Old Soldier cinematic

  Saurfang    Horda    Battle for Azeroth   

Sylvanasin rozkaz vypálit Teldrassil jistě vzbudil mnoho kontroverzí napříč herní komunitou jak Aliance, tak ale i Hordy. Tento čin mohl s velkou pravděpodobností také zapříčnit, co jsme už v historii Warcraftu zažili. Horda se začíná štěpit na dva tábory. Upřímně, bylo by to trochu zcestné a moc ohrané. Ačkoli bych neměl předbíhat, vše k tomu směřuje.

 

Královna smrtonošek si i přesto zachovává velký počet fanoušků. Někteří s ní souhlasí, jiní ale ne. Mezi těmi, kteří zažili, jak jejich Warchief sešel na zcestí, je také Varok Saurfang. Tento veterán bojoval téměř v každé bitvě od samotných počátků této frakce. Dodnes jej také pronásledují stíny minulosti, a proto ví, kdy je nejlepší hodit zpátečku. Pociťoval to u Garroshe, teď to pociťuje i u Sylvanas. Zastává totiž tradiční hodnoty orků. Zdá se však, že Horda od nich postupem času začala čím dál tím více ustupovat. 

 

Přestože je Varok chrabrým válečníkem, ztráta syna, Dranoshe Saurfanga, v něm během války s Králem lichů Arthasem zanechala silnou jizvu. Navzdory tomu ale stále žije, jak nejlépe to jde a od svých hodnot neustupuje. Jedno je jisté. Blizzard tímto cinematicem de facto zpečetil a nepřímo potvrdil skutečnost, že Varok s největší pravděpodobností dostane v Battle for Azeroth jednu z klíčových rolí. Bude Horda opět rozdělena, nebo můžeme čekat něco jiného?

 

České titulky pro vás připravíme v následujících hodinách.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

irelevant 03.08.2018 15:13

Vysoko odporúčam si znovu pustiť Warbringers Sylvanas, následne Old Soldier cinematic a hneď na to Battle for Azeroth Cinematic. Sylvanas po tom všetkom ukáže (v BfA cinematicu), že je schopná a robí to pre Hordu. Aspoň to tak vyzerá a ja tomu verím

Walther 03.08.2018 15:28

Ne; dělá to pro sebe. Nehledej tam něco, co tam není. (jak jsi to napsal, tak jsem si to pustil)

Venaborn 03.08.2018 15:28

Je neuveriteľné v akom ohromnom sebaklame sú Sylvanas fanboys. Našťastie to vyzerá že tato expanzia, a ironicky i Saurfang , im dajú nemilé prebudenie.

irelevant 03.08.2018 15:37

@Venaborn V sebaklame žila drtivá väčšia, ktorá z BfA cienmaticu obdivovali Sylvanas aká je úžasná aká je cool aká je amazing aká je neviem čo. Urobí niečo čo sa im nepáči a hneď ju chce každý zabiť. To je názor človeka, ktorý nehľada dôvody ale rovno koná. Presne pre tento dôvod sú ľudia neprávom odsudzovaný bez akéhokoľvek vysvetlenia. Aj nevinný a potom to zle dopadá. Nevravím, že je nevinna to nie. Ale ej vtipné ako ľudia dokážu nie zo dňa na deň zmeniť názor, frakciu, obľäbenú postavú ale z minúty na minútu.

Bronh 03.08.2018 15:47

@irelevant
Problém je v tom, že kdyby obsadila Darnassus a težila si Azerit a postupně město ničila atd.. dalo by se to ve světle války pochopit .. Ale po tom co jí "nějaká" elfka ukázala pravdu (její boj proti žívotu a její jasná prohra) rozhodla čistě ze sobeckých důvodů vypálit město s lidma v něm .. Beze cti a všeho co tu bylo řečeno ..
Pro Hordu nedělá vůbec nic .. vše jen jen pro sebe a zbytek věrných Forsaken ..

A kde bylo řečeno, že Loa co mluvil na polomrtvého Voljina nemohl být Old gods .. Ghuun už ovládá polovinu božstva Trollů ..

Walther 03.08.2018 15:57

@irelevant povýšení Sylvanas na pozici CEO of horde, brali hráči rozporuplně. Její dřívější činy ji jakožto náčelnici podkopávají autoritu. Cinematic ji ukázal v lepším světle. Jedinci, kterému by byl puštěn z celého WoW lore právě tento cinematic, by ji dokonce mohl vidět jakožto oběť. S průběhem času se ovšem ukázalo, jak se celá věc má. Možná to měl být dokonce účel, rozdělit hordu na dva tábory. V jistém bodu ovšem s tebou mohu souhlasit. Jsou tu fanoušci Sylvanas, kteří ji už několik měsíců brání s naprosto iritujícím argumentem "morally grey", a nedokáží se z tohoto sebeklamu vyprostit. Mějte Sylvanas rádi, jaká je, nesnažte se ji virtuálně změnit.

Akrapovic 04.08.2018 10:46

presne tak. nejake prekvapenie tam este urcite bude. vcera som to po warbringers kukol aj cinematic a napadlo ma to iste. logika nepusti

Valohran 03.08.2018 13:57

Za Saurfanga jsem moc rád, vůbec jsem nečekal, že udělají cinematic zrovna o něm. Povedla se jim tu hodně ta atmosféra, není to nijak ukřičené, a přesto je to silný.

Horm 03.08.2018 13:48

Co myslíte, napadla mě taková možná hloupost, ale nemohla by Sylvanas sama odejít z Hordy a založit TŘETÍ FRAKCI ? Myslím, že by bylo spousty hráčů co by přešlo k Sylvaně. Myslíte, že někdy dojde na to, že Blizz otevře novou frakci ?

Moped 03.08.2018 13:53

Počkej si...ne

cerberos 03.08.2018 13:34

Kdo z Vás! z Hordákú je na straně Sylvanas ? a kdo na straně Saurfanga ? ...a kdo je mezi nima?....

Ellendway 03.08.2018 13:43

Osobně stojím za Sylvanas. Aliance měla dost času evakuovat civilisty. Malfurion i Tyrande dobře věděli, že se Sylvanas před nějakým stromem nezastaví a půjde si za svým. Saurfang má teď jen krizi středního věku, Sylvanas ho nechce, protože má milence a tak vymýšlí hovadiny. :P

Moped 03.08.2018 13:47

@Ellendway Aliance měla hlavně už dávno příležitost zničit hordu...ale to že byli v té době měkoty (zdravím aktuálního krále) je jejich chyba. Nyní už může jen plakat a vyčítat si, že byl tak slabej a může za ty tisícovky mrtvých.

Venaborn 03.08.2018 13:57

@Ellendway
Ako som povedal už sa neviem dočkať, ako všetci Syvanas fanboys budu plakať. Ked sa s nej stane raid boss a oni ju dubu musiet týždeň čo týždeň farmit.

einfari 03.08.2018 14:16

@Venaborn To opravdu toužíte, aby to Blizzard takto tupě a okatě vyřešil? Že se Horda postaví proti Sylvanas a z ní se stane jen další raid boss? Jako vážně? Četli jste vůbec článek od Esperanty týkající se příběhu?

Walther 03.08.2018 14:29

@Ellendway vzhledem k omezeným přenosovým rychlostem portálů, je evakuace takového množství civilistů neskutečně náročná. Navíc musím reagovat na tu narážku na Saurfanga. Za naznačování, že Chuck Norris WoWka je nekrofil, bys zasloužil pěkně zvučný políček.

Venaborn 03.08.2018 14:33

@einfari
Čítal, a to vôbec nemení nič na fakte že Sylvanas je v podstate Lich Queen.
Musí už konečne zaplatiť za to čo spravila. Lebo aký dôvod ma vôbec zabíjať raid bossov. Ked Sylvanas je omnoho horšia. S tým rozdielom že jej sa všetko prepečie.
A sťažuj sa Blizzardu , keď sa ti to nepáči. Ale Sylvanas už teraz je 10x krat horiša ako Garrosh.

einfari 03.08.2018 14:48

@Venaborn Ok, ať ji klidně udělají raid bossem, ale ať mi dají pádný důvod proč ji zabít. Ať mě překvapí! To, že ve válečném stavu vypálila město opoziční frakce mě má jako Hordaka přimět se proti ní postavit? Nosím titul "Scourge of kaldorei" a zabíjím Nelfy v BGcka, proč by mě mělo tahat za srdce, že jsme jim vypálili město? Hlavně tady přestaňte tahat reálný svět, genocidu ušatých modrých stvoření, apod. kraviny, tohle je fantasy hra přece a vypálením města Nelfové neskončí, nezaniknou.

Venaborn 03.08.2018 15:00

@einfari
Tak potom nech tu ľudia prestanú predstierať že vypálenie mesta bol, tah taktického génia. Urobila to jedine preto že chcela ukazat umierajúcej elfke že môže " zabiť nadej. " Rovnako ako Arthas ked ju oživil pretože ho nasrala.
Garrosh to aspoň robil pre Hordu.
Sylvanas .... pretože život samotný je jej nepriateľom.
P.S. A ked tam questuješ za Allianci tak je na rovinu povedané že mesto je bezbranné a už su v ňom len civilisti. Tak možno to nechceš prijat. Ale Blizzard sam hovorí že pácha genocigu.

irelevant 03.08.2018 15:08

@Venaborn Genocidu? Chlapce, ty mas ani sajnu o tom co je genocida.

irelevant 03.08.2018 15:09

BTW, !!!VICTORY FOR SYLVANAS!!!

Venaborn 03.08.2018 15:16

@irelevant
Genocída alebo genocídium je čiastočné alebo úplné vyvraždenie skupiny osôb alebo jej ťažké duševné či telesné poškodenie s cieľom zničiť ju, zvyčajne z náboženských, rasových, jazykových, národnostných, niekedy aj kultúrnych či politických príčin.
Myslím že to šo spravila Sylvanas sa do tejto definície v pohode vojde.
Naviše len tak pre tvoju informáciu, ja študujem archeológiu. Takže si myslím že mam v tejto oblasti omnoho väčšie skúsenosti ako niekto kto nedokáže akceptovať že jeho " waifu " je nemorálny vrah.

irelevant 03.08.2018 15:34

@Venaborn Už viackrát som písal, že nie som úplne stotožený s jej rozhodnutím. To, že tam boli nevinný je jedna vec jej úmyslom však bolo aby zhorel strom. Nerobila to s úmyslom vyvrazdiť rasu nočných elfov. A som veľmi rád, že študuješ archeológiu to je super. Avšak stále len študuješ. Tiež študujem programovanie a mám niekoľko ročnú prax ale nikoho nepoučujem, že viem viac než on nech povie čokolvek Taký narcis zase nie som ale gl

einfari 03.08.2018 15:42

@Venaborn Z těch výčtu důvodů, které vůbec nesedí na Sylvanas, ti chybí jeden zásadní a to je "naleziště a ložiska Azeritu. A když už tady teda máme tu jasnou
a očividnou Genocidu, tak očekávám, že ta hromada zachráněných civilistů z Darkshore skončí v koncentračních táborech, které už jisto jistě budují Goblini na příkaz Sylvanas. "facepalm"

Venaborn 03.08.2018 15:44

@irelevant
Hej a ona o tom že su tam nevinný elfova vôbec nevedel. Aspoň zo seba nerob blba, prosím ta. Týmto argumentom len urážaš ako moju tak aj svoju inteligenciu.
Urobila to z úmyslom zabiť čo najviac nevinných elfov a užívala si to.
Možno stále ešte len študujem. To ale nemení nič na fakte že si trepol totálnu kravinu. A naviac si sa tu ešte nafukoval ako o tejto téme nemám vôbec znalosti, narcis.

irelevant 03.08.2018 15:44

@einfari V to pevne verím osobne nemám nič proti vyvraždovaniu Aliancie nezabudni sa ako prvý psotaviť do rady

einfari 03.08.2018 16:19

@irelevant Teď jsem si uvědomil, že v Undercity v jedné části, myslím že The Apothecarium, drží v klecích několik Humanů a Dwarfů, mají je na pokusy a dělají z nich Abominationy. Dívím se, že se proti tomuto zvěrstvu už dávno někdo neohradil!

cerberos 04.08.2018 05:50

Venabornto bych neřekl co bys dělal ty na jejím místě jen si to představ,dozvíš se že v Teldrassilu je ohromná množství azeritu co tě jako první napadne?.....že Aliance díky azeritu bude chtít celý Lordareon s Undercity zpátky pro lidi tím pádem budou mít dobrou pozici v jakekoli válce i když stejně o Undercity horda přijde ale Teldrassil zas není až tak špatný mít tam někde základnu pro undead co?..

cerberos 03.08.2018 13:34

Kdo z Vás! z Hordákú je na straně Sylvanas ? a kdo na straně Saurfanga ? ...a kdo je mezi nima?....

Jikonekt 03.08.2018 13:39

Já je mám rád zatím pořád oba. Třeba se časem přikloním jen k jednomu z nich dle toho, jak bude pokračovat příběh a vypálení stromu mi nijak nevadí :_)
Ale nejraději mám Rexxara, toho by do lore taky mohli nějak šikovně zakomponovat.

Moped 03.08.2018 13:33

Ideální by bylo, kdyby byla možnost pro ty co nato nemají žaludek, co jsou slabí a hipíky ze strany Hordy, aby mohli bezplatně přejít z Alianci. Když nejsou schopni následovat svého Warchiefa...tak ať jsi jdou to konopí pěstovat jinam. V žádné válce (v našem nebo herním, filmovém světě) nic jak čest neexistuje, i když si to někdo snaží namluvit. Je to buď my nebo oni... A nejednotná Horda je slabá, jak už se vidělo u Pand

Jikonekt 03.08.2018 13:36

Proč bezplatně? Ta tvorba videí se Blizzardu nějak zaplatit musí

Walther 03.08.2018 14:34

To je stejná pitomost, jako bys si zařizoval stěhování po každých volbách, které nedopadnou ve tvůj prospěch.

kritik 03.08.2018 13:06

Me spis unika smysl toho jakou cenu ma vytvaret dalsi valku Alliance vs horda, kdyz vime ze blizzard nemuze nechat jednu frakci vyhrat, dela z toho nekonecnou valku kdyz pointu vsichni zname nikdo nevyhraje, takovej pribeh me fakt nebavi.

Nekrotaj 03.08.2018 13:22

Proč by nemohla vyhrát jedna strana?
Strana co by prohrála, by zbalila zbytek sil a ukryla se neznámo kde a začala budovat od znova.
Bylo by to další úžasný oživení a vybočení ze stereotipu.
Startovní lokace by byla pro všechny z prohrané strany stejná a příběh by nabral nový dech a rozměr.

martik642 03.08.2018 13:32

@Nekrotaj
Nedokážu si představit ty reakce fanoušků poražené strany.

Jikonekt 03.08.2018 13:35

@Nekrotaj Startovací lokace by se měnit nemusely, už teď známe lokace které se mění dle času/lvl kdy je navštívíme... takže noví hráči by pořád mohli startovat ve starém světě, který by se jim měnil až po dosažení určitého levelu a řekněme projitím určitých Q line s potřebným příběhem k pochoení situace... Jinak se zbytkem souhlas, bylo by to zajímavý.

Martins911 03.08.2018 13:46

@Nekrotaj akorát vybrat tu jednu stranu ale je fakt že by to zas taková pohroma nebyla pro kohokoliv

Martins911 03.08.2018 12:43

Akorát jsem nepochopil jestli chtěl dezertovat, umřít nebo se dohodnout

Nekrotaj 03.08.2018 12:51

Trpí stařeckou demencí, on sám neví.

Jikonekt 03.08.2018 13:32

Podle dialogu, kde posílá toho mladýho trolla pryč, aby (pro)žil alespoň ještě jeden další den tam šel prostě umřít... protože přišel v životě už o všechno co pro něj mělo opravdu smysl... ženu, syna, čest,...

einfari 03.08.2018 12:21

Měli tam dát ještě sluníčko a duhu. V pozadí by hrála hudba z Titanicu a ten Troll by se slzami v očích křičel: "Saurfangu, ne! Prosím! Neopouštěj mě! Chtěl jsem ....neopouštěj Nás!"

Are85 03.08.2018 11:56

teda tak to začlo a to bude začátek konce sem chtěl napsat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet