Může Diablo 3 uškodit WoWku?

/pic/uploaded/wowvsdiablo
Před dvěma dny jsme informovali o prohlášení Blizzardu, ve kterém projevuje důvěru projektu Star Wars: The Old Republic a doufá, že přitáhne nové hráče k MMO. V této newsce jsem nadhodil k diskuzi teorii, že je to od Blizzardu vychytralé prohlášení, jelikož skrytě doufá, že tyto nové hráče přitáhnou poté k svému Titanu a nebudou si tak muset přetahovat fanoušky od WoWka. Blizzard rovněž prohlašuje, že si WoWko a Titan nebudou konkurovat. Nyní je tu nové vyjádření, kde se Blizzard neobává žádného MMO, ale vlastního RPG - Diabla 3! Obávají se, že by D3 mohlo kanibalizovat na MMO publiku. Frank Pearca, spoluzakladatel Blizzardu, řekl serveru Gmasutra, že počítačová RPG jsou si dost podobná na to, aby odlákala lidi od WoW. Pro Blizzard je ovšem lepší, když si přelije hráče od WoWka z Diablu, než ke hře konkurenčního vydavatele. Na otázku, zda si myslí, jestli může Titan přetáhnout hráče od WoWka odpověděl:
To je těžké říct. Myslím, že bychom mohli dříve vidět odliv hráčů WoWka k Diablu 3.
Je lepší, když si sami vybrakujeme hráče z jedne hry do druhé, kde můžou dělat něco jiného, než aby nám je odfoukla konkurence. Takhle jsou pořád zákazníky Blizzardu.
World of Warcraft je tu dost dlouho, což si uvědomují i v Blizzardu a tak mají pochopení pro to, že někteří lidé nebudou hrát celé roky tu samou hru a začnou hrát jinou. Pro Blizz je pochopitelně výhodné, když hráči přejdou k jiné jejich hře. Osobně jsem už pár lidí slyšel mluvit o tom, že jakmile se na trhu objeví Diablo 3, tak tuto hru začnou hrát a WoWko opustí. Co si myslíte vy? Přejdete od WoW k Diablu? Jaké hry budou konkurovat WoWku?

Naposledy upravil/a Wrent 21.03.2011 v 17:46:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Marduch 21.03.2011 18:28

Myslim že každej asi asi D3 zkusí, ale že by lidi uplně končili s WoWkem to pochybuju.... a myslim že už i teď dost lidí nesedí domajen čiště u WoWka, ale hrajou i něco jinýho..

Jerryky 21.03.2011 17:55

Diablo III bude mít úspěch na poli singleplayeru, co se týče multiplayeru, to záleží na tom, jak bude hratelný, jestli budou nějaká DLC či rozšíření (nepočítaje datadisky) a spoustu jiných faktorů. Osobně bych rád hrál Diablo III i online.Těším se snad ještě více, než na nový Mass Effect. :P

Wrent 21.03.2011 17:49

No ostatním Blizzard hrám jsme se vždy okrajově věnovali a přece jen toto vyjádření (i to předchozí) přímo souvisí i s WoWkem.Dle mého názoru je lepší více informací než méně.

BlackFans 21.03.2011 17:48

Na dibalo 3 sa tesim a myslim ze to bude parada, ale... zacinam byt trosku rozpacity z toho ze tu je jedna novinka za druhou ci wowku uskodi pripravovany SW, teraz diablo.... dufam ze z toho nebudez vyk a dockame sa aj inych veci okolo wow... len mam trochu strach ze tu teraz bude kazda nove MMO alebo ocakavana hra... takze este TERA,Titan a pod... dufam teda ze ne no

Bluebolt93 21.03.2011 17:47

Diablo je výborná hra..Určitě to hodně WoWkařů zkusí,ale WoW je něco víc..Hráč k tomu má jiný vztah než k ostatním hrám.90% gamerů na offi jsou zapřísahlý psychouši-tak jako já a nemyslím si,že je Diablo odláká

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet