Může Diablo 3 uškodit WoWku?

/pic/uploaded/wowvsdiablo
Před dvěma dny jsme informovali o prohlášení Blizzardu, ve kterém projevuje důvěru projektu Star Wars: The Old Republic a doufá, že přitáhne nové hráče k MMO. V této newsce jsem nadhodil k diskuzi teorii, že je to od Blizzardu vychytralé prohlášení, jelikož skrytě doufá, že tyto nové hráče přitáhnou poté k svému Titanu a nebudou si tak muset přetahovat fanoušky od WoWka. Blizzard rovněž prohlašuje, že si WoWko a Titan nebudou konkurovat. Nyní je tu nové vyjádření, kde se Blizzard neobává žádného MMO, ale vlastního RPG - Diabla 3! Obávají se, že by D3 mohlo kanibalizovat na MMO publiku. Frank Pearca, spoluzakladatel Blizzardu, řekl serveru Gmasutra, že počítačová RPG jsou si dost podobná na to, aby odlákala lidi od WoW. Pro Blizzard je ovšem lepší, když si přelije hráče od WoWka z Diablu, než ke hře konkurenčního vydavatele. Na otázku, zda si myslí, jestli může Titan přetáhnout hráče od WoWka odpověděl:
To je těžké říct. Myslím, že bychom mohli dříve vidět odliv hráčů WoWka k Diablu 3.
Je lepší, když si sami vybrakujeme hráče z jedne hry do druhé, kde můžou dělat něco jiného, než aby nám je odfoukla konkurence. Takhle jsou pořád zákazníky Blizzardu.
World of Warcraft je tu dost dlouho, což si uvědomují i v Blizzardu a tak mají pochopení pro to, že někteří lidé nebudou hrát celé roky tu samou hru a začnou hrát jinou. Pro Blizz je pochopitelně výhodné, když hráči přejdou k jiné jejich hře. Osobně jsem už pár lidí slyšel mluvit o tom, že jakmile se na trhu objeví Diablo 3, tak tuto hru začnou hrát a WoWko opustí. Co si myslíte vy? Přejdete od WoW k Diablu? Jaké hry budou konkurovat WoWku?

Naposledy upravil/a Wrent 21.03.2011 v 17:46:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 23.03.2011 22:37

Wintrell
Samozřejmě mám předobjednaný, zahraju si, ale že bych plánoval konec s wowkem, to asi ne to spíš k SW:TOR, když už..
SW:TOR mám v plánu hrát...ale nevim jestli mě natolik chytne, že díky tomu skončim s wow...kdo ví Rozhodně pokud se tak stane, tak to pocítí i naše guilda (nejsme malá), protože swtor plánuje hrát tak cca 1/3 lidí.

Wintrell 23.03.2011 19:53

Samozřejmě mám předobjednaný, zahraju si, ale že bych plánoval konec s wowkem, to asi ne to spíš k SW:TOR, když už..

Snake Plisken 23.03.2011 13:11

debIT
Jo a vlastne jsem chtel jeste napsat, ze treba me se libi jakakoli novinka, ktera je i jen z dalky citit wowem a nebo Blizzardem muj nazor.
Děkujeme za podporu.

debIT 23.03.2011 12:01

Jo a vlastne jsem chtel jeste napsat, ze treba me se libi jakakoli novinka, ktera je i jen z dalky citit wowem a nebo Blizzardem muj nazor.

debIT 23.03.2011 12:00

Jak uz nekdo psal, vsechno jednou skonci. WoWko vydrzi, dokud budou Blizzardi delat datadisky. Ja hraju wowko asi 4 roky a co jsem vypozoroval je to co uz tady taky nekdo psal. Kdyz vyjde nejaka nova hra, zanrove stejna, tak cast lidi odejde a za nejaky cas se vrati. Mensi guildy s tim muzou mit problem. Ale vpodstate i za normalni sitace lidi kteri hraji jen Wowko, tak u nej bud sedi od rana do vecera, nebo chodi jen na raidy a spolecne akce aby pokecali s kamosema. Je to jako odreagovani. A ti co hraji i jine hry nez wowko, tyto hry prave v pohode smazi mimo raidovaci casy. Takze podle me jsou vsichni spokojeni Blizzard ma svoje mesicni platby i kdyz nekdo hraje zaroven neco jineho, hraci se nenudi. Dokud bude Blizzard chtit WoWko udrzet, tak tu s nami bude

Wrent 22.03.2011 20:41

Alamane sorry, ten ban je chyba v RSku - omlouvám se, to je moje chyba.

Javorovej 22.03.2011 15:54

To vše je pak v kompetenci guildy. Pokud má problém s raidováním již teď a nedokáže aktivně a efektivně doplňovat lidi, tak má opravdu problém Ale bude to spíše v lidech, co dělají nábory....

aliman 22.03.2011 15:48

Ellendway
Můžu se tedy zeptat, proč čteš web nedospělých?
Pokud chceš neco řešit, víš kde mě najdeš, tady se ode mě flame nedočkáš. Ale slušně odpovím. Čtu web o WoW, nedospělým ho nedělají články.

aliman 22.03.2011 15:44

Uvidíme. Má dosavadní zkušenost byla, že několik hráčů a patřil jsem mezi ně i já při AoC nebo Aion, si dala od WoW oddech a pak následoval návrat. Uvidíme, jak se stabilizují současné guild raidy. Dlouhodobě vidím jako stabilní raid Black Division, kde se daří průběžně doplňovat hráče (jde to dobře při world 39). Je ale hodně raidů, které balancují na hraně existence a ty by odliv jednotlivců mohl zasáhnout. Bylo to vidět v poslední době na jedné ze stálic IraDei nebo u Stones, což je nejaktuálnější.

Ellendway 22.03.2011 15:40

aliman
Spíš bych rád napsal: Meffe, plýtváš energií, i když máš v mnohém pravdu. Podstatná část místních bleeposterů musí ještě vyzrát a dospět. Pak s nimu můžeš komunikovat v jazyce ve kterém píšeš. Oni ti nerozumí.
Můžu se tedy zeptat, proč čteš web nedospělých?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet