Může Diablo 3 uškodit WoWku?

/pic/uploaded/wowvsdiablo
Před dvěma dny jsme informovali o prohlášení Blizzardu, ve kterém projevuje důvěru projektu Star Wars: The Old Republic a doufá, že přitáhne nové hráče k MMO. V této newsce jsem nadhodil k diskuzi teorii, že je to od Blizzardu vychytralé prohlášení, jelikož skrytě doufá, že tyto nové hráče přitáhnou poté k svému Titanu a nebudou si tak muset přetahovat fanoušky od WoWka. Blizzard rovněž prohlašuje, že si WoWko a Titan nebudou konkurovat. Nyní je tu nové vyjádření, kde se Blizzard neobává žádného MMO, ale vlastního RPG - Diabla 3! Obávají se, že by D3 mohlo kanibalizovat na MMO publiku. Frank Pearca, spoluzakladatel Blizzardu, řekl serveru Gmasutra, že počítačová RPG jsou si dost podobná na to, aby odlákala lidi od WoW. Pro Blizzard je ovšem lepší, když si přelije hráče od WoWka z Diablu, než ke hře konkurenčního vydavatele. Na otázku, zda si myslí, jestli může Titan přetáhnout hráče od WoWka odpověděl:
To je těžké říct. Myslím, že bychom mohli dříve vidět odliv hráčů WoWka k Diablu 3.
Je lepší, když si sami vybrakujeme hráče z jedne hry do druhé, kde můžou dělat něco jiného, než aby nám je odfoukla konkurence. Takhle jsou pořád zákazníky Blizzardu.
World of Warcraft je tu dost dlouho, což si uvědomují i v Blizzardu a tak mají pochopení pro to, že někteří lidé nebudou hrát celé roky tu samou hru a začnou hrát jinou. Pro Blizz je pochopitelně výhodné, když hráči přejdou k jiné jejich hře. Osobně jsem už pár lidí slyšel mluvit o tom, že jakmile se na trhu objeví Diablo 3, tak tuto hru začnou hrát a WoWko opustí. Co si myslíte vy? Přejdete od WoW k Diablu? Jaké hry budou konkurovat WoWku?

Naposledy upravil/a Wrent 21.03.2011 v 17:46:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Rreezznniikk 22.03.2011 11:10

Nevidim ani jeden duvod prc prechazet od fajne hry k uplny kravine. To je muj nazor

debIT 22.03.2011 10:57

Sorry za OT, ale kdyz uz jste s tim zacali ... ja sem zase tak casto nechodim takze jmeno Meffe me nic nerika, ale kdyz se podivam na tyhle konkretni komentare a na jejich posloupnost .. tak v reci Dejva ... hovno se tu objevilo az po tom co jste do nej slapli.Uplne prvni a jasny OT tu ma blueposter Ellendway

Ellendway: Ještě by to chtělo pana Meffa
.To bylo proste uplne mimo diskuzi a jen s cilem provokace. Tak to na me zapusobilo.

DaveL 22.03.2011 10:39

Meffe
Vas sarkasmus neni na miste pane Ellendway, ale je zde krasne videt, jak se stavite na sebemensi naznak kritiky a je uplne jedno jestli to pisi ja ci nekdo jiny.
my o ho**ě a ho**o na botě

Bronh 22.03.2011 10:35

Snake Plisken
Tak podle mě tohle přímo s WoWkem souvisí. Přece jen, jakmile WoWko bude mít méně lidí, tak o tom budeme taky informovat, když informujeme i o tom, kolik hráčů přibývá.
Myslíte, že Blizz řekne kolik lidi přeslo a kolik zůstalo a jak na tom je ..? nebo máte vlastní zdroje jak to zjistit ..?
Ellendway
Ale je zcela na místě, jen vy opět nedokážete něco pochopit./cast Flame (Rank 3)
Ty jsi chudáček ...

Ellendway 22.03.2011 06:37

Meffe
Vas sarkasmus neni na miste pane Ellendway, ale je zde krasne videt, jak se stavite na sebemensi naznak kritiky a je uplne jedno jestli to pisi ja ci nekdo jiny.
Ale je zcela na místě, jen vy opět nedokážete něco pochopit./cast Flame (Rank 3)

Meffe 22.03.2011 06:08

Ellendway
Ještě by to chtělo pana Meffa.
Vas sarkasmus neni na miste pane Ellendway, ale je zde krasne videt, jak se stavite na sebemensi naznak kritiky a je uplne jedno jestli to pisi ja ci nekdo jiny.

Sp!ker 21.03.2011 23:55

to spíš old republic přetáhne lidi od wowka, nebo časem nějaka jina mmo, wowko už lidi přestává bavit, at to ted zní divně počkejte za několik málo let, s tim titanem to může být zajímavý, pokud to nebude to samé jen místo spellu -> bouchačky.. to by mě nasrali!

Hyan 21.03.2011 22:56

Já spíše než k diablu přejdu k Tera a budu hrát D3 jako nějaké odreagování taky záleží kdy to vydají (co první jestli D3 nebo Tera)

Ellendway 21.03.2011 21:45

Až začne fórum využívat více lidí tak proč ne. Zatím fórum za 200$ leží ladem.

BlackFans 21.03.2011 21:21

Snake Plisken
Tak podle mě tohle přímo s WoWkem souvisí. Přece jen, jakmile WoWko bude mít méně lidí, tak o tom budeme taky informovat, když informujeme i o tom, kolik hráčů přibývá. Rovněž se domnívám, že tento typ newsek a zajímavostí je to, čím se odlišujeme od jiných fan stránek, ať už CZ nebo zahraničních. Ty jsou povětšinou jen čtečky MMO-Championu, kde postnou obrázky od nich a trochu textu.Ale chápu, že zrovna tobě se toto líbit nemusí. Pokud bude více negativních ohlasů, tak od newsek, které zmiňují WoWko a jinou hru upustíme. A s tím fórem je to dobrý nápad.
Ja ocenujem co pre tento web robite to si neberte prosim nejak zle. Len som mal nejak potrebne to napisat. A chcel by som dodat ze to s wowkom malinko suvisi ale nieje to prave to co by malo byt na hlavnych strankach.. ako som hovoril na fore by to bolo urcite lepsie. Na to urobit nejaku specialnu kategoriu a bolo by to urcite dobre ozivenia a hodne zaujimava diskuzia... ale ako hovoris ze do buducna sa to moze tykat hodne ale zatial myslim ze wow ako tak nema konkurenciu a uvidi sa to postupom casu. Alebo by nemuselo byt zle rozdeli tento web trebars urobit zvlast bary pre wow, diablo, star craft a ine hry od blizzardu co sa tykaju a zvlast trebars MMo hry od inych firiem... ako hovori blizzard kazda MMO hra nejakym sposobom prispieva tomuto zanru pokial pride s niecim novym.. takze wowko urcite len tak do kyticiek nepojde

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet