Nerf Dragon Soul, MoP talenty

/pic/news/bluepost
Spomínate si na buff v ICC, ktorý sa každým týždňom zvyšoval, aby si tento raid mohlo vychutnať čo najviac hráčov? Podobný buff totiž prichádza aj do Dragon Soulu a bude uvedený už 31. januára. Nazývať sa bude “Power of the Aspects” a bude znižovať HP a damage bossov a ostatných nepriateľov v raide o 5% na normal aj heroickej obtiažnosti (nemá vplyv na LFR). Tento buff budete samozrejme môcť aj vypnúť – stačí sa porozprávať s Lordom Afrasastraszom na začiatku raidu. Možno sa pýtate, prečo jednoducho ten content nenerfli ako vo Firelands - to však developeri považovali za kontraproduktívne, keďže mnohí hráči nepotrebovali tak výraznú pomoc k zdolaniu bossov. Druhou možnosťou bolo postupne buffovať staty hráčov ako v ICC – tá postupnosť bola prospešná, ale po opustení raidu (a teda strate buffu) mali hráči pocit, že sú menej efektívni. Preto sa pri veľkej nevôli hráčov rozhodli pre vyššie spomínanú možnosť postupného nerfovania bossov. Otázka znie - pomôže to zmierniť odchod hráčov, alebo ho naopak podporí? Lylirra sa tentokrát opäť pokúša odôvodniť zmenu talentov v nadchádzajúcom datadisku - prečítajte si plné znenie jej blue postu:
Lylirra zdroj

Rozdeľme aktuálne talenty do piatich kategórií: 1) povinné, 2) veľmi zaujímavé, ale nepovinné, 3) viac-menej zaujímavé, 4) nudné a 5) neužitočné. Všetky „povinné“ talenty dáme do vášho class specu, a budete sa ich učiť na určitom levele, podobne ako dnes základné class spelly. Hráči, ktorí preskočia tie talenty, ktoré považujeme za povinné – ako Raging Blow alebo Hot Streak – si neúmyselne (alebo možno dokonca úmyselne) priťažujú, a my nechceme, aby sa to stávalo. Chceme, aby mohli hráči okúsiť plnú silu ich class, takže udelíme určité talenty priamo. Druhá kategória talentov – tie zaujímavé, ale nepovinné – sú tým skutočným srdcom nového talentového systému (to sú talenty, z ktorých budete pravdepodobne vyberať v každom zo šiestich nových radov). Môžete byť radi, že máte talent A, ale talent B a C sú tiež pôsobivé možnosti, a ideálne by to mal byť zaujímavý výber medzi tým, čo si vyberiete, a kedy. Talenty v tretej kategórii sú tiež pomerne zaujímavé, ale nie na takej úrovni ako ostatní. Z týchto talentov sú dobré glyphy. Napríklad prvotná verzia stromu warriora mala Rude Interruption ako talent, ale my si myslíme, že je príliš situačný, aby súťažil s ostatnými talentmi, takže z neho pravdepodobne spravíme glyph. Ďalšou kategóriou sú nudné talenty – také, čo znižujú cooldowny alebo zvyšujú damage niektorých schopností. Vo väčšine prípadov proste tieto talenty zabudujeme priamo do samotných spellov. Hoci sme občas zažili situácie, kde ste sa rozhodovali, ktorý z týchto talentov vziať, odpovede sa často spoliehali na komplexné matematické problémy, ktoré napokon miesto nás riešili iní. Naše aktuálne stromy (napriek nášmu najväčšiemu úsiliu) majú stále nejaké zlé talenty. Sú to talenty, ktoré si nevyhnutne vyberiete, keď máte talentový strom s X riadkami a Y stĺpcami, ktoré musíte zaplniť. Nakoniec si tieto talenty nevyberie mnoho hráčov, takže ich zrušíme. Nemyslíme si, že vám budú chýbať, ale ak sa ukáže, že hráči napokon niektoré Cataclysm talenty v MoP dizajne postrádajú, tak sme pravdepodobne niekde spravili chybu. Ideálne vám nebude chýbať nič a budete sa baviť pri výbere talentov, ktoré vyhovujú vášmu štýlu hry (alebo, prinajmenšom, aktuálnej situácii).


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bulimik 23.01.2012 19:22

Johnny.marek
Pve budes dostavat !A! +dmg bude v spelle
Dmg v spelle potřebuješ i v pvp!Fear jaksi v pve asi těžko!

bloodhero22 23.01.2012 19:20

no koukam ze rpg prvku si tu nikdo ani nevsimne tak trochu osvjezim pamnet WoW ma bejt MMORPG neboli Masive Multiplayer Online Role Playing Game; pvp a pve sou jen tzv bonusy pro endgame u her co zatim nezkrachovaly;(pro deb*ly pismena zkratky jsou znazornena velkym pismeme

Johnny.marek 23.01.2012 19:10

Bulimik
Seš skiller jak hrom, to není PVE ale shared talent...
Pve budes dostavat !A! +dmg bude v spelle

Bulimik 23.01.2012 19:03

Johnny.marek
Omg ludia nechapete ze PvE talenty budete zvacsa dostavat automaticky za levelovanie a tie vase +10% budu priamo zabudovane do spellov? neviem co je na tom take zlozite...
Seš skiller jak hrom, to není PVE ale shared talent...

Gigi2gigi 23.01.2012 18:47

Wolfox
Jasně že PvE brečí, protože jak už bylo řečeno, +10% dmg využiješ jak v PvE tak i PvP, zato ale silence je pro PvE healera naco? Kdyby udělali jeden sloup na PvP, druhej na PvE a prostřední mix/to ostatní, proč ne, ale když si má PvE holy priest vybrat mezi fearem, fearem a slowem, co mu pomůže v healingu nejvíc? Tohle prostě vymyslel nějakej dement.
Zajímavé, že ukazuješ zrovna na priesta healera, kde jsou talenty úplně v pohodě:1. rank: tady je to nejslabší, ale nepředbíhejme, třeba se bude hodit např. root nějakého adda 2. komu by se nehodil nějaký ten movement boost, aby utekl ze sračky? naprosto využitelné všechny 3 talenty3.tady se nemáme o čem bavit - boost healingu4.surviability talenty, to v raidu vůbec k ničemu není co????5. a 6. zase se nemáme vůbec o čem bavit slušné healing ability10% healingu a podobné talenty jsou prostě k hovnu protože si je stejně dá úplně každý, a ty talenty nejsou pve hráčům na nic všechny v raidu využiješ a nejsou to zrovna kosmetické změny (možná až na 1, ale to se ještě uvidí)

Johnny.marek 23.01.2012 18:45

Omg ludia nechapete ze PvE talenty budete zvacsa dostavat automaticky za levelovanie a tie vase +10% budu priamo zabudovane do spellov?

Ďalšou kategóriou sú nudné talenty – také, čo znižujú cooldowny alebo zvyšujú damage niektorých schopností. Vo väčšine prípadov proste tieto talenty zabudujeme priamo do samotných spellov.
neviem co je na tom take zlozite...

Wolfox 23.01.2012 18:31

Gustafa
Blizzard wowko tvoří jen podle PVE ted dali talenty, které podporují PVP jedna z mála změn za poslední dobu udělaná záměrně pro PVP a hned PVEčkaři brečí
Jasně že PvE brečí, protože jak už bylo řečeno, +10% dmg využiješ jak v PvE tak i PvP, zato ale silence je pro PvE healera naco? Kdyby udělali jeden sloup na PvP, druhej na PvE a prostřední mix/to ostatní, proč ne, ale když si má PvE holy priest vybrat mezi fearem, fearem a slowem, co mu pomůže v healingu nejvíc? Tohle prostě vymyslel nějakej dement.

Wolfox 23.01.2012 18:26

Bulimik
Tyto talenty nepovedou k ničemu jinému než k další devastaci pvp.Rogun si prostě naháže další milion prdel kontrolu a bye bye...Proč by si například subtlety nemohl vzít vendettu+shadow dance+energy rush?Už vidím, jak to bude vypadat...Vzhledem k tomu, že 90% těch taltentů je v pve naprosto nepoužitelných, tak tento krok prostě nechápu.V současné situaci existují čistě pve a pvp talenty + sdílené, teď budou všechny čistě pvp + 1-2 sdílené, prostě demence.
Přesně. Jako příklad vemu Huntera. Řekněme, že (jako většina hunterů) budete se chtít zaměřit na PvE. Pak je pro vás více než polovina (z celkových šesti) talentů naprosto k ničemu, protože jsou jen a pouze na PvP (nebo vám snad zvedne dmg do bosse vylepšení disengage?). To jsou tedy 2 talentové řádky, které si může svobodně a zábavně rozdělit. Ve dvou řádkách je do PvE použitelných talentů jen 5 (když přimhouřím oči). Z těchto pěti si tedy vyberete dva, ostatní jsou vám naprosto ukradené. To i ten CoD má více perků než tohle MMORPG...Jestli je tohle krok vpřed, tak je moje matka murlok.

Gustafa 23.01.2012 18:05

Tak ted by mě zajímalo co ty máš komu kecat do toho co ve wowku dělá?

Bulimik 23.01.2012 17:42

Většina hráčů WoW už jsou dnes těžcí skilleři progresující LFR.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet