsou se Sylvanas, jako náčelníkem naprosto spokojených, k tomu možná Belfové.. Hráči a zástupci zbytku ras jsou raději pro Varoka a pro odstranění Sylvanas by se nejraději spřáhli s Aliancí.. Zrádci..
Takže představa, že se Sylvanas stane opravdovou Královnou smrti se mi dost líbí. Na Northrendu má dost svých základen, aby tam začala s Opuštěnými a dalšími nemrtvými fungovat tak, jako v Lordaeronu. Takže ano, já bych s radostí svou královnu následoval do jakýchkoliv horoucích pekel. Do té doby ale.. For the Horde!! For the Dark Lady!!

sw1tchCZ 05.10.2018 15:14

@Heakler Spoustu zakladen... Ano spoustu nasich zakladen. Velice Vam dekujeme, ze jste je tu nechali. Prisly vhod. A prosim tu furii co si hraje na ultra edgy badass nekromantku si trochu uklidnete nebo Vam ji budeme muset zabavit. Pozdravuje papa Bolvar a strycek Kel'thuzad

P.S.: Pokud byste se chtely stavit na kafe tak s sebou nazapomente vzit Valkyry. Jejich zapujcni lhuta se blizi ke konci
I ty ctyri co se rozbili kdyz Vase ultra edgy queen mela emo chvilky.

Walther 29.09.2018 19:42

Vývoj bude ještě velmi zajímavý, ne zhlediska příběhu, ale rozhodnutí jeho dalšího pokračování. Blizzard nemůže postavit Sylvanas do raidu, její toxic fanbase by to nevydržela. Zároveň její skutky nemohou dopadnout bez následků. Je sice slibováno, že Siege of Orgrimmar vol. 2 se opakovat nebude. Ovšem podobné řeči se vedly už od minulého Blizzconu: "Sylvanas ten strom nezapálila, fakticky že ne." a kde jsme dnes? Můj osobní typ je, že by mohlo dojít k velmi razantnímu kroku; k rozštěpení frakcí. Podle posledních leaků se Tyrande začíná rozčarovávat s Alliancí. A naopak u hordy se začíná vzedmouvat hlas proti současnému vedení.

Avšak nejvíce se nemohu dočkat, jak Tyrande dá přes držku Nathanosovi.

cerberos 29.09.2018 20:22

že by se díky vypálení Teldrassilu a vyplenění Undercity rozdělila frakce do čtyř skupin jako Aliance,Horda a pak díky Sylvanas další frakce a díky Tyrande další už čtvrtá frakce?..ono by to dalo smysl neboť nám už vlastně přibyli nové rasy že......

Heakler 03.10.2018 22:08

@cerberos No a hlavně by se to vrátilo do původního rozdělení na čtyři frakce z dob třetího Warcraftu..

Horm 29.09.2018 19:22

Kdo vi jak to vsechno skončí. Třeba Naru nějak vrátí do té mrtvé skořápky - Sylvanas život - tehdejší duši a ona pak zemře hrdinsky. Podle mne za života byla jiná, lidštější. Mrchou se stala až jako vypočítává, pomsty a mocí chtivá nemrtvačka.

Walther 30.09.2018 13:57

Ze Sylvanas se postupem času stala zvláštní kombinace Lich Kinga a Garroshe. Lichrrosh

Vizimir 29.09.2018 16:29

Proč taky ne, Sylvanas je větší mrcha, než Garrosh kdy byl. Já vůbec nejsem proti druhýmu Orgrimmaru, ale ted to vzít pečlivěji. Ona a všichni její patolízalové neví co je čest a zradili Hordu a její lid, nejedná v jejich zájmu. Zaslouží si pád, zaslouží si uvěznění na 10 tisíc let, jako Illidan, aby se mohla sama užírat svoji nenávistí a pomstychtivostí.

R3D 29.09.2018 16:58

Sylvanas si toho prožila už příliš mnoho a proto není divu, jak se teď chová a jedná. Spíš by zasloužila nějaký způsob vykoupení.

Walther 29.09.2018 19:34

@R3D Spousta hrdinů padlo vlivem Arthasových armád. Spousta z nich byla opět oživena do jeho služeb. Ale až na Sylvanas neměl nikdo potřebu kvůli svému životnímu osudu vypálit Teldrassil, zdecimovat Gilneas, bez mrknutí oka obětovat své vlastní vojáky a další ohavnosti. Forsaken vznikli znovunabytím svého vědomí nezávislého na Lich Kingovi. Postupem času začala sama Sylvanas oživovat další padlé. Čím se vlastně liší teď od Arthase? Oživí Dereka a přikáže mu postavit se vlastnímu lidu, ubližovat vlastní rodině.

Nehledejte za skutky Sylvanas vyšší moc. Už si to přiznejte, je prostě jenom zlá.

R3D 29.09.2018 19:55

@Walther Nehledám v tom vyšší moc. Za tu dobu se v ní pokřivila spousta věcí, ale pořád vše dělá pro Forsaken, pro Hordu. I když to dělá špatně, jak Teldrassil, Undercity, tak i v Before the Storm. Doufám a zároveň věřím, že minimálně ke konci datadisku přijde její smrt rukou Saurfanga a ten převezme její místo. Potom bude Horda taková, jaká byla a být má.

Ragnaros 29.09.2018 21:10

@Walther HOLY FUCKIN' CRINGE

Vizimir 29.09.2018 21:34

Co dělá pro hordu?

Sir Finley Mrrgglton 01.10.2018 02:25

@Walther Z čoho usudzuješ, že bol Arthas zlý?

Walther 01.10.2018 17:42

Sir Finley Mrrgglton No; zabil vlastního otce (přičemž ho ještě raději vysypal z urny), po němž následoval celý jeho národ. Dále zmaskroval národ elfů. Pomohl na Azeroth přivolat ještě většího vraždícího magora. Zotročil desetitisíce duší... no asi jsem staromódní, ale tohle mi docela stačí na zaškatulkování - "zlo".

Sir Finley Mrrgglton 01.10.2018 18:57

@Walther Terenas si za to mohol sám. Keby počúval Medivha všetko by sa skončilo inak. Za pád svojho syna sa pričinil sám. Jaina sa tiež pričinila o smrť svojho otca, je teda aj ona zlá?
Zabil elfov lebo mu odmietli dať niečo čo potreboval. Elfovia zase vyzabijali Trollov čo tam kedysi žili. To že Francúzi napadli Anglicko lebo chceli územie z nich ešte nerobí zločincov. TrumaPre dedinku Murlocov je každý 'hrdina', ktorý ich tam príde vyzabijať zlý.
Ak by mu Muradin neukázal cestu k meču, tak by sa z neho nestal rytier smrti. Jaina aj Uther ho mohli zastaviť. Ak by ho naozaj mala rada tak by ho zastavila pred vypálením mesta. Keďže ho nezaszavili, boli zlí? A ak by si tých nemŕtvych nezotročil lich king tak by ich možno úplne ovládla Légia a vyhrala by.
Ale dobre, dajme tomu, že bol Arthas zlý. Kto bol teda dobrý? Ten kto bojoval proti Arthasovi? Zdá sa mi že Forsaken a Sylvanas odviedli celkom dobrú prácu keď mu robili zo života peklo. Ale nie, počkať oni sú tiež zlí...
Horda je horda. Aliancia je Aliancia. Jednu si vyberte a keď ste takí 'dobráci' tak tú druhú nechajte nech si s vami robí čo chce.

Walther 01.10.2018 22:39

Sir Finley Mrrgglton Představ si, že před tebou přistane pták, promění se v člověka a řekne něco na způsob "Konec světa se blíží!". Inu; když by se přede mnou někdo proměnil ze zvířete v člověka, asi bych mu uvěřil. Ovšem ve WoW, kde to není zase taková vzácnost, to je jen další blázen se svojí vizí. Můžeš sbalit veškeré království, opustit vybudované metropole a odplout do neznáma za moře. Avšak, co když ten člověk je jen další blázen věřící ve svou pravdu? Doopravdy vsadíš vše na jedinou kartu a budeš riskovat obrovský národ kvůli jednomu zjevu?

U Jainy je situace mnohem složítější. Obětovat svého otce - špatné rozhodnutí, obětovat mír se starým nepřítelem - špatné rozhodnutí, v její situaci bylo prakticky vše, špatné rozhodnutí.

Naprosto stejná situace se odehrála u Arthase. Vyvraždit Stratholme, aby se z nich nestali zombie - špatné rozhodnutí, nedělat nic a čekat - ještě horší rozhodnutí. Cokoliv by Jaina nebo Uther řekli, by ho stejně nepřesvědčilo změnit názor. A kdyby šli s ním, co by udělal pak? Nechal by si říct: "kašli na to, dopadne to špatně"?

Trollové a Murloci; projevili se hned na začátku jako agresoři, útočili na nově vznikající vesnice a osady a teď se díví.

Muradin ukázal Arthasovi cestu k Froustmourne. Poslechl ho? "Nech ten meč tady, vrátíme se domů. Pořád je čas." Šel si tak za odhodlaně za svým cílem, až se z toho zbláznil.

Ty nemrtvé, zotročil Lich King ve jménu legie. Legie měla posluhovače snažící se rozpoutat nákazu na Azerothu. Mohli se sem dostat démoni jako Malganis, ale na někoho jako byl Archimonde to chtělo mnohem větší síly.

Kdyby elfové dali Arthasovi, co chtěl... to je dost zjednodušené. Za prvé; zničit si zdroj své moci a základ civilizace je pořadná blbost, za druhé; stejně by je vyvraždil.

Kdo byl dobrý? Dobro reprezentovala Alliance (až na to budeš odpovídat, vypiš rovnou činy, podle kterých dobrá není, ať se nezdržujem). horda vyvražďovala bez záminky, ale postupem času se uklidnila a stala se jistým 'dobrem' také. Všechno, co Sylvanas udělala až do patche 3.3.5, dělala za účelem pomsty. Pak se to zlomilo a začala páchat neobhajitelné násilí.

Konečná válka mezi frakcemi měla přijít podstatně dříve a ne udržovat tento spor tak umělě. Jednu si vybrat můžeš, ale o čem by to pak bylo, když vůči svým nepřátelům ve hře neprojevuješ vůbec žádnou nenávist. Jestli ta hra má mít v tomhle nějaký rozměr, tak se hráči musí mezi sebou nesnášet navzájem. Kvůli tomu jsem měl rád battlegroundy a naopak mi vadili arény. Kdyby bývale hned na začátku dal Blizzard lepší důvod pro válku i romantickým horďákům, byli bychom dnes někde jinde.

R3D 29.09.2018 15:10

Myslím si že druhý SoO nebude. Spíš to tentokrát skončí nějakým cinematicem (Sylvanas se nakonec obětuje, vzdá se, nebo zemře). Podle toho jak se příběh vyvine a rozuzlí. Ale hádám (a tajně doufám) , že ji nakonec Saurfang.

Suddenly 29.09.2018 14:21

ako Horďákovi sa mi nepozdáva, že sa z Warchiefov robia raidbossovia...verím, že sa nebude opakovať to čo s Garroshom.

Model Tyrande vyzerá parádne, tým sa pohrali super

cerberos 30.09.2018 12:53

NO jo ale její oči jsou nějaký divný..nezdá se ti?

cerberos 29.09.2018 13:55

Blizzard není blbej aby opakoval SoO, a kromě toho by hodně schytal od fanoušků kolem Sylvanas Windrunner,kdyby z ní udělal raidovního bosse,v tom bude něco jiného,když byl vypálen Teldrassil,tak to udělala asi tím že Tyrande není ted co byla skrývá se v ní někdo jiný..to víte noční elfové si zahrávali se světem už od první války Prastarých ..tak kdo ví to známe AZSHARA,XAVIUS,PEROTHARN, A další……...asi tak si to myslím

@ndy 29.09.2018 13:14

oni si ji jen chystaj do novýho datadisku "Rise of the Lich Queen"

Zug 29.09.2018 13:11

Ta Dark Warden vypadá docela... dark. I approve. Jen tak dál, Sylvy.

cerberos 29.09.2018 13:46

vítám tě mezi Forsakens ..for the Sylvanas Windrunner for the Horde!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet