Nerf Dragon Soul, MoP talenty

/pic/news/bluepost
Spomínate si na buff v ICC, ktorý sa každým týždňom zvyšoval, aby si tento raid mohlo vychutnať čo najviac hráčov? Podobný buff totiž prichádza aj do Dragon Soulu a bude uvedený už 31. januára. Nazývať sa bude “Power of the Aspects” a bude znižovať HP a damage bossov a ostatných nepriateľov v raide o 5% na normal aj heroickej obtiažnosti (nemá vplyv na LFR). Tento buff budete samozrejme môcť aj vypnúť – stačí sa porozprávať s Lordom Afrasastraszom na začiatku raidu. Možno sa pýtate, prečo jednoducho ten content nenerfli ako vo Firelands - to však developeri považovali za kontraproduktívne, keďže mnohí hráči nepotrebovali tak výraznú pomoc k zdolaniu bossov. Druhou možnosťou bolo postupne buffovať staty hráčov ako v ICC – tá postupnosť bola prospešná, ale po opustení raidu (a teda strate buffu) mali hráči pocit, že sú menej efektívni. Preto sa pri veľkej nevôli hráčov rozhodli pre vyššie spomínanú možnosť postupného nerfovania bossov. Otázka znie - pomôže to zmierniť odchod hráčov, alebo ho naopak podporí? Lylirra sa tentokrát opäť pokúša odôvodniť zmenu talentov v nadchádzajúcom datadisku - prečítajte si plné znenie jej blue postu:
Lylirra zdroj

Rozdeľme aktuálne talenty do piatich kategórií: 1) povinné, 2) veľmi zaujímavé, ale nepovinné, 3) viac-menej zaujímavé, 4) nudné a 5) neužitočné. Všetky „povinné“ talenty dáme do vášho class specu, a budete sa ich učiť na určitom levele, podobne ako dnes základné class spelly. Hráči, ktorí preskočia tie talenty, ktoré považujeme za povinné – ako Raging Blow alebo Hot Streak – si neúmyselne (alebo možno dokonca úmyselne) priťažujú, a my nechceme, aby sa to stávalo. Chceme, aby mohli hráči okúsiť plnú silu ich class, takže udelíme určité talenty priamo. Druhá kategória talentov – tie zaujímavé, ale nepovinné – sú tým skutočným srdcom nového talentového systému (to sú talenty, z ktorých budete pravdepodobne vyberať v každom zo šiestich nových radov). Môžete byť radi, že máte talent A, ale talent B a C sú tiež pôsobivé možnosti, a ideálne by to mal byť zaujímavý výber medzi tým, čo si vyberiete, a kedy. Talenty v tretej kategórii sú tiež pomerne zaujímavé, ale nie na takej úrovni ako ostatní. Z týchto talentov sú dobré glyphy. Napríklad prvotná verzia stromu warriora mala Rude Interruption ako talent, ale my si myslíme, že je príliš situačný, aby súťažil s ostatnými talentmi, takže z neho pravdepodobne spravíme glyph. Ďalšou kategóriou sú nudné talenty – také, čo znižujú cooldowny alebo zvyšujú damage niektorých schopností. Vo väčšine prípadov proste tieto talenty zabudujeme priamo do samotných spellov. Hoci sme občas zažili situácie, kde ste sa rozhodovali, ktorý z týchto talentov vziať, odpovede sa často spoliehali na komplexné matematické problémy, ktoré napokon miesto nás riešili iní. Naše aktuálne stromy (napriek nášmu najväčšiemu úsiliu) majú stále nejaké zlé talenty. Sú to talenty, ktoré si nevyhnutne vyberiete, keď máte talentový strom s X riadkami a Y stĺpcami, ktoré musíte zaplniť. Nakoniec si tieto talenty nevyberie mnoho hráčov, takže ich zrušíme. Nemyslíme si, že vám budú chýbať, ale ak sa ukáže, že hráči napokon niektoré Cataclysm talenty v MoP dizajne postrádajú, tak sme pravdepodobne niekde spravili chybu. Ideálne vám nebude chýbať nič a budete sa baviť pri výbere talentov, ktoré vyhovujú vášmu štýlu hry (alebo, prinajmenšom, aktuálnej situácii).


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

N!ghtmare 23.01.2012 15:34

Omg nechápu jak může někdo remcat na nové talenty - konečně dobrý tah!! Vždyt mají absolutní pravdu - všichni mají stejný talent tree protože je prostě nejaký nejlepší a lepší většinou nevymyslíte. Jenže tady nám konečně dají více možností - Jsem survival Hunter tak to neznamená, že budu mít sleep ale nebudu mít silence (MM) ani stun (BM)! Konečně můžete mít co chcete! Například být survival se silencem a volit budete jak podle vaší hry tak také třeba podle toho s kým chodíte areny a ne že jste survival tak jste upnutí k tomu, že budete mít sleep a volit můžete leda tak mezi +5% dmg nebo +5% crit - což je zbytečné!Většina nových věcí byla o ničem ale talenty jsou fakt super a kdo to v tom nevidí tak je chudák který spoléhá na talenty na internetu a na to, že když znáte nepřítelovu class tak hned víte, co má za spelly - takové hry jsou nuda protože jste připraveni dopředu, zatímco když nevíte co čekat (a stejně tak nepřítel neví co čekat od vás) hned je ta hra zas o něco zajímavější.Život je plný změn tak se s tím smiřte a přestaňte házet všechny změny do jednoho pytle - do toho špatného. Všichni se těší na nový datadisk s kopou novinek a když ty novinky dostanou tak pláčou. To rovnou napište blizzardu at vydávají furt dokola Vanillu a že jim za to budete platit jednou za rok 1000kč bonus (mimo klasické platby za hraní).

Gustafa 23.01.2012 15:33

Já nevím jak vy, ale já se dívám jen a jen na svůj gear s nikým ho neporovnávám a jsem spokojený. Je mi u prdele to jak kdo získává gear to je jeho problém a nevím proč by to mělo zajímat mě. Jediné co mě zajímá je to jestli se v te hře bavím. Takové to brečení, že má někdo gear za nic nějak postrádá smysl.

Darklifer 23.01.2012 15:16

nejlepší byl WotLK a tyhle zdůvodnění ať si strčej do prdele...to samý s raidama, byly doby, kdy ten co měl Heroic gear byl prostě dobrej, ale teď dovolej každý noobce díky debuffu složit kohokoliv :/

Grommer 23.01.2012 14:51

Ještě můžou předělat classy tak aby už nezáleželo na žádných schopnostech hráčů, a už to bude stát uplně za h****.

Kev 23.01.2012 14:46

Wolfox
Já bych MoP talenty odůvodnil asi takhle: Přestože mnoho hráčů si rádo vyhraje s talenty i nyní, užívá si každý udělený bodík a myslí si, že i talenty typu +10% dmg jsou zajímavé, jenže pro Pepu Odvedle, jeho pětiletou sestru a jeho babičku jsou takové věci příliš složité a tak si radši talenty opíše z netu, rozhodli jsme se přejít na talentový systém Call of Duty. Když si totiž budete muset vybrat jednu ze tří možností jednou za patnáct leveů, pak ani Pepa nemůže mít talenty dané špatně a nikdo mu nebude nadávat do Noobů. Možná si říkáte, proč se zaměřujeme spíše na Pepu, jeho sestru a babičku než na stávající hráče, kterým minulý talentový systém vyhovoval? Obchod je obchod!
Pepa odvedle, jeho pětiletá sestra a jim podobní jsou zastoupeni na azerothu bohužel stále ve větší míře, proto je celkem logický krok talenty zjednodušit.(přecijen to opisování talentů z netu dá dost práce) tk proč jim to nezjednodušit, proč vlastně vše nezjednodušit. Pak stačí přidat uchavatný datáč jako MoP a mají finanční přijem od této hráčské sorty zajištený. A nás ostatní si pojistili pomocí Annual Passů(což neni nic jiného než velice chytrý marketingový tah blizzárdů).Jak jednoduché, jak geniální.

Egestas 23.01.2012 14:13

Grommer
Já nevím ale není trochu blbost zjednodušovat už teď nové Raidy? Podle mě sou už tak dost jednoduché...
no ja nevim normal urcite nerfovat snad ani nema cenu.Ale na HC jestli to nekomu pomuze(asi jo),ale ty me zase az tak jednoduchy neprijdou.Nestezuju si vubec nerf se mi samosebou taky nelibi,cekal jsem ho az dylejc

bulljoker 23.01.2012 14:13

zbytečny to odůvodňovat.. je to prostě blbost

Grommer 23.01.2012 14:08

Já nevím ale není trochu blbost zjednodušovat už teď nové Raidy? Podle mě sou už tak dost jednoduché...

Kasiny 23.01.2012 12:14

K těm talentům, nic nového co už by člověk nevěděl. A stejně lidé, kterým se to nezamlouvá, budou stále brblat.

Wolfox 23.01.2012 12:11

Já bych MoP talenty odůvodnil asi takhle: Přestože mnoho hráčů si rádo vyhraje s talenty i nyní, užívá si každý udělený bodík a myslí si, že i talenty typu +10% dmg jsou zajímavé, jenže pro Pepu Odvedle, jeho pětiletou sestru a jeho babičku jsou takové věci příliš složité a tak si radši talenty opíše z netu, rozhodli jsme se přejít na talentový systém Call of Duty. Když si totiž budete muset vybrat jednu ze tří možností jednou za patnáct leveů, pak ani Pepa nemůže mít talenty dané špatně a nikdo mu nebude nadávat do Noobů. Možná si říkáte, proč se zaměřujeme spíše na Pepu, jeho sestru a babičku než na stávající hráče, kterým minulý talentový systém vyhovoval? Obchod je obchod!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet