Může Diablo 3 uškodit WoWku?

/pic/uploaded/wowvsdiablo
Před dvěma dny jsme informovali o prohlášení Blizzardu, ve kterém projevuje důvěru projektu Star Wars: The Old Republic a doufá, že přitáhne nové hráče k MMO. V této newsce jsem nadhodil k diskuzi teorii, že je to od Blizzardu vychytralé prohlášení, jelikož skrytě doufá, že tyto nové hráče přitáhnou poté k svému Titanu a nebudou si tak muset přetahovat fanoušky od WoWka. Blizzard rovněž prohlašuje, že si WoWko a Titan nebudou konkurovat. Nyní je tu nové vyjádření, kde se Blizzard neobává žádného MMO, ale vlastního RPG - Diabla 3! Obávají se, že by D3 mohlo kanibalizovat na MMO publiku. Frank Pearca, spoluzakladatel Blizzardu, řekl serveru Gmasutra, že počítačová RPG jsou si dost podobná na to, aby odlákala lidi od WoW. Pro Blizzard je ovšem lepší, když si přelije hráče od WoWka z Diablu, než ke hře konkurenčního vydavatele. Na otázku, zda si myslí, jestli může Titan přetáhnout hráče od WoWka odpověděl:
To je těžké říct. Myslím, že bychom mohli dříve vidět odliv hráčů WoWka k Diablu 3.
Je lepší, když si sami vybrakujeme hráče z jedne hry do druhé, kde můžou dělat něco jiného, než aby nám je odfoukla konkurence. Takhle jsou pořád zákazníky Blizzardu.
World of Warcraft je tu dost dlouho, což si uvědomují i v Blizzardu a tak mají pochopení pro to, že někteří lidé nebudou hrát celé roky tu samou hru a začnou hrát jinou. Pro Blizz je pochopitelně výhodné, když hráči přejdou k jiné jejich hře. Osobně jsem už pár lidí slyšel mluvit o tom, že jakmile se na trhu objeví Diablo 3, tak tuto hru začnou hrát a WoWko opustí. Co si myslíte vy? Přejdete od WoW k Diablu? Jaké hry budou konkurovat WoWku?

Naposledy upravil/a Wrent 21.03.2011 v 17:46:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 22.03.2011 15:34

aliman
... kdy svým odchodem ovlivní chod mnoha guildovních raidů.
Osobně si myslim, že to dopad na guild raidy mít nebude. Já třeba Diablo nikdy nehrál a zřejmě ani hrát nebudu. Najdou se i tací, co budou hrát obojí a i když budou trávit na D3 více času, tak na raid dorazí. Znám to z vlastní guildy, kdy většina z nás hraje Global Agendu či něco jiného a na raidy se dostaví. Takže bych v tomto případě onen problém neviděl.

aliman 22.03.2011 15:09

Chtěl jsem původně napsat názor na odliv hráčů z WoW do D3, ale přivítala mě diskuze na úplně jiné téma. I přesto jsem se chtěl přihlásit pod svým nickem Alaman a názor napsat. Tento nick měl ban na cca 70 dnů, ale koukám, že už se změnil na permanentní ban bez toho, abych cokoli dalšího zde napsal. Možná si někdo vzpomene na kritiku propagace firmy obchodující s goldy, ale to bych už neotevíral.Spíš bych rád napsal: Meffe, plýtváš energií, i když máš v mnohém pravdu. Podstatná část místních bleeposterů musí ještě vyzrát a dospět. Pak s nimu můžeš komunikovat v jazyce ve kterém píšeš. Oni ti nerozumí.A co se týká WoW vs. D3? Odliv bude v každém případě. Sice se podle mého odhadu do 2 měsíců podstatná část vrátí do WoW, ale to už v době, kdy svým odchodem ovlivní chod mnoha guildovních raidů.

BlackFans 22.03.2011 13:08

Wrent
Blbost, komentáře se rušit nebudou... každopádně kritika tohoto článku byla úplně v pořádku a kritika je náhodou dobrá. Snake na ni také reagoval úplně normálně. Nehodila se sem akorát Elleho provokace...
Jj snake, ty, javor a ostatni su ok. Len ma zarazila reakcia ellendwaye... nemyslel som kritikov prave nic zleho alebo ze snad neviem co robite zle len napad trebars nieco zlepsit.

Wrent 22.03.2011 13:03

Blbost, komentáře se rušit nebudou... každopádně kritika tohoto článku byla úplně v pořádku a kritika je náhodou dobrá. Snake na ni také reagoval úplně normálně. Nehodila se sem akorát Elleho provokace...

BlackFans 22.03.2011 12:55

Meffe ma vsak pravdu v tom ze kritika sa tu ako pozeram neznesie a len vyvola zbytocny spam... myslim ze by bolo na mieste mozno zrusit aj komentare k clankom tak ako ste zrusili Shoutbox...

Javorovej 22.03.2011 12:37

Meffe
Wall of text
Kritika je kritika. Na tomhle světě je všude a každý by to či ono udělal líp než tvůrce, vynálezce, autor atp.Zde, v tomto článku, šlo o to, že se Blizz odzval na možnost D3 jako konkurenta WoW (přetáhnutí hráčů). To nemohl některý z čtenářů překousnout a musel napsat, že to sem přece na WoW web nepaří i když se to wowka týká jen okrajově.Ale jak napsal Wrent. Tohle nás oděluje od jistých rádoby fan stránek či webech o WoWku. Navíc, pokud si toho někdo nevšiml, tak na články a novinky máme pouze jen jedno okno a jakýkoliv článek a novinka, která se napíše je automaticky postnuta jako první (takže tu není nic jako hlavní stránka či hlavní příspěvek).I když na forum by to taky bylo lepší, moc lidí forum nepoužívá a jeho pořízení tak je zatim nevyužívané (jak psal Ellendway).Až tu bude sloupek typu Express (jak je v Blesku), tak tam budou psané tyto novinky (pro některé zcela nedůležité).A jen v posledním bodě ohledně kritiky. Pokud je neoprávněná a zcela mimo hranice slušnosti, tak se na to patřičně reaguje. A prosím, neházejte moderátory či redaktory do jednoho pytle. Já taky nesoudim všechny návštěvníky podle několika tradičních expertů co spammujou komentáře, forum atp.

Gigi2gigi 22.03.2011 12:32

Já se na D3 těším. To jestli ublíží wow nebo ne je určitě aktuální otázka. Já si nemyslím, že by to mělo být až tak horké. Už dnes lidé dělají pouze daily věci nebo přijdou do hry pouze na raid či pvp předem domluvenou akci. Mezitím hrají jiné hry, stejné to bude i s D3. Problém této otázky je ještě zapeklitější v tom smyslu, že nevíme, kdy D3 vyjde a ať chceme nebo ne, wow jednoho dne skončí. Je tedy na místě uvažovat o tom, kdy to bude.

Meffe 22.03.2011 12:20

debIT
Sorry za OT, ale kdyz uz jste s tim zacali ... ja sem zase tak casto nechodim takze jmeno Meffe me nic nerika, ale kdyz se podivam na tyhle konkretni komentare a na jejich posloupnost .. tak v reci Dejva ... hovno se tu objevilo az po tom co jste do nej slapli.Uplne prvni a jasny OT tu ma blueposter Ellendway .To bylo proste uplne mimo diskuzi a jen s cilem provokace. Tak to na me zapusobilo.
Ono je to naprosto jednoduche, na zdejsi web (clanky) se nesmi zduraznuji slovo NESMI psat jakakoli kritika (opravnena ci neopravnena) ,jelikoz se zdejsi radobymoderatori ihned do inkriminovaneho prispevatele pusti jako vosy na sladke, plus nekolik dalsich prisluhovacu jako je dejv a podobna nemyslici individua na jejichz prispevky nema smysl reagovat.Jediny clen tohodle pseudovedeni je pan Wrent ,ktery take jako jediny z teho skupiny pouziva mozek a take je to jediny redaktor se kterym se zde da normalne komunikovat. Ano souhlasim s Vama prispevek pan E je jasna provokace s cilem vyvolat dalsi spam za ktery se tihle redkatori ci moderatori rikejte tomu jak chcete, schovavaji misto ,aby konstuktivne a profesionalne reagoval na dane prispevky.Coz tihle lide naprosto postradaji. Jen Vas upozornuji dejte si pozor na to co zde napisete ,jelikoz jste si dovolil napsat kritiku na zdejsi neposkvrnene lidi. Tohle se zde totiz neodpousti, priste by se mohlo klidne stat, ze nebude parafrazovano slovo Meffe v diskuzi ,ale treba Vas nick debIT.Kazdopadne i tenhle muj prispevek je v tehle diskuzi naprosto bezpredmetny, timto se vsem slusnym ctenarum omlouvam za spam, ale opravdu me to nedalo a musel jsme na tohle reagovat.

Wrent 22.03.2011 12:12

Zbytečná provokace lidi, to se fakt nedělá...

Snake Plisken 22.03.2011 11:25

Rreezznniikk
Nevidim ani jeden duvod prc prechazet od fajne hry k uplny kravine. To je muj nazor
Aspoň u jednoho komentáře jsme se tady usmál.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet