Old Soldier cinematic

  Saurfang    Horda    Battle for Azeroth   

Sylvanasin rozkaz vypálit Teldrassil jistě vzbudil mnoho kontroverzí napříč herní komunitou jak Aliance, tak ale i Hordy. Tento čin mohl s velkou pravděpodobností také zapříčnit, co jsme už v historii Warcraftu zažili. Horda se začíná štěpit na dva tábory. Upřímně, bylo by to trochu zcestné a moc ohrané. Ačkoli bych neměl předbíhat, vše k tomu směřuje.

 

Královna smrtonošek si i přesto zachovává velký počet fanoušků. Někteří s ní souhlasí, jiní ale ne. Mezi těmi, kteří zažili, jak jejich Warchief sešel na zcestí, je také Varok Saurfang. Tento veterán bojoval téměř v každé bitvě od samotných počátků této frakce. Dodnes jej také pronásledují stíny minulosti, a proto ví, kdy je nejlepší hodit zpátečku. Pociťoval to u Garroshe, teď to pociťuje i u Sylvanas. Zastává totiž tradiční hodnoty orků. Zdá se však, že Horda od nich postupem času začala čím dál tím více ustupovat. 

 

Přestože je Varok chrabrým válečníkem, ztráta syna, Dranoshe Saurfanga, v něm během války s Králem lichů Arthasem zanechala silnou jizvu. Navzdory tomu ale stále žije, jak nejlépe to jde a od svých hodnot neustupuje. Jedno je jisté. Blizzard tímto cinematicem de facto zpečetil a nepřímo potvrdil skutečnost, že Varok s největší pravděpodobností dostane v Battle for Azeroth jednu z klíčových rolí. Bude Horda opět rozdělena, nebo můžeme čekat něco jiného?

 

České titulky pro vás připravíme v následujících hodinách.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Are85 03.08.2018 11:55

Myslím že to je celý příprava na poslední datáč kde bude nějaka brutál apokalipsa která uděří až budou obě frakce zrujnovaný Válkou a to je důvod proč se vrátili ke konfliktu Horda vs Aliance. Protože tak to začne a to bude začátek konce ale to je jenom domněnka.

Lockdaar 03.08.2018 12:16

To si nemyslím, po BfA mají dalších x námětů a možností pro další datadisk...

Are85 03.08.2018 11:53

Bohužel jsem nečetl novely a knihy ale podle toho co jsem slyšel je pod telldrasilem ložisko Azeritu. To je dost padnej důvod pro preemtivní úder zvlášť po tom co se stalo na setkání těch nemrtvích s rodinama. Je jasný že pohled na Sylvanas je teď jinej ale tenhle čin má být motivace pro hráče a podle mě timhle datadiskem chcou vrátít zpět to čím to začlo a to je konflikt hordy a aliance. Z pohledu strategie je obsazení teldrasilu logický krok. za A je tam to ložisko a za B ej to jediná domena aliance na Kalimdoru což značí lepší defenzivu jako takovou. To že ho nakonec vypálila mně malinko šokovalo a z pohledu orka se mi to příčí ale taková je Válka ve válce neumírají jen vojaci ale i civilisté. Navíc jako vždy se snaží Blizz ukazovat, že není dobro a zlo ale že vše je šedé a záleží na konkrétních postavách jak se rozhodnou.

Nelibil by se mi garosh č.2 už protože sylvanas není tak horkokrevná jako garosh ovšem jako u Jainy i u ní se ukazuje krize osobnosti jako takové po tom co vše je postihlo. A nerikejte mi že nemá důvod kdyby Vám někdo vzal 10 000 let života a udelal z vás banshi taky by to s vaší hlavou pohlo.

Krom toho tohle vše jsou spekulace sme na začátku příběhu a uvidíme jak to blizz vymyslel. Taky je třeba si uvědomit že to je hra a i když my pravý horďáci se vžíváme do svých rolí neměli by sme zapomínat že nám tím hlavné blizz říká že osobnost je šedá a je to na nás kam se nakloníme. Není důvod házet hejty i když od aliance bych ani nic jinýho nečekal... řekněme si na rovinu pokaždé když byl Azerot v krizi byly ochotní se spojit ale jak bylo po všem provokace a jejich chování a házení nás do jednoho pytle se vším odpadem se vynořilo znovu v plné velikosti a tenhle konflikt zde byl vždy. Když se podívám na vše tak Sylvanas se snaží tohle ukončit vítězstvím to že k tomu přistupuje takhle už je daný konfliktem její osobnosti. Možná tomu pomohla ta random elfka co ji vyprovokovala ale to uvidíme dál jaký byly její pohnutky.

Lok´táár Ogár. For the Horde.

cerberos 04.08.2018 06:03

přesně tak já bych to asi na jejím místě myslím Sylvanas udělal taky a proč?!!!! jen si to představte ..dozvíte se že v Teldrassilu je ohromné množství azeritu co Vás asi jako první napadne jako vládce Undercity a LoRDAREONU???? ..ano že díky Teldrassilu bude Aliance schopna vrátit Lordareon s Undercity lidem tedy Alianci dyt proboha už tenkrát mohla být bitva o UNDERCITY!!!!! když Varimathras zradil a když byl ten bývalý majordomus Undercity vyhnán málem se stala z toho válka o ní ale to je ironie díky Jaine a Thralla to dopadlo pro forsaken dobře..určitě Sylvanas věděla že jednou o Undercity přijdeme tak to udělala tak jak to ted udělala....

Ales_CZ 03.08.2018 11:39

Já musím říci, že tuto video je hodně povedený, něco málo i odhaluje a to Saurfangův nesouhlas s vypálením Teldrassilu. Ten troll ho měl za svůj vzor, za pravého válečníka, který poznal hodně krutý bitvy a chtěl být jako on. Akorát nechtěl pochopit, proč se chce vzdát, když je to ikona orků, pravý válečník a náčelník. Saurfang, když viděl armádu Aliance před branami Lordaeronu, tak se mu v hlavě promítaly nejrůznější myšlenky, vzpomínky, ztráta syna a jedna z myšlenek je, vyjádření Alianci nesouhlas s vypálením Teldrassilu na Sylvanin rozkaz. Troll, když ho viděl, následoval ho, chtěl mu tím vyjádřit, že on je ten pravý vůdce, zastává tradiční hodnoty, že někdo ho uctívá za náčelníka a bude mít za sebou svůj lid, ale při rozednění a při ohlášení útoku Aliance, tak si uvědomil, že je čest být na straně Hordy, stát a bojovat po boku vlastních a možná v tom je mnohem více, než jenom válka proti Alianci, možná to mělo dost podstatný důvod a už i stál po boku náčelníků, které přinášeli akorát zkázu pro Hordu.

Můj dostatek:
Saurfang není zrádce, když se chtěl vzdát Alianci, přeci jenom toho prožil dost, bojoval a stál po boku nejrůznějších náčelníků, jak těch špatných, tak těch lepších a přeci jenom, sotva zahnali legii, nestihli se ani zotavit a už zase stojí v brnění na začátku další války. Život je krutý a on ví moc dobře jak a napadlo ho právě postavit se proti Sylvanas, další vůdce, co může způsobit zkázu Hordy. Saurfang má rozum a hodně toho ví, ale jeho rozhodnutí musel ještě promýšlet po cestě k Alianci, jaké může mít následky. Možná mu troll trochu pomohl, zvolit správnou cestu a je pravda, že by Loa jen tak nevybrala Sylvanas za vůdce Hordy, vůdce, který by přinesl zkázu, takže v tom něco bude, nějaký důvod proč udělala takové rozhodnutí.

Jikonekt 03.08.2018 13:00

On se opravdu nechtěl nikomu vzdávat, on šel umřít!

Ales_CZ 03.08.2018 13:20

No, nemohu přesně říci, AJ tolik neovládám, takže já jsem to psal, jak mi to připadalo.

Walther 03.08.2018 11:17

Nedokáži pochopit myšlení fanbase Sylvanas. Proč si prostě nepřiznáte, že je zlá? Neustálé obhajování její grill party po raidu na Teldrassil. Prostě to udělala, protože mohla. Sylvanas je jeden z posledních charakterů ve hře, který je naturálně zlý. Všechno ostatní už jsou nadpřirozené bytosti s obrovskou moci etc. etc... Mezi Allianci a hordou bylo nepsané příměří. Ona už prostě nechtěla čekat, co se z toho vyvrbí. Sama dobře ví, že Genn Greymane hledá každou možnou záminku, jak ji zničit. Vzala to do vlastních rukou a začala holt u elfů. Původní plán zněl jasně; zabrat Teldrassil, zahájit okupaci a těžbu azeritu. Ten strom zapálila jen tak, nehledejte tam hlubší důvod. Já nikomu nevyčítám, že má rád Sylvanas. Ale měli byste ji mít rádi takovou, jaká je a ne ji neustále omlouvat a idealizovat si ji. Saurfang je už starší a usedlejší, prošel spoustou konfliktů a už se do žádného jen tak bezdůvodně nehrne. Má svoji orkskou čest, která mu brání vyvražďování neozbrojených civilistů. Nepřeji si ani, aby se z ní stal závěřečný boss BfA. Ve zkratce; Sylvanas to nemyslí špatně, je prostě jenom zlá.

smalltalk 03.08.2018 11:42

Mám rovnaký názor, sylvans je zlá ale to je na nej to zaujímavé. Ona nehovorí o tom ako sa všetci budeme mať radi a spievať kumbaja okolo ohníka ale príde a urobí si vlastný ohník. Tiež nechcem aby z nej bol nejaký raid boss zasa páči sa mi aký ma k tomu prístup, podľa mňa sa najviac bojí, že ak by aliancia zabrala azerit pre seba tak by ju išli zničiť tak to jednoducho začala prvá a máme z toho zaujímavý datadisk

kastroll 03.08.2018 12:11

Nepsané příměří, myšleno zabíjení goblinů v silthiusu?

Walther 03.08.2018 13:12

@kastroll to je význam toho "nepsané". Na každé straně občas padnou nějaké jednotky, ztratí se proviant, jsou ukradeny plány... ale všichni se raději dívají jinam, je to málo na válečné tažení.

Nekrotaj 03.08.2018 11:16

Sláva za to, co Sylvanas udělala.

Konečně se něco děje ve světě WARCRAFTU.
Nějaký hrozby zvenčí, prastarý bohy atp už mě nudí.
Kor když se sluníčka sejdou u táboráku, zazpívaj si, napijou se, opečou buřty a vrhnou se na společnou hrozbu, zvítězí a tak dokola. To není Warcraft a uplně to ztratilo identitu. A horďáci typu sluníčko Thrall by měl jít žrát hlínu, ten taky udělá vše nudnym.

Mě by se víc líbil koncept, že tim jak mezi sebou válčíme a nejsme schopni se spojit, tak ta zlá strana sem tam i v něčem pořádnym uspěje a frakce by mezi sebou jeli intiky, atentáty, války.

Takhel to je každej datadisk stejná nuda a pokud Sylvanas nebude další Garrosh, tak mi dává naději, že to bude pěkně zamotaný a Sylvanas si pojede to svoje hlavou proti zdi a všem to bude škodit.

Lidi odjakživa zajímá drama, ne šťastný konce a hladký průběhy.

@ndy 03.08.2018 10:46

Jsem rád že Saurfang má čest o rozum, někdo ho označuje na zrádce,. Zrádce je pro mě spíš Sylvanas, která porušuje nepsaná pravidla Hordy kterou Thrall vytvořil, té Hordy která měla čest.

Lockdaar 03.08.2018 10:14

Cinematic hodně luxusní a hlavně dost překvapivý, že je v kvalitě jakou mají cinematicy datadisků. Myslím si, že celý ten BfA příběh budou mít skutečně nějak promyšlený vzhledem k tomu, kolik cinematic v takovýhle kvalitě zabere času...

kastroll 03.08.2018 10:09

Kdyby elfové měli leadra, kterej stojí za svým lidem a zemí, tak by ten strom třeba fungoval dál. Ale boužel opustila boj jako 1. ..To se přece sluší a patří. Ale to nikoho nesere.
A co k tomuhle orkovi?..no zlatej generál Nazgrim .. ..

longinarts 03.08.2018 10:04

jako líbí se mi jak pulka hordaku nechape co je spatnyho na vypaleni telldrasilu.. tak ja vam to reknu, jak by se vam libilo kdyby jsme vam bez jakyhokoliv duvodu absolutne vyvrazdili a vypálili thunder buff? jsou tam jen nevinný krávy absolutne strategicky nesmyslný místo pro útok, stejne jako izolovanej telldrasil, jediny cim si muzete byt jisty je to ze horda zase dostane naprdel enjoy dalsiho garroshe

Jikonekt 03.08.2018 10:12

Nelíbilo by se nám to, stejně jako se teď Allianci nelíbí že shořel Darnassus, to ej snad logický. Ale je to hra, je to Warcraft... právě proto že by se nám to nelíbilo, bysme měli větší motivaci pobíjet Allianci ve hře.
Jenže tvůj příklad kulhá, protože aby ten příměr seděl, musel bys jako příklad brát to, že by se to vypálení TB nelíbilo půlce Alliance a né Hordě, tam je to snad jasný stejně jako teď u Alliance. :P

Jikonekt 03.08.2018 10:02

Tenhle cinematic je trošku šok, asi nikdo nic podobného teď od Blizzardu nečekal. Navíc něco takového nevytvořili za pár dní. O to víc mě tím potěšili :_)
A jak ten strom v tom videu parádně hoří (cca 1:19 :_).
Nicméně stále doufám, že děj půjde trochu jinou a zajímavější cestou, než aby ze Sylvanas opravdu udělali jen Garroshe 2.0.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet