Může Diablo 3 uškodit WoWku?

/pic/uploaded/wowvsdiablo
Před dvěma dny jsme informovali o prohlášení Blizzardu, ve kterém projevuje důvěru projektu Star Wars: The Old Republic a doufá, že přitáhne nové hráče k MMO. V této newsce jsem nadhodil k diskuzi teorii, že je to od Blizzardu vychytralé prohlášení, jelikož skrytě doufá, že tyto nové hráče přitáhnou poté k svému Titanu a nebudou si tak muset přetahovat fanoušky od WoWka. Blizzard rovněž prohlašuje, že si WoWko a Titan nebudou konkurovat. Nyní je tu nové vyjádření, kde se Blizzard neobává žádného MMO, ale vlastního RPG - Diabla 3! Obávají se, že by D3 mohlo kanibalizovat na MMO publiku. Frank Pearca, spoluzakladatel Blizzardu, řekl serveru Gmasutra, že počítačová RPG jsou si dost podobná na to, aby odlákala lidi od WoW. Pro Blizzard je ovšem lepší, když si přelije hráče od WoWka z Diablu, než ke hře konkurenčního vydavatele. Na otázku, zda si myslí, jestli může Titan přetáhnout hráče od WoWka odpověděl:
To je těžké říct. Myslím, že bychom mohli dříve vidět odliv hráčů WoWka k Diablu 3.
Je lepší, když si sami vybrakujeme hráče z jedne hry do druhé, kde můžou dělat něco jiného, než aby nám je odfoukla konkurence. Takhle jsou pořád zákazníky Blizzardu.
World of Warcraft je tu dost dlouho, což si uvědomují i v Blizzardu a tak mají pochopení pro to, že někteří lidé nebudou hrát celé roky tu samou hru a začnou hrát jinou. Pro Blizz je pochopitelně výhodné, když hráči přejdou k jiné jejich hře. Osobně jsem už pár lidí slyšel mluvit o tom, že jakmile se na trhu objeví Diablo 3, tak tuto hru začnou hrát a WoWko opustí. Co si myslíte vy? Přejdete od WoW k Diablu? Jaké hry budou konkurovat WoWku?

Naposledy upravil/a Wrent 21.03.2011 v 17:46:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ellendway 21.03.2011 20:48

Ještě by to chtělo pana Meffa.

Snake Plisken 21.03.2011 20:30

BlackFans
WALL OF TEXT
Tak podle mě tohle přímo s WoWkem souvisí. Přece jen, jakmile WoWko bude mít méně lidí, tak o tom budeme taky informovat, když informujeme i o tom, kolik hráčů přibývá. Rovněž se domnívám, že tento typ newsek a zajímavostí je to, čím se odlišujeme od jiných fan stránek, ať už CZ nebo zahraničních. Ty jsou povětšinou jen čtečky MMO-Championu, kde postnou obrázky od nich a trochu textu.Ale chápu, že zrovna tobě se toto líbit nemusí. Pokud bude více negativních ohlasů, tak od newsek, které zmiňují WoWko a jinou hru upustíme. A s tím fórem je to dobrý nápad.

Propast 21.03.2011 20:18

Therimarthas: chlape, beta na Rift už byla za dva týdny by měla být oficiální verze Kaspo: platit B-net? hraji na něm již skoro rok (na tom novém) a nejsem si poplatků vědom nepleteš si to s něčím?

Mordecay 21.03.2011 20:07

Môj názor je taký, že teraz keď sa okolo WoWka nič nedeje (iba patch 4.1) je dobrá aj takáto novinka. Aj keď sa týka warcraftu len okrajovo, myslím, že stojí za trochu pozornosti.

BlackFans 21.03.2011 19:49

Wrent
No ostatním Blizzard hrám jsme se vždy okrajově věnovali a přece jen toto vyjádření (i to předchozí) přímo souvisí i s WoWkem.Dle mého názoru je lepší více informací než méně.
To urcite ano ale priamo WoW sa to netyka tudiz by som toto dal skorej na forum nez na hlavnu stranku. Tam by o tom bola urcite aj vetsia debata ako tu. Na hlavnu stranku by som pisal hlavne ohladom wow a dianie ohledne wow u blizzardu, patche a pod veci... taketo veci podla mna patria na forko uz len preto ze ste officialna World of warcraft web a ne web pre vsetky hry od blizzardu a MMO hrach... pride mi porovnavanie aspon takto verejne s inymi hramy a nazormi... neviem mozno to vadi len mne a pride mi to trochu od veci vidiet to na hlavnej stranke ale.... Je to vsak na vas...

Kaspo 21.03.2011 19:47

Chcem len upozorniť ,že je jedno Blizzu či ľudia budú hrať wow alebo diablo 3 ...stále budú platiť batlle net. Tak ako je tomu so SC2 ... a nikto si netazuje

Winty 21.03.2011 19:37

Hral oba dva dily diabla i s datadisky a až diablo 3 vyjde tak počítám že min na 5-6měsícu s wow přestanu. A takovýchdle lidí bude více takže odliv od wowka trochu bude, ale ne trvaly.

Garick 21.03.2011 19:35

Nevim zda by bylo pro blizz vyhodne pretahnout hrace z wowka na diablo 3,pokud vim tak je lepsi myt 12 mil mesicne platicich hracu nez 12 mil hracu ktery zaplati jednum mozna vickrat za neake datadisky nebo dlc.

Therimarthas 21.03.2011 19:30

Já osobně se na Diablo III moc těším,mám rád všechny hry od Blizzardu,třeba StarCraft II je podle mě hodně dobrá hra,teď mám s WoWkem pauzu a uvažuju,že bych zkusil Rift,ale počkám si,až bude beta,nechtěl bych utratit litr,kdyby to byla nakonec blbost

Lockdaar 21.03.2011 19:15

tak mozna z pocatku by hratelnost WoW mirne poklesla z toho duvodu, ze by to vetsina lidi hned vyzkousela, ale jak se tu jiz psalo, take si nemyslim, ze by to nejak extra ovlivnilo hratelnost WoW, jedine mozna jen z pocatku, kdyz to diablo vyjde. Koneckoncu, ceka se na to uz nejakej ten patek tak je jasny, ze to milovnici diabla ale i jini nadsenci hned vyzkousi

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet