Teldrassil: Kdo škrtl sirkou?

  battle for azeroth    teldrassil    sylvanas   

 

Troufám si tvrdit, že každý z nás má svou preferovanou teorii ohledně toho, kdo má na svědomí zapálení elfského Stromu světa Teldrassilu. Moje je tahle:

xomr04s47y_3ff2baed8baca08109439f4a99cb7c0b97f20dc0_1532463486_9469.jpg

Ale teď už vážně. *nasadí si sluneční brýle* Tuto událost je třeba důkladně prošetřit. Jinak nám tu totiž začne brzy být... pořádně horko.

yeeeeeeeeah

Časový průběh událostí

 

V jednom z interview na BlizzConu padla otázka "Kdo zaútočil první?", na kterou samozřejmě Blizzard odpověděl tak vyhýbavě, jak to jen šlo, a ještě projistotu další možné otázky odvrátil vtipem. Zároveň však bylo v rámci jiného interview potvrzeno, že k zapálení Teldrassilu došlo před útokem na Lordaeron. Ale než začnete křičet "Je to jasný, Horda si začala!", zvažte toto:

1) Nevíme, jestli má útok na svědomí Horda.

2) I kdyby za tím stál někdo z Hordy, může být to, z jaké frakce pochází, jen falešná stopa. Daný útočník mohl dost dobře sledovat jiný cíl než snahu poškodit Alianci jakožto člen Hordy.

3) Stále je tu příliš mnoho bílých míst.

 

Absolutně totiž zatím netušíme, co se bude dít mezi událostmi Legion (potažmo událostmi uvnitř Antorus the Burning Throne) a Battle for Azeroth. To nám odhalí nejspíš až kniha Before the Storm. A stejně tak nevíme, co všechno se ještě odehraje mezi vypálením Teldrassilu a útokem na Lordaeron.

Do tohoto vzduchoprázdna mezi Legion a BfA spadá pouze jediná událost, o které už víme – objevení azeritu v Silithu. Souvisí to nějak? *nasadí si sluneční brýle* Dost možná.

 

Změny ve světě

 

Než budu pokračovat dál, dovolím si malou vsuvku. Hodně z vás se totiž ptá, co se v souvislosti s Teldrassilem a Undercity bude dít se startovními lokacemi. Odpověď nám dalo toto interview:

 

Q: Teď, když Horda zaútočila na Teldrassil a Aliance zase na Undercity, co to znamená pro startovní zóny?

A: Startovní zóny se nezmění, tedy kromě toho, že se vylepší. Abyste plně docenili vypálení Teldrassilu, musíte zde začít svou cestu, vyrůst zde... a když pak dosáhnete 110. levelu, necháme vás domov shořet. A totéž platí pro Lordaeron. Jakmile vylevelíte a prožijete příslušné události, svět kolem vás se změní.

wsjrq7i5sy_de1fdfb939882241f4b8050908236e13245f718e_1511297637_8317.jpg

Pravda se skrývá v concept artech

 

Concept arty, které zobrazují osud Teldrassilu, jsou nejen velmi pěkné na pohled a nádherně zpracované. Jsou také velmi, velmi detailní. Co tedy udělá dobrý detektiv? Vezme si lupu a jde hledat stopy.

 

Máme k dispozici dva concept arty. Říkejme jim třeba... "před" a "po". (Ačkoli Blizzard jim dal o něco chytlavější názvy, a sice "Příchod k Teldrassilu" a "Teldrassil hoří". Ale správný detektiv pracuje efektivně a tudíž potřebuje krátké názvy.)

 

Na obrázky se podívejte pod následujícími odkazy, kde najdete high-res verze: PŘED a PO

 

Začněme tím očividným. Na prvním obrázku vidíme před Teldrassilem tři osoby – Sylvanas Windrunner, Nathanose Blightcallera a nějakého orka, pravděpodobně Saurfanga. Po levé straně u úpatí Teldrassilu můžeme vidět hordskou flotilu. V popředí obrázku je zobrazen okraj bitevního pole, zbraně, plameny a jiné krásné věci. Dominantu concept artu, Teldrassil, zalévá modré světlo a strom se zároveň leskne něčím, co připomíná zlatavé světlušky. Kolegové z WoWheadu se domnívají, že jde o azerit, neboť jeho concept art je rovněž modrozlatý. Toto ale prozatím nechme stranou a zaměřme se na jednu osobu, kterou jsme zatím nezmínili.

fft53twhg4_4557cb984df2267720990a05f3ed8110be1aa124_1511297746_8132.jpg

Je jí postava, která klečí po pravici Sylvanas. Podle stavby těla, oděvu a nepřehlédnutelných uší jde bezesporu o elfskou ženu. Vypadá, že na tom není nejlépe – že by za to mohly ty čtyři šípy, které jí trčí ze zad? A vida, už tu máme oběť a dokonce i vražednou zbraň!

Mrkněte teď kousek doleva na šípy v Sylvanasině toulci. Připadá vám, že by měly podobné letky? Internet se spíše přiklání k názoru, že ne, já bych si tím tak jistá nebyla. Sylvanasiny letky sice vypadají "ježatěji", ale to může být tím, kolik jich je v toulci pohromadě. V tomto ohledu  se ale dál nedostaneme, budu muset poslat vzorky goblinům z laborky, kteří mi sepíšou balistickou zprávu.

 

Mezitím se pokusme zodpovědět jinou otázku: kdo je naše tajemná oběť? Zatím víme jen to, že je to elfka, a že někdo měl asi opravdu dobrý důvod, proč ji chtít mrtvou, když jí nasázel čtyři šípy do zad. O koho ale jde?

Jelikož dobrý detektiv nikdy nedělá ukvapené závěry, vezměme si na pomoc druhý concept art.

rzvrb8e7g0_d1c6d7632cdef2234dfcbae79a7e6b3a518d1138_1511297699_6403.jpg

Plameny války

 

Nevšímejte si teď toho hořícího Teldrassilu. (Já vím, moc to nejde, ale zkuste to.) Plameny na bojišti už vyhasly a lodě Hordy zjevně odplouvají. Sylvanas před Stromem světa osaměla a zaujímá dramatickou pózu, jakou si koneckonců taková situace vyžaduje.

Ale počkat. Někdo nám tam se Sylvanas přece jen zůstal (protože se čtyřmi šípy v zádech si asi nikam neodejdete).

 

Tajemná elfka nyní leží napůl na zádech, napůl na boku a rovněž sleduje ohnivé představení. Šípy ze zad jí nejspíš někdo odstranil, jinak by v této pozici ulehnout nemohla. Co je ale zajímavé: zatímco většina obrázku získala nachový odstín, a to včetně Sylvanasiny siluety, na ležící elfce je jasně vidět modré (nebo možná modrošedé) brnění, jehož barva na prvním concept artu nebyla patrná.

Ha, stopa!

Když si prohlédnu elfčiny tělesné proporce a barvu i styl jejího oděvu, dovoluji si vyloučit, že by šlo o noční elfku. To nám značně zužuje možnosti. Buď to tedy bude krvavá, nebo vznešená elfka. A na krvavou zase ty barvy moc nevypadají (i když výjimka samozřejmě může potvrzovat pravidlo). Zamysleme se ale: známe někoho, koho by nám záhadná žena připomínala?

 

Velmi populární teorie říká, že jde o Vereesu Windrunner, Sylvanasinu mladší sestru. Teorii podporuje to, že Sylvanas dané osobě zřejmě vytáhla šípy ze zad a uložila ji tak, aby jí aspoň trochu ulehčila umírání. Nejspíš tedy nepůjde o jejího nepřítele.

 

Rovněž se objevilo pár názorů, že by mohlo jít o Shandris Feathermoon, ale jednak už jsme řekli, že na noční elfku to nevypadá, a zadruhé její oblečení vůbec neodpovídá tomu, co Shandris obvykle nosí – plnou zbroj, navíc v trochu jiných barvách.

Prošla jsem si seznam všech alespoň trochu význačnějších žen mezi krvavými i vznešenými elfy a skutečně jediná, která mi k záhadné elfce sedí, je Vereesa.

Samozřejmě nemůžeme vyloučit, že jde o osobu, kterou dosud neznáme. Z jejího umístění na obrázku je však poměrně zjevné, že půjde o někoho důležitého, ne jen o náhodnou oběť války.

 

Napadla mě také možnost, zda nemůže jít o metaforu – zda umělec, který obraz tvořil, nezpodobnil jakýsi přerod Sylvanas v tom smyslu, že by umírající osoba byla vlastně ona sama. Oblečení by odpovídalo tomu, jak známe Sylvanas z doby, kdy ještě bývala vznešená elfka.

 

Kdo je viníkem?

 

Dobrá, ale nic z toho nám nepomůže s otázkou, kdo má tedy na svědomí zapálení Teldrassilu. *nasadí si sluneční brýle* Nebo ano?

 

Pokud se podíváme na oba concept arty jako na celek, vypadá Sylvanas jako jasný pachatel. Je zde naprosto dokonalým zpodobněním toho, když někoho najdete stát s pistolí v ruce nad mrtvolou. Jenže dobrý detektiv ví, že pokud je pachatel někdy až příliš očividný, je na tom něco podezřelého. Mohl se jen ocitnout v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Jak moc je tohle ale pravděpodobné? Sylvanas asi nepřiplula pod Teldrassil s hordskou flotilou jenom tak náhodou. O něco jí šlo.

 

Co pohledávala Sylvanas u Teldrassilu?

 

To je moc dobrá otázka. Myslím, že můžeme bezpečně předpokládat, že asi nepřišla na čaj a manové sušenky. Takový Strom světa je moc užitečná věc. Víme, že Strom světa Nordrassil kdysi dával nočním elfům nesmrtelnost. Teldrassil sice nic takového nyní neposkytuje, ale pokud je na prvním obrázku Strom světa opravdu ověnčený azeritem,  co my víme, co se může stát, když propojíte dvě takto mocné věci dohromady?

cqz2zv2ftb_05f3242cffef60a000d739002ce11afe13ca7bec_1511297680_0121.jpg

Azerit je minerál, který vykrystalizoval z krve samotného Azerothu, přesněji řečeno Titánky, která je Azerothem. Skrývá se v něm obrovská, syrová moc, což je také důvodem, proč bude v BfA tím hlavní zdrojem, kterého budeme chtít získat co nejvíc.

A víte, co ještě byla krev, potažmo životní síla Azerothu? Studna věčnosti. Netřeba připomínat, jak nesmírnou moc poskytovala. To ona na počátku učinila předchůdce nočních elfů nesmrtelnými. Co když má azerit podobné vlastnosti? Co když se Sylvanas nějak domákla, že Teldrassil je zdrojem azeritu a že jejich vzájemné spojení by teoreticky mohlo opět poskytovat nesmrtelnost, nebo alespoň významné prodloužení života či jiný příjemný bonus?

 

Pak by ho nejspíš ambiciózní a cílevědomá královna nemrtvých chtěla pro sebe, potažmo tedy pro svůj lid, který pomalu vymírá. Problém je, že její obsesi ne všichni její poddaní sdílí.

 

Vraťme se teď k tomu, co jsme řekli o Sylvanas jako o příliš očividném viníkovi. Je ještě druhá možnost, co se mohlo stát, když vás někdo najde stát s pistolí nad mrtvolou. Že někdo opravdu moc chtěl, abyste jako viník vypadali.

 

Z prologu k Before the Storm víme, že v Undercity se za dobu Sylvanasiny nepřítomnosti zformovalo uskupení, které si říká Opuštěná rada (Desolate Council). Jde o nemrtvé, kteří nesouhlasí se Sylvanasinými plány a s tím, kam celý jejich národ směřuje. Konkrétně mají problém s tím, že se jim Sylvanas snažila zařídit nesmrtelnost (viz dějová linka Stormheimu).

 

Co by tedy asi udělali, kdyby zjistili, že se Sylvanas této myšlenky stále nevzdala a že možná připadla na nový způsob, jak jim prodloužit život? Za pomoci Stromu světa? Nejspíš by tomu chtěli zabránit. A to můžete udělat buď tak, že se zbavíte původce onoho vám nepohodlného nápadu – jenže Sylvanas se tak snadno zabít nenechá. A nebo ho připravíte o to, oč mu jde, aby své plány nemohl naplnit.
Pokud Sylvanas přitáhla pod Teldrassil s armádou, snadno by se ke Stromu světa dostali i její odpůrci. A pokud došlo k boji s nočními elfy (což nejspíš došlo), asi by nebylo nijak těžké nenápadně založit nějaký ten ohníček a nechat ho rozhořet. Pak se prostě jen vrátíte na loď a necháte tam Sylvanas překvapeně stát jako dokonale očividného viníka.

funtxcoxr4_75c54b0878746abb63e9ac555fc43d88aa288e0e_1511297632_2536.jpg

Such fire, very wow

 

To by ale znamenalo, že Teldrassil, jeden z nejzázračnějších monumentů Azerothu, zapálil někdo naprosto náhodný. Je to vůbec možné? Podlehl by Strom světa obyčejnému ohni? Možná. Těžko říct. Rozhodně vím, že nočních elfů se na to teď ptát nepůjdu, jelikož jde o lehce... *nasadí si sluneční brýle* ožehavé téma.

Zvažme teď jinou teorii. Řekněme, že one does not simply burn down Teldrassil. Ale co takhle magie? Pohybujeme se koneckonců ve světě, kde je magie ultimátním nástrojem na řešení úplně všechno. Takže... hledáme mága, který je dostatečně mocný na to, aby byl schopný spálit celý Teldrassil, a navíc měl ještě motiv. Tato myšlenková trajektorie nás dovede k dalšímu velmi často zmiňovanému potenciálnímu viníkovi: Jaině Proudmoore. Její motiv je poměrně nabíledni – mohla by chtít válku mezi Aliancí a Hordou. A to buď proto, že chce Hordu vymazat z povrchu světa a jenom k tomu potřebuje vhodnou záminku, nebo proto, že je pod vlivem Starých bohů, je dreadlord, nehodící se škrtněte.

 

Jaina, stejně jako Sylvanas, se jako viník možná až příliš nabízí. Faktem nicméně je, že bude v tomto datadisku jednou z hlavních postav, takže nemůžeme vyloučit, že je do těchto nemilých událostí nějak zapletená. Než ale začneme vynášet rozsudky, měli bychom si ji trochu proklepnout. Kontaktovala jsem gobliny z laborky... A řeknu vám, nevypadá to pro milou Jainu dobře. Protože víte co? Máme k dispozici záznam, že o spálení Teldrassilu už jednou mluvila!

V knize Tides of War dojde ke zničení Theramoru rukou (potažmo manovou bombou) Garroshe Hellscreama. Jaina se následně obrátí na Radu šesti, aby je požádala o pomoc v boji proti Hordě. Ta se k tomu ale moc nemá, a tak Jaina vznese dotaz, zda by se rozhoupali k nějaké činnosti, kdyby Horda vypálila Teldrassil (zdroj).

 

Že by k tomu nakonec opravdu přistoupila...?

Uvidíme. Prozatím budu v tomto ohledu respektovat presumpci neviny.

 

A mimochodem...

Jaina' Firestarter

Oheň jako zbraň, nebo jako obrana?

 

Nechme chvíli Jainu být, ale u použití ohně ještě setrváme.

Na oficiálních fórech se samozřejmě také živě spekulovalo. A autor tohoto vlákna vznesl zajímavou ideu: co když Teldrassil nespálil nepřítel, nýbrž k tomu byli přinuceni samotní noční elfové? Co když Strom světa postihlo něco, co se nedalo vyřešit jinak, než jeho zahubením?

Mohla by to být třeba Nákaza (Blight) – to by znamenalo, že Sylvanas nechtěla Strom světa nijak využít, ale prostě jen zničit. Nebo to mohla být nějaká jiná nákaza s malým n, která zkrátka a dobře představovala pro Teldrassil nebezpečí a nebylo možné se jí zbavit jinak, než jejím vypálením. Pokud by se příběhová zápletka ubírala tímto směrem, mohl by za tím být v podstatě jakýkoli záporák, klidně Staří bohové nebo kdokoli jiný – záleží na tom, co zrovna Blizzardu přišlo na mysl.

 

Zároveň ve výše zmíněném vláknu padla myšlenka, že noční elfové Teldrassil spálili prostě "jen" proto, aby nepadl Hordě do rukou a Sylvanas nemohla zneužít jeho moc.

 

Musíte uznat, že kdybyste na druhém obrázku dokreslili Sylvanas nad hlavu bublinu s popiskem "Wait, what? ... Oh f*ck.", docela by to sedělo.

 

Silithus

 

A pak je ještě jedna teorie, do níž jsem nechtěla moc zabředávat, protože k ní neexistují žádné oficiální zdroje, ale zároveň ji nemohu nezmínit (protože vy pacholci byste mě pak nařkli, že o ní nevím, já vás dobře znám).

 

V prologu ke knize Before the Storm jsme svědky toho, jak dva goblini v Silithu narazí na něco, z čeho mají očividnou radost, protože jim to pomůže "eliminovat konkurenci". Pokud ti dva pracují pro Hordu/pro Sylvanas, pak by konkurencí mohla být Aliance. Jsou to ale goblini, ti můžou pracovat pro kohokoli.

 

Objevila se nicméně teorie, že Sylvanas (snad právě skrz tyto gobliny) najde v Silithu úlomek Sargerasova meče. A s tím pak provede nějakou nekalou záležitost, dost možná související právě s Teldrassilem. (O něco střízlivější verzí této teorie je to, že goblini v Silithu najdou rozsáhlé naleziště azeritu, které Sylvanas využije k podobnému účelu.)

Mějme však na paměti, že jde o zcela nepotvrzenou informaci, která má velmi nejistý původ. Pokud se nepletu, vzešla od člověka, který leaknul něco z obsahu cinematicu ještě před jeho oficiálním zveřejněním. Od té doby je však víceméně ticho po pěšině.

I kdyby ve spálení Teldrassilu nějaký fragment Sargerasova meče hrál roli, to na tom stejně pořád není to zajímavé. To zajímavé je, PROČ by Sylvanas obracela svou pozornost k Teldrassilu. Prostředky jsou spíše vedejší.

laier2ad5p_9d44b35e2ee7eef4a7e5ea7052b78aa8f013fae2_1511298801_6544.jpg

Kruh se uzavírá

 

Vraťme se teď zase na začátek a pokusme se propojit nastíněné teorie s tím, co jsme probírali v souvislosti se zveřejněnými concept arty.

 

Představme si tedy následující situaci:

Sylvanas zjistí, že Teldrassil je zdrojem azeritu/že pod Teldrassilem se nachází obzvláště bohatá žíla azeritu. Vytáhne tedy do války (pro mě za mě klidně s úlomkem Sargerasova meče v ruce), aby Teldrassil dobyla pro Hordu, a zároveň tím zajistila Hordě silnější pozici na Kalimdoru. Postaví se jim ale Silver Covenant v čele s Vereesou Windrunner, která chce zabránit své sestře, aby rozpoutala válku, která by mohla zničit celý Azeroth.

Mezi oběma sestrami pořád vládne určitá blízkost (viz kniha War Crimes) a v patchi 7.3 bylo jemně naznačeno, že se sestry Windrunnerovy možná zase setkají.

Vereesa může cítit jakousi osobní zainteresovanost v zastavení Sylvanas. Možná se jí pokusí promluvit do duše. Nedopadne to dobře a Vereesa bude (smrtelně?) raněná. (Osobně jsem pořád toho názoru, že šípy, které na obrázku trčí elfce ze zad, klidně mohou patřit Sylvanas.) Sylvanas, protože není úplně necitelná, se postará o to, aby měla umírající sestra alespoň trochu pohodlí. Mágové Silver Covenant ale mezitím splní rozkaz, který teoreticky předtím mohli dostat – aby v žádném případě nedopustili, aby Teldrassil padl do rukou Hordě. Jelikož jsou to mágové, neměli by mít velký problém takový rozkaz splnit, tím spíš vzhledem k faktu, že Teldrassil je (v rámci této teorie) energeticky napájen azeritem.

Sylvanas, s umírající sestrou vedle sebe, teď může jen mlčky sledovat, jak se její velkolepý plán přímo před jejíma očima doslova obrací v prach.

 

Takovýto průběh událostí by měl velmi zajímavé implikace. A to v závislosti na tom, zda by Vereesa přežila či nikoli. Pokud ano, možná by byla časem nucena se zodpovídat z toho, že to ona nechala Teldrassil spálit. A že tedy de facto zradila Alianci (pokud by rozhodnutí zničit Strom světa skutečně vzešlo jen z její hlavy a nepřiměla ještě předtím noční elfy k souhlasu). A pokud by zemřela, zemřela by s ní i pravda, co se skutečně událo. Sylvanas – očividému viníkovi – by těžko někdo věřil.

Pokud by Vereesa přežila, umožňovalo by to zároveň jeden zajímavý příběhový zvrat – a sice že Sylvanas by dobrovolně vzala vinu za zahubení Teldrassilu na sebe. Proč, ptáte se? Aby se nemusela dívat, jak Aliance soudí a možná i popravuje její sestru jako zrádkyni.

 

V obou případech by se po celém Azerothu rozletěla jasná zpráva: Sylvanas vyhlásila Alianci válku a spálila Teldrassil. Odsud už je to jenom krůček k odvetnému útoku Aliance na Undercity. V ten moment už je vlastně jedno, co se u Teldrassilu skutečně událo. Protože jakmile se jednou rozhoří válka, nikdo se už na nic ptát nebude. Pak už se bude jenom zabíjet.

 

A jaká je vaše oblíbená teorie ohledně spálení Teldrassilu? Kdo je podle vás viníkem?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Daikiro 29.11.2017 19:47

Je úžasné že potom, co se Azeroth jen tak tak vyhnul zničení rukou Sargerase, se všichni pustili znovu do války a nechtějí nic jiného, než jen destrukci a destrukci

Proč tam nemohl zůstat Illidan? Na toho nemá ani jeden jediný hrdina z celého Azerothu x/ Raději mladého prince Krasoně obětovat Sargerasovi jako schránku a dát vládu Aliance Illidanovi ...

Jen si to představte ...


Heakler 30.11.2017 02:06

Aliance pod vládou Illidana Stormrage? Hmm... To zní i pro mě jako zapřísáhlého Horďáka lákavě

Walther 28.11.2017 19:21

Osobně jsem názoru, že k útoku na Teldrassil došlo dříve než na tažení na Undercity. Tohle mi příjde jako strategická akce, možnost dostat se k azeritu. Ten požár byl spíš nehoda než účel. Na dobytí by to chtělo několik vzducholodí, navíc podpálit ten strom z moře by bylo takřka bez nějaké gnómské vychytávky nemožné (goblin engineering nemá tak pokročilou úrověn a z alchymistických laboratoří forsaken odešlo hodně nemrtvých do soukromého sektoru), ten strom musí být doslova nacecaný vodou z příbojů.

U Undercity bylo jasně vidět, připravenost celé akce z obou stran. Tady je to jednostranná hra, kdy se horda potřebovala dostat k energetickým zdrojům. Na obrázcích je pár lodiček, kdyby už bylo Undercity dobyto, stála by tu pořádná flotila připravená na zpětný útok. Ten strom zapálil někdo zevnitř. Možná někdo ze samotných elfů. Lepší zničit celý zdroj, než ho nechat na pospas hordě.

Bellatrix 28.11.2017 20:23

To Blizzard potvrdil, že k útoku na Teldrassil došlo dříve. Je to hned na začátku článku, viz podnadpis "Časový průběh událostí".

Šéfredaktor WoWfan.cz

Walther 28.11.2017 22:42

@Bellatrix jo já vím, akorát jsem to četl v pátek a reagoval až dnes.

Miťosk 27.11.2017 20:52

Btw..mimo temy..myslite si ze hrdinovia azerothu ako je furion sylvanas ja neviem napri aj baine vedia o tom ze plamenna legia nieje najvacsie zlo ale su to void lodri a void ?..a hrdina za ktoreho hrame o tom vie? alebo ako to je ??

Bellatrix 27.11.2017 22:38

Já to brala vždycky tak, že tyhle věci ví jenom pár vyvolených. Podle mě docela hezká ukázka je Star Augur Etraeus. Z jeho řeči imho dost výrazně čiší, že k těmhle tajemstvím se dostane jen málokdo a nejspíš jenom ti, co po nich cíleně pátrají. Hrdina-hráč podle mě maximálně tak něco tuší, pokud vůbec něco, a co se týče hrdinů-NPC... Asi jak kdo. Třeba takový Khadgar nebo Wrathion podle mě můžou vědět nebo alespoň tušit něco víc, ale většina spíš nic.
Ale to je jen můj názor, žádné oficiální info jsem k tomu nedohledávala (nemyslím si, že by takové oficiální info existovalo).

Šéfredaktor WoWfan.cz

sw1tchCZ 03.12.2017 21:32

@Bellatrix Npc si myslim, že minimálně Alleria s Velenem ví. Možná i Turalyon. Ten Khadgar a Wrathion je asi spíš fakt jen to tušení... A jinak nevím Naše postava minimálně po zážítcích s Etrauesem a Allerií by měla taky dost vědět...

Bellatrix 03.12.2017 22:41

@sw1tchCZ To je pravda. Po setkání s Etraeusem už to musí být docela jasný každýmu přítomnýmu. Bože, jak já ten encounter miluju. Jen mě irituje, že jsem se nikdy nemohla soustředit na to, co říká, a na ty scenérie okolo, tak jak bych chtěla, protože se člověk musel soustředit na encounter. Asi si někdy zajdu LFR a prostě budu jenom dávat pozor na to, abych nestála, kde nemám, a jinak nebudu dělat nic a budu se jen kochat tím vším okolo.

Šéfredaktor WoWfan.cz

MegaRatchet 27.11.2017 19:29

Illidari Hokmuto: OMG moje rodný domov je zničen!!!!! :P

cerberos 27.11.2017 15:59

jo a co alchymisté z Undercity co když je ten Faranell jeden z nejnej lepších alchymistů mezi těma zrádcena kteří brojí proti Sylvanas uměl by určitě mnoholičný lektvar uvařit? asi jo takže tam na obrázku je asi falešná Sylvanas a Vereesa udělali to proto aby aliance měla konečně viníka a oni měli volné ruce..je to jen domněnka asi hodně čtu Harryho Pottera

Oisin 27.11.2017 15:13

Krásný článek. Ovšem velmi nepřesný. Všechny naše dosavadní důkazy ukazují na nechvalně známého pyromana Nomiho. Mládí strávil v Pandarii a snil o tom, že jednoho dne bude lepší kuchař než mistr Gordon Ram-say. Neměl ovšem talent a tak nastoupil na SOU v Dalaranu, obor úklid kuchyně, kde se mu dokonce podařilo připravit (v polední pauze) pár fast foodových jídel.

V posledních letech ale začal senilnět a tak byl svou rodinou umístěn do Domova pro seniory u Zlomené větvičky v centru Teldrassilu (kam stejně nikdy nikdo nechodí) a ... Mno, z toho vypukla válka.

Bellatrix 27.11.2017 15:58

Všichni víme, že za to může Nomi. Ale pšššt, chceš, aby ti přes noc vyhořel barák i s rodinou? Každý ví, že Nomi je vysoce nebezpečný, toho nezadrží ani Violet Hold. (I když ta taky nezadrží prakticky nikoho, že...)

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 27.11.2017 16:35

@Bellatrix Lieutenant Sinclari, commander of Prison Guards of the Violet Hold:
I told them this would happen.
I TOLD them.
Did they listen?!

Kirin Tor by vážně mělo zvážit vylepšení svého hlavního vězenského zařízení. V posledním desetiletí tam už byl třikrát hromadný útěk.

A o Nomim se nebavíme. Přináší to smůlu. Proč myslíte, že Deathwing se Pandarii vyhnul zatraceným obloukem?

illuminanti01 26.11.2017 10:32

Tento článek je prostě paráda! Děkujeme moc :-)

Bellatrix 26.11.2017 16:26

Páni, jestli se moje články líbí i Iluminátům, to asi začínám být vážně dobrá!

Šéfredaktor WoWfan.cz

stambi 24.11.2017 16:54

Ty dvě elfy jsou dvě odlišné osoby, první vypadá na Night elfku a ta druhá je zcela jistě High elfka. podívejte se pozorně na jejich oblečení a všimnete si toho taky!

Bellatrix 24.11.2017 20:54

Pokud by to byly dvě odlišné osoby, kde je v tom případě na prvním obrázku ta druhá a na druhém obrázku ta první?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 25.11.2017 00:24

@Bellatrix zabilo DDD

stambi 26.11.2017 09:53

To netuším, ale pochybuju, že by měla čas se převléknout...

stambi 26.11.2017 09:55

na prvním obrázku by se mohlo jednat jen o nějakou night elfku, která podla v boji no a pak tam přišla Vereesa, která bojovala se Sylvanas a nakonec byla nějak zraněna, když se daly do boje...

ItheSlave 26.11.2017 13:36

@stambi To by bylo moc složité. A navíc nevidím žádný rozdíl v oblečení. Myslím
že se jedná jenom o stíny které to trochu mění

Jikonekt 26.11.2017 13:42

@stambi Tahle teorie je vazne nesmysl. Urcite na tech dvou obrazcoch nejsou dve ruzne postavy... Ke tam mozna nejaky kosmeticky rozdil, ktery je ale dany tim, ze ejde o rucne malovane vyjevy a pri malbe zvlast takhle titernych postav (vuci zbytku platna) je opravdu tezke lpet na kazdem detailu na dnae postavicce... jde u toho spis o sdeleni pribehu, koncept, celkovou kompozici a atmosferu nez o dve carky na obleceni apod. :_)

Unguis 27.11.2017 12:56

Taky souhlasím s tím, že jde o dvě jiné osoby. Na prvním obrázku má obyčejné shouldery a boty chrániči kolen. Zatímco na obrázku "PO" ¨má shouldery dvojité a obyčejné kožené kozačky. První je podle mě NElfka, která bránila Teldrasil a ta druhá je HElfka.

Bellatrix 27.11.2017 14:34

@Unguis Těmi chrániči kolen bych si nebyla tak jistá. Vzhledem ke stylu kresby to klidně může být bordel na zemi, ve kterém ona klečí. Koneckonců je to na bojišti. Taky je potřeba vzít v úvahu, že na prvním obrázku má ta osoba plášť, zatímco na druhém ne. To, co vypadá na prvním obrázku jako nárameník, může být klidně přečnívající část pláště, potažmo kápě. Taky mi připadá, že na obou obrázcích jsou stejné nátepníky. Akorát na prvním obrázku vzhledem k barevné kompozici není vidět jejich barva a splývá i to zlaté, stříbrné, lesklé (nebo co to je zač) lemování.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Jikonekt 24.11.2017 15:36

No jedno je jisty, se sirkama to nepodpalili, kdyby to slo jednoduse zapalit, uz dvano by ten strom mel na svedomi Deathwing. A ze ten podpalovat umel i bez sirek dost dobre :_)

Loreon 23.11.2017 19:10

A co třeba Greymane? Kdyby opravdu chtěla Sylvanas získat azerit kvůli nesmrtelnosti, pak by to byla logické pokračování jeho linky ve Stormheimu. Mimo by mohl realizovat plán na dobytí Lordaeronu, který by nejspíše pacifista Anduin bez záminky neschválil.

A mimo to, na podpálení Teldrassilu nejspíše bude potřeba více než parta mágů, jinak by to Horda udělala už dávno.

Heakler 23.11.2017 19:32

Taky si myslím, že kdyby bylo tak snadné, zapálil by ho už dávno Garrosh..
Osobně bych to tipoval na spolupráci Jainy a Greymana.

Bellatrix 23.11.2017 20:33

Hmm, to by byla dost zajímavá příběhová zápletka, kdyby v tom hrál roli Greymane. Je pravda, že v jednom rozhovoru Blizz řekl, že Sylvanas a Greymane ještě sehrají důležité role. Tak možná mysleli vyloženě pokračování jejich někdejšího sporu, ne jen oddělené příběhy.
To abych se začala o Greymanea bát, sakra...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet