Legion - další postup a závěr příběhu (SPOILERY!)

  patch 7.3    příběh    argus   

 

O tom, jak hodlá Blizzard zakončit příběh datadisku Legion, jste se u nás mohli dočíst už vícekrát. Tomuto tématu byl věnovaný např. článek rozebírající rozhovory významných příběhových NPC.

 

Abyste nemuseli lovit jednotlivé příběhové informace po všech čertech, sepsali jsme pro vás stručný výtah všeho důležitého, s čím se v závěru Legion (potažmo tedy v průběhu patche 7.3) setkáte.

 

Čtěte však jen na vlastní nebezpečí – jde o spoilery toho největšího kalibru. Stejně tak se bude nejspíš živě spoilerovat v komentářích.

 

O čem bude patch 7.3

 

  • Na planetě Argus, v patchi 7.3, se odehraje finální výpad proti Plamenné legii.
  • Proti démonům zde budeme válčit po boku Titánů.
  • Ano, náš milý Pantheon – Aman'thul, Eonar, Khaz'goroth, Norgannon, Golganneth a Aggramar – je zpět.
Aman'thul
Aman'thul
Aggramar
Aggramar
Norgannon
Norgannon
Khaz'goroth
Khaz'goroth
Golganneth
Golganneth
Eonar
Eonar

 

 

  • Také se nám navrátili Turalyon a Alleria Windrunner. Právě tito dva výtečníci už delší čas vedou Armádu Světla (Army of Light) proti Plamenné legii. Přišel čas, abychom se k nim připojili.
Turalyon
Turalyon
Alleria
Alleria

 

  • Velmi důležitou postavou bude Velen – koneckonců se vracíme na jeho někdejší domov. (Více informací vám poskytnou jeho monology z dataminingu.)
  • Nahlédneme do minulosti Argu a dozvíme se více o historii Velena, Archimonda a Kil'jaedena.
Mladý Velen
Mladý Velen

 

 

  • Setkáme se s démonem – kdysi eredarem – Tal'gathem. (Ten byl později samotným Sargerasem pověřen stíháním Velena a jeho lidu.)
  • Argus je Titán!
    (Menší vysvětlení pro ty, co se nechytají: Titáni se rodí tak, že nějakou dobu "inkubují" v podobě planety – takovým planetám se říká duše světů (World Souls). Bližší informace o duších světů naleznete v prvním svazku Kroniky.)
  • Plamenná legie se snaží nakazit spícího Titána – Argus – a získat tak do svých řad mocného bojovníka, jakmile spící Titán procitne.
  • O tom, co je Argus zač, se nejspíš dozvíme díky Magnimu Bronzebeardovi. (Pro připomenutí – ten teď podle všeho mluví jménem Azerothu, který je rovněž spící Titán.)
  • Azeroth poslal Magniho na Argus, aby zhatil Sargerasovy plány: "Musíme zabránit Sargerasovi v čemkoli, co plánuje. Jinak se může stát, že až tohle všechno skončí, už nebudeme mít žádný domov, kam bychom se mohli vrátit," varuje nás Magni.
  • Magni na Argu uslyší podobný hlas, kterým k němu hovořil Azeroth, a dovtípí se, že jde o dalšího Titána.
  • Řídícím centrem našich operací na Argu bude loď Vindicaar.

 

Postup a závěr patche 7.3

 

  • Zachráníme naaru Xe'ra – toho si můžete pamatovat z questové série ohledně Light's Heart. Již dříve nám odhalil, že Turalyon a Alleria stále žijí, provedl nás osudy Illidana Stormrage a odhalil nám, k čemu je lovec démonů předurčen.
  • Alleria Windrunner se nějak zaplete s Prázdnotou (Void). Hovoří o tom, že cítí sílu padlého naaru a že ji tato síla volá. Vzhledem k lehce... potemnělé verzi jejího modelu se dá usuzovat, že se Prázdnota nejspíš dovolala.
  • Zároveň to vypadá, že mezi Turalyonem a Allerií už předtím vládlo nějaké napětí. Může být jeho důvodem právě sepětí Allerie s Prázdnotou? (To asi paladin Turalyon nenesl nejlépe.) A co se stane, až/pokud se k Prázdnotě Alleria zcela obrátí?
Temná Alleria
"Temná" Alleria

 

 

  • Dozvíme se, že Sargerasovi se podařilo uzmout duše členů Pantheonu poté, co je kdysi všechny málem zničil (viz Kronika). To, co z nich přetrvalo, uvěznil a mučil. Svého někdejšího přítele Aggramara se Sargerasovi podařilo zcela zlomit a on z něj učinil svého věrného služebníka.
  • Z celého Pantheonu se pouze Eonar podařilo vyhnout uvěznění.

 

Antorus the Burning Throne

  • Příběhově významný bude raid Antorus the Burning Throne (více o něm zde).
  • Příběhově zajímaví bossové: Eonar, Varimathras, Aggramar, Argus (final boss)
Varimathras
Varimathras

 

  • Eonar je podle Magniho "klíčem k Sargerasovu plánu".
  • Eonar bude pro nás v nějakém směru příběhově důležitá. A podle Turalyona budeme muset zajistit, aby Eonar "nepadla jako ostatní".
  • Encounter s Eonar nebude v pravém slova smyslu encounter s Eonar, nýbrž to, že my jí budeme pomáhat, aby se jí Sargeras nemohl zmocnit. Zato v případě Aggramara to bude regulérní boss fight – tedy boj na život a na smrt.
  • V raidu se setkáme i s dušemi ostatních Titánů, kterým bude hrozit totéž, co potkalo Aggramara – zlomení a ovládnutí Sargerasem.
  • Dozvíme se, že titánská duše Argus je klíčem k poražení Legie. Musíme ho proto zničit, jinak Sargeras zvítězí.
Argus
Argus – Titán

 

  • Použijeme poslední zbývající esenci Argu k tomu, abychom uvěznili Sargerase na místě zvaném Seat of the Titans (Sídlo Titánů). Pantheon se tam de facto nechá uvěznit spolu s ním, aby zajistil, že se Sargeras ze svých pout nevymaní.
  • Totéž potká Illidana – ten se obětuje, stane se z něj žalářník Padlého Titána a on tak zajistí zbytku světa bezpečí za cenu své vlatní svobody.
  • Společně s uvězněním Sargerase nastává i konec Plamenné legie (tedy alespoň podle Velena).
  • Poslední slova Aman'thula k nám jsou: "Vraťte se domů, děti Azerothu. Ochraňte posledního Titána."
  • Poslední Titán, tedy Azeroth, bude nyní naprosto klíčový (a nejen proto, že tam všichni bydlíme, že). Souhlasí i Illidan: "Azeroth musí přežít za každou cenu."

 

 

Je samozřejmě klidně možné, že Legion jako takový nebude končit patchem 7.3 a že nás ještě nějaký příběh čeká. Plamenná legie však, zdá se, končí právě zde.

Co bude dál? O tom zase příště – v článku o následujícím datadisku!

 

Zdroje

Patch 7.3 – voice lines

Patch 7.3 – nové modely


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

jawed 13.08.2017 19:40

Nikde nieje napísané že to bude koniec ešte sa toho môže veľa po**ať môže sargeras nejako uniknúť/oslobodiť sa, môže niekto iný byť na jeho mieste neverím že všetci vysoko postavený démoni sú už porazený a nemôžu prísť naspäť aj keď nebudú ovládať celú légiu môžu sa stať hrozbou, môže sa stať že na uveznenie sargerasa bude potrebné spraviť niečo viac alebo niečo + ešte stále sú tu old gods/void lords.
Už sa nemôžem dočkať ako to bude s alleriou dúfam že to "prežie" a že sa z nej nestane boss.
Varimathras...čo keby sme ho len omráčili a bol by tiež očistený alebo čo ako ten čo je v paladin order hall campaing? Neviem ako sa volá
Popravde toto podla mňa vôbec nieje koniec a som zvedavý čo bude ďalej

godlike 10.08.2017 17:34

Čtu to tady,ale ještě nikdo se nevyjádřil k modelu Varimanthase.Dle mého je super,ale celkem se těším na vysvětlení jak se tam dostal atd atd

cerberos 10.08.2017 21:11

Varimathras po té co chtěl zpět dobýt Undercity a zradil Sylvanas nakonec boj o Undercity prohral /viz:epic quest Wraghgate/ tím pádem sr vrátil do Netheru a jak víš odtamtud se můžou démoni vracet zpět......

godlike 11.08.2017 21:02

@cerberos To já vím,ale jak a proč je na Argu..podle modelu to vypadá že je vězeň

Akari 12.08.2017 03:54

Myslím, že v journalu je napsáno, že za jeho selhání byl mučen sucubami, které ho stáhli z kůže...atd

Heakler 13.08.2017 17:31

@Akari Dobře mu tak dvojímu zrádci.

Bonox 09.08.2017 23:44

Dle mého se pomalu chýlí konec příběhu Warcraftu. Je tedy faktem, že největší záporák, Sargeras, byl spíš taková entita, jež byla ztělesněním zla, které ale nikdo nikdy neviděl, prostě takový ten věčný nepřítel, který neustále mění podobu. Nicméně Plamenná Legie byla víceméně poražena na konci War III. Od té doby se do současného datadisku o nic nepokusila a veškeré její výtvory si žily dle vlastní vůle (orkové, Guldan, Lich King, forsaken atd...). Za mě Kronika úplně zničila Lore warcraftu, absolutně se mi nelíbí myšlenka, že Azeroth a Argus jsou spící titáni...to jako až se probudí, tak prostě veškerý život zmizí? A co Algalon a jeho poselství? Je tu podle mě hrozně moc nesrovnalostí. Plus to, že Sargeras je de facto nepochopený hrdina, který jediný ví a chápe zlo z Voidu...no prostě se mi to nelíbí tyhle plot twisty. Sargeras měl zůstat ultimátní a nikdy neporažené zlo warcraft universa a jeho konec je ostudný. Je tady více než zřejmé, že si ho Blizzard nechává jako zadní vrátka stejně jako s Bolvarem, který se v Legionu už projevil jako spíš Lich King než Jailer of the Damned. Nicméně si myslím, že návrat těhle dvou je možný pouze v případě, kdy WoW bude v naprostém úpadku a Blizzard už nebude vědět kudy kam. Jediné, co mě drží v naději je komiks, kdy je starý Anduin s Velenem v Exodaru a řeší, že je čas na finální úder Legii. Z toho vycházím, že tohle nemůže být konec Legie. A pokud ano, tak jako poslední kapitolu vidím opravdu Azsharu a Nzotha, kteří se též objeví po mnoha letech jenom proto, aby v následujícím patchi natáhli bačkory.

10.08.2017 00:01

tak sargeras je furt jen velitel legie, ale furt nebyl ten kdo je na spicce pyramidy a taha za nitky, je to jen tupa sila na zabijeni a likvidaci planet

Bonox 10.08.2017 00:50

Tak původně to byl právě Sargeras to největší zlo, potom tam přidali Old Gody, aby Sargeras nebyl až tak jednoduchej záporák no a nakonec za tím vším stojí Void Lordi, kteří způsobili to, že bychom Sargerovi vlastně měli děkovat, protože on bojuje proti tomu pravému zlu a řídí se bohužel pravidlem, že účel světí prostředky...zbytečně moc se to komplikuje postupně příběh začíná popírat sám sebe

Heakler 09.08.2017 22:39

Ještě jen tak btw., neměl náhodou být Illidan tím kdo nás povede proti Void Lordům? Pokud bude mastit karty se Sargem v nějakým vězení, tak nás těžko povede. Nebo měl být jako Chosen of the Light jen proti Legii? Já myslel, že se dočkáme té jeho ošklivé light podoby..

sw1tchCZ 09.08.2017 18:09

Hmmm přidám i svůj názor (i když asi není moic relevantní, nicméně myslím že o lore vím dost tak proč to sem nehodit)...
Illidan jako žalářník Sargyho a konec Legionu (neboli teda BL)... Waiiiiiiiit waaaaaaaaaaaat? To jako největšího záporáka po Void Lordech porazíme jen nějakým boss fightem s někým úplně jiným a Sargy se jen přijde na chvíli podívat aby následně dostal nakládačku v podobě vypuštěných essencí Pantheonu, Argu a celé to završí Illidan tím že bude jeho Maiev? WTF Blizz, ten matroš co máš nechci ani vidět ani cítit... IMO doufám a věřím, že to není naposled co slyšíme o Sargym a Illidanovi, protože by to pak bylo dost screwed...

Ad Alleria: Turalyon je na ní opravdu naštvaný, cuz její hrátky s Voidem. Když letíme na Argus, tak tam evidentně bude cinematic, kde se zničí nějaká loď Army of the Light a Alleria tam snad byla nějak pod dohledem, protože cosi udělala, co se Light Kingovi nelíbilo... Dále pak říká něco MM huntardovi, že si od něj v budoucnu vezme zpátky její luk, až přijde čas (asi v dalším datáči když budeme vracet Artefakty (k tomu bych taky chtěl něco napsat, ale ne v komentu k něčemu jinému)). No a pak nějak během naší cesty po Argu s ní narazíme na nějakého jejího kámoše co se vyzná ve Voidu a je proti Voidu a chce aby Alleria byla ultimátní "zbraní" proti Voidu (nepřipomíná mi to něco?) takže jí pomáhá s nějakým výcvikem a cestou k padlému Naaru. Když jim trochu pomůžeme Alleria padlé Naaru, respektive teď Void Goda zničí a pozře jeho moc a tím dostane ten sexy Void model (který chci aby daly do HoTSka až jí tam budou dávat, prostě ne jako hunturda, ale jako Void Huntera ), nicméně díky výcviku od kámoše si dokáže uchovat příčetnost a tudíž tu je minimální šance na to aby byla jako Boss... leda bysme udělali stejnou chybu jako u Illidana, nebo by se tam objevila Maiew a jelikož už dlouho nic nehuntila, tak by jí prohlásila za zlo které musíme porazit a my jako stádo ovcí bysme jen zabučeli a šli jí zabít někam na její planetu skrz nějaký portál kdy bysme jí zabili v její pevnosti kterou předtím pomohla zabrat nějakému domorodci, který ale místo poděkování jí vrazí nůž do zad a pomůže Maiev... Eh Illidan 2.0 takže RIP Alleria asi tě čeká to samé co jeho... Ne doufam že Blizz tentokrát nechá dementní Wardenky a slabé členy rodiny dotyčného, který se nebojí obětovat všechno v boji proti silnějšímu nepříteli, někde pod postelí...

Damn, ale ta Alleria ve Void modelu je fakt krutopřísná a chci jí do toho HoTSka right now...

Bellatrix 09.08.2017 18:26

To je zajímavý, s tou Allerií, díky moc za info. To není špatné lore, celkem se mi to i líbí. I když je to zase jdno z obvyklých blizzardovských klišé.
Každopádně souhlasím, že ten model je naprosto boží. V HoTsku by se rozhodně krásně vyjímal.

Šéfredaktor WoWfan.cz

cerberos 09.08.2017 12:37

hm takže do rodiny Windrunnerů přibyde další temný tentokrát temná Alleria chudák Turalyon,musí se poohlédnout po jiné babě

Zakys 09.08.2017 10:39

Kurňa takové super modely...Doufám že nějaký ten Titán zavítá do HoTska Byl bych rád i za Velena...

godlike 09.08.2017 13:28

Nej model má Eonar ti ostatní jsou defacto stejni

Heakler 09.08.2017 22:34

@godlike To teda, vcelku pěkná ženská.. Při prvním pohledu jsem si říkal, že by stačilo aby zafoukal větříček a.... ehm ehm..

godlike 10.08.2017 15:03

@Heakler Nejde o tohle ale o to že všichni titáni mužského vzhledu jsou jak pres kopírák liší se jen hadrama a vlasa popř vousama.To je to co me štvě mohla tam být větší variabilita.Btw když si prohlídneš model Eonar i kdyby zafoukal uvidíš ehm spodní prádlo

Heakler 11.08.2017 05:44

@godlike Já vím, proto jsem napsal že mě to napadlo na první pohled, potom jsem viděl obrázky i z jiných úhlů

Merneron 09.08.2017 10:34

Po spustení PTR a dataminingu som bol dosť prekvapený z nového raidu. Titáni sú síce fajn, ale stále mi vŕta hlavou ako sa sakra dostali Sargerasovi pod ruku?! Zároveň vieme poniektorí, že Eonar budeme zachraňovať na inej planéte, kde si spravila útočisko, čo znamená, že to veľkolepé Norgannove kúzlo zase všetkých neposlalo na Azeroth, resp. možno to bola iba prestupná zastávka ktovie, avšak pokiaľ to Blizzard poserie a retconektne ešte aj Kroniku tak ma poser

HonkL 08.08.2017 21:15

Zase se tu někdo obětuje aby někoho mohl uvěznit a Azeroth mohl v klidu žít ? co mi to připomíná.. počkat rok 2010 Wotlk.. Typuji že další datadisk nějak změní Azeroth ps. teším se na final cinematic

Bellatrix 08.08.2017 22:41

Jo, no... Musím říct, že já jsem nad tím dost facepalmovala. Nad tím Illidanem.
WoWko fakt nepotřebovalo další dramatický sebeobětování.

Šéfredaktor WoWfan.cz

HonkL 08.08.2017 23:47

@Bellatrix
No vidíš.. Historie se opakuje.. A lidí Azerothu se z toho pořád nepoučili ... bohužel to stejné je v RL

Judge 09.08.2017 08:54

@HonkL Krásne napsané

godlike 09.08.2017 11:18

@Bellatrix Tohle je řekl bych první sebeobětování..Pokud myslíš i Bolvara on se neobětoval o oběti bychom mohli mluvit kdyby to udělal Tirion,ale Bolvarovi nic jiného ani nezbylo..dost pochybuju že by byl lidma přijat s otevřenou náručí v jeho stavu.

A co se týká Illidana no on je defacto dílem Sargerase takže to bude i taková pomsta

Hanzias 09.08.2017 14:16

@godlike S tím Bolvarem bych se hádal. On to přeci udělat nemusel. Kdyby chtěl, nechal tu korunu prostě Tirionovi. Jenže on nechtěl. Nechtěl, protože už de facto byl jedním ze zatracených a byl vhodnějším kandidátem, aby tam místo něj nemusel někdo skutečně živý. Takže se o sebeobětování v podstatě jedná.

Podle mě trošku pleteš jabka a hrušky.

godlike 09.08.2017 16:10

@Hanzias Jako nějaká obět tam je ale co jiného by dělal.Do konce existence by se musel skrývat a užírat se že někdo živej to udělal a defacto zbytečně protože Bolvar už neměl co ztratit kdežto Tirion ano

Bellatrix 09.08.2017 18:23

@godlike Lore Warcraftu i WoWka je plný postav, co se nějak sebeobětovaly. Je to fakt každá druhá. Před pár lety jsem měla na Festivalu fantazie přednášku o opakujících se motivech u Blizzardu a téma "sebeobětující se postavy" mi vystačilo asi na celých 10 minut. Možná bych k tomu ještě někde dohledala prezentaci. Klidně ti všechny ty postavy vyjmenuju.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Heakler 09.08.2017 22:31

@Hanzias Beztak ho představa ovládnutí Pohromy Nemrtvých tak fascinovala, že během raidu za rohem slintal, kdy konečně Arthas padne a on bude moci "ochránit" Tyriona od toho břemene

godlike 10.08.2017 15:06

@Bellatrix hmm to je mi jasné že jich je celkem hodně.Nicméně mě jde o to že Illidan se +- pomstí Sargerasovi za to co se mu stalo to čím Illidan je je jen důsledek invaze atd atd.A co se týká Bolvara jeho oběť je tak malinká že nejde o oběti mluvit.On Bolvar neměl co jiného dělat tak vzal funkci.

PS:Nemyslím si že Illidana vidíme naposled

Zug 08.08.2017 20:23

Aha. Jasně. Ok. Takže Alleria se dříve či později stane bossem. Deset let čekání a oni z ní udělají na 85% raid bosse... asi bych měl přestoupit na Minecraft. Tam mě nic zklamat nemůže. xP

Bellatrix 08.08.2017 22:40

Zatím neházej hůl do žita. Ten model je naprosto vytržený z kontextu, stejně jako většina modelů z dataminingu, dokud se k nim nezveřejní nějaké lore. Takže prostě dopředu nemůžeme vědět, za jakých okolností se ten model ve hře objeví. Může to být třeba jenom vize nebo něco podobnýho. Nebo nějaká... stínová bytost, která nějak vzešla z Allerie. Každopádně to nemusí být skutečná, přeměněná Alleria.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zug 08.08.2017 23:42

Asi máš pravdu. Snad máš pravdu. Já fakt můžu jenom silně doufat. :/
A taky by to bylo už moc stereotypní - další hero corrupted, tentokrát ne zelenou, ale fialovou... nehledě na to, že House Windrunner je na tom dost bídně jak je. Snad by Blizzard neoddělal posledního člena rodiny co to má v hlavě v pořádku?
No, nezbývá mi nic jiného než čekat a doufat. xP

Heakler 09.08.2017 22:27

@Zug Rozhodně ji nesmí popravit dřív, než se setká se Sylvanas. Já vážně miluju rodinná setkání ve Warcraftu Ikdyž Durotan s Thrallem mě trochu zklamali, nebo spíš Thrall, který se na to vysral a neřekl Durotanovi, že je jeho synem v jejich realitě. Thralle, Thralle.. mohl jsi mít skorotátu!

Zug 10.08.2017 18:59

Jo no, to mě taky docela zklamalo. Ani se ho nikdy nezeptal proč sakra na sobě má zbroj Doomhammera. Like wtf.

A Allerii nesmí odpravit. Umím si představit, že bych z toho měl deprese ještě měsíc.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet